Thursday, November 5, 2009

Εχουμε να αγωνιστουμε για πολλα... ακομα...



Το Desert Aids Project στο Palm Springs ειναι ενα δημιουργημα του αγωνα της τοπικης gay κοινοτητας, αγωνας που εχει αρχισει εδω και χρονια και ακομα συνεχιζεται.
To Desert Aids Project προσφερει ιατρικη περιθαλψη, και διαφορες αλλες εκτεταμενες υπηρεσιες σε ατομα που ζουν με HIV/AIDS.
Απο δωρεαν και εμπιστευτικα HIV τεστ, φαρμακα, ψυχιατρικες συμβουλες, βοηθεια για εργασια, μεχρι και δωρεαν τροφιμα και βοηθεια στεγασης για ατομα που ειναι HIV+ και δεν εχουν την δυνατοτητα επιβιωσης.
Και ολα αυτα δεν ειναι τιποτα αλλο εκτος απο τους καρπους που γεννησε ο αγωνας της gay κοινοτητας.
Πισω ακριβως απο το κεντρικο κτιριο του Desert Aids Project βρισκονται τα Rick Weiss διαμερισματα, τα οποια ειναι δημιουργια του Desert Aids Project και που δινονται δωρεαν για ατομα που εχουν HIV/AIDS και δεν μπορουν να εργαστουν, ουτε εχουν τα χρηματα για να πληρωσουν για στεγαστικες αναγκες.



Ναι φιλοι μου, εχουμε δωρεαν διαμερισματα για ατομα (gay και οχι) που δεν μπορουν να εργαστουν, εκει εχει φτασει η gay κοινοτητα εδω...
Μεσα απο αγωνες χρονων και χρονων, η gay κοινοτητα εφτασε στο σημειο να εχει αφησει πισω τις πολιτικες ιδεολογιες και προσωπικες διαφορες, και να προσφερει στους gay (και οχι μονο) απαραιτητη βοηθεια που ουτε κρατικες υπηρεσιες μπορουν να προσφερουν.
Αφησαμε πισω μας ολες τις διαφορες, Ρεπουμπλικανους και Δημοκρατες, αριστερους και δεξιους, φτωχους και πλουσιους, και παλεψαμε για τα δικαιωματα για ολους, εδω και τωρα...
Σοσιαλισμος μεσα στο συστημα του καπιταλισμου, θα ρωτουσε καποιος;
Και ομως... αν ολοι ενωθουμε και παλεψουμε ολοι μαζι γινονται θαυματα...
Οπως γραφει και το τεραστιο πανό που βλεπει καποιος στο Desert Aids Project, καθως γιορταζουμε 25 χρονια κοινωνικης βοηθειας για την gay κοινοτητα...
"Κατορθωσαμε πολλα, αλλα εχουμε να αγωνιστουμε για πολλα αλλα ακομα"


Παντου αγαπητοι φιλοι και στην Αμερικη, και στην Ελλαδα, παντου, σε καθε χωρα, σε καθε μικρη και μεγαλη πολη, πρεπει να ενωθουμε, ολοι μαζι, να σηκωσουμε την γροθια στον αερα, να παλεψουμε, για να δουμε καρπους απο τους αγωνες μας που να ειμαστε περηφανοι.

ΥΓ1 Το post ειναι χαρισμενο στον φιλο blogger Tales from the other side of town.
(Tales ελπιζω καποτε, να σε γνωρισω και να τα πουμε απο κοντα, μεχρι τοτε... ας συνεχισουμε τον αγωνα, ενωμενοι, με μια φωνη για ενα καλυτερο αυριο, και για μια ποιοτικη ζωη για ολους μας, οπου και να ζουμε, οπου και να ειμαστε...)

ΥΓ2 Οσο για οσους σας λενε οτι ακομα και να αγωνιστητε δεν προκειται να γινει τιποτα, μην τους ακουτε, σπρωχνουν την δικη τους "ατζεντα"... Ετσι μας ελεγαν και εμας εδω, και τωρα η gay κοινοτητα εφτασε να μπορει να προσφερει περισσοτερες υπηρεσιες απο οτι η πολιτεια...

14 comments:

gay super hero said...

Ναι καλό είναι που υπάρχει κάποιος και προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες γιατί αν κρίνω από τις ιστορίες που έχεις δημοσιεύσει κατά καιρούς εδώ αν περιμένουν οι άρρωστοι από τους φίλους ή τους συντρόφους τους σώθηκαν... Ειδικά αν δεν έχουν χρήματα.

Για να μην πω τί έχουν να περιμένουν από την Πολιτεία...

suncitizen said...

"η gay κοινοτητα εφτασε στο σημειο να εχει αφησει πισω τις πολιτικες ιδεολογιες και προσωπικες διαφορες, και να προσφερει στους gay (και οχι μονο) απαραιτητη βοηθεια"
Το ακούω και μελαγχολώ βλέποντας τη μαλακία που μας δέρνει εδώ εμάς τους gay στην Ελλάδα, που είναι ο καθένας στην κοσμάρα του, για την πάρτη του και μόνος του.
Ευτυχώς, τουλάχιστον, που έχουμε δωρεάν περίθαλψη και αν πάθουμε κάτι υπάρχει βοήθεια.

"Σοσιαλισμος μεσα στο συστημα του καπιταλισμου, θα ρωτουσε καποιος; "
Ο δογματισμός είναι το τέλος και η παρακμή. Ό,τι στοιχειο είναι καλό από οποιοδήποτε σύστημα, ας το υιοθετήσουμε. Και ο καπιταλισμός έχει καλά και ο σοσιαλισμός επίσης.
Ας σταχυολγήσουμε τα καλύτερα τους και ας τα κάνουμε πράξη.

Και λοιπόν;E allora? said...

εχει αφησει πισω τις πολιτικες ιδεολογιες και προσωπικες διαφορες, και να προσφερει στους gay (και οχι μονο) απαραιτητη βοηθεια που ουτε κρατικες υπηρεσιες μπορουν να προσφερουν.

Μπράβο και πάλι μπράβο τους.Μακάρι να ξεστραβωνόμασταν όλοι μας σε όλους τους τομεις!

Από ποιον χρηματοδοτειται;Ιδιωτικά από την gay κοινότητα;

Tales from the other side of town said...

αγαπητέ μου ephemeron,
ευχαριστώ πολλά για την αφιέρωση!
Είναι άξια χιλίων επαίνων η δουλειά που έχει γίνει εκεί. Εξαιρετική.
Η ενότητα τώρα είναι μια έννοια που δεν έχουμε τιμήσει ιδιαίτερα στην ιστορία μας οι Έλληνες, όχι μόνο στον γκέι χώρο, σχεδόν παντού. Έύχομαι στο μέλλον να της επιφυλλάξουμε πολύ καλύτερη μεταχείριση. Επίσης, μπορεί εύλογα να ακούγεται ως προϋπόθεση, στην ουσία όμως είναι αποτέλεσμα καθαρών σχέσεων, αλήθειας, ειλικρίνειας (είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια...λέει ένα παλιό τραγούδι). Και μετά, ναί, και θαύματα γίνονται.
Ευχαριστώ και πάλι.

Ephemeron said...

Η ιατρικες υπηρεσιες εδω ειναι πολυ καλες αλλα κοστιζουν πολυ. Τον καιρο που οι gay πεθαιναν ο ενας μετα τον αλλο απο AIDS, η gay κοινοτητα δεν μπορουσε να μεινει με τα χερια σταυρομενα. Στην αρχη δεν βοηθουσε κανεις, και ετσι αρχισαν οι δωρεες και οι φιλανθρωπικες εκδηλωσεις, και σιγα-σιγα τα πραγματα αλλαξαν προς το καλυτερο. Οχι μονο μαζευουμε αρκετα χρηματα αλλα επισης υπαρχει μεγαλος αριθμος εθελοντων. Υπαρχουν εθελοντες στα ιατρικα γραφεια, εθελοντες που βοηθανε gay που ειναι αρωστοι, εθελοντες που διανεμουν φαγητο σε gay που ειναι αδυνατον να βγουν απο το σπιτι, κλπ Ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστη ολη αυτη η προσπαθεια για το καλυτερο.

Ephemeron said...

suncitizen,
αυτο που δεν εχει καταλαβει ακομα πολυς κοσμος, και εδω και παντου, ειναι το οτι οταν ζεις με αλλο κοσμο, σε μια κοινοτητα, δεν μπορεις να πεις "εγω να ειμαι καλα, δεν με ενδιαφερει για τους αλλους"
Οταν η κοινοτητα παει για φουντο, θα πανε ολοι κατω...
Δεν ειναι δυνατον να βλεπουμε ολοκληρη πολη να καιγεται και εμεις να παιζουμε την αρπα και να απαγγελουμε ποιηση, με την ελπιδα οτι θα καει το σπιτι του διπλανου αλλα οχι το δικο μας...

Ephemeron said...

και λοιπον; E allora?
Τα περισσοτερα χρηματα ερχονται μεσα απο δωρεες (απο gay και straight) ειτε απο ιδιωτες ειτε απο επιχειρησεις. Οι δωρεες μπορει να ειναι χρηματικες ή υλικες. Το Desert Aids Project εχει 4 μεγαλα μαγαζια οπου ο καθενας μπορει να δωρισει απο βιβλια μεχρι επιπλα, και τα οποια πουλανε gay εθελοντες και τα εσοδα πανε ολα στο AIDS Project. Επισης αρκετα χρηματα ερχονται απο εκδηλωσεις (παρτυ, δειπνο σε ξενοδοχεια, δημοπρασιες, κλπ) Μετα απο τα χρονια αναγκαστηκε και η πολιτεια να δινει χρηματα στο Project, αλλα αυτη την στιγμη εχει αρχισει και κανει περικοπες γιατι η οικονομια δεν παει καθολου καλα...

Ephemeron said...

gay super hero,
... ξεχασα να βαλω το ονομα σου στο πρωτο σχολιο που εκανα... :o

Ephemeron said...

Tales,
Να εισαι καλα.
Οπως εχω πει ξανα, κανενας δεν προκειται να ερθει και να μας δωσει "ετοιμο φαγητο στο πιατο"...
Αν δεν εργαστουμε εμεις οι ιδιοι δεν προκειται να γινει τιποτα...
Ελπιζω οσο περνα ο καιρος ολα να αλλαξουν προς το καλυτερο. :)

another george blog said...

Ακούγεται απίστευτο. Μπράβο σας.

Ephemeron said...

another george blog,
χρειαζεται δουλια και οχι "ωχ-αδερφισμος"
(ωχ αδερφε δεν βαριεσαι... τι να κανουμε τωρα..., ετσι εχουν τα πραγματα, δεν μπορουν ν' αλλαξουν τωρα...)

mahler76 said...

μπράβο, μπράβο.

Not me said...

Δεν το γνώριζα.Συγχαρητήρια.
Δεν θα έλεγα σοσιαλισμος ανάμεσα στον καπιταλισμό.Θα έλεγα ανθρωπιά ανάμεσα στον ρατσισμό.
Μαζί σου και γω στην προσπάθεια.

xomeritis said...

Μπράβο σας!