Friday, January 28, 2011

Φωτης Σεργουλοπουλος

Φυσικα και δεν γνωριζω καθε λεπτομερεια της ζωης του Κου Σεργουλοπουλου, αλλα για το οτι τολμησε σαν ενα προσωπο που ειναι τοσο γνωστο στο Ελληνικο κοινο, να ανακοινωσει οτι ειναι gay, του αξιζει ενα πολυ μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ !

23 comments:

dimitris.jp said...

κοιτα να δεις εξελιξεις η ελληνικη τιβι.

αν και θα ηθελα να γινει η ερωτηση. να ακουστουν οι λεξεις.

-εισαι ομοφυλοφιλος;
-ναι ειμαι!

αλλα οκ μην ζηταμε και πολλα, σιγα σιγα

ασωτος γιος said...

ελατε ρε παιδια, κανουν μια εκπομπη που δεν την παρακολουθει κανεις, μηπως αυτο ειναι ενα κολπακι απ αυτα που κανουν οι στρεητ να επανελθει στη δημοσιοτητα
κανεις δεν ασχολουταν μαζι του, και ολοι ξερουν πως ηταν εδω και χρονια

προσωπικα πιστευω οτι αυτος και η παρτενερ του στην εκπομπη πρεπει να παρουν συνταξη, εχουν παρωχημενο γκεη χιουμορ δεκαετιας 80
υπαρχουν ενα σωρο νεα παιδια

mahler76 said...

ούτε να πεί ότι είναι αδερφή δεν μπόρεσε. Κλασικές κουβέντες ανθρώπου που κρύβεται στην str8 παρέα του. Οι "σύντροφοι", οι "επιλογές" κλπ. Δεν λέω για έναν άνθρωπο αυτής της ηλικίας κι αυτό ίσως είναι πολύ, όμως αν δεν μπορείς κάν να πείς τι είσαι ελεύθερος δεν είσαι.

Αλήθεια πόσο μα πόσο φοβούνται και μόνο το άκουσμα της λέξης ομοφυλοφιλία???

suncitizen said...

Η δική μου απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να ξέρεις εσυ τι κάνω στο κρεβατι μου.
Ο καθένας όμως όπως αισθάνεται.
Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι το πρόβλημα στους γκει της Ελλάδας δεν είναι στην "ομολογία πίστεως"... :ρ

Ephemeron said...

dimitris.jp,
Παλι καλα δεν λεμε...
Ειναι φοβερα δυσκολο σε καθε χωρα να "βγεις εξω" αν εισαι γνωστος, και στην Ελλαδα ακομα πιο δυσκολο!
Δυστυχως το Ανατολιτικο... "κανε οτι γουσταρεις στα κρυφα, και ποτε να μην το πεις γιατι θα σε φαει η μαρμάγκα" ισχυει ακομα στην Ελλαδα,
ζει και βασιλευει...
Αλλα που θα παει; σιγα-σιγα θ' αλλαξουν τα πραγματα...
Καλο ΣΚ!

Ephemeron said...

ασωτος γιος,
Δεν κανω λογο ή κριτικη για τη δουλια του. Κανω λογο για την αποφαση του, που σαν γνωστο ατομο στο κοινο, αποφασισε να πει την αληθεια.
Αυτο που εγω δεν μπορω να καταλαβω, ειναι το πως στην Ελλαδα η πλειοψηφια εχει σαν δικαιολογια να μην πει τιποτα για να μην χασει τη δουλια του, και οταν βγει καποιος και το πει, αρκετος κοσμος λεει οτι το κανει για τα λεφτα...
Μα αν ηταν αληθεια αυτο τοτε ολοι οι Ελληνες gay επαγγελματιες, θα εβγαιναν να το πουν για να κανουν λεφτα...
Δεν λεω οτι ειμαι gay, γιατι θα χασω λεφτα.
Το λεω οτι ειμαι gay, γιατι θα κερδισω λεφτα.
Ποιο απ τα δυο;
Και τα δυο δεν γινεται...
Καλο ΣΚ!

Ephemeron said...

mahler76,
ας μην ξεχναμε οτι θελει φοβερο κουραγιο, δυναμη, το να εισαι γνωστος και να πεις οτι εισαι gay, πολυ περισσοτερο απο το να ειναι κανεις παντελως αγνωστος.
Παλι καλα δεν λεμε που υπαρχει καποιος να το πει;
Η Ελλαδα ειναι απο τις λιγες χωρες που ηθοποιοι, τραγουδιστες, και αλλα γνωστα προσωπα "ξεπουπουλιαζονται" συνεχως και ασταματητα, ο κοσμος το εχει τουμπανο κι αυτοι κρυφο καμαρι, αλλα αν βγουν και το πουν θα πεσει ο ουρανος στο κεφαλι τους...
Καλο ΣΚ!

Ephemeron said...

suncitizen,
Ναι μεν αλλα...
Δεν ειναι ποτε δυνατον να ΜΗΝ παραδεχεται καποιος οτι ειναι gay, και μετα να ζηταει gay δικαιωματα...
Το ειμαι gay και τα gay δικαιωματα πανε μαζι, δεν πανε ξεχωριστα.
Αυτη η σκεψη του "δεν υπαρχει λογος να ξερει κανενας οτι ειμαι gay" για μενα ειναι πολυ περιεργη.
Αν αυτο ειναι αληθεια, και δεν υπαρχει κανενας λογος να ξερουμε για τι κανει καποιος στο κρεβατι του, τοτε ας σταματησουμε επιτελους να λεμε οτι ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν gay, ο Καβαφης ηταν gay, κλπ κλπ.
Κανω λαθος;
Καλο ΣΚ!

Το Λαγωνικό said...

Ο άνθρωπος βγήκε και είπε τι είναι, με τον τρόπο που εκείνος θεώρησε ότι έπρεπε να το κάνει. Θα τον κατηγορίσουμε για το ότι δεν χρησιμοποίησε ευθαρσώς τη λέξη "ομοφυλόφιλος"; έλεος.
Λίγο ακόμη και θα τον ρίξουνε στη πυρά οι θαρραλέες ελληνίδες αδελφές.

Αναρωτιέμαι, στη θέση του θα είχατε τα αρχίδια να βγείτε στην τηλεόραση και να το πείτε;;;

mahler76 said...

@Λαγωνικό
από την στιγμή που η όλη του συμπεριφορά φωνάζει από μακριά ότι είναι αδερφή το να μην γίνεται αναφορά στην λέξη ομοφυλόφιλος ούτε από τον ίδιο αλλά ούτε από τον άλλο το βαψομαλλιά δείχνει και ενοχή αλλά και κάνει το όλο ζήτημα να δείχνει περισσότερο σοβαρό από όσο είναι. Σα να λέμε, η λέξη ομοφυλόφιλος είναι κακή και δεν πρέπει να την αναφέρουμε κάν. Σε τι διαφέρει άραγε αυτή η "αποκάλυψη" από το "το ξέρει όλος ο ντουνιάς ότι είμαι αδερφή και απλά δεν το λέω"?

Το Λαγωνικό said...

@Mahler
Λες ο Σεργουλόπουλος να έχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσει τη λέξη ομοφυλόφιλος;; Ας σοβαρευτούμε, όλοι κατάλαβαν τι είπε και στο βίντεο αν πρόσεξες μόλις ο Φώτης είπε "είχα πολλους συντρόφους" ο άλλος πέταξε την ατάκα "Να το, το'πες".
Δεν ήταν το ζήτημα του Σεργουλόπουλου να πει αν είναι ή αν δεν είναι. Άλλωστε ο ίδιος είπε "Κανείς δεν με έχει ρωτήσει". Εσκεμμένα και πολύ έξυπνα δεν χρησιμοποιήθηκε η λέξη ομοφυλόφιλος (τροφή για τα μεσημεριανάδικα) γιατί ήθελε να εστιάσει τη συζήτηση στο θέμα του να μπορείς να είσαι ελεύθερα αυτό που θες να είσαι, και ότι δυστυχώς στην εποχή μας υπάρχει τίμημα γιαυτό. Αυτό είναι άλλωστε η ουσία. Ας εστιάσουμε λοιπόν στην ουσία και όχι για το αν χρησιμοποίησε τη λέξη ή όχι.

mahler76 said...

@Λαγωνικό
πρώτον εγώ δεν είπα ότι έπρεπε να μιλήσει για την σεξουαλικότητά του. Άλλωστε χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Από την στιγμή που όμως το αποφασίζει για να τον χειροκροτήσω και να θριαμβολογήσω υπέρ του θα έπρεπε να πεί και την λέξη. Αν δεν μπορεί να γίνει κάν μια συζήτηση που να ακούγετε η λέξη ομοφυλοφιλία τότε πως περιμένουμε να μπορεί να γίνει συζήτηση για το "φαινόμενο" το ίδιο. Μισή δουλειά λοιπόν ο Φώτης, και όπως είπα και στο πρώτο μου σχόλιο μπορεί και αυτό να ήταν πολύ για αυτόν, αλλά όπως και να έχει είναι πολύ πολύ λίγο για να πανηγυρίζουμε εμείς. Δυστυχώς μια χαμένη ευκαιρία που πρόσκαιρα θα αυξήσει τα νούμερα τηλεθέασης των πρωταγωνιστών της και τίποτα περισσότερο.

Το Λαγωνικό said...

@mahler
Να όμως που έγινε συζήτηση και υπόθηκαν πράγματα ουσιώδη και ας μην ειπώθηκε η λέξη που λαχταρούσαν κάποιοι να ακούσουν.
Συνεπώς, επανερχόμενος στο προηγούμενο σχόλιό μου, εσκεμμένα και καλώς η συζήτηση έμεινε στην ουσία, ενός ζητήματος που αντιμετοπίζουν (δυστυχώς) όλοι οι ομοφυλοφίλοι στην Ελλάδα επώνυμοι και μη, και όχι στη λέξη.

Δεν είπε "αβγό" ο Φώτης είπε "αυγοζούμι" και κάτι έγινε. Αν θέλανε να αυξήσουν τα νούμερά τους θα ήταν πολύ πιο "πιπεράτη" η συζήτηση.

mahler76 said...

αν εννοείς μια κουβέντα με υπονοούμενα 3 λεπτών ουσία της συζήτησης πάω πάσο.

Το Λαγωνικό said...

Ακριβώς, λίγα λόγια. Τα πολλά είναι φτώχια.

mahler76 said...

άλλο λίγα λόγια και άλλο τίποτα. Ευτυχώς γούστα είναι αυτά.

Ephemeron said...

Σαφως και θα μας αρεσε να ακουσουμε τα πραγματα με το ονομα τους, αλλα για την Ελληνικη πραγματικοτητα νομιζω οτι κι αυτο που εγινε, ηταν κατι το θετικο.
Εγω εκει που "κολαω" δεν ειναι με τις φρασεις που χρησιμοποιησε.
Κολαω με τη γνωμη που εχουν οι gay.
Οι μισοι λενε οτι αν βγεις και το πεις χανεις τη δουλια σου, ενω οι αλλοι μισοι οτι αν το πεις κανεις διαφημιση για να τσεπωσεις λεφτα.
Αυτα τα δυο δεν πανε μαζι...
Τελικα, ποιο απ τα δυο ειναι αληθεια στην Ελλαδα;
Αν εισαι gay και το πεις χανεις τη δουλια σου;
ή
Αν εισαι gay και το πεις κανεις διαφημιση με σκοπο τα λεφτα;

mahler76 said...

@Ephemeron
μα εξαρτάται την δουλειά. Σε καλλιτεχνικούς και "καλλιτεχνικούς" κύκλους όχι μόνο δεν την χάνεις είναι προσόν. Στον εκπαιδευτικό όμως τομέα αν είσαι ανοικτά αδερφή σε κανά δημοτικό σχολείο τότε μάλλον την πούτσισες. Επίσης σε επαγγέλματα που θεωρούνται macho δεν συμφέρει να είσαι αδερφή. Το επίσης κορυφαίο, σε μια οικοδομή ο αρχιτέκτονας μπορεί κάλλιστα να είναι αδερφή (και συνήθως είναι), αλλά ο οικοδόμος δεν πρέπει με την καμία.

Σε κάλυψα?

Ephemeron said...

mahler76,
Σαφως και καταλαβαινω τα χαζα-στερεοτυπα, "δεν μπορεις να εισαι οικοδομος και gay" κλπ
Νομιζω ομως οτι αυτα ειναι μονο λογια, γιατι στη πραγματικοτητα υπαρχουν gay οικοδομοι, ψαραδες, κτηνοτροφοι, κλπ Δεν ειναι ολοι οι gay ποιητες, καθηγητες, ηθοποιοι, τραγουδιστες και αρτιστες
Αλλα και με τους καλλιτεχνες και παλι η γνωμη ειναι διχασμενη...
Θυμασαι τι ειπε πριν ενα χρονο ο Ruppert Everett που τον εβαλαν διαφοροι Ελληνες bloggers σαν αξιοπιστη πηγη (απο πρωτο χερι...)
ειχε πει: stay in the closet.

http://www.huffingtonpost.com/2009/12/02/rupert-everetts-advice-to_n_377010.html

Επισης Colin Firth ειπε:homosexual actors risk losing work.
Και τοσοι αλλοι...
Ακομα και σ αυτο δεν συμφωνουμε ολοι μας. Οτι δηλαδη αν εισαι καλιτεχνης το να βγεις εξω απ τη ντουλαπα ειναι για καλυτερο ή χειροτερο...
Νομιζω εχει δικιο ο Σεργουλοπουλος οταν λεει "θα πληρωσεις αν μεινεις στη ντουλαπα, θα πληρωσεις και αν βγεις απ την ντουλαπα, εναποκειται απο σενα προσωπικα για το τι αντεχεις να πληρωσεις", η καθε επιλογη εχει τη δικη της πληρωμη...

mahler76 said...

χμ, εγώ δεν είπα πως δεν υπάρχουν, είπα πως δεν κάνει καλό στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Κοινώς σε κάποιους χώρους όντως αναγκάζονται να το κρύβουν γιατί μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στην δουλειά τους. Σε άλλες όμως περιπτώσεις δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

όσο για τους καλλιτέχνες και πάλι έχει να κάνει με το είδος της τέχνης που υπηρετούν. Αυτοί που έχουν το πρόβλημα είναι όσοι ατάλαντοι όντες κάνουν καριέρα εκμεταλλευόμενοι αποκλειστικά την εμφάνισή τους και την όποια σεξουαλικότητά τους. Έτσι ενώ η ομοφυλοφιλία του Χατζιδάκι δεν φαινόταν να επηρέασε ποτέ την εμπορική απήχηση του, κάτι αντίστοιχο σε "καλλιτέχνες" που πουλάνε μόνο κορμί και γκομενιλίκι τύπου Ρουβάς ας πούμε θα ήταν καταστροφικό.

Αντίστοιχο παράδειγμα ο μακαρίτης ο Σεργιανόπουλος, φρικαλέος ηθοποιός αλλά έκανε καριέρα στην τηλεόραση πουλώντας αξύριστο πρόσωπο, άγριο βλέμμα και μαγκιά. Αν όσο ζούσε είχε γίνει ευρέως γνωστή η ομοφυλοφιλία του η καριέρα του που βασιζόταν στην αρρενωπότητα του και μόνο θα είχε καταστραφεί (κακώς βέβαια γιατί ο ηθοποιός δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους ρόλους αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα). Αντιθέτως ο Παπαϊωάννου ο χορογράφος που είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος δεν είχε κανένα πρόβλημα στην καριέρα του διότι πολύ απλά "πουλάει" τέχνη και όχι str8ηλίκι.

mahler76 said...

εεε για να μην παρεξηγηθώ με τα όσα έγραψα πρίν, αυτό δεν σημαίνει πως ο Σεργουλόπουλος θα ωφεληθεί επειδή κάνει τέχνη, απλά θα ωφεληθεί επειδή κάνει τηλεόραση κοινώς δεν μπορεί να πέσει ποιο χαμηλά χαχαχαχα.

Ephemeron said...

mahler76,
Ακριβως οπως το ειπες!
Συμφωνω απολυτως!
Οποτε φτανουμε στο σημειο οτι αν εχεις πουλησει στο κοσμο επι χρονια, μπαρουφες (αντριλικι, macho, οικογενειακες αξιες, νταϊλικι και βαρβατιλα, κλπ) αντι να πουλας τη τεχνη σου, υπαρχει μεγαλη περιπτωση να φας τη μουρη σου οταν βγεις να το πεις.
Απ την αλλη ο Σεργουλοπουλος αφου οπως λενε οι πιο πολλοι οτι το ηξεραν οτι ειναι gay, απλα δεν το ειχε πει, δεν προκειται να βρει ουτε ματσο λεφτα ουτε και φοβερη φημη, επειδη απλα ειπε αυτο που ολοι ηξεραν, εναποκειται σ'αυτον τον ιδιο, αν θα κανει καλη δουλια, θα κανει και ματσο λεφτα, αν οχι, δεν προκειται να κανει τιποτα...
Οπως και να εχει το πραγμα, συμφωνω με την αναλυση που εκανες παραπανω 100%.
( ooops... let me correct this... 1000+ )

mahler76 said...

κοίτα, δεν λέμε ότι θα φτιάξει καριέρα πάνω σε αυτό, απλά στην τηλεόραση όταν γίνεται ντόρος με το όνομα σου έστω και βραχυπρόθεσμα κάτι κερδίζεις. Πάντως για να το κλείσουμε το θέμα, εύχομαι ο Σεργουλόπουλος τώρα που έστω με αυτό τον τρόπο ξεκαθάρισε κάποια πράγματα να είναι και να νοιώθει περισσότερο ελεύθερος να ζήσει την ζωή του.