Thursday, September 26, 2013

Ελληνικης δημοσιογραφιας εγκωμιον!

Ο παρακατω διαλογος, μεταξυ του υπουργου εσωτερικων και δημοσιογραφου, ακουστηκε σε τηλεοπτικη εκπομπη ενημερωσης...

Υ -Σ' αυτη τη χωρα δεν εχετε ξανακουσει εσεις για "καλη" και "κακη" βια;
Δ -Οχι δεν εχω ακουσει κανενα να λεει για "καλη" βια!
....
Υ -Εγω ξερω οτι καποιοι λενε "εδω η βια δικαιολογειται" για παραδειγμα..
Δ -Τι "καποιοι"; εννοειτε "το καφενειο"; που; που το λενε;
Υ -Τι ειπατε;
Δ -Οταν λετε καποιοι... που το λενε;
Υ -Στο δημοσιο διαλογο ως πολιτικοι...
...
Υ -...και τελος παντων να σας πω κατι; επειδη μιλατε για το "καφενειο", δηλαδη τι θελετε να πειτε; οτι ηρθα εδω στο καναλι...
Δ -Καθε αλλο Κε Μιχελακη!
Υ ...για να μεταφερω κουβεντες του "καφενειου";;; γιατι αυτο μου λετε Κα Χ!
Δ -Μα σοβαρα το λετε τωρα;;; αυτο σας ειπα;;; Δεν σας ειπα αυτο Κε Μιχελακη!!! Προς Θεου!!!

Αλλα να ηταν μονο αυτο, καλα θα ηταν!
Την ιδια μερα καποιος αλλος Κυριος, σε αλλη ενημερωτικη εκπομπη, να φωναζει με δυνατη φωνη οτι... "ολοι οσοι εχουν χωραφια θα πανε φυλακη! οι φοροι θα ειναι τοσο μεγαλοι ωστε ΟΛΟΙ οσοι εχουν χωραφια θα πανε φυλακη!!!
Και ο -φοβερα πανεξνυπνος και ακριβοπληρωμενος- δημοσιογραφος να τον κυταζει δαγκωνοντας τα χειλη του, σαν να ακουει τον ιδιο τον Νοστραδαμο να του λεει τις προφητειες του, χωρις ουτε καν να τον ρωτησει εστω και μια λογικη ερωτηση... ουτε καν... "και που θα βρουμε τοσες φυλακές;" τιποτα... μουγκα...
Ουκ ολιγοι στην Ελλαδα οι δημοσιογραφοι που συνεχιζουν ακαθεκτοι να...δρεπουν δαφνες!

6 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλό ΣΚ!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Επισης! :)

Xenoudis - Ξενούδης said...

Το κακό είναι ότι θα επιβληθεί, μάλλον, αυτός ο πρόσθετος κι άδικος εν πολλοίς φόρος. Και το ακόμα χειρότερο: ότι δεν θα βρεθεί στο μέλλον άλλη κυβέρνηση πρόθυμη να τον καταργήσει.
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Νομιζω οτι το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οχι τοσο η υψηλη φορολογια -τουλαχιστον οχι στα ακινητα- οσο το οτι ΤΩΡΑ ζητανε απο τον κοσμο να πληρωσει περισσοτερα, την ιδια ωρα που πολυς κοσμος με δυσκολια περναει καθε μηνα, και η ανεργια καλπαζει.
Νομιζω οτι θα ηταν λογικο να φορολογηθουν οι πλουσιοι (που σχεδον ποτε στην Ελλαδα δεν πληρωσαν οτι ΕΠΡΕΠΕ) και ταυτοχρονα να γινει φορολογικη ελαφρυνση-απαλλαγη σε ατομα που ειναι χαμηλομισθα.
Απ οτι ακουω, δεν μου φαινονται "απιστευτα" τα ποσα στη φορολογια ακινητων. Εδω τα πραγματα ειναι πολυ πιο σκουρα... Για παραδειγμα εγω για ενα σπιτι 120 τ.μ.(το μικροτερο της γειτονιας-σε οχι ακριβη περιοχη) πληρωνω για εφορια ακινητου περιπου $ 1.000 το χρονο.
Τωρα μπορεις να φανταστεις, τι θα επρεπε να πληρωσω στην εφορια μονο για ακινητα αν ειχα και 1 και 2 και 3 και 4 ισως μεγαλυτερα σπιτια σε καλυτερες περιοχες;;; Γι αυτο και εδω ελαχιστα ατομα εχουν πανω απο ΕΝΑ σπιτι! Για να τα διατηρησει καποιος πρεπει να εχει αρκετα χρηματα, ειτε τα νοικιαζει ειτε οχι!
Απ την αλλη πλευρα νομιζω η φορολογια εισοδηματος εδω ειναι καλυτερη, για παραδειγμα στην Καλιφορνια -μια απο τις πιο ακριβες πολιτειες να ζει καποιος- ενας μισθος 2.000 το μηνα (=24.000 το χρονο) ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αφορολογητος!
Καποιοι στη Ελλαδα πρεπει -καποτε!- να φτιαξουν οχι μονο ενα σωστο αλλα και δικαιο φορολγικο συστημα.

Anonymous said...

Συζητώντας με αρκετούς αγρότες εδώ γύρω, διαπίστωσα ότι δεν έχουν αντίρρηση στο να φορολογηθεί η γη τους, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, ένα χωράφι που για Χ λόγους δεν αποδίδει ή δεν είναι καλλιεργήσιμο να έχει λιγότερο φόρο από ένα που αποδίδει ένα σεβαστό ποσό από την καλλιέργειά του. Κατά τα λοιπά δεν έχω δική μου γνώμη, διότι δεν είμαι κτηματίας!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω οτι το "σεβαστό ποσό από την καλλιέργειά", συνηθως φορολογειται σαν εισοδημα.
Σιγουρα ενας που εχει ενα στρεμα στη μεση του πουθενα δεν πρεπει να πληρωσει πολλα, αντιθετα με καποιο που αν εχει 5 στρεματα μερικα μετρα απ τη θαλασσα θα πρεπει να πληρωσει πολυ περισσοτερα.
Υπαρχουν πολλες λεπτομερειες που πρεπει να σκεφτουν.
Παντος απ οτι βλεπω μεχρι τωρα προσπαθουν να κανουν το φορολογικο συστημα καπως οπως το Αμερικανικο, αλλα προσαρμοσμενο -κατα καποιο τροπο- στην "Ελληνικη πραγματικοτητα".
Και γραφω "Ελληνικη πραγματικοτητα", γιατι αυτη τη στιγμη το πιο βασικο για το κρατος ειναι φτιαξει σωστο κτηματολογιο! Στην Ελλαδα ακομα το κρατος δεν γνωριζει ποιος εχει, τι εχει, που το εχει! Χωρα χωρις κτηματολογιο δεν υπαρχει, ειναι αδιανοητο!