Tuesday, June 24, 2014

Στην χωρα των παραμυθιων!

Μια φορα και ενα καιρο, πριν πολλα-πολλα χρονια σε μια χωρα πανεμορφη, παιχτηκαν μερικα περιεργα παιχνιδια.
Οι συντηρητικοι (που ποτε δεν ηταν) αποφασισαν να χαιδεψουν και να νταντεψουν την εκκλησια, ετσι ωστε να εχουν στα χερια τους τις ψηφους των πιστων.
Τα προοδευτικα (που κι αυτα ποτε δεν ηταν) κομματα, σκεφτηκαν οτι καλυτερα να μην πηγαιναν κοντρα στο νταντεμα της εκκλησιας, γιατι στην κυριολεξια θα τους ετρωγε το μαυρο φιδι!
Ετσι η αθωα εκκλησια εφτασε στο 2014, να απομυζει εκατονταδες εκατομυρια για μισθους ιερεων, να εχει μια μεγαλη περιουσια, την ιδια στιγμη που εκατονταδες χιλιαδες πολιτες υποφερουν, και απλα να δινει φαρμακα και τροφιμα, που για μια ακομα φορα προερχονται (τι εχεις Γιαννη; 'τι ειχα παντα!)  οχι απο την τσεπη της εκκλησιας, αλλα απο δωρεες των πολιτων!

Τα χρονια περασαν κι ομως τιποτα δεν αλλαξε!
"Με την βοηθεια του Θεου θα τα καταφερουμε" λενε οι συντηρητικοι (που ποτε δεν ηταν)
"Το κομμα μας και η εκκλησια συμβαδιζουν στην δραση τους" λενε τα προοδευτικα κομματα (που ποτε δεν ηταν).
Κι ετσι οποιος φιλησει πιο πολυ τα χερια της εκκλησιας λαμβανει και τις ψηφους των πιστων!
Ομως εξ αιτιας των παραπανω "παιχνιδιων", οχι μονο τα πολιτικα κομματα καταντησαν να τα κραταει η εκκλησια απ το λουρι σαν σκυλακια, αλλα επιπλεον οι ευαλωτες ομαδες της χωρας, οπως οι ομοφυλοφιλοι, αλλα και αλλες μειονοτητες, ακομα και σημερα, να υποφερουν, να διασυρονται, να καταδιωκονται, απλα και μονο επειδη κανενα πολιτικο κομμα δεν τολμα να ζητησει ουτε τον πληρη διαχωρισμο εκκλησιας και κρατους, αλλα ουτε να ζητησει πληρη και ισα δικαιωματα για ολους.
Μετα απ ολα αυτα, απλα μας εμαθαν να παπαγαλιζουμε και να λεμε οτι το Ιραν εχει Θεοκρατια αλλα εμεις στη χωρα μας εχουμε... Δημοκρατια!
Και συνεχιζουν να υποφερουν οι μειονοτητες, αλλα εμας δεν μας νοιαζει γιατι η εκκλησια περναει καλυτερα!

4 comments:

Ξενικός said...

κάνε υπομονή, σου λένε μετά.
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Παντου, σε ολες τις χωρες, παιζονται παιχνιδια.
Στην Ελλαδα ομως εχουν κατα καποιο τροπο πεισει το κοσμο οτι μονο οι αλλες χωρες παιζουν παιχνιδια εις βαρος των λαων (οι οποιοι αλλοι λαοι ειναι ηλιθιοι), ενω στην Ελλαδα ο λαος ειναι... κυριαρχος (απο την πισω πορτα)

Hfaistiwnas said...

Διαχωρισμός εκκλησίας κράτους.. αυτό μόνο!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Θα ηταν οτι το καλυτερο, οχι μονο για την πολιτεια αλλα και για την εκκλησια. Αυτα τα δυο πρεπει να ειναι παντα ξεχωριστα, γιατι αν ειναι χερακι-χερακι εχουμε πολλα "παρατραγουδα".