Saturday, September 26, 2009

Ψηφιζω Gay!!!

Ο Νικος Μυλωνας ειναι υποψηφιος στην Α Αθηνας με τους Οικολογους Πρασινους.
Ο Νικος ειναι ενα φοβερα αξιολογο ατομο, το οποιο εχω την τυχη να γνωριζω παρα πολυ καλα, απο πολλα χρονια πριν.
Οι δυο μας γνωριστηκαμε στα γραφεια του ΑΚΟΕ στις αρχες της δεκαετιας του 80 και η φιλια μας συνεχιζεται ακομα μετα απο σχεδον 30 χρονια.
Απο τοτε που τον πρωτογνωρισα μεχρι σημερα, συνεχιζει να ειναι ενας ακτιβιστης ο οποιος ανα πασα στιγμη θα βαλει την προσωπικη του ζωη σε δευτερη θεση, με σκοπο να υπηρετησει τα δικαιωματα των φιλων συμπολιτων του.
Ο Νικος συνεχιζει να γραφει ιστορια για την Ελληνικη gay κοινοτητα, με την αποφαση του να ειναι ο πρωτος ανοικτα gay αντρας σαν υποψηφιος βουλευτης.
Χερι-χερι με τον Νικο βαδιζει και η γνωστη αγωνιστρια Σοφια Σκουλιδη, επισης πρωτη ανοικτα Λεσβια υποψηφια βουλευτης, με τους Οικολογους Πρασινους για την Β Θεσσαλονικης.
Και η Σοφια και ο Νικος αξιζουν ενα πολυ μεγαλο μπραβο για τους αγωνες τους.
Πανω απ ολα ομως και οι δυο τους αξιζουν οχι μονο ενα μεγαλο μπραβο, αλλα και καθε ψηφο απο την Ελληνικη gay κοινοτητα, μια που μας δινουν την δυνατητα να εχουμε επιτελους ανοικτα gay ατομα στη Βουλη.
Φιλοι αναγνωστες, φιλοι bloggers, η ευκαιρια που μας δινεται μεσω της Σοφιας και του Νικου να εχουμε σαν gay κοινοτητα, τις φωνες δικων μας ατομων στην Ελληνικη Βουλη, ειναι κατι που δεν πρεπει να περασει με μικρα γραμματα.
Εχουμε αρκετους πολιτικους, που δεν δινουν δεκαρα για την gay κοινοτητα και τα ισα δικαιωματα που περιμενουμε χρονια τωρα.
Ηρθε η ωρα να ψηφισουμε gay, για το καλο μας, για το καλο της gay κοινοτητας.
Ηρθε η ωρα εφ οσον δεν ακουν εμας, να αρχισουν ν' ακουν τους αντιπροσωπους μας στην Βουλη.
Μπραβο Σοφια, μπραβο Νικο, σας αξιζει οτι το καλυτερο.


Πιο πολλα, για την Σοφια εδω και για τον Νικο εδω

55 comments:

sCaTterBraiN said...

μπράβο στους οικολόγους και τους ίδιους τους υποψήφιους. προσωπικά δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα κόμμα που δεν θα επέλεγα μόνο και μόνο γιατί έχει ανοιχτά gay υποψηφίους, αλλά είναι μια καλή αρχή.

(εννοείται ότι δε θα ψήφιζα ποτέ ένα κόμμα που είναι εχθρικό προς τους gay).

Ephemeron said...

Scatterbrain,
Εγω εχω κουραστει να βλεπω το ενα κομμα μετα το αλλο να μας πεταει στη μουρη, χωρις να αισθανονται ντροπη, οτι ειμαστε "διαφορετικοι" και πολιτες δευτερης ή τριτης κατηγοριας.
Νομιζω οτι ηρθε ο καιρος να σκεφτουμε αν θελουμε καποιον στην Βουλη να μιλαει για εμας ή οχι.
Αν ξαφνικα ειχαμε δυο δικους μας βουλευτες να μιλανε για μας, θα ηταν ενα φοβερα μεγαλο βημα για την Ελληνικη gay κοινοτητα.

another george blog said...

Καλά όλα αυτά, όμως οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν περίεργες (και συγκεχυμένες) θέσεις όσον αφορά το Σκοπιανό, τους Μουσουλμάνους της Θράκης και διάφορα άλλα. Όσο και να 'θελα να ψηφίσω λόγω της φιλελεύθερης πολιτικής τους σε άλλα θέματα, δεν το διανοούμαι καν.

another george blog said...
This comment has been removed by the author.
another george blog said...
This comment has been removed by the author.
Not me said...

Αν βρισκόμουν στην Ελλάδα θα τους ψήφιζα.Συμφωνώ πως πρέπει κάποιος να μιλάει για μας στην Βουλή..

Ephemeron said...

another george blog,
καταλαβαινω τη σκεψη σου, αλλα απο την αλλη πλευρα κανενα κομμα δεν ειναι "τελειο".
Η σκεψη μου ειναι οτι τουλαχιστον τα δυο αυτα ατομα πρεπει να εκλεγουν, αν μη τι αλλο για το καλο της gay κοινοτητας. Ο αγωνας που κανουν αυτα τα δυο ατομα αξιζει την ψηφο μας.
Παιδια δεν εχουμε κανενα στη βουλη να μιλησει για μας, ειναι φοβερο, μας εχουν ξεχασει ολοι, και εμεις τους ξαναψηφιζουμε για να μας ξεχασουν ακομα πιο πολυ...

Ephemeron said...

Not me,
Thank you,
μπορεις να ψηφισεις μεσω ελληνικου προξενειου ή ελληνικης πρεσβειας.
:)

Unknown said...

Μακάρι να βγουν να έχουμε μια φωνή στην Ελληνική βουλή!
Σε προλαβαίνω δεν ψηφίζω Αθήνα

Ephemeron said...

bear,
Συμφωνω... αν δεν μιλησω εγω, εσυ, αυτος, εκεινοι, ποιος θα μιλησει;
Κι αν δεν μιλησει κανεις πως θα αλλαξουν τα πραγματα;
Ουτε οι γαμοι και οι χαρες, ουτε οι υιοθεσιες, ουτε και τα ισα δικαιωματα, θα ερθουν απο μονα τους.
Καποιος πρεπει να δουλεψει και να αγωνιστει γι' αυτα.
Θα ηταν μεγαλο λαθος αν αυτα τα δυο ατομα δεν φθασουν στη βουλη...

another george blog said...

Ephemeron μου, φυσικά και θα ήθελα να υπάρχουν στην βουλή άνθρωποι σαν και αυτούς να αγωνίζονται.

Το θέμα όμως για μένα είναι, με ποιο τίμημα. Και το αναφέρω όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Τουλάχιστον για εμένα τέτοιο τίμημα είναι μεγάλο και δεν το θέλω.

Από την άλλη, ο Κος Τρεμόπουλος του κόμματος, είναι πλέον ευρωβουλευτής, οπότε θα δούμε άμεσα ποιες θα είναι οι θέσεις του για τα εθνικά ζητήματα που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο. Και θα κρίνουμε από πρώτο χέρι...

suncitizen said...

Μαθαίνω νέες λέξεις...
Ελληνική gay κοινότητα...
Μπράβο. Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο .
Γηράσκω αει διδασκόμενος!

Ephemeron said...

another george blog,
καταλαβαινω και σεβομαι την αποψη σου. Ολοι μας εχουμε τις πρωτεραιοτητες μας...
Απ την δικη μου πλευρα, για μενα ειναι φοβερα εθνικο θεμα, οταν ενα εθνος εχει μερικα απο τα παιδια του σαν "ψυχοπαιδια" και τους πεταει στη μουρη ενα ξεροκοματο, ενω εχει αλλα παιδια που τα εχει στα "οπα-οπα"...
Το να μην εχουν ολοι οι πολιτες ισα δικαιωματα για μενα ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα, που εχει αμεση σχεση με την καθημερινη ζωη μου...

Ephemeron said...

suncitizen,
Μερικως, καταλαβαινω τι θελεις να πεις...
Αυτο ομως, οπως το λες, ακουγεται σαν... οτι δεν χρειαζεται να βγαλουμε κανενα gay βουλευτη, μια που δεν υπαρχει gay κοινοτητα, ή κανω λαθος;

gay super hero said...

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Σε ευχαριστούμε και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία :-)

@ anothergeorge

'Εχω γράψει επανειλημμένα ότι δεν γουστάρω κάποιοι να χρησιμοποιούν τα λοαδ δικαιώματα για να προωθούν άλλες ατζέντες. Επίσης θεωρώ λογικό ένας ψηφοφόρος να έχει τις αμφιβολίες του σχετικά με το κατά πόσο το συγκεκριμένο νέο κόμμα είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνες.

'Αλλο αυτό όμως, άλλο να βάζουμε "πατριωτικά κριτήρια" στην ψήφο μας και μάλιστα με την έννοια που δίνει στον πατριωτισμό το ΛΑΟΣ και ο δημοσιογραφικός λαϊκισμός. Υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με την ιστορία, την εκπαίδευση, την εξωτερική πολιτική και σε μια δημοκρατία έτσι πρέπει να γίνεται για να υπάρχει γόνιμη συζήτηση. Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο "πατριώτες", υπάρχουν όμως αυτοί που
κατηγορούν τους άλλους για έλλειψη "πατρωτισμού" ώστε να επωφεληθούν οι ίδιοι.

Ephemeron said...

gay super hero,
γραφεις "Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο "πατριώτες", υπάρχουν όμως αυτοί που
κατηγορούν τους άλλους για έλλειψη "πατρωτισμού" ώστε να επωφεληθούν οι ίδιοι."
Χα-χα-χα, φιλε μου... μου θυμισες τον Τζωρτζ Μπους, αυτο ακριβως εκανε... Θυμαμαι οταν αυτος και το κομμα του ελεγαν...
"Η εισαστε μαζι μας ή δεν ειστε πατριωτες"

another george blog said...

@gay super hero:

Σαφώς, όμως για θυμήσου προσφάτως που είχε ανακύψει το θέμα με τον Γ. Βαλιανάτο και τις δηλώσεις που είχε κάνει περί Μακεδονίας, κτλ (και που εξ αιτίας αυτών τον δηλώσεων ο Γ. Παπανδρέου τον έδιωξε από το ΠΑΣΟΚ). Γενικά τις απόψεις που πρεσβεύει σε αυτό το θέμα και πως εκείνη την περίοδο κάποιοι προσπάθησαν να το προωθήσουν παρουσιάζοντας στην τηλεόραση μια πολύ άσχημη εικόνα για εμάς, αυτή των ανθελλήνων. Στο ότι μπροστά στα δικά μας συμφέροντα δεν βάζουμε ούτε το Σκοπιανό. Ο κόσμος θα πιστέψει αυτό που του δίνουν και αυτό που θα του δώσουν έστω και με σπόντες, είναι ότι εμείς κοιτάμε την πάρτη μας και είμαστε ανθέλληνες.

Ελπίζω πραγματικά να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω με όλα αυτά.. σαφώς και θα ήθελα να υπάρχουν βουλευτές είτε ετεροφυλόφιλοι είτε ομοφυλόφιλοι που να προασπίζονται τα δικαιώματά μας. Επαναλαμβάνω όμως.. με ποιο κόστος;

Ephemeron said...

another george blog,
Γνωριζω τον Γρηγορη, αρκετα καλα, απο πολυ παλια. (Δεν εχω προσωπικη επαφη αυτη τη στιγμη μαζι του. Το πιο πιθανο... ο Γρηγορης ουτε να με θυμαται...) Επισης γνωριζω, οσο μπορω, μεσω media, την ιστορια με τον Γρηγορη και το τι εγινε οταν μιλησε για τα Σκοπια...
Λοιπον ακομα δεν μπορω να χονεψω τη σχεση μεταξυ gay + σκοπιανο...
Ο καθενας μας ειτε gay ειτε straight εχει τι δικη του γνωμη για το Σκοπιανο...
Αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομα ειναι πως μπλεχτηκε το Σκοπιανο με τα gay δικαιωματα...???
Ακουγεται κατι σαν να κανουμε μια πολυ παραξενη συνταγη για γιαουρτοπητα...
"Δυο κιλα αλευρι,
Τρια κιλα ζαχαρι,
ενα κιλο τσιμεντο,
ooops... ενα κιλο τσιμεντο;;; ...δεν μπορουμε να βαλουμε τσιμεντο στη συνταγη...
και για αυτο... δεν θα φτιαξουμε γιαουρτοπητα...."
Ακομα δεν μπορω να καταλαβω...
Συγνωμη... ειμαι βλακας... ειμαι brain dead... συγνωμη...

stassa said...

Ο Νικος συνεχιζει να γραφει ιστορια για την Ελληνικη gay κοινοτητα, με την αποφαση του να ειναι ο πρωτος ανοικτα gay αντρας σαν υποψηφιος βουλευτης.

Σεβαστή φιλοδοξία, αλλά την εκπλήρωσε ο κος. Παύλος Ρεβενιώτης που κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές του 1990, στην Α' Αθηνών με τους Οικολόγους-Εναλλακτικούς. Πρέπει να τον θυμάσαι αν ήσουν στο ΑΚΟΕ το '80, εκεί γύρω. Τέλος πάντων, ελπίζω η Ελληνική γκέυ κοινότητα να υποστηρίξει τους υποψήφιους που προτείνεις με την ίδια ακριβώς θέρμη που υποστήριξαν και τον κο. Ρεβενιώτη τότε.

Επίσης τα δικαιώματα της λοατ κοινότητας έχει υποστηρίξει κι η τότε Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, κα. Άννα Καραμάνου, με το υπόμνημά της προς τους πολιτικούς προϊστάμενους των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Απασχόλησης, το 2004. Δεν ξέρω αν υπήρξαν κι άλλοι βουλευτές με παρόμοια δράση, την κα. Καραμάνου την θυμάμαι επειδή μιλούσε για το κοινωνικό φύλο στις ταυτότητες.

Gau Super Hero,
'Εχω γράψει επανειλημμένα ότι δεν γουστάρω κάποιοι να χρησιμοποιούν τα λοαδ δικαιώματα για να προωθούν άλλες ατζέντες.

΄Έτσι, γι' αυτό μ' αρέσεις, επειδή είσαι πάντα συνεπής στις απόψεις σου. (¬)

Ephemeron said...

stassa,
γεια σου και καλη σου εβδομαδα.
Φυσικα και παντα χαιρομουν που συναντουσα τον Παυλο (τοτε Παολα οπως κυκλοφορουσε...) και αισθανομουν τοσο καλα που ποτε μου δεν τον απεφυγα, και μιλουσα μαζι του σε δημοσια μερη, δρομους, καφενεια, οπουδηποτε...
Και οταν του μιλουσα, "εκοβα" με την ακρη του ματιου μου πως μας κοιτουσαν περαστικοι, και σκεφτομουν... "α ρε χαμενοι... που κοιτατε σαν ζωα, ο Παυλος ειναι δεκα φορες πιο ανθρωπος απο εσας"
Ασε με... μη με κανεις και τα θυμαμαι.. γιατι με παιρνουν τα ζουμια...

another george blog said...

"Αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομα ειναι πως μπλεχτηκε το Σκοπιανο με τα gay δικαιωματα...???"


Μα δεν έχει καμμία σχέση! το ότι λέμε εμείς ότι δεν έχει όμως, δεν σημαίνει πως κάποιοι δεν θα το εκμεταλλευτούν. Πέραν αυτού όμως, προσωπικά εγώ ως Γιώργος, δεν θα μπορούσα με τίποτα να ψηφίσω ένα κόμμα που έχει τις απόψεις που ανέφερα στο πρώτο σχόλιο.

Παρόλα αυτά, είναι στο χέρι τους να ξεκαθαρίσουν αυτές τους τις θέσεις, έτσι ώστε όσοι έχουμε απορίες (πχ. εγώ) να λυθούν και να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Και σίγουρα δεν είσαι brain dead. Αν ήσουν δεν θα σε διάβαζα :-))

Ephemeron said...

another george blog,
Ευχαριστω πολυ-πολυ...
Γιατι εχω αρχισει και γερναω και μερικες φορες πραγματικα σκεφτομαι οτι ισως "τα χανω" και δεν ξερω τι λεω...
:)

gay super hero said...

@ another george

Σου επαναλαμβάνω άλλο να λέμε να μην χρησιμοποιούνται τα λοαδ δικαιώματα για άλλες σκοπιμότητες και άλλο να λέμε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να έχουν τις ίδιες απόψεις με το ΛΑΟΣ και να ποινικοποιούμε την αντίθετη άποψη. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Και θα παρακαλούσα κάποιους άλλους σχολιαστές να πάψουν να ασχολούνται μαζί μου όπως και εγώ δεν ασχολούμαι μαζί τους. Μπορεί ο ιδιοκτήτης αυτού του μπλογκ να θέλει να συνεχίσει να συνδιαλέγεται μαζί τους αδιαφορώντας που το μπλογκ του χρησιμεύει για την εκτόνωσή τους όπως οι κερκίδες των γηπέδων αλλά το ίδιο δεν ισχύει και για μένα.

stassa said...

Εφήμερε, ξέρω, κι η Πάολα έχει τα καλύτερα λόγια να πει για το ΑΚΟΕ, εκείνα τα χρόνια. Αλλά αφού τη θυμάσαι, γιατί δεν την αναφέρεις σαν τον πρώτο ομοφυλόφιλο υποψήφιο;

gay super hero,
Ναι μωρέ, εσύ δεν ανήκεις σε κερκίδες...

George Tsitiridis said...

ola kala ola oraia..
ego exo psifisei oikologous

o nikos kai i sofia einai filoi

vrethika me tin sofia proxtes kai tis eipa oti kanane ena lathos..

nai men lene oti einai anoixta gay
kai proothoun ta lgbt dikaiomata
kai oti itan stin akoe (telika posa meli itan stin akoe? oloi perasan apo ekei? ksero pano apo 1000 atoma pou to dilonoun)

alla eipa stin sofia oti to lathos tous itan oti then edosan oute mia sinendefksi anoixta ... na poun oti einai gay
ena deltio tipoy
mia sinandisi se gay bars i cafe
ena flayer???
otan leme oti einai anoixta gay diladi ti ennooume?
oti kseroume emeis oti einai gay??

i sofia malista mou eipe oti exo ena dikio..
vevaia then ipirxe kai o xronos..

to mono pou menei na po einai kali epitixia sta paidia...
kai as min prolavan na kanoun polla

gay super hero said...

Σε αυτό που λέει ο pisoglendis έχει τα δίκια του.

Κι εγώ από σένα το μαθαίνω για πρώτη φορά... Όποιος θέλει σταυρούς για τον ίδιο και ψήφους για το κόμμα του πρέπει να ιδρώσει γι' αυτό. Και εφόσον θέλει τη στήριξη της κοινότητας θα πρέπει να απευθυνθεί σε αυτήν με όποιον τρόπο μπορεί...

stassa said...

Ν' ανοίξει ένα μπλογκ ας πούμε. Άντε σουπερήρω, γιατί δεν βάζεις κι εσύ υποψηφιότητα;

Ephemeron said...

stassa,
Δεν το θυμαμαι αυτο με τον Παυλο, οτι ειχε κατεβει στις εκλογες το 1990... Ισως γιατι δεν ζουσα στην Ελλαδα τοτε...
Οτι και να πω θα ειναι λιγα για την Παολα...
Στην αντιθετη οχθη απο τις "γκλαμ" τραβεστι, φοβερος αγωνιστης, και με μια χρυση καρδια...

Ephemeron said...

pisoglendi,
Συμφωνω απολυτα μαζι σου!!!
Και εγω το εμαθα το Σαββατο το βραδυ. Με πηρε ο Νικος τηλεφωνο και ειπε οτι κατεβαινει με τους πρασινους, και επαθα μια ταραχη, γιατι θα ηθελα να το ειχε πει πιο νωρις...
Και φυσικα εχεις δικιο, επρεπε να ειχαν δωσει flyers, να ειχαν κανει κατι τελος παντων, αλλα αυτο που σου ειπε η Σοφια, το ιδιο μου ειπε και ο Νικος οταν τον ρωτησα... δηλ οτι δεν ειχαν χρονο στα χερια τους, για να κανουν κατι...

Ephemeron said...

gay super hero,
Εχεις δικιο, συμφωνω τα παιδια επρεπε να ειχαν κανει καποια πραγματα, αλλα παλι καλα που κανουν οτι κανουν μεχρι στιγμης...
Συμφωνω, οτι χωρις δουλια δεν γινεται τιποτα, γι αυτο ανεβασα το post οσο πιο γρηγορα μπορουσα...
Και επειδη ακριβως οι πιο πολλοι απο εμας δεν κανουμε και πολλα πραγματα, για gay δικαιωματα, ας ελπισουμε να βγουν τα παιδια στη βουλη, ωστε να εχουμε μια φωνη εκει μεσα... (αμην!!!)

George Tsitiridis said...

η Πάολα είχε βάλει με τους Οικολόγους τότε...παλιά.

Οσο για τις γκέη ψήφους ειναι και ο φόβος..
να μην βγούμε ανοιχτά προς τα έξω
γιατί μπορεί και να μην μας ψηφίσουν...

stassa said...

Δεν το θυμαμαι αυτο με τον Παυλο, οτι ειχε κατεβει στις εκλογες το 1990... Ισως γιατι δεν ζουσα στην Ελλαδα τοτε...

Αμέ, παραλίγο νά 'βγαινε κιόλας. Eίχε γίνει θέμα στις εφημερίδες. Να, τό 'χει εδώ απ' Τα Νέα, πάνω-πάνω στη σελίδα.

Άντε, διόρθωσε και την ανάρτηση τώρα, για να μαθαίνουν κι οι αναγνώστες σου τη σωστή ιστορία της λοατ κοινότητας, ε;

Ephemeron said...

stassa,
Σ' ευχαριστω που με διορθωσες.
Θα ανεβασω σχετικο post τις επομενες ημερες.
Διορθωσε με και παλι ωστε να γραφω σωστα, οτι... εκτος λοιπον απο την Παολα τοτε, και τωρα τον Νικο και τη Σοφια, μαλλον δεν εχουμε κανενα αλλο που να εχει βαλει υποψηφιοτητα για εκλογες, σωστα;

stassa said...

Ναι καλέ. Δεν ήτανε και μια άλλη τραβεστί στη Θεσσαλονίκη; Ή για δημοτική σύμβουλος ήταν αυτή; Θα ξέρει ο Πισωγλέντης.

Anonymous said...

τι κρίμα! αναρωτιέμαι ποιές είναι πια αυτές οι περίεργες εθνικές θέσεις των πράσινων.Κάπως προσέγγισαν το θέμα ούτε καν μίλησαν (δεν τόλμησαν)και κοντεύουμε να τους κατασπαράξουμε.
Κάπως έτσι,με περίεργες θέσεις θα τους βλέπουν και κάποιοι άλλοι εκεί έξω, ξέρετε ποιοί. Ίσως μια πορεία στο δρόμο για το Μακεδονικό να φέρει την οικιότητα σ έναν φασίστα κι έναν γκέυ ακτιβιστή. Δεν ψηφίζω πράσινους, δεν ψηφίζω γενικώς, κοιτάζω την δουλειά μου, να είμαι συνεπής πολίτης και άνθρωπος αλλά ως ομοφυλόφιλος και (σλαβο)μακεδόνας ορισμένα σχόλια τα παίρνω λίγο προσωπικά και παρεμβαίνω.
Ευχαριστώ

Ephemeron said...

anonymous,
Απο την πλευρα μου, δεν ξερω αν ειπα κατι που σε πειραξε, αν ναι, δεν το εκανα με σκοπο να πειραξω κανενα, και ζητω συγνωμη αν πειραξα εσενα ή οποιον αλλο.
Αυτο που ακομα... δεν μπορω να καταλαβω, ειναι πως φτασαμε στο σημειο να μπλεκουμε το Σκοπιανο με τα gay δικαιωματα...
Και τα δυο ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

stassa said...

Καλά, έχω φυράνει. Ξέχασα την Αλόμα και το ΠΑΚΙ. Νομίζω ίδια εποχή κατέβαινε κι αυτή, εκεί, το '90.

George Tsitiridis said...

Ηταν η Λλόμα
η Παολα

Με την αριστερά είχαν βάλει
Βαλλιανάτος
Γιαννέλος
με ειδικά φυλλάδια για την ομοφυλοφιλία

Στην Θεσσαλονίκη
με την αριστερά
Μπετχάβα Μαρία
Βαρβέρης Σπύρο
με θέσεις για την ομοφυλοφιλία

με το ΕΝΑΝΤΙΑ
δυο κοπέλες
φέτος βάζει ο Κώστας Τουρπουζίδης
χωρις ο Κώστας να κανει καμπάνια για το οτι ειναι ανοιχτά γκέη και να προτίνει θέσεις
κάτι που δεν κάνει η Σοφία και ο Νίκος

και στις προηγουμενες Νομαριχακές είχαμε βαλει με την Σοφία
με αφισές και φλάηερ
με τις θέσεις μας

Κανεις απο τους προαναφερόμενους δεν έχει βγει..

Πάντως το υλικό το έχω όλο
Ντοκουμέντα!!

Ephemeron said...

pisoglendi,
Mπραβο καταπληκτικο!!!
Καποιος που επιτελους γνωριζει πιο πολλα πανω σ' αυτο το θεμα!!!
Ισως αν ηθελες, να αφιερωσεις ενα ειδικο post για ολα αυτα τα ατομα, θα ηταν πολυ καλο για ολους μας να ξερουμε.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες που μοιραζεσαι. :)

xomeritis said...

Δίκιο έχει ο Another George, σαφέστατα και ο Τρεμόπουλος έπρεπε να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του. Αλλά καταλαβαίνω ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν αποστασιοποιηθεί από το ζήτημα, και μπράβο τους που κατεβάζουν ανοικτά ομοφυλόφιλα άτομα.

Και ας μη ξεχνάμε ότι το περιβάλλον είναι ζήτημα που πρέπει ν' απασχολεί όλους και ίσως το ουσιαστικότερο ζήτημα στην Ελλάδα, αφού ο τουρισμός στηρίζει κατά πολύ την οικονομία μας.

stassa said...

Καποιος που επιτελους γνωριζει πιο πολλα πανω σ' αυτο το θεμα!!!

Πφφφφ...!

Anonymous said...

Φυσικά και ο Τρεμόπουλος θα έπρεπε να είναι ποιό προσεκτικός! Όπως και ποιό προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και οι Ομοφυλόφυλοι όταν εκφράζουν την παρουσία τους, την πραγματικότητά τους, τα δικαιώματά τους. Επείσης, οι μετανάστες, τα ΑΜΕΑ, τα παιδιά, κλπ κλπ..
Όταν δεν είναι προσεκτικοί "προκαλούν".

Δηλαδή ούτε καν ότι μας (λόατ) συμφέρει!!

Τελικά όλες αυτές οι ιστορίες κάπου συναντιούντε κι ας μοιάζουν άσχετες μεταξύ τους. Κι ας αναρωτιέται ο συμπαθής οικοδεσπότης 'μα τι σχέση έχει το ένα με τ άλλο' Συναντιούντε στον μικρό ή μεγάλο φασίστα που έχουμε όλοι μέσα μας.Τις εξετάσεις που δίνουμε όταν βρισκόμαστε στα άκρα, σε περιοχές όπου κυριαρχεί το ταμπού. Όπως οι "δηλώσεις" για τα εθνικά η μειωνοτικά ζητήματα που κάπως υπονόησε ο Τρεμόπουλος. Είναι πολύ χαρακτηριστική και "χαριτωμένη" η παρατήρηση ότι τελικά οι πράσινοι αποστασιοποιήθηκαν. Δηλαδή μαζεύτηκαν....
Και να σκεφτείς ότι η ομοφυλοφιλία από της φύση της αποτελεί πολιτική θέση.
Κατα τα άλλα έχουμε βάλει μια τεράστια ταμπέλα στο μέτωπο "είμαι ανοιχτά γκευ".Κατα βάθος αυτήν την ταμπέλα εκλιπαρούμε ή τσαμπουκαλευόμαστε να την δεί ο απέναντι. Όμως, ο δικός μας μικρός φασίστας δεν θα μας δεχτεί ποτέ. Και νομίζω οτι εκεί είναι το πρόβλημα. Μ αυτόν θα πρέπει κάποια στιγμη να συναντηθούμε και να μιλήσουμε. Τότε θα είμαστε ποιό χαρούμενοι γι αυτό που είμαστε. Θα το βλέπουν και οι "άλλοι" αλλά δεν θα μας νοιάζει. Τότε μάλλον δεν θα μας νοιάζει τι είπε ο Τρεμόπουλος.

Ουτοπίες...

xomeritis said...

Ανώνυμε εκλογές είναι, βάζεις τις προτεραιότητές σου και πολεμάς γι' αυτές προσπαθώντας να κερδίσεις την μάχη των εντυπώσεων.

Κοντά στο νου και η γνώση.

Διαφορετικά αγορεύεις στο πάρκο (δηλαδή σε blogs)εναντίον όλων, θυμωμένος μια ζωή.

Αν πιστεύεις ότι η δεύτερη επιλογή είναι πιο αποτελεσματική, ακολούθησέ την.

Σφύριξέ μου όταν δεις αποτελέσματα.

Anonymous said...

Χρυσέ μου μόνον αυτές τις δυό επιλογές έχεις?

Έλα ποιό κέντρο. Κάπου εκεί αλητεύω. Τραγουδώντας και σφυρίζοντας ήδη.

Είσαι όντως χαριτωμένος

George Tsitiridis said...

τι ακριβώς θα ήθελες να μάθεις
τι ειδικό θέμα να ανεβάζαμε?
για τους υποψήφιους και τι έχουν κανει ?

Ephemeron said...

anonymous,
Μερικες φορες δεν χρειαζεται να βαλεις καμια ταμπελα, ουτε μικρη ουτε μεγαλη, εφ' οσον εχουν γινει αγωνες, και ορισμενα πραγματα εχουν βρει το δρομο τους.
Οταν μετακομισα στο σπιτι που ειμαι τωρα, οι γειτονες ηρθαν να με γνωρισουν και καθως ειδαν, οτι ειμαι αντρας χωρις οιkογενεια, με ρωτησαν πολυ απλα, αν ειμαι gay και αν εχω δεσμο. Μενω σ' αυτο το σπιτι εδω και 6 μηνες και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα με τους γειτονες μου, και ας ξερουν οτι ειμαι gay...
Ακριβως ετσι οπως γινεται και στην Αθηνα, οταν πεις στους γειτονες σου οτι εισαι gay, ετσι δεν ειναι;;;

Ephemeron said...

xomeriti,
γραφεις... "Σφύριξέ μου όταν δεις αποτελέσματα."
Δυστυχως... ποσο δικιο εχεις...

xomeritis said...

Κάπου εκεί αλητεύεις, να υποθέσω και με μολότοφ στο χέρι.

Χαίρομαι με το χαριτωμένος, λυπάμαι με το αξιοθρήνητος.

Ephemeron said...

pisoglendi,
Ναι, φαινεται οτι ξερεις πολυ πιο πολλα απ οτι ξερω σχετικα με gay υποψηφιους για εκλογες.
Θα ηταν καλο να γινει μια διαχρονικη αναφορα σε ολους οσους τολμησαν...
Αν μη τι αλλο για να μαθαινουμε ολοι μας οσα θα επρεπε να ξερουμε για το δικο μας καλο, και για να μην ξεχναμε...

Anonymous said...

Πάλι λάθος δρόμο διάλεξες χρυσέ μου! Αλλού σου έδειξα αλλού βλέπεις. Πάλι μπροστά σε δύο συγκεκριμένες επιλογές βρίσκεσαι. Γιατί? Μονάχα αυτές τις δυό καταγραφές έχεις?
Ας είναι.

Πάντως μπορώ να σου πω ότι αλητεύω στον πλανήτη γη με ανοιχτή και καλή διάθεση προς τους ανθρώπους και δεν είμαι σε πόλεμο μαζί τους. Τους ακούω, τους αγγίζω, τους χαίρομαι, με θυμώνουν, με εξοργίζουν όταν κακοποιούν κι εγκαταλείπουν ζώα, μοιράζομαι μαζί τους, ερωτεύμαι κλπ κλπ. Ανθρώπινα πράματα

Εφήμερε, εάν οι νέοι μου γείτονες με ρωτούσαν με την πρώτη αν είμαι γκευ τότε θα θεωρούσα ότι παρεμβαίνουν στο κρεβάτι μου. Οτι δεν έχουν την αίσθηση των ορίων και θα πρόσεχα λιγάκι μαζί τους (οχι καχυποψία). Αλλά βλέπω ότι κι εσύ μου παρουσιάζεις δύο συγκεκριμένες επιλογές.

Ελπίζω να μην θεωρείται όλο αυτό "βεντέτα"

xomeritis said...

Ανώνυμε κάτι άλλο: μην έχεις εύκολα στο τσεπάκι τους χαρακτηρισμούς. Πρόσεξέ το αυτό.

Ephemeron said...

anonymous,
Ο καθενας μας το βλεπει απο τη δικη του σκοπιά.
Εγω προτιμω να ερχονται οι γειτονες μου, να με ρωτησουν αν ειμαι gay, απο το να με τραβολογαει η αστυνομια στα τμηματα για να με ρωταει χυδαιες ερωτησεις.

George Tsitiridis said...

δεν ξέρω αν ενδιαφέρει όλους
αλλά κάτι θα ετοιμάσω για σένα..
θέλεις ημερομηνίες και τα πάντα???

Anonymous said...

Εφήμερε, ευχαριστώ για την φιλοξενία. Μου είσαι πραγματικά συμπαθής. Το μπλόγκς σου μ έχει συντροφέψει αρκετές φορές. Επίσης, πέρα από καλές πληροφορίες που δίνει το χαρακτηρίζει η ανθρωπιά. Αναδρομικά, σου το λέω τώρα, δεν είχα σχολιάσει τότε, με είχε συγκλονίσει η ιστορία σου με τον άνθρωπο λεοπάρδαλη. Αναρωτιώμουν αν ήταν βιωματική ή απόσπασμα από κάπου. Να είσαι καλά!

Thomas, εάν το συνεχίζαμε, μάλλον έβλεπα να εξελισσόταν σ ένα date οι δυό μας. Σ ευχαριστώ κι εσένα (ειλικρινά!) και συγνώμη για τα σημεία που σ έθιξα. Εδώ είμαστε, θα τα ξαναπούμε και ελπίζω την επόμενη φορά να έχουμε ταύτιση γιατί πιστεύω ότι οι ομοιότητές μας είναι περισσότερες από τις διαφορές μας.

Hollandos

Ephemeron said...

anonymous,
ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Να εισαι καλα και εσυ!
Ναι... η ιστορια που αναφερεις, ειναι δικη μου, και ειναι αληθινη...
Νομιζω οτι αν ολοι μας προσπαθουσαμε να ειμαστε λιγο πιο ανθρωπινοι απ οτι ειμαστε, πολλα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα.
Ειμαι τυχερος, σε διαφορες φασεις της ζωης μου, να γνωριζω ατομα που σκεφτονται πολυ διαφορετικα απο πολλους αλλους.
Ενα απο αυτα, και για να παω παλι πισω στην ιστορια που αναφερεις, ειναι η αδελφη μου, που αφηνε τον 4χρονο γιο της στον φιλο μου, που ηταν HIV+ για babysitting.
Αυτο ειναι να το πεις σε Ελληνιδες μητερες για να φριάξουν!!!
Το φανταζεσαι;;;
"Αφηστε το τον 4χρονο γιο σας για babysitting σε ενα gay που ειναι HIV+ "
Αλλα η αδελφη μου φανταζομαι, ηξερε οτι δεν εχει σημασια, το αν εισαι gay, ή αν εισαι HIV+, αλλα το ποσο υπευθυνος, και σωστος, εισαι σε αυτο που κανεις.