Wednesday, July 22, 2009

Καλιφορνια ωρα μηδεν...

Παει τωρα πανω απο ενα χρονο που ανεφερα σε ελληνες φιλους για ολες τις αλλαγες που συμβαινουν εδω. Η Καλιφορνια ειναι η ογδοη μεγαλυτερη οικονομια σε ολο το κοσμο, αλλα τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο. Πριν λιγες μερες η πολιτεια εστειλε ραβασακι σε 17.000 καθηγητες λεγοντας τους οτι οταν ερθει το φθινοπωρο και αρχισουν τα σχολεια, να μεινουν στο σπιτι τους γιατι η πολιτεια δεν εχει λεφτα να τους πληρωσει. Επισης πριν δυο μερες ανακοινωσαν οτι θα αφησουν ελευθερους πανω απο 20.000 φυλακισμενους, θα ανακληθει η ποινη τους, γιατι η πολιτεια δεν εχει λεφτα. Ο κοσμος χανει τη δουλια του και τα σπιτια του με απιστευτο ρυθμο.
Και σαν μην εφταναν τα περι οικονομιας, εχουμε και ολα τα προβληματα με την αλλαγη του καιρου. Το ποσιμο νερο λιγοστευει ολο και πιο πολυ μερα με τη μερα, και σημερα ανακοινωσαν οτι υπολογιζουν οτι τα επομενα χρονια η παραγωγη φρουτων και αλλων καρπων θα παει 50 % κατω, λογω global warming. Συμφωνα με τις μελετες που εγιναν απο το University of California Davis και οι οποιες θα δημοσιευτουν σημερα, ο κρυος καιρος που βοηθαει στη παραγωγη μηλων, κερασιων, αχλαδιων, κλπ, εχει μειωθει τοσο, ωστε απ ολη τη τεραστια Κεντρικη Κοιλαδα της Καλιφορνιας, μονο το 4% της κοιλαδας εχει το καταληλο κλιμα για φρουτα και καρπους.
Ενας απο τους κυριους λογους τού γιατι η πλειοψηφια εδω δεν δινει δεκαρακι για ολες αυτες τις φοβερες αλλαγες, ειναι ενα περιεργο μιγμα συντηρητισμου και θρησκευτικοτητας. Οι συντηρητικοι πιστευουν οτι η αλλαγη καιρου δεν ειναι τιποτα αλλο παρα φαντασιες και παραμυθια των φιλελευθερων, και απο πανω καπακι ερχεται και η θρησκευτικοτητα του κοσμου, που σου πετανε στη μουρη οτι δεν τους ενδιαφερει διοτι, ουτως ή αλλως καποτε θα ερθει το τελος του κοσμου, οπως λεει η Ιερα Γραφη, αλλα... αυτοι δεν φοβουνται γιατι θα τους παρει ο Χριστος στο παραδεισο...
Τωρα... τι σχεση εχει ο παραδεισος με την μολυνση του περιβαλλοντος ακομα δεν το εχω καταλαβει...
Δηλαδη αν οι χριστιανοι ενδιαφερθουν για το περιβαλλον δεν θα πανε στον παραδεισο; ή μηπως φοβουνται οτι αν σωσουν τον πλανητη δεν θα ερθει το τελος του κοσμου;;;
Αχχ... καημενε πλανητη μας τι εχεις να τραβηξεις ακομα.







7 comments:

mahler76 said...

οι θρησκόληπτοι πιστεύουν πως το τέλος θα τους φέρει πιο κοντά στο θεό τους οπότε γιατί να το καθυστερήσουν? Όσο για τους διάφορους republicans της ελεύθερης οικονομίας και εμπορίου που έχουν βαλθεί με πληρωμένες δήθεν επιστημονικές μελέτες να μας πείσουν πως οι αλλαγές στο κλίμα δεν έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες δραστηριότητες, είναι απλά ηλίθιοι.

Βρομιστεράκι said...

Οι θρησκόληπτοι έχουν κερδισμένο εισητήριο για τον Παράδεισό, δε το συζητάμε...αλλά όπως όλοι έτσι και αυτοί προτιμούν την υπερπαραγωγή του Αρμαγεδδών! Χωρίς Δευτέρα Παρουσία δεν έχει πλάκα βλέπεις... αλλιώς θα ψοφάγαν όλοι να βρούν το δημιουργό τους και έτσι θα υσηχάζαμε και οι υπόλοιποι μία και καλή!

Ephemeron said...

Σημερα το πρωί διαβασα σε ελληνικη εφημεριδα... "Οργισμένα ράσα με το Μουσείο της Ακρόπολης. Ζητούν να αποσυρθεί το βίντεο το οποίο δείχνει φιγούρες που μοιάζουν με ιερείς να καταστρέφουν αρχαία"
Οι "ψευτοχριστιανοι" οπως τους λεω εγω, (γιατι κακα τα ψεματα υπαρχουν και καποιοι λιγοι χριστιανοι που δεν ειναι καφροι) καταστρεφουν το μυαλο και τη ζωη του κοσμακη, δεν θα καταστρεφαν τα αρχαια;;;

mahler76 said...

που πως το είδες αυτό με τους παπάδες?

Ephemeron said...

mahler,
σημερα στο ΒΗΜΑ
http://tovima.dolnet.gr/

xomeritis said...

Η Καλιφόρνια, ο νότος της, είναι (πανέμορφη) έρημος στη μεγαλύτερη έκτασή της. Έτσι έχει αποφασίσει η φύση τα τελευταία 10.000 χρόνια. Η φέρουσα ικανότητα του περιβάλλοντος έχει προ καιρού ξεπεραστεί εκεί. Όλα αυτά τα τεράστια έργα με τα water diversions μπορούνε να πάνε μέχρι ενός σημείου.

Ephemeron said...

Thomas,
Συμφωνω. Η Καλιφορνια ειτε Βορεια ειτε Νοτια ειναι πολυ ομορφη. (Φανταζομαι θα εχεις επισκεφθει ή θα εχεις ζησει εδω)
Μου αρεσει αλλα μερικες φορες με πιανει φρικη με τη ζεστη εδω στη ερημο. Την περασμενη εβδομαδα πιασαμε 47,2 βαθμους...
Ειμαι περιεργος να δω κατω στο δρομο, αν με την αλλαγη του καιρου, ο καιρος θα γινει πιο ζεστος ή πιο αστατος(???)
Τον περασμενο χειμωνα χιονισε, και ηταν κατι το φανταστικο να βλεπεις φοινικιες με χιονι...