Saturday, June 7, 2014

Οταν ο ερωτας δεν κρυβεται!

Οχι δεν αναφερομαι στον πραγματικο ερωτα.
Αλλα στον τρελλο ερωτα που εχουν αρκετοι Αμερικανοι με τα οπλα.
Κι ετσι οπως ενας νεαρος ερωτευμενος παιρνει την κοπελια του εξω για δειπνο, καπως ετσι και μερικοι ερωτευμενοι -με τα οπλα- Αμερικανοι, παιρνουν τα οπλα τους εξω για δειπνο!
Οι παρακατω προσφατες φωτογραφιες απο (που αλλου;) το περιφημο Τεξας, οπου αρκετοι πολιτες αποφασισαν -αφου εχουν δικαιωμα με το νομο να κυκλοφορουν με οπλα- να παιρνουν τα αγαπημενα τους οπλα εξω για δειπνο!



Οπως ηταν φυσικο, ενα απο τα εστιατορια (αλυσιδα) το Chipotle, δεχτηκε χιλιαδες υπογραφες διαμαρτυριας, ετσι ωστε αποφασισε να ειδοποιησει τους πελατες να μην φερνουν τα οπλα μαζι τους για δειπνο!



Να λοιπον τι "απιστευτα βασανα" τραβανε οι ερωτευμενοι με τα οπλα τους Αμερικανοι, απλα φανταστειτε οτι τους ζητανε να αφησουν τα αγαπημενα τους οπλα στο σπιτι οταν βγαινουν για δειπνο! Φοβερο!!!
Και μετα λεει παραπονιουνται οι "πατριωτες" της Χρυσης Αυγης, οτι η κυβερνηση ταχαμου τους καταπιεζει αδικως! Οτι θελουν λενε! Ελατε εδω στην Αμερικη να δειτε καταπιεση! Εδω στη χωρα της καταπιεσης, εδω που δεν επιτρεπουν στους πολιτες ουτε καν τον ερωτα τους να βγαλουν για δειπνο!!!

(Παλαιοτερο post σχετικο με τα οπλα στην Αμερικη ΕΔΩ)

7 comments:

Karmacode said...

δλδ η λογική είναι πυροβόλα με παντού κατά αυτούς τους... ερωτευμένους
δεν θέλω να αναλωθώ σε εύκολες κρίσεις (πχ οι Αμερικάνοι είναι τρελοί) ωστόσο θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου πόσο μπορούν να διασύρουν το ανθρώπινο μυαλό κάποια οικονομικά συμφέροντα,γτ κακά τα ψέματα η βιομηχανία όπλων κάθε άλλο παρέ αμελητέα μπορεί να θεωρηθεί.

Ephemeron said...

@ Karmacode
Το θεμα με τα οπλα ειναι η φραση στο Αμερικανικο συνταγμα "καθε πολιτης εχει το δικαιωμα να φερει οπλα" ετσι ωστε να προστατευεται απο οποιον προσπαθει να να του στερησει την ελευθερια ή τα θεμελιωμενα δικαιωματα του.

Φυσικα το Αμερικανικο συνταγμα ειχε γραφτει σε αλλους καιρους, το 1787 -και ειδικωτερα το αρθρο για τα οπλα εγινε με την δευτερη αναθεωρηση του συνταγματος στις 15 Δεκεμβριου του 1791- και θα ηταν απολυτως λογικο καποτε να πρεπει να κανουμε καποιες καινουργιες αναθεωρησεις διοτι οι καιροι αλλαζουν.
Η παραπανω και μονο φραση απο το συνταγμα δινει τεραστια δυναμη στις βιομηχανιες οπλων και στο λομπυ της βιομηχανιας, οι οποιοι σε καμια περιπτωση δεν θελουν να ακουσουν για αναθεωρηση του συνταγματος.

Ephemeron said...

@ Karmacode
Οι πολιτειες που εχουν νομους για τα οπλα σε στυλ Wild West ειναι... Alabama, Arizona, Georgia, Indiana and Mississippi.
Στις παραπανω πολιτειες μπορεις να φερεις ελευθερα οπλα (με σφαιρες) σε δρομους, σε γηπεδα, σε εστιατορια, σε μαγαζια, σε malls, σε bar που σερβιρουν αλκοολ, σε πανεπιστημια, ακομα και μεσα στις εκκλησιες!!!

E. said...

Ο Bill Maher σχολιασε εξαιρετικα τις συγκεκριμενες φωτογραφιες.

Φανταζομαι το εχετε ηδη δει, αλλα αν οχι:

http://youtu.be/q1wPhjbqbWs



Ephemeron said...

@ Evi @ sexta-feira
Σ' ευχαριστω πολυ για το λινκ!
Ναι, το εχω δει και για να πω την αμαρτια μου οι εκπομπες του Bill Maher ειναι απο τις ελαχιστες που δεν χανω με τι-πο-τα!
Χαιρομαι οταν ακουω οτι κι αλλοι τον παρακολουθουν!
Επισης μια αλλη εκπομπη που ειναι πολυ καλη και παρακολουθω συνεχως ειναι το "Vice", καταπληκτικη σειρα ντοκυμαντερ της οποιας παραγωγος ειναι ο Bill Maher.

Καλη εβδομαδα!

Ξενικός said...

τα όπλα είναι το... όπλο του αδύναμου μυαλού.
Ξενικός

E. said...

Ναι! Το Vice μου αρεσει πολυ. Εμεινα με το στομα ανοιχτο στο προηγουμενο επεισοδιο με την καταστροφη που εχει προκαλεσει η ΒΡ.

Και επισης πολυ καλη στο ΗΒΟ ειναι η καινουρια του John Oliver, το Last Week Tonight.

Καλη βδομαδα!