Tuesday, January 4, 2011

Vivian Maier


9 comments:

g for george said...

Όταν ακούω ή βλέπω τέτοιες ιστορίες, πάντα ταξιδεύω νοερά μαζί τους. Χάνομαι μέσα στις φωτογραφίες.

Ephemeron said...

g for george,
οπως το λες, νοερα ταξιδια μεσα απο καταπληκτικες φωτογραφιες...

STELIOS PENTARVANIS said...

Καταπληκτική γυναίκα και απίστευτη φωτογράφος.

{.πavλος.} said...

thank you for this post!!!

eksairetikh h vivian maier...h alh8eia einai oti yparxoun arketoi an8rwpoi opws h idia pou apla kanoun ayto pou tous aresei kai den fainonte pou8ena oso zoun...panta pisteya oti sto skotadi yparxei fws.

xronia polla kai kalh xronia!
hugZz & kisses ;)

Ephemeron said...

the wrong man,
Καταπληκτικες φωτο!

Ephemeron said...

{.πavλος.}
ειναι κατι σαν ησυχο κανόνι...
Φιλιά

Το Λαγωνικό said...

Από τις λίγες φωτογραφίες που είδαμε στο video συμπεραίνει κανείς εύκολα ότι πρόκειται για έναν καλλιτεχνιό "θυσαυρό". Εκπληκτική!!!

Ephemeron said...

Το Λαγωνικό,
συμφωνω! Καλο ΣΚ!

ttt said...

Είναι πολύ εντυπωσιακή η ιστορία της συγκεκριμένης φωτογράφου, το ίδιο και οι φωτογραφίες της. Παρόλα αυτά, χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, δεν μπορώ να αγνοήσω την παρατήρηση κάποιου που δυστυχώς δε θυμάμαι ούτε το όνομα ούτε την ιδιότητα, αλλά είναι διευθυντής κάποιου μουσείου τέχνης: είπε ότι είναι μεν εντυπωσιακές οι φωτογραφίες της, αλλά όχι τόσο όσο άλλων συγχρόνων της, που είχαν περισσότερη ''σπίθα'' και αίσθηση χιούμορ. Ξαναλέω ότι μου αρέσουν οι φωτογραφίες της, πιστεύω όμως ότι ως ένα βαθμό ο όλος θόρυβος γύρω από την ''ανακάλυψή'' της έχει να κάνει και με τη ρομαντική εικόνα που έχουμε για την εποχή της, καθώς και την ίδια την ασυνήθιστη ιστορία της, το ότι δεν είχε τυπώσει ή δημοσιεύσει τίποτε, ο τρόπος που περάσανε οι φωτογραφίες της στα χέρια κάποιου που το έψαξε και τα λοιπά.