Saturday, September 14, 2013

"Νεκροφιλια"

Τους τελευταιους -δυσκολους- καιρους συμβαινει κατι πολυ "περιεργο".
Ενα ειδος "νεκροφιλιας" καλπαζει αχαλινωτη στους δρομους.
Καποιοι "εξυπνοι" καλουν, ξανα και ξανα, "φαντασματα" για να χτυπησουν την πορτα του κοσμου και να του πουν... τι ωραια που ημασταν οταν "τσεπωναμε τα δανεια", τι ωραια που ηταν οταν κανεις δεν εδινε δεκαρακι για τιποτα, και τι ωραια που ηταν οταν ο περισσοτερος κοσμος ζουσε φτωχος μεν αλλα "τιμιος" και με "αξιοπρεπεια", ενω την ιδια ωρα καποιοι "εξυπνοι" ξεζουμαγαν τα παντα.
Και οσο ο κοσμος αρχιζει να πιστευει στα "φαντασματα" τοσο να αυξανονται και τα θαυματα! Για παραδειγμα, αν καποιος κρεμασει στο χωλ του σπιτιου του μια μικρη "μαγικη" χαλκινη πλακα που γραφει "Οποιος δεν παλεψε με την δυστυχια δεν μπορει να καυχηθει πως εζησε" τοτε αυτοματως το φτωχοσπιτο... γινεται παλατι!
Οι "εξυπνοι" για να μας θυμησουν τις "ενδοξες στιγμες του εθνους" καλουν τα "φαντασματα", της Μελινας, της Αλικης, της Σωτηριας Μπελου, της Μαριας Καλλας, προσφατα και του Αγγελοπουλου, και αλλων πολλων, ων ουκ εστι αριθμος.
Και δωστου να σπρωχνουν αυτη την περιεργη "νεκροφιλια", σαν να μην υπαρχει τιποτα περα απο αυτην, παρον ή μελλον.

Καπως ετσι φτανουμε στο 2013, οπου οι "εξυπνοι" εχουν καταφερει πολυ κοσμο να αποκαλει την Αμερικη "χωρα των πιθηκων", οπου ο κοσμος ειναι ακομα πανω στα δεντρα, σε αντιθεση με τον σκεπτομενο Ελληνα πατριωτη που ζει περηφανος με τα "φαντασματα" και τα "ιερα τερατα" του ενδοξου Ελληνικου παρελθοντος, και οποιος τολμησει και πει κουβεντα μαυρο φιδι που τον εφαγε.
Καπως ετσι φτανουμε στο σημειο οπου στην "χωρα των πιθηκων" να εχουν φτασει στην παραγωγη και εφαρμογη τεχνητων μελων, που η λειτουργια τους ειναι ακομα καλυτερη απο την λειτουργια φυσικων μελων!


Hugh Herr, engineer, biophysicist, and rock climber.


Οι "εξυπνοι" δεν ειναι εξυπνοι, ειναι κουτοπονηροι και εχουν τους λογους τους.
Αλλα ευτυχως υπαρχουν αρκετοι που τους εχουν "παρει πρεφα".

6 comments:

Hfaistiwnas said...

Αυτοί νεκροί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πια..

Ephemeron said...

@ Hfaistiwnas
Λες και δεν υπαρχει ουτε παρον ουτε μελλον για μερικους, εχουν κολησει εκει με τα "ιερα τερατα" που "εφυγαν", και αχ! ...τι θα κανουμε τωρα που εφυγαν τα "ιερα τερατα" μας!
Μιλαμε για φοβερο ξεκατινιασμα και λαϊκισμο!

mahler76 said...

το ένδοξο παρελθόν πρέπει να χρησιμοποιείται ως έναυσμα και έμπνευση για το νέο και όχι ως στείρα λατρεία. Σε αυτό θα συμφωνήσω. Διαφωνώ όμως στο να χρησιμοποιούνται και το σήμερα ή το πιθανά ένδοξο μέλλον (όπως η σπουδαία τεχνολογική πρόοδος που αναφέρεις) για γενικεύσεις του ποιος είναι περισσότερο έξυπνος ή λιγότερο πίθηκος. Διότι η Αμερική των ανακαλύψεων είναι και η Αμερική των σκοταδιστών Μορμόνων και της ισότιμης διδασκαλίας της Θεϊκής Δημιουργίας με την αποδεδειγμένα επιστημονική θεωρία του Δαρβίνου. . Η Αμερική της ελευθερίας του λόγου, είναι και η Αμερική των παρακολουθήσεων της NSA. Η Αμερική των δικαιωμάτων των γκέι είναι και αυτή των φονταμενταλιστών Χριστιανών και της Κουκ-κλουξ-κλάν και πάει λέγοντας. Και όπως σε κάθε χώρα του δυτικού τουλάχιστον κόσμου, υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν, και δημιουργούν και αυτοί που είναι πρόβατα και παρασιτούν. Το θέμα είναι να μην βλέπουμε μόνο την μία πλευρά.

Ephemeron said...

@ mahler76
Ετσι ακριβως οπως το λες, να μην βλεπουμε τα πραγματα απο μια μερια μονο!
Η αντι-αμερικανιά στην Ελλαδα εχει φτασει σε θλιβερα επιπεδα γελοιοτητας τις τελευταιες δεκαετιες, και ακουγονται φοβερα πραγματα...
Το αν καποιος νομιζει οτι ο Μπους ειναι ηλιθιος, αυτο δεν κανει αυτοματως και ολους τους Αμερικανους ηλιθιους. Θα ηταν σαν να λεγαμε οτι εφ οσον η ΧΑ μπηκε στη Ελληνικη βουλη, τοτε ολοι οι Ελληνες ειναι φασιστες! πραγμα το οποιο δεν ειναι αληθεια...
Ακομα πιο περιεργο ειναι το οτι, ενω πολλοι Ελληνες ξεχεζουν τους Αμερικανους, την ιδια στιγμη οι Ελληνες καταναλωτες δεν χανουν ουτε μιση ωρα απο ολες τις πραγματικα ηλιθιες αμερικανοπαραγωγες! Τα λιγα Αμερικανικα καλα, δυστυχως πολλοι Ελληνες τα πετανε στα σκουπιδια και κρατανε μονο τα αχρηστα! (Αλλα θα μου πεις αυτο το κανουν και οι Αμερικανοι, οποτε γιατι να μην το κανουν οι Ελληνες;)

Xenoudis - Ξενούδης said...

Με βαθύ αναστεναγμό αναγκάζομαι να πω πως είναι λίγοι, δυστυχώς, αυτοί που έχουν "πάρει πρέφα" αυτά που δεκαετίες τώρα παίζονται στην πλάτη μας. Κι όμως, είμαι αισιόδοξος. Η ιστορία - και πολλές οι σελίδες της ελληνικής ιστορίας! - διδάσκει (όταν διδάσκεται) ότι η επόμενη γενεά θα τα καταφέρει...
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Το παιξιμο στην πλατη καποιων γονιων το πληρωσαν οι γονεις, και τωρα το πληρωνουν και τα παιδια τους.
Επισης το κλεψιμο μερικων γονιων το πληρωνουν τωρα οχι μονο τα παιδια των αλλων, αλλα και τα τα παιδια τα δικα τους.
Εαν δεν μαθουμε και δεν αλλαξουμε τωρα, μετα απο ολα αυτα, δυστυχως προκοπη δεν βλεπω...
Εαν απο τα τοσα παθηματα ο Ελληνας δεν εμαθε κανενα μαθημα, και δεν αλλαξει, δυστυχως θα δουμε ακομα χειροτερα.