Tuesday, August 25, 2009

Χωρις λογια... IV

9 comments:

Unknown said...

Very clever:)
M

One of the people said...

Αυτη ειναι η ελληνικη κοινωνια σημερα...

sCaTterBraiN said...

sad.

Tales from the other side of town said...

Ωραίο σχέδιο :-)
Μόνο που οι βοσκοί δεν κοιμούνται. Απλά δεν τους πολυνοιάζει, όσο τα πρόβατα έχουν ύπνο βαθύ.
Άλλωστε, τα πεύκα φταίνε, έτσι δεν είναι; Αυτά κι ο "στρατηγός άνεμος" που 'λεγε κι ο Πολύδωρας.

mahler76 said...

ba o tsopanis den koimatai, aftos evale tis foties.

Ephemeron said...

Mary,
Ευχαριστω :)

One of the people,
Κι' ομως Θα μπορουσε να ηταν διαφορετικη, αλλα μαλλον τα τσοπανόσκυλα δεν το θελουν...

scaterbrain,
Ναι... πολυ λυπηρό...
Και πρεπει να αλλαξει... στα γρήγορα...

Tales,
ευχαριστω.
Εχεις δικιο, οσο τα προβατα κοιμουνται, παντα οι υπευθυνοι θα ειναι... τα πευκα, ο ανεμος, η αναβροχιά, και η λιστα τελος δεν εχει...

mahler,
Περιμένω να δω πότε θα αρπάξουν φωτιά τα "μπατζάκια" του τσοπάνη...

xomeritis said...

Γεγονός είναι ότι τα δάση της χαλεπίου πεύκης είναι πολύ, μα πολύ εύφλεκτα (κάτι σαν το δικό σας chaparral στα παράκτια βουνά της νότιας Καλιφόρνιας). Το ερώτημα είναι αν έχει υπάρξει σωστή διαχείριση στην Ελλάδα, ώστε όχι μόνο να καθαρίζουν τα ξερά που συσσωρεύονται με τα χρόνια, έτοιμα να εκραγούν, αλλά να προωθηθεί δασική δομή με μικτές συστάδες (αείφυλλα – και όχι μόνο – πλατύφυλλα) με στόχο την επιβράδυνση των πυρκαγιών, οι οποίες έτσι και αλλιώς είναι συχνές στα μεσογειακά δάση. Η αποτυχία στη δασική διαχείριση (με επιμέρους στόχο και τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών) χρεώνεται σε όλους τους τελευταίους κυβερνώντες και στους μεν και στους δε. Έτσι, ας μην βγάζουν τόση χολή οι της αντιπολίτευσης, ειδικά οι δημοσιογράφοι που καταφεύγουν σε επιφανειακή κριτική, και ας θυμηθούν τα καλοκαίρια του 95, του 98 και του 2000.

Πέρα από τους καταπατητές, την ανυπαρξία δασολογίου κλπ. κλπ…

Ephemeron said...

xomeriti,
Ασε μη μου τα θυμιζεις... Επισης συντομα εδω θα εχουμε τους Santa Ana winds (ξεροι και πολυ ζεστοι ανεμοι κατα την διαρκεια του φθινοπωρου).
Απ' την αλλη πλευρα, εδω το κρατος δεν σε αφηνει να εχεις κυριοτητα (τιτλο) σπιτιου, αν δεν εχεις ασφαλεια σπιτιου (ασφαλεια σε περιπτωση φωτιας) Τι ακριβως γινεται μ' αυτο στην Ελλαδα ιδεα δεν εχω. (Απ' οτι ξερω το πατρικο μου στην Αθηνα δεν εχει ασφαλεια.) Εχουν αλλαξει καθολου τα πραγματα σ' αυτο το θεμα;

xomeritis said...

"...his kisses hotter than the Santa Ana winds..." που τραγούδησε η Belinda. Για μια καλή περιγραφή της κατάστασης των πυρκαγιών στη Νότια Καλιφόρνια δες εδώ.

Η ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα, περιμένουν όλοι το "κράτος". Παρεμπιπτόντως μόλις τελειώνω το χτίσιμο ενός σπιτιού και προχθές είχα ραντεβού με την ασφαλίστρια για ολική κάλυψη, πριν καν ολοκληρωθεί. Μου είπε ότι "...δυστυχώς ελάχιστοι στην Ελλάδα σκέφτονται όπως εσείς".