Friday, June 20, 2014

Απιστευτο!!!

Ακουστηκε σε σημερινη ραδιοφωνικη εκπομπη απο την Αθηνα...
Φαρμακοποιος εστειλε μηνυμα σε πρωϊνη εκπομπη για ενημερωση των κατοικων της περιοχης Κερατσινιου και Νικαιας για ενα λαθος που εγινε.
Την περασμενη Παρασκευη εδωσαν, κατα λαθος, αντι για χαπια πιεσης, χαπια για επιληψια!
Τωρα ψαχνουν να βρουν ποιος ηταν ο ηλικιωμενος που χρειαζοταν τα χαπια για την πιεση, αλλα αντι αυτων ελαβε χαπια για επιληψια, ετσι ωστε να αποφυγουν καποιες ανεπιθυμητες επιπλοκες...

Επειδη χρειαζομαι φαρμακα για υψηλη πιεση, γνωριζω οτι κανενα απολυτως φαρμακειο εδω δεν προκειται να μου δωσει τα φαρμακα αυτα χωρις να εχουν, πρωτον συνταγη γιατρου οπου στην συνταγη να αναφερεται οχι μονο το ονομα του γιατρου αλλα και το δικο μου, και δευτερον το φαρμακειο για να δωσει τετοιου ειδους φαρμακα πρεπει να εχει ολες τις πληροφοριες για τον ασθενη, ονοματεπωνυμο, ηλικια, τηλεφωνο, διευθυνση, λεπτομερειες ιατρικης ασφαλειας, κλπ.
Μου ειναι αδιανοητο να σκεφτω οτι, παει καποιος σε φαρμακειο και του δινουν ειδικα χαπια για την πιεση ή την επιληψια, χωρις το φαρμακειο να γνωριζει ποιο ειναι το ατομο αυτο!

Μεγαλο, τραγικο λαθος!  Αντι για χαπια πιεσης, δωσαμε χαπια... επιληψιας!
Ενταξει... ανθρωποι ειμαστε και σφαλματα κανουμε, σιγουρα!
Αλλα να μην ξερουμε σε ποιον δωσαμε τα ειδικα αυτα φαρμακα;;;
Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο τροπο και για ποιο λογο "λειπει καποιος κρικος απο την αλυσιδα", αλλα ευχομαι αυτος ο σπασμενος κρικος να μην εχει τραγικα αποτελεσματα για καποιους!

10 comments:

Ξενικός said...

δεν μπορεί... κάπου θα έχεις ακούσει ότι στην Ελλάδα μπορείς να αγοράσεις τα περισσότερα φάρμακα χωρίς συνταγή. Τα λάθη, λοιπόν, επόμενα...
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
"Τα λάθη, λοιπόν, επόμενα..."

Ενα λαθος συστημα, το οποιο φυσικο ειναι να δημιουργει λαθη, αλλα κατα τα αλλα πολλοι ΔΕΝ θελουν να το αλλαξουν, γιατι ειναι γεννημενο απο τον κυριαρχο Ελληνικο λαο και ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!!
Εδω και δεκαετιες κατω απο την επιβλεψη Ελληνων μαιευτηρων πολιτικων ο κυριαρχος Ελληνικος λαος ετεκε... την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ!
Οι πολιτικοι την φροντισαν, την μεγαλωσαν, την θεριεψαν, αλλα... κατι δεν πηγε καλα στο ολο πειραμα, και ετσι η "αθωα Τελειοτητα" στο μεγαλωμα της εγινε κανιβαλος που αρχισε να τρωει αυτον που την γεννησε... τον κυριαρχο λαο!

Anonymous said...

Νομίζω ότι ο φαρμακοποιός της γειτονιάς μου είναι ο μόνος που δεν δίνει ούτε ασπιρίνη από μόνος του. Τελικά, σωστά πράττει.

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Ειναι φοβερο το τι γινεται στην Ελλαδα με τα φαρμακα. Γνωριζω πολυ κοσμο που καταπινει διαφορα φαρμακα λες και ειναι καραμελες. Φτερνιστηκες; παρε αντιβιωση! Εβηξες; παρε αντιβιωση! Κρυωσες; παρε αντιβιωση! Δεν σου αγορασε ο μπαμπας καινουργιο Jeep; παρε μια χουφτα Ζαναξ! Δεν σου την επεσε ο γειτονας παρ ολο οτι του εκανες τα γλυκα ματια; Παρε δυο χουφτες Βαλιουμ!

Anonymous said...

Έτσι είναι αγαπητέ μου. Και μετά εάν αρρωστήσουμε πιο βαριά και χρειαζόμαστε πραγματικά αντιβίωση, αυτή δεν μας πιάνει και αναρωτιόμαστε το γιατί.
Κοίτα τώρα που δεν μου στρώνει η φράντζα. Πάω να πάρω ένα ηρεμιστικό, μήπως και σταθεί στη θέση της! Χο χο!
Καλημέρα!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
"Και μετά εάν αρρωστήσουμε πιο βαριά και χρειαζόμαστε πραγματικά αντιβίωση, αυτή δεν μας πιάνει και αναρωτιόμαστε το γιατί."

Μπα, δεν ιδρωνει το αυτι του Ελληνα! Αν δεν πιανει η αντιβιωση, κανενα προβλημα! υπαρχει αγιασμος και ευχελαιο! :)

E. said...

Κι εδω στο target με ρωτουσαν τι χρωμα πλαστικο λουρακι να μου βαλουν γυρω απ'το μπουκαλι για να μη μπερδεψω το prescription μου με αλλων μεσα στο σπιτι. Χαχαχα. (Ροζ διαλεξα)

Ephemeron said...

@ Evi @ sexta-feira
Μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα παραπονο απο τα φαρμακεια εδω.
Επισης το οτι ειναι ανοικτα καθημερινα το θεωρω σουπερ, γιατι δεν εχω καμια ορεξη αν χρειαστω κατι να πρεπει να οδηγησω 20+ μιλια για να βρω ανοικτο -"εφημερευον"- φαρμακειο.
Απλα στην Ελλαδα δεν θελουν να αλλαξουν το συστημα, γιατι γιατροι και φαρμακοποιοι θελουν να κανουν τα δικα τους "παιχνιδακια".

Hfaistiwnas said...

Άστο.. αγοράζεις από όποιο φαρμακείο θες..
Καλημέρα..
ελπίζω να μην έπαθε τίποτα ο άνθρωπος..

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Κι εγω ευχομαι να εχει ηδη λυθει το προβλημα, χωρις κανενα κακο αποτελεσμα.