Tuesday, November 10, 2009

Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω...

Ο Ephemeron παρ' ολο οτι ηθελε να ασχοληθει με αλλα θεματα, θεωρει οτι η δικη, που ολοι περιμενουμε, μεταξυ Λυο Καλοβυρνα και του μητροπολιτη Πειραιως, στις 19 Νοεμβριου, ειναι κατι που θα μεινει σταθμος για τα δικαιωματα των gay στην Ελλαδα στα επομενα χρονια.
Ελληνες gay bloggers, αναγνωστες, ολοι εσεις που ειστε εκει εξω, αυτη τη στιγμη η Ελληνικη ομοφυλοφιλη κοινοτητα δεχεται μια φοβερη επιθεση απο την μερια της Εκκλησιας και φαινεται σαν να μην νοιαζεται κανεις (ή ελαχιστοι... )
Ολοι οι Ελληνες bloggers θα επρεπε να αναφερθουν στο τι γινεται αυτη τη στιγμη...
Εχουμε καταλαβει... οτι ουτε ο Αρχιεπισκοπος ουτε αλλοι επισκοποι πηραν μερος εναντιον του μητροπολιτη Πειραιως...
Αυτο σας λεει τιποτα;;;
Εγω προσωπικα θ' αρχισω να μετραω τις μερες μεχρι να γινει αυτη η δικη...
Μεχρι τοτε ευχομαι στον Λυο οτι καλυτερο και του αφιερωνω μια απο τις πολλες φωτογραφιες απο το Palm Springs gay pride το τελευταιο Σαββατοκυριακο...
Και ξερετε κατι καλε κυριε μητροπολιτη Πειραιως;;;
Εμεις οι "κουφαλες", οι "σχιζοφρενεις", με τα πολλα ψυχολογικα προβληματα, "ουρολαγνοι" "σαδομαζοχιστες" (αναρωτιεμαι μερικες φορες... που τα βρηκατε ολα αυτα...) μπορουμε και υιοθετουμε τα παιδια που αφησαν οι διαφοροι χριστιανοι "ετερο" πισω τους...
Τοσο Χριστιανοι ειμαστε και τοσο μας νοιαζει για τα παιδια...
Και σας ευχαριστουμε τοσο πολυ για την θερμη υποστηριξη σας Σεβασμιοτατε...
Και για να τελειωνουμε...
Που πηγαν ολα εκεινα τα διδαγματα της Ορθοδοξης Εκκλησιας περι αγαπης...
Που πηγαν...;;;
Που εξαφανιστηκαν;;; σε ποια σοκακια;;; σε ποια στενα;;; σε ποια σκοτεινα υπογεια;;;
Που πηγαν;;;


Σχετικα αρθρα εδω και εδω

36 comments:

xomeritis said...

Δυστυχώς Εφήμερε. Αυτό που θα έμενε στην ιστορία θα ήταν μια συλλογική, κόσμια αντίδραση από το λοατ κίνημα στο φαρμάκι του Μητροπολίτη.

Τώρα αυτό που θα μείνει είναι ο τρόπος που συμβιβάζεις το δίκιο σου αν αφεθείς στην παρόρμηση, η πλάνη ότι αντιδρώντας με προσωπική προσβολή στη συλλογική προσβολή, θα καταλήξεις σε κάτι ουσιαστικό, δίχως να οδηγηθείς σε άσκοπες περιπέτειες που δεν κερδίζει ουσιαστικά κανένας.

Tales from the other side of town said...

"Τοσο Χριστιανοι ειμαστε και τοσο μας νοιαζει για τα παιδια..."

Προσωπικά δεν είμαι καθόλου χριστιανός, είμαι στρατευμένα άθεος και με ενδιαφέρει πολύ για τα παιδιά και για όλους τους συνανθρώπους μου, εφήμερε. Συνδέεις πράγματα άσχετα.

Κάποτε οι χριστιανοί πρέπει να μάθουν να σέβονται όλους τους συνανθρώπους τους, όχι αλά-καρτ.

"Που πηγαν ολα εκεινα τα διδαγματα της Ορθοδοξης Εκκλησιας περι αγαπης..."

Δεν υπήρξαν ποτέ. Απλά ποτέ.

gay super hero said...

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πολιτικές παρεμβάσεις που να χαρακτηρίζονται από μία στοιχειώδη σοβαρότητα και οργανωμένη πίεση προς τους πολιτικούς φορείς. 'Οχι να απαντάμε στις ύβρεις με ύβρεις και να κάνουμε "επαναστατική γυμναστική" στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μην ξεχνάς ότι η συγκεκριμένη αγωγή έγινε εναντίον ενός συγκεκριμένου ακτιβιστή και συγγραφέα. Η διαμάχη δηλαδή έχει μετατραπεί σε μία καθαρά προσωπική βεντέτα η οποία ουδόλως αφορά τη λοαδ κοινότητα.

@tales

Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου θρησκευόμενος ή έστω και απλός πιστός οποιασδήποτε θρησκείας. Δεν έχω προσωπική εμπειρία θρησκευτικής καταπίεσης ούτε στο οικογενειακό μου περιβάλλον ούτε στα βιώματα ούτε στην ανατροφή μου. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρώ ότι μπορώ να αντιμετωπίζω αυτό το θέμα με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Ιστορικά όλες οι ιδέες περί ανθρώπινων δικαιωμάτων, ισότητας των φύλων, κατάργησης της δουλείας κτλ αποτελούν ουσιαστικά κοσμικές εκδοχές των διδαγμάτων της χριστιανικής θρησκείας. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τέτοιες ιδέες υπήρξαν αδιανόητες στην αρχαιότητα και παραμένουν αδιανόητες σε μεγάλο μέρος του μη ευρωπαϊκού κόσμου. Άσχετο αν η οργανωμένη εκκλησία πολλές φορές υπήρξε πολέμιος αυτών των αντιλήψεων.

Νομίζω ότι αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι αυτό ιστορικά θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Unknown said...

Ο μεσαίωνας καλά κρατεί στην Ελλάδα.
Ελεος ποια με το παπαδαριό.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά με τον κύριο Λύο

Tales from the other side of town said...

gsh,
Πρόσφατα χρειάστηκε να είμαι μάρτυρας σε δίκη. Και είχα μπροστά μου το ευαγγέλιο. Όταν αρνήθηκα να ορκιστώ στο ευαγγέλιο, αντί να μου ζητήσει ως όφειλε να ορκιστώ με πολιτικό όρκο, με ρώτησε σε ποιά θρησκεία ανήκω. Προφανώς του απάντησα "δεν σας αφορά, ορκίζομαι στην τιμή και την υπόληψή μου".

Αυτό που θέλω να πώ τελικά είναι ότι στην δημόσια σφαίρα, κάποιος που λέει ανοικτά ότι είναι άθεος αντιμετωπίζει πολύ πιο μεγάλη εχθρικότητα απ' ότι αν έλεγε πχ ότι είναι μουσουλμάνος. Το ξέρω καλά το έχω αντιμετωπίσει.

Όσο για το ότι "Ιστορικά όλες οι ιδέες περί ανθρώπινων δικαιωμάτων...αποτελούν ουσιαστικά κοσμικές εκδοχές των διδαγμάτων της χριστιανικής θρησκείας", επέτρεψέ μου να γελάσω.

Αν δεν βλέπεις ότι οι εκπρόσωποι όχι μόνο της χριστιανικής θρησκείας, αλλά όλων των θρησκειών είναι λάβροι κατά των δικαιωμάτων σου, δεν μπορώ να πώ κάτι παραπάνω.

gay super hero said...

Εσύ μπορείς να γελάσεις βέβαια αλλά η ιστορική πραγματικότητα αυτή είναι. Οι ιδέες αυτές ήταν απλά ανύπαρκτες στην αρχαιότητα παρά την υψηλή πνευματική ανάπτυξη του αρχαίου πολιτισμού.

'Οπως ξέρεις ούτε ένας αρχαίος στοχαστής δεν μίλησε ποτέ για απαράγραπτα ανθρώπινα δικαιώματα
(που είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τη συμμετοχή των πολιτών στη διακυβέρνηση), κανείς τους δεν μίλησε ποτέ για την κατάργηση της δουλείας ούτε για την ισότητα των φύλων. Για να μπορέσουμε σήμερα να μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, οι ιδέες των αρχαίων περί πολιτικής ελευθερίας έπρεπε προηγουμένως να μπολιαστούν με χριστιανικές αντιλήψεις όπως ο ανθρωπισμός, η συμπόνια και η φιλαλληλία.

Όλα αυτά βέβαια αφορούν την ιστορία και όχι τη ζώσα πραγματικότητα. Σαφώς και η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα πλήρως ανεξίθρησκο κράτος, κάτι που δεν είναι σήμερα. Σαφώς και τα δόγματα δεν θα πρέπει να εμπλέκονται στην πολιτική διαδικασία. Πλην όμως η άποψη ότι στον ισοπεδωτικό φανατισμό κάποιων που δηλώνουν θρήσκοι θα πρέπει και εμείς να απαντάμε με έναν αντίστοιχα ισοπεδωτικό αντι-θρησκευτικό φανατισμό ποτέ δεν με έβρισκε σύμφωνο.

Και στην τελική να σου πω κάτι; Με το να ασχολούμαστε με τους ρασοφόρους απλά ξοδεύουμε την ενέργειά μας σε λάθους στόχους Δίνουμε άλλοθι στους άβουλους, απρόθυμους και ανόρεχτους πολιτικούς και τους αφήνουμε να τη σκαπουλάρουν με τη δικαιολογία ότι τάχα "δεν φταίνε αυτοί". Φτάνει να θυμηθούμε ότι όταν οι ετεροφυλόφιλοι αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν το διαζύγιο και τις αμβλώσεις έγραψαν τους παπάδες στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν είναι οι παπάδες το πρόβλημά μας αλλά όσοι για τους δικούς τους λόγους κρύβονται πίσω από τα ράσα.

Tales from the other side of town said...

Κάνεις λάθος gsh: δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ρασοφόροι. Δεν έχω καμμία αντίθεση μαζί τους. Κάνουν μία δουλειά. Άλλοι την κάνουν καλά, άλλοι όχι.
Αντίθεση έχω ιδεολογικά με όλες τις θρησκείες.
Δεν έχω κανέναν φανατισμό εναντίον τους, τουναντίον πολλές φορές έχω αντιμετωπίσει τον φανατισμό τους. Σε διαβεβαιώ δεν έχω κανέναν φανατισμό. Αντίθετα επιθυμώ να εκφράζω ανοικτά την προσωπικότητά μου και μέρος αυτής είναι το ότι είμαι άθεος. Είναι φανατισμός αυτό;

Τώρα, οι ιδέες των ανθρώπινων δικαιωμάτων κτλ, υπήρξαν από τον διαφωτισμό και μετέπειτα ουσιαστικά, πολύ αφότου η "χριστιανική αγάπη" έκαμε την εμφάνισή της.

Tales from the other side of town said...

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχουν να κάνουν τίποτα με φιλαλληλία, συμπόνοια ή αγάπη.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν άρρηκτη σχέση με τις αρχές του διαφωτισμού, και είναι απότοκα του σεβασμού, της έννοιας της ισότητας κτλ.
Όταν ζητώ ανθρώπινα δικαιώματα, δεν ζητώ την χριστιανική "ελεημοσύνη" και την αγάπη κανενός.
Ζητώ τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ μου δικαιώματα ως πολίτης.

Ephemeron said...

Και καθομαι εγω ο ανοητος και αναρωτιεμαι...γιατι η Κυπρος και η Ελλαδα κατεχουν την πρωτια στην ομοφυλοφοβια...

erva_cidreira said...

Αγαπητέ μου Ephemeron,
Προσωπικά καθόλου δεν νομίζω ότι ανοήτως κάθεσαι και σκέφτεσαι. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνεις είναι να μεταφέρεις άκριτα ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ, και δεν είναι βέβαιο ότι αφορά την Ευρώπη ή την Ελλάδα.
Καλό είναι να διαβάζεις προσεκτικότερα τις αντιρρήσεις ή διαφορετικές από τις δικές σου απόψεις εκείνων που σου γράφουν ζώντας (σ)την ελληνική πραγματικότητα.
Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα μπορέσεις να λύσεις πολλές απορίες σου.

Ephemeron said...

Erva,
Εχεις απολυτο δικιο...
Γι αυτο ας αφησω τα Ελληνικα gay θεματα σε σας εκει...
Εσεις τα ξερετε καλυτερα...
Εγω καλυτερα ν' ασχοληθω με τα δικα μας εδω...
Καλη εβδομαδα να εχεις.

gay super hero said...

Ephemeron μήπως θέλεις να πεις ότι εγώ προσωπικά ευθύνομαι που η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν τα πρωτεία στην ομοφοβία; Επειδή δεν με ενδιαφέρει να συντάσσομαι άκριτα πίσω από τον κάθε ακτιβιστή που θέλει να κάνει το κομμάτι του;

Δεν είμαστε καλά....

Ephemeron said...

gay super hero,
επεσες παρα πολυ εξω...
Αυτο που εννοω ειναι οτι οταν η εκκλησια βγαινει εξω και λεει αυτα που λεει, και εφ οσον η εκκλησια ειναι αυτη που σερνει τον περισσοτερο κοσμο απο την μυτη εκει, και ειναι ελαχιστοι αυτοι που αντιδρουν στα λεγομενα της εκκλησιας, πως ειναι δυνατον να μην υπαρχει πρωτια στην ομοφυλοφοβια...
Παρακαλω... μη βαζεις στο στομα μου πραγματα που δεν ειπα...

erva_cidreira said...

Ephemeron,
Πράγματι, όταν γράφεις για τα αμερικανικά ζητήματα, το κάνεις μετά λόγου γνώσεως.
Κι αυτό είναι κάτι που μας βοηθάει να μάθουμε αυτά που αγνοούμε ή να ξεδιαλύνουμε όσα δεν καταλαβαίνουμε.
Όπως θα βοηθούσε κι εσένα να ακούς προσεκτικότερα όσα λόγω αποστάσεως ίσως δεν γνωρίζεις ή δεν μπορείς να αξιολογήσεις επακριβώς.

Κατά τα άλλα, αν και απόγευμα Τετάρτης είναι λίγο ασυνήθιστο να εύχεται κανείς "Καλή Εβδομάδα", οι ευχές είναι πάντα καλοδεχούμενες. Σ' ευχαριστώ.

Ephemeron said...

erva,
Να εισαι καλα, και αντε... ας πω "καλη υπολοιπη εβδομαδα να εχεις" εφ οσον το προτιμας ετσι...
Αυτο για τον "εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ, και δεν είναι βέβαιο ότι αφορά την Ευρώπη ή την Ελλάδα"... δεν μπορω το καταλαβω...
Φανταζομαι επειδη ακριβως εχουμε εδω... "εμφυλιοπολεμικό κλίμα", για αυτο το Palm Springs, πολη που απο μονη της εχει μονο 50.000 κοσμο, μαζεψε στο gay pride το περασμενο Σαββατοκυριακο πανω απο 30.000 κοσμο (!!!)
Ελπιζω... μια μερα να το καταλαβω και εγω πως ειναι δυνατον να εχουμε "εμφυλιοπολεμικό κλίμα" και να εχουμε παει τοσο μπροστα σαν gay κοινοτητα εδω...
Οπως και να εχει το πραγμα, ακομα και να μην το καταλαβαινω, εγω σου αφιερωνω ολες τις φωτογραφιες απο το Pride και το festival του περασμενου Σαββατοκυριακου.
Τους χαρετισμους μου, να ειμαστε ολοι καλα, και να περναμε ακομα καλυτερα.

Hfaistiwnas said...

Εύχομαι και εγώ να πάνε όλα καλά..

erva_cidreira said...

Αυτό που περιγράφεις για το Palm Springs είναι εξαίρεση ακόμη και στο πλαίσιο των ΗΠΑ και σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα εσωτερικής μετανάστευσης σε μια χώρα, έτσι κι αλλιώς, μεταναστών.
Στην Ελλάδα η σχέση μας με τον γενέθλιο τόπο και την οικογένεια είναι διαφορετική και οι λύσεις αναγκαστικά άλλες.
Άσε που δεν έχουμε καν τις αχανείς εκτάσεις των ΗΠΑ.

another george blog said...

Θα συμφωνήσω με xomeriti και gay super hero.

George Tsitiridis said...

min trogeste agapes mou ....

i diki mallon then tha ginei
opos anavlithike kai tin proti fora..

Ephemeron said...

erva,
Σεβομαι τη γνωμη σου αλλα, δεν ειναι μονο το Palm Springs, το San Diego, Los Angeles, San Francisco, εχουν πολυ μεγαλυτερη gay κοινοτητα.
Τωρα για το "Στην Ελλάδα η σχέση μας με τον γενέθλιο τόπο και την οικογένεια είναι διαφορετική και οι λύσεις αναγκαστικά άλλες", ποιες ειναι οι αναγκαστικες αλλες λυσεις;

Ephemeron said...

xomeriti,
γραφεις "Δυστυχώς Εφήμερε. Αυτό που θα έμενε στην ιστορία θα ήταν μια συλλογική, κόσμια αντίδραση από το λοατ κίνημα στο φαρμάκι του Μητροπολίτη."
Συμφωνω αλλα... ολοι μου λενε οτι δεν υπαρχει gay κοινοτητα στην Ελλαδα, μα αν δεν γινει απο gay κοινοτητα, και δεν φωναξει κανενας πως θα αλλαξουν τα πραγματα;
Αλλαγες απο τον ουρανο δεν προκειται να ερθουν...

Ephemeron said...

bear,
λες..."Ο μεσαίωνας καλά κρατεί στην Ελλάδα.
Ελεος ποια με το παπαδαριό"
συμφωνω και επαυξανω!!!

Ephemeron said...

gay super hero,
λες... "Και στην τελική να σου πω κάτι; Με το να ασχολούμαστε με τους ρασοφόρους απλά ξοδεύουμε την ενέργειά μας σε λάθους στόχους"
Περιμενε και θα δεις τι θα γινει με την εκκλησια οταν ερθει η ωρα η πολιτεια να δωσει περισσοτερα δικαιωματα στους gay στην Ελλαδα. Η εκκλησια θα ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος των gay. Ετσι ακριβως εγινε εδω, εδω και χρονια, και ετσι θα γινει και εκει...

Ephemeron said...

Tales,
γραφεις... "Όταν ζητώ ανθρώπινα δικαιώματα, δεν ζητώ την χριστιανική "ελεημοσύνη" και την αγάπη κανενός.
Ζητώ τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ μου δικαιώματα ως πολίτης."
Πολυ σωστα, αλλα αυτη τη στιγμη τα πραγματα απ οτι βλεπω εχουν φτασει μεχρι να μην υπαρχει ελευθερια λογου, (γιατι για μενα το τι γινεται με τον Λυο, μου δειχνει οτι δεν υπαρχει ελευθερια λογου), και αν συνεχιστει αυτη η κατασταση ετσι, πολιτικα δικαιωματα οι gay θα αργισουν να εχουν στην Ελλαδα, απο τη στιγμη που δεν γινεται κανενας κοινος αγωνας...

Ephemeron said...

Hfaistiwna,
Το ευχομαι και εγω :)

Ephemeron said...

another george blog,
Και γω συμφωνω σε πολλα με πολλους, το θεμα ειναι ποιος θα αγωνιστει για δικαιωματα. Ουτε οι μαυροι, ουτε οι γυναικες, ουτε καμια αλλη ομαδα δεν απεκτησε δικαιωματα επειδη απλα και μονο "τους τα χρωσταγαν"... Εγιναν αγωνες και αγωνες...

Ephemeron said...

pisoglendi,
Λες;;;

the boy with the arab strap said...

ειναι τραγικο στην εποχη μας για ενα κρατος που θελει να ανηκει και καλα στον δυτικο πολιτισμο να εχει τοσο οπισθοδρομικες αντιληψεις , πιστευω οτι για να αλλαξουν τα πραγματα πρεπει να καλλιεργηθει η παιδια ολων μας , να μπορουμε να καταλαβουμε την διαφορετικοτητα του καθενος και να την αποδεχτουμε , γιατι ο καθενας εχει πολλες διαφορετικες πτυχες ,που ευκολα θα μπορουσαν να τον καταταξουν σε μια μοιονοτητα , και οσο για την εκκλησια θα πρεπει να κοιταει τα δικα της χαλια και μετα να εχει γνωμη για τα κοινωνικα θεματα .

another george blog said...

Ναι, δεν υπάρχει γκέι κοινότητα στην Ελλάδα!

Δήλωση ξεκάρφωτη από την μεριά μου, αλλά έπρεπε να την κάνω για να μου φύγει ένα βάρος!

Οπότε, ξέρεις τι θα γίνει για τα δικαιώματα που αναφέρεις.

Ephemeron said...

off,
εχεις απολυτο δικιο, αλλα... πως να αλλαξουμε την παιδία, οταν μεσα στην ταξη μας αναγκαζουν να κοιταμε στην εικονα του Χριστου,,,;
Νομιζεις θα αφησουν να γινουν αλλαγες στην παιδία ετσι ευκολα;

Ephemeron said...

another george blog,
Ασχετο...
Τσεκαρισες το "Event Horizon", την sci-fi ταινια που ειναι high definition στο YouTube;

http://www.youtube.com/watch?v=Ef4IwuqzVJQ&feature=related

another george blog said...

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία! είχα ανοίξει το λινκ στο youtube με το κινητό μου και είχα αρχίσει να βλέπω την ταινία αλλά είπα να την δω με την ησυχία μου στον υπολογιστή! Είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρω μέσα στο Σαββατοκύριακο. Φαίνεται πολύ καλή!

Αν έχεις άλλες τέτοιες πληροφορίες, εδώ είμαι!

Ephemeron said...

another george blog,
ειναι αρκετα καλη, και το καλο ειναι οτι ειναι High Definition video!!!
αν θυμηθω αλλες θα σου πω...

another george blog said...

Η ταινία ήταν εκπληκτική!

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο σκηνοθέτης αντέγραψε κατά γράμμα τον Ρίντλεϋ Σκοτ (Άλιεν) και τον Τζέιμς Κάμερον (Άλιενς). Ήταν σαν να έβλεπες μια ταινία για το Άλιεν χωρίς το Άλιεν! Πιθανολογώ πως χρησιμοποίησε τα ίδια σκηνικά και κατασκευές! Αν έχεις δει αυτές τις δύο ταινίες (κυρίως την πρώτη) καταλαβαίνεις τι εννοώ!

another george blog said...

Επίσης "έπαιξε" πάρα πολύ με το Hellraiser (νομίζω πως δεν έχω τρομάξει περισσότερο με ταινία).

Πολύ καλό με καλές ερμηνείες.

Ephemeron said...

another george blog,
χαιρομαι που σου αρεσε...
η ταινια, για το ειδος της, ειναι ενα μικρο διαμαντακι...