Monday, March 28, 2011

Περι "Ατιμωρησιας των κλεπτων"

Δεν ειμαι δικηγορος.
Ουτε υπερασπιζομαι τους πολιτικους.
Αλλα οταν φτανω στο σημειο να ακουω οτι, για ΟΛΑ φταινε οι πολιτικοι, δεν συμφωνω.
Επισης δεν συμφωνω με την "μπαρουφα" που κυκλοφορει ευρυτατα, οτι... "οι πολιτικοι φταινε, που δεν τιμωρειται κανενας κλεφτης και απατεωνας που εχει φαει εκατομυρια"
Δεν ειναι δουλεια του καθε πολιτικου να τρεχει να πιασει τον καθε φοροφυγα, ουτε τον καθε ενα που κλεβει την κυβερνηση αλλα και το λαο.
Αυτη ειναι η δουλια του τμηματος Δικαιοσυνης.
Οι ειδικοι εισαγγελεις και δικαστες, ειναι αυτοι που επρεπε να τρεχουν πισω απο τους κλεφτες και τους απατεωνες, και οχι οι πολιτικοι.
Διοτι η Δικαιοσυνη (επρεπε να) ειναι πανω απο καθε ειδους πολιτικες ιδεολογιες.
Αλλα απ οτι φαινεται το τμημα Δικαιοσυνης στην Ελλαδα δεν λειτουργει.
Διοτι αν λειτουργουσε δεν θα υπηρχαν ατιμωρητοι κλεφτες, ειτε αυτοι οι κλεφτες ειναι μεγαλοκαρχαριες και πολιτικοι, ειτε απλοι πολιτες.
Τετοιες "μπαρουφες" του στυλ "οι πολιτικοι φταινε για ΟΛΑ" τις εχουμε ξανακουσει.
Ριχνοντας γιαουρτια στο προσωπο πολιτικων, δεν προκειται να αλλαξει τιποτα, εκτος απο το να δειξει ποσο βαρβαροι ειμαστε.
Απολυστε τους εισαγγελεις και τους δικαστικους, αν δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους, αν δεν κανουν σωστα το εργο που τους εχει ανατεθει απο τον Ελληνικο λαο.
Υπαρχουν φανταζομαι αρκετοι που θα ηθελαν τη θεση τους, και ισως να κανουν πολυ καλυτερη δουλεια.
Οσο για τα γιαουρτια... κρατηστε τα, θα μας χρειαστουν, γιατι ερχονται πεινες...

ΥΓ  Η Ελληνικη Δικαιοσυνη επρεπε να ειχε ανακηρυξει προ πολλου την Βουλευτικη Ασυλια ως αντισυνταγματικη...  αλλα δεν προκειται να γινει, γιατι ο Ελληνας εχει μεγαλωσει με "αθανατες πατροπαραδοτες αξιες", οπως το περιφημο... "το 'να χερι πλενει τ' αλλο, και τα δυο το προσωπο".
Η ριζα του κακου δεν ειναι οι Ελληνες πολιτικοι, αλλα η Ελληνικη νοοτροπια...

13 comments:

CsLaKoNaS said...

Πρόσφατα βρήκα χρόνο και παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το 1821. Δεν ξέρω κατά πόσο αντικειμενική είναι αυτή η δουλειά. Σε κάθε περίπτωση όμως περιέγραφε καταστάσεις και νοοτροπίες αυθεντικά "νεο-ελληνικές" !

Σε καμία περίπτωση δε φταίνε οι πολιτικοί στο μέγιστο βαθμό. Η ευθύνη είναι συλλογική- όχι με τη ναζιστική έννοια του όρου - αλλά είτε με την άμεση ενασχολήσή του προς αυτήν την κατεύθυνση είτε με την "αθώα" ουδετερότητα- ωχαδερφισμό.

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
Δε το εχω δει, αλλα τωρα που το ανεφερες θα προσπαθησω να το δω...

Για ολα, μα ολα τα πραγματα, φταινε οι πολιτικοι...
ακου που σου λεω...
Σε λιγο, οπως παει το πραγμα, ακομα και για το σιροπι της γειτονισας για το γλυκο, που δεν εγινε καλο, δεν "εδεσε", ακομα και για αυτο, οι πολιτικοι θα φταινε...

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!! Προσωπικά το γιαουρτάκι το χάρηκα που έπεσε!
Αργά η γρήγορα η νοοτροπία αυτή θα πρέπει να αλλάξει.. η αλλάζουμε ή .. βουλιάζουμε..

Ephemeron said...

Hfaistiwna
οπως το ειπες...
"η αλλάζουμε ή .. βουλιάζουμε"

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Αχ, βρε Εφήμερε, φοβάμαι ότι δεν γνωρίζεις πώς λειτουργεί το σύστημα και η (μη) διάκριση των εξουσιών στην Ελλάδα... Στα γράφω στο σχόλιό μου σε προηγούμενη ανάρτηση: καμμία σχέση με τις ΗΠΑ.

Ephemeron said...

Asteroid
Δηλαδη με αλλα λογια νομιζεις οτι εδω στη χωρα των ανοητων (για να σου θυμισω το πασιγνωστο "μοιαζω για Αμερικανακι") μερικα πραγματα λειτουργουν καλυτερα;
Το οτι η Ελλαδα ειναι μια υπεροχη χωρα το ξερουμε ολοι, αυτο που θελω να πω ειναι οτι, δυστυχως κατοικειται απο... Ελληνες!
Αυτο θα την φαει τελικα την αγαπητη, σε ολους μας, Ελλαδα...
θα την φαει η χαζη Νεο-Ελληνικη νοοτροπια...
λογω αυτης της χαζο-νοοτροπιας, υπαρχει κοσμος που υποφερει αυτη τη στιγμη, ενω δεν εχει φταιξει σε τιποτα...

CsLaKoNaS said...

Αμερικανάκια και Κουτόφραγκοι...

Το Μνημόνιο είναι μία, δυσάρεστη μεν, εξαιρετική δε, ευκαιρεία για τον τόπο να αναθεωρήσει μεγάλο μέρος αυτής της νεο-ελληνικής (μεταπολιτευτικής) νοοτροπίας.

suncitizen said...

Ξέρεις όμως κάτι;
Όταν ένα πλοίο βυθίζεται από λαθος του ναύτη, φταίει και απολογείται ο καπετάνιος. Όταν μια εταιρία δεν πάει καλά, το πρώτο κεφάλι που πέφτει είναι του διευθυντή, ανεξάρτητα από το αν φταίνε οι υπάλληλοι.
Οι μαθητές γίνονται θορυβώδεις και άτακτοι εκεί που ξέρουν ότι τους παίρνει κ.ο.κ.
Ομοίως, λοιπόν, και οι πολιτικοί δίνουν το στίγμα, οπότε ο λαός ακολουθεί. Επομένως είανι οι κυρίως ένοχοι. Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχει μια παρασιτική νοοτροπία στο λαό που καταστρέφει τη χώρα.

Ephemeron said...

suncitizen
Συμφωνω οτι ο κοσμος πρεπει να δει καποιους να τιμωρουνται, δεν εχει σχεση ειτε ειναι πολιτικοι ειτε απλοι πολιτες, απο τη στιγμη που εχουν διαπραξει καποια κλεψια ή καποιο εγκλημα...
αλλα που;;; δεν γινεται σχεδον τιποτα...
Ειναι λες και δεν υπαρχει δικαιοσυνη, ή αν υπαρχει, κινειται με ταχυτητα χελωνας και κατω...

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Εφήμερε, νομίζω ότι έχεις καταλάβει ότι την Αμερική δεν την θεωρώ διόλου χώρα των ανοήτων και ότι την αγαπώ ιδιαίτερα - ως χώρα, ως λαό, ως φυσικό περιβάλλον... Διαφωνώ με πτυχές της πολιτικής της, με πολλούς πολιτικούς της, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να την αγαπώ - απλώς κάνω τον δέοντα δαχωρισμό. Δεν μου φταίει ο λαός ή η χώρα, αν οι πολιτικοί της είναι κατώτεροι των περιστάσεων και τίποτε δεν θα με εμποδίσει από το να έρχομαι τακτικά και να απολαμβάνω την φύση και την παρέα Αμερικανών φίλων!
Ασφαλώς δε ορισμένα πράγματα λειτουργούν πολύ καλύτερα και πολύ αποτελεσματικότερα στην χώρα αυτή, σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το νομικό σύστημα, π.χ., (εξαιρουμένης της θανατικής ποινής, φυσικά), η διάκριση των λειτουργιών του Κράτους, ο έλεγχος της εξουσίας, το πνεύμα της κοινότητας είναι μερικά από αυτά... Υπάρχουν κι άλλα θετικά, όπως υπάρχουν και αρνητικά - αλλά ποτέ δεν στέκομαι αποκλειστικά στα αρνητικά, όταν πρόκειται να κρίνω ανθρώπους, λαούς, χώρες, καταστάσεις. Εξ άλλου ιδανική χώρα και ιδανική κοινωνία απλώς δεν υπάρχει!
Αντίστοιχα είναι τα αισθήματά μου ακόμη και για την χώρα μου, την κοινωνία μας. Έχει τα καλά και τα κακά της - και οι πολιτικοί της είναι ένα απ' αυτά, καθώς αυτοί δίνουν τον τόνο, αυτοί αυτοί καθοδηγούν την κοινωνία, την χώρα, με ενέργειες και διά του παραδείγματος. Δεν είναι βέβαια μόνον αυτοί οι "κακοί" της ιστορίας, όπως δεν είναι και όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί μας άχρηστοι ή απατεώνες - μετέχουν και άλλοι στην πίτα της απατεωνίας, άλλες κατηγορίες πολιτών, άλλοι εκπρόσωποι άλλων τάξεων και στρωμάτων. Τα στραβά του ενός ή του άλλου δεν χαρακτηρίζουν συνολικά έναν λαό - θάταν σαν να λέμε πως οι Αμερικανοί διέπονται από εγκληματική νοοτροπία ή ότι είναι δολοφόνοι, λόγω των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας ή λόγω του ότι έχουν δολοφονηθεί από Αμερικανούς μερικοί από τους επιφανέστερους πολιτικούς ή κοινωνικούς τους ταγούς. Οι γενικεύσεις, λοιπόν, όχι μόνον δεν εξυπηρετούν, αλλά και συσκοτίζουν την αλήθεια και ευνοούν τους όποιους ενόχους!
Δεν φταίει η "νοοτροπία" μας που δεν τιμωρείται κανένας (είτε πολιτικός είτε απλός πολίτης) - φταίνε κάποιοι συγκεκριμένοι, που κινούν τα νήματα, που νομοθετούν συγκεκριμένες διαδικασίες, που κάνουν τα στραβά μάτια, που διαχέουν έτσι ένα κλίμα ανομίας, ώστε να το κάνουν γενικό και οιονεί φυσικό περιβάλλον στην χώρα...
Γα το θέμα αυτό θα χρειασθεί να κάνω ειδική ανάρτηση, όμως, διότι έχει λάβει διαστάσεις ανεπίτρεπτες!

Όσο για το Μνημόνιο, στο οποίο αναφέρεται ο φίλος μου, ο Λάκωνας, κανένας πια δεν το βλέπει ως ευκαιρία για την χώρα ή ως αποτελεσματικό για τα προβλήματά μας. Πρώτες οι περιβόητες αγορές, που για να τις εξευμενίσει υιοθετήθηκε, το διαπιστώνουν και το διακηρύσσουν!

Ephemeron said...

Asteroid
Βρε συ, μακαρι να εφταιγαν για ολα οι πολιτικοι! Μακαρι!!!
Γιατι ετσι θα ηταν και και πιο ευκολα να καθαρισουμε τις καταστασεις...
Διωχνεις τους παλιους αχρηστους πολιτικους να πανε σπιτι τους, και μετα αρχιζουμε μια καινουργια αρχη... δυστυχως ομως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...

CsLaKoNaS said...

@Asteroid

Το επιχείρημα των αγορών είναι άσχετο με αυτό που λέω εγώ. Το μνημόνιο αποτελεί πολιτική επιλογή, ορθή κατά τη γνώμη μου.

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Σέβομαι την γνώμη σου, Λάκωνα... Και εύχομαι να έχεις δίκηο εσύ κι όχι εγώ - μέχρι στιγμής, πάντως, δεν φαίνεται να είναι σωστό και αποτελεσματικό... Αναγκαστικά περιμένουμε να δούμε, βέβαια, όλοι!