Sunday, February 28, 2010

Διαβαζω... IX

Διαβαζω απο το ΒΗΜΑ on line, και απο το αρθρο με τιτλο "Τρανσεξουαλ... υψηλης τηλεθεασης"

Φοβου τους διαφορετικους

Το ακραίο εύκολα το χλευάζεις. Οταν όμως αυτό που θεωρούμε ακραίο το βάζει στο σπίτι μας ένα παιδί από σπίτι (και για σπίτι) όπως ο Παπακαλιάτης, τότε τι κάνουμε; Ειδικά όταν καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης; Αυτό που έκανε το ΕΣΡ ήταν να βάλει πρόστιμο για το φιλί ανάμεσα στους δύο άντρες, απόφαση την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε. Αυτό που έκαναν μετά την εμφάνιση της τρανσέξουαλ-Δούκα στο μεγαλύτερο σύνολό τους τα blogs (οι εκπρόσωποι πλέον της κοινής γνώμης- τι τρομακτικό!) ήταν ο χαβαλές. Επιβεβαιώνοντας, με σχόλια όπως «δεν μας τα λες καλά, Ζέτα» και «πήγε για “είσοδο” (ο Κουρής) και του βγήκε “λεβιές ταχυτήτων”», ότι ακόμη και τώρα που το Ιnternet μας ανοίγει νέους ορίζοντες, παραμένουμε κολλημένοι σε ξεπερασμένες αντιλήψεις. Φοβισμένοι μπροστά σε ό,τι δεν καταλαβαίνουμε- ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε-, καταφεύγουμε στα ανέκδοτα κάθε φορά που κάτι απειλεί τη στενόμυαλη κοσμοθεωρία μας. Την ίδια στιγμή, με «δάνεια» ή όχι ο Παπακαλιάτης παραμένει ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους της τηλεόρασης (άλλος ένας είναι ο Πάνος Κοκκινόπουλος ) που τολμάει να θίξει με σοβαρότητα ορισμένα θέματα-ταμπού.

Ολο το αρθρο απο το ΒΗΜΑ on line ΕΔΩ

10 comments:

ασωτος γιος said...

Συμφωνω ααπολυτα αν και δυστυχως δεν εχω δει τη σειρα αυτη παρα μονο το επισοδειο τυχαια.
Ο παπακαλιατης ειναι ωραιος στο τροπο που μας "ποναει" ως κοινωνια
Και το ΕΣΡ ας κοιταξει την υπολοιπη τηλεοραση που εχει τα χαλια της και μας υποτιμα γενικα

Hfaistiwnas said...

Και καλώς τα θίγει..
το κόλλημα το δικό τους παραμένει το ίδιο..

STELIOS PENTARVANIS said...

Βρε Ephemeron γνωρίζεις για το Ελλάντα πιο πολλά από μένα.τστστστσ Είσαι φοβερός.Τα φιλιά μου.

the boy with the arab strap said...

το φιλη πηραξε το εσρ ολες οι αλλες μαλακιες και βιαιοτητες που δειχνει δεν επηρεαζουν τα παιδια , γι΄αυτο θελει κλεισιμο το χαζοκουτι.

Ephemeron said...

aswtosgios,
σιγα-σιγα ελπιζω ν' αλλαξουν τα πραγματα...

Ephemeron said...

Hfaistiwna,
ωρα για "ξεκολλημα"...
αλλαζουν οι καιροι...
:)

Ephemeron said...

the wrong man,
προσπαθω να διαβαζω και να βλεπω οσο περισσοτερα για το Ελλαντα, γιατι ειναι μερος του εαυτου μου, και γιατι εκει ειναι πολλοι φιλοι μου...
:)

Ephemeron said...

OFF,
πεστα χρυσοστομε...
λες και η ηδη υπαρχουσα σαβουρα ειναι καλυτερη...

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν το είδα, γιατί επέστρεφα εκείνη την ώρα από το ταξίδι μου, αλλά, παρά τα πολλά, που σέρνουν πολλοί στον Παπακαλιάτη, δεν παύει νάναι ο μόνος, που κάνει σήριαλ με άποψη και τσιγκλάει την κοινωνία, βάζοντάς την να δει το πρόσωπό της στον καθρέφτη.
Είναι κι αυτό κάτι κι είναι αυτός ο μόνος, που το κάνει! Όσο για το ΕΣΡ έχει συχνά δείξει ότι βρίσκεται το ίδιο στο περιθώριο της κοινωνίας και μόνο διαφήμιση κάνει στον Παπακαλιάτη!

Ephemeron said...

Asteroid,
και εδω με την τηλεοραση και τη λογοκρισια "σχεδον" τα ιδια, αλλ' ευτυχως αυτο που μας σωζει ειναι τα ιδιωτικα καναλια (cable-satelite)