Tuesday, January 18, 2011

Ο Μικης, η "ανυπακοη", και τρια πουλακια καθονται...

Διαβαζω απο την Ελευθεροτυπια online, τις δηλωσεις του Μικη Θεοδωρακη...
Μεταξυ των αλλων...
"Η "ανυπακοη" ειναι η λυση ωστε να ακυρωνονται στη πραξη ολες οι αντιδημοκρατικες και αντιλαϊκες αποφασεις, και αναληψη πρωτοβουλιων απο τους Ελληνες πολιτες"
και...
"υπογραμμισε την αναγκη για ενα νεο αμυντικο δογμα οπου η Ελλαδα θα πρεπει να αναζητησει στηριξη απο τη Ρωσια και τη Κινα"

Και εγω τωρα σκεφτομαι...
Οταν το ποσοστο ανασφαλιστων εργατων στη χωρα φτανει το 25% αυτο σημαινει οτι οι εργοδοτες ηταν υπακουοι ολα αυτα τα χρονια, και τωρα πρεπει να μην υπακουνε;
Οταν απλοι πολιτες, επι χρονια, κοροϊδευουν και εξαπατουν το Δημοσιο και αυτοι επισης ηταν υπακουοι ολα αυτα τα χρονια, και τωρα πρεπει να μην υπακουνε;
Εγω νομιζω οτι παρα πολλοι Ελληνες, ηταν ανυπακουοι, εδω και πολλα-πολλα χρονια, και τωρα ηρθε η ωρα για υπακοη (συμαζεμα και νοικοκυριο οπως λενε και στην Ελλαδα) και οχι ανυπακοη.
Η χωρα εφτασε στο χειλος του γκρεμου, λογω ανυπακοης, διοτι κανενας δεν ακουγε ολα αυτα τα χρονια, διοτι παρα πολλοι ηταν και συνεχιζουν να ειναι ανυπακουοι, ψευτες και κλεφτες.
Ο κοσμος στην Ελλαδα χρειαζεται υπευθυνοτητα, και οχι ανυπακοη, γιατι λιγο ακομα ανυπακοη και η Ελλαδα απο το χειλος του γκρεμου που ειναι τωρα, θα πεσει κατω και θα γινει χιλια κοματια.
Οσο για "τη Ρωσια που θα στηριξει την Ελλαδα", ας αναρωτηθω και παλι... "ποια Ρωσια; αυτη που κανει επενδυσεις στην Silicon Valley, στην California;;;"

Τελος οσον αφορα την "αναληψη πρωτοβουλιων απο τους Ελληνες πολιτες" ελπιζω οι πολιτες αυτοι που θα αναλαβουν πρωτοβουλιες, να μην σκεφτονται οπως ο κυριος που ειπε... "...και επιπλεον, γιατι εγω ο κατοικος Αφιδνων να πληρωνω για την κατασκευη της Ιονιας Οδου, οπου εχω παει μονο πεντε φορες στη ζωη μου και δεν ξερω αν θα ξαναπαω;" Φοβερα "υπευθυνη" η παραπανω σκεψη, ακουγεται καπως σαν... "εγω να ειμαι καλα, και οι δρομοι που οδηγω, οσο για τους αλλους (Ελληνες) ας κοψουν το λαιμο τους"
Φοβερα "υπευθυνη" σκεψη, πολυ "πατριωτικη" και παρα πολυ Νεο-Ελληνικη...

18 comments:

CsLaKoNaS said...

Η επιφανειακή ερμηνεία του φαινομένου είναι ότι ο Μίκης γέρασε και δεν ξέρει τι λέει. Δυστυχώς δεν είναι έτσι γιατί όλο και κάποιος θα βρισκόταν να τον συμμαζέψει.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα τις ίδιες ασυναρτησίες έλεγε.

Ως μουσικοσυνθέτης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ως "πολιτικός" είναι σκέτη τραγωδία .

Ephemeron said...

CsLaKoNaS,
Σε καμια περιπτωση δεν προκειται να κανω κρτικη για τη μουσικη δημιουργια του Μικη, αλλα κατα καιρους εχει "πεταξει" διαφορα που ακουγονται "πολυ περιεργα"...
Ανυπακοη; οτι θελουμε λεμε τωρα;
Την ωρα που ολοι θελουν να μπουν τα πραγματα στη σειρα, να αρχισουν να λειτουργουν προς το καλυτερο, ο Μικης καλει το κοσμο σε "ανυπακοη"...

CsLaKoNaS said...

Μα δεν τον ακούει και κανένας το Μίκη φίλε Εφήμερε. Όχι τώρα...εδώ και καιρό. Από την εποχή που κρατούσε την ανθοδέσμη του Μητσοτάκη...

STELIOS PENTARVANIS said...

Eγώ λοιπόν που είμαι γάιδαρος θα πώ ότι και υπερεκτιμημένη καλλιτεχνική παρουσία είχε και μια ζωή άρες μάρες λέει. Να είναι καλά ο άνθρωπος αλλά ας κάτσει με ησυχία να χαζέψει τα πρωινάδικα αντί να φλυαρεί για να δηλώνει και μόνο ότι κατέβει στο όχι και πολύ καθαρό σκέψεων κεφάλι του.

CsLaKoNaS said...

@the wrong man

Πες τα άνθρωπέ μου !!

Καλλιτεχνικά πέρα από τη λαϊκή μουσική τα και κάποια ορατόρια, τα υπόλοιπα έργα είναι για κλάματα! Αλλά εντάξει, γούστα είναι αυτά. Υπερεκτιμημένος είναι φυσικά αφού έκανε τα πάντα, για να ακούγεται η μουσική του.

Οι πολιτικές του απόψεις και παρεμβάσεις είναι σκέτη απογοήτευση.

Ephemeron said...

the wrong man & CsLaKoNaS,
μερικες φορες δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται τελευταια και ο καθενας πεταει στον αερα απιστευτα πραγματα, "τερατα"...
Το παρακατω απο το στομα Αγιοριτη μοναχου***...
«Από τον φόνο μεγαλύτερη αμαρτία είναι η απόγνωση, να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει σωτηρία»
Μερικες φορες με δυσκολια πιστευω το τι διαβαζω...

***απο αρθρο στο ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=152&artId=378679&dt=17/01/2011

CsLaKoNaS said...

@Ephemeron

Δε θα σχολιάσω τον Αγιορίτη μοναχό, αλλά η εποχή είναι αρκετά δύσκολη έως "μεταβατική". Στην Ελλάδα συμβαίνουν τόσες αλλαγές όσες δεν έκανε μία Μεταπολίτευση, κάποιες κακές κάποιες καλές.

Οι ακραίες φωνές (και η αρλουμπολογία) ενισχύονται αυτόν τον καιρό χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι εκπροσωπούν περισσότερους. Δεν είδες το σόου του Μιχαλολιάκου ή τα καραγκιοζιλίκια του συντρόφου Γκλέτσου;

Ψυχραιμία χρειάζεται και υπομονή.

Ephemeron said...

CsLaKoNaS,
Συμφωνω, μετα απο ολα οσα εγιναν, σαφως και χρειαζεται ψυχραιμια και υπομονη.
Το περι "ανυπακοης" μου θυμιζει αυτο που κανει εδω, η τρισαθλια Sarah Palin που καλει το κοσμο να παρει τα οπλα και να ξεσηκωθει...

STELIOS PENTARVANIS said...

Aπο τον Πάγκαλο έως τον Μοναχό και από τον Θεοδοράκη μέχρι τον Γκλέτσο η Ελλάδα έχει γεμίσει πολυλογάδες και αφερέγγυους επιδειξίες β κατηγορίας. Υπομονή οκ να κάνουμε μήπως μπορούμε και τιποτα άλλο; αλλά ψυχραιμία με τέτοιες δηλώσεις πώς να έχεις εεεε. Άντε καλό βράδυ CsLakona και καλημέρα Ephemeron.

CsLaKoNaS said...

χαχα...

Εγώ υποστηρίζω τη Sarah στο χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων...για να κάνει περίπατο ο Πρόεδρος.

Ephemeron said...

the wrong man,
Πολλα φιλια!

Ephemeron said...

CsLaKoNaS,
Καλα αυτη η Palin ειναι κατι το απιστευτο... να λεει στο κοσμο να μη δεχτει κυβερνητικη ιατρικη ασφαλεια...
Μεχρι στιγμης οι ιδιωτικες ιατρικες ασφαλειες εχουν αρνηθει ιατρικη καλυψη σε 129.000.000 Αμερικανους και η Palin "εξορκιζει" την κυβερνητικη ασφαλεια, γιατι θελει ιδιωτικη ασφαλεια, αλλα οχι για τον εαυτο της, για το κοσμο, γιατι αυτη εχει κυβερνητικη ασφαλεια...
αυτο που την "κοφτει" με λιγα λογια ειναι να χαντακωσει το κοσμο...
Περιμενε να το χαψει ο κοσμος και να δεις τι εχει να γινει παρακατω...

CsLaKoNaS said...

Εγώ ακόμα το σύστημα διακυβέρνησης εδώ δεν το ξέρω πολύ καλά. Φαίνεται ότι ο Ομπάμα έχασε πολύ από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Μακάρι η Πάλιν να πάρει το χρίσμα. Αν και μετά από αυτό που έγινε στην Αριζόνα, ίσως να μην είναι και πολύ πιθανό. Αν το πάρει όμως, θα κάνει κάνει περίπατο ο Ομπάμα και ίσως να καταφέρει στην τελευταία τετραετία να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε τώρα.

dimitris.jp said...

πραγματικα χαρηκα παρα πολυ με το ποστ σου.
πολυ ενθαρρυντικο να υπαρχουν ελληνες που σκεφτονται σαν και εσενα (και ας μην ζουνε στην ελλαδα χεχε)
εχω βαρεθει και εγω με την σειρα μου ολους τους και καλα επαναστατες που εφαγα στην μαπα ολα αυτα τα χρονια που εμενα στην ελλαδα.
ας ελπισουμε οτι θα μπει μια σειρα τα επομενα χρονια.

Ephemeron said...

dimitris.jp,
γεια σου φιλε μου!
μπαφιάσαμε πια ολα αυτα τα χρονια να μας πουλανε παραμυθια και ιστοριες "απειρου καλους"...
το να ανοιξουμε λιγο τα ματακια μας και να δουμε την αληθεια δεν βλαπτει, αντιθετα κανει καλο στην υγεια και στη ζωη μας γενικα...
:)

Anonymous said...

Οποιος πιστευει οτι για την κατασταση της Ελλαδας ευθυνεται ο "απλος πολιτης" ζει στον πλανητη Ντισνει.Και ω τι συμπτωση!!Ολες οι χωρες καταρρεουν την ιδια περιοδο η μια μετα την αλλη!!

Επισης οποιος θεωρει οτι τα μετρα πεινας (και οχι λιτοτητας) λαμβανονται για να νοικοκυρευτει η χωρα ειναι για γελια.Ειστε το ονειρο καθε κυβερνησης και καθε τροικας.

Δε με ενδιαφερει ο Θεοδωρακης ουτε σαν μουσικος ουτε θεωρω οτι η γνωμη του ειναι πιο σημαντικη απο τη γνωμη οποιουδηποτε αλλου Ελληνα,αλλα νομιζω οτι οταν αντιδρας σε κατι απανθρωπο και εξω απο καθε νομο και λογικη μονο υγιες μπορει να χαρακτηριστει.Περαστικα σας

Σας ευχομαι να ξυπνησετε,αν και δεν....

Ephemeron said...

the_man,
Φιλε μου νομιζω οτι δυστυχως ειναι λιγοι αυτοι που δεν φταινε.
Πολιτικοι αρχηγοι, θρησκευτικοι αρχηγοι, απλοι πολιτες, τα εχουν κανει ολα, ασε να πανε...
Ας ξυπνησει πρωτα ο υπολοιπος κοσμος να πανε καλα τα πραγματα, και ασε με εμενα να κοιμαμαι, δεν πειραζει... καλυτερα να κοιμαμαι, γιατι αυτα που ακουω και βλεπω, μου ανακατευουν το στομαχι...
Καλο σου βραδυ...

Ephemeron said...

the_man,
Οταν πριν 4 χρονια χτυπουσα το καμπανακι σε ολους τους γνωστους και φιλους για τη κατρακυλα της οικονομιας εδω, και για τις συνεπειες που θα εχει στην Ελλαδα, ξερεις τι μου ελεγαν; "Ααα... Κωστα εσυ δεν τα ξερεις καλα, εμεις εχουμε διαφορετικη οικονομια εδω στην Ελλαδα, διαφορετικο τροπο ζωης, δεν προκειται να μας πειραξει τιποτα!"
Εγω κοιμομουν απο παλια... Δεν μπορουμε να ειμαστε ολοι ξυπνιοι, καποιος πρεπει να κοιμαται...