Wednesday, May 4, 2011

Οταν η λογικη φευγει απ το παραθυρο...

Πολλες φορες γινομαι εξω φρενων οταν ακουω ή βλεπω πραγματα που προσβαλουν την αξιοπρεπεια και την λογικη του κοσμου.
Ενα απο αυτα ειναι και η περιβοητη απαντηση ευσεβων ιερεων ή "εμβρυθων" θεολογων, στην ερωτηση "γιατι ο θεος αφηνει να γινονται τοσα ασχημα πραγματα, γιατι υποφερω ετσι;"
Και μπαμ! να η απαντηση ετοιμη... "κουραγιο, ο Θεος δοκιμαζει την πιστη σου"
Και πιστευει, δυστυχως, ο περισσοτερος κοσμος, οτι ετσι ειναι, και πηγαινει πιο συχνα στην εκκλησια, και προσευχεται πιο συχνα, για να δειξει, οτι παρ ολο οτι τον δοκιμαζει ο Θεος, αυτος εχει μεγαλη και ακλονητη πιστη.
Το παραπανω δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα κλασικο παραδειγμα οτι, οταν η θρησκεια μπαινει στο σπιτι απο την πορτα, η λογικη φευγει -πολυ γρηγορα- απο το παραθυρο.
Ετσι κι εγω με τη σειρα μου, θα ηθελα να ρωτησω τους ιερεις και τους πανσοφους θεολογους, πως γινεται και "τυχαινει", ο θεος να δοκιμαζει πιο πολυ τους φτωχους, απ οτι τους πλουσιους;
Διοτι οι πλειοψηφια αυτων που χανουν την δουλια τους, ειναι φτωχοι.
Ολοι εκεινοι που με δυσκολια εχουν να βαλουν φαγητο στο σπιτι τους, ειναι φτωχοι.
Ολοι εκεινοι που εχασαν σπιτια και αυτοκινητα, ειναι φτωχοι.
Ολοι οσοι κοιμουνται στα παγκακια ή στα πεζοδρομια, ειναι φτωχοι.
Ολοι οσοι τρελαινονται απο την πεινα και τη μιζερια, ειναι φτωχοι.
Οταν λοιπον λεμε ο Θεος δοκιμαζει την πιστη των ανθρωπων, δοκιμαζει μονο την πιστη των φτωχων;
Οι πλουσιοι ειναι "φιλαρακια" του Θεου και δεν δοκιμαζεται η πιστη τους;
Τωρα βεβαια καποιος μπορει να πει οτι... "μα τι λες τωρα, και οι πλουσιοι εχουν δυσκολιες, μπορει η υγεια τους να μην ειναι καλη, μπορει να χασουν ενα αγαπημενο προσωπο, μπορει αυτο και το αλλο..."
Συμφωνω αλλα ολα αυτα συμβαινουν και στους φτωχους.
Και οι φτωχοι δεν εχουν καλη υγεια, και οι φτωχοι χανουν αγαπημενους, και αυτο και το αλλο, αλλα απ' οτι φαινεται ειναι μονο οι φτωχοι που παντα θα δοκιμαζονται εκατονταπλασια απ οτι οι πλουσιοι.
Εκει σφηνωμενοι στη μιζερια και στη φτωχια, και με το μυαλο κουτσουρεμενο, γιατι οι πανω δεν θελουν τους κατω να σκεφτονται...
Καποτε την ειχα αφησει και εγω τη θρησκεια να μπει στο σπιτι.
Της ειχα ανοιξει διαπλατα την πορτα να περασει μεσα.
Αλλα δεν περασε πολυς καιρος και αισθανομουν φριχτα μονος μου, γιατι μετα την επισκεψη της θρησκειας, η λογικη ειχε φυγει τρεχατη απ το παραθυρο.
Μετα απ ολα αυτα τα χρονια, προτιμω να κανω παρεα με τη λογικη παρα να ξοδευω το χρονο μου στην εκκλησια, αναβωντας κερακια και να σιγοψυθιριζω μεσα μου κατι που να ακουγεται σαν... "σφαξε με αγα μου ν' αγιασω".

ΥΓ Το υστερογραφο αυτο γραφεται μετα απο σχολιο του φιλου blogger Bear (ευχαριστω), μεσω του οποιου μαθαινω οτι ενα οροθετικο παιδι 9 ετων το εδιωξαν απο το Παπαφειο Κεντρο Παιδικης Μεριμνας με την δικαιολογια οτι... 
"το παιδί έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και ως εκ τούτου σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του ιδρύματος δεν μπορεί να φιλοξενηθεί εκεί, διότι το Παπάφειο περιθάλπτει μόνο υγιή παιδιά!"
Αλλο ενα απιστευτα απανθρωπο παραδειγμα για το ποσο ενδιαφερεται η Εκκλησια για μερικους. 
Παρακαλω διαβαστε το σχετικο αρθρο ΕΔΩ  
Τα ονοματα των μελων του διοικητικου συμβουλιου του Παπαφειου Ιδρυματος μπορειτε να τα δειτε ΕΔΩ σε περιπτωση που καποιος θα ηθελε περισσοτερες εξηγησεις επι του θεματος. 
Το μονο που εχω να προσθεσω ειναι... ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ. 

28 comments:

Hfaistiwnas said...

Αχ όπως τα λες είναι.. μα πάντα οι αδύναμοι...
Την έχω δίπλα μου τη θρησκεία, έττσι όπως τη θέλω εγώ όμως..

Ephemeron said...

Hfaistiwna
Δεν ειναι φοβερο οταν το καλοσκεφτει κανεις;
Οι θρησκειες "υποτιθεται" ειναι υπερ των φτωχων και των αδυνατων, κι ομως ο Θεος "δοκιμαζει" παντα τους φτωχους πιο πολυ απ τους πλουσιους...
Μετα απο καιρο και αφου βουλιαξουμε μες το βαλτο, ξυπναμε ξαφνικα, και ρωταμε γιατι πηγε τοσο ασχημα η ζωη;
Αλλα οταν εμεις οι ιδιοι εχουμε αφησει τη λογικη να φυγει απ το παραθυρο, εχουμε αραγε το δικαιωμα, να ρωταμε γιατι δεν πηγε καλα η ζωη;;;

Anonymous said...

Η οργανωμένη θρησκεία, φίλε μου, είναι ίσως το πιο ύπουλο σύστημα χειραγώγησης των μαζών που εφευρέθηκε ποτέ. Με αντάλλαγμα τη λογική σου έχεις να λαμβάνεις το δεκανίκι της μακαριότητας κάθε φορά που ο (απόλυτα φυσικός και ανθρώπινος) φόβος σού λύνει τα γόνατα. Α, να μην ξεχνάμε βέβαια πως τη μακαριότητα στην υπόσχονται μετά θάνατον. Άσε καλύτερα, δε βγάζεις άκρη. Με λογικές κατηγορίες δεν αντιμετωπίζεται το παράλογο της θρησκείας. (Μόνο που οι επαγγελματίες τής θρησκείας το λένε "υπέρλογον"! Μα όλα πια τα έχουνε σκεφτεί οι μπαγάσες!)

Από καιρό σε διαβάζω και σε θαυμάζω, αλλά μόλις σήμερα παίρνω το θάρρος να γράψω κάτι.

Σε χαιρετώ με πολλή εκτίμηση από το Midwest.

Λευκή

Ephemeron said...

Λευκή
ειμαι απο τα τελευταια ατομα, αν οχι το τελευταιο, που θα επρεπε να θαυμαζει καποιος, αλλα σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!
Αντιθετα εγω θαυμαζω τον τροπο σκεψης σου, και το τοσο ενδιαφερον σχολιο σου!
Ελπιζω να περνας καλα στο Midwest.
(Εμεις πιασαμε 38 βαθμους σημερα στο Palm Springs... αουτς! αρχιζει αλλο ενα καυτο καλοκαιρι...)
Να εισαι παντα καλα! :)

Hfaistiwnas said...

Έχουμε? Ίσως για να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας!!

b|a|s|n\i/a said...

όλοι δοκιμαζόμαστε (σχεδόν) το ίδιο. στην ζωή και ειδικά στον θάνατο. εννοώ ότι είναι να συμβεί στον καθένα μας θα συμβεί. απλά οι πλούσιοι τα περνούν όλα πολύ πιο άνετα και ίσως πολύ πιο εύκολα. γιατί απλά είναι πλούσιοι. και με τα (πολλά) χρήματα κακώς καλώς εξαγοράζονται πολλά. το θέμα είναι ότι θησαυρίζουν όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι των όποιων θρησκειών εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και τον φόβο πολλών.
φιλιά σου πολλά! όμορφο και ανθισμένο μήνα!

aizen999 said...

πολυ καλα τα λες-γιατι η θρησκεια απευθυνεται στο συναισθημα,οχι την λογικη,οπου βρισκεται ελλιπης...

ασωτος γιος said...

σε διαβαζω και συμφωνω αλλα παντα την αδυναμη στιγμη ο ανθρωπος θελει μια δυναμη να παρει
αναβω κερακια στους " δικους" αγιους, μπορει η ορθοδοξια να τους λεει αγιους
καταλαβες τι εννοω
καθε θρησκεια εχει το δικο της παραμυθι

ELvA said...

Αυτοι που φταινε πραγματικα για το πως ερμηνευεται και κυριως για το πως εκμεταλλευεται η θρησκεια τους ανθρωπους ειναι οι ιερεις και οι πασης φυσεως.. in-between!
Οσο για το παραμυθι 'οτι οι φτωχοι δοκιμαζονται' ας το πουνε αλλου γιατι και οι φτωχοι ξυπνησαν και πολες φορες αγανακτουν οταν οι παπαδες κλπ in-betweens, τους υποτιμουν την νοημοσυνη!

Υ.Γ Εσεις εχετε ζεστες, ενω, εδω, δυο μερες πριν το πιστευεις οτι...χιονισε;! ;P

Anonymous said...

Αν και το κοκαλάκι μου τη ζητάει πια τη ζέστη μετά από μακρύ και βαρύ χειμώνα, 38C δεν τους θέλω στο Σικάγο... Είναι τόση η υγρασία, που με το που θα ξεμυτίσει στο βάθος τού ορίζοντα το 30άρι, λειώνω και υποφέρω από τη ζέστη. Αλλά το Palm Springs θα έχει ξηρότερο κλίμα, έτσι δεν είναι; Καλοκαίρι και δείκτης υγρασίας πάνω από 90% δεν αντέχονται... ή μάλλον εγώ γέρασα και δεν αντέχω πια. :D

Αν πέσει το λαχείο, λέω να την κάνω για New England μεριά...

Αλλά ας μην είμαι πλεονέχτρα ούτε αχάριστη. Σκέφτομαι καμιά φορά, όταν με σελώνει η διάθεση για άγριο... bitching: Για φαντάσου να ήμουνα ακόμα εγκλωβισμένη Αθήνα... (και δεν εννοώ ούτε την Αθήνα τού Οχάιο ούτε τής Τζιόρτζια!)... και προσγειώνομαι!

Εγώ ευχαριστώ σε για τη φιλοφρόνηση και τη φιλοξενία.

Λευκή

Ephemeron said...

Hfaistiwna
καλα θα ηταν να αναγνωριζαμε παντα τα λαθη μας... οι περισσοτεροι ομως απο εμας (κι εγω μεσα) τις πιο πολλες φορες, ειναι λες και θα μας πιασει καρδικη προσβολη και θα ερθει το τελος του κοσμου, αν παραδεχτουμε οτι καναμε λαθος...

Ephemeron said...

b|a|s|n\i/a
Πολλοι δεν εχουν παρα ενα τροπο για να πανε μπροστα... απλα να πουλανε παραμυθια στο κοσμο! και δυστυχως στο κοσμο αρεσουν τα παραμυθια και αγοραζει, αλλα στην πραγματικοτητα πληρωνει τα παραμυθια με την ιδια του τη ζωη...
Καλο μηνα! Φιλια!

Ephemeron said...

aizen999
σε μενα μερικοι "πανσοφοι" και "φωτισμενοι", μου φαινονται σαν βοσκους που οδηγουν τα προβατα αντι στη στανη στο γκρεμο...

Ephemeron said...

ασωτος γιος
ολοι μας πιστευουμε σε κατι, στην αγαπη, στη φυση, στον ερωτα, κλπ, και ολοι μας κρατιωμαστε απο καπου, απο κατι τις, ακομα και αν ειναι λιγοστο, ενα χαμογελο, μια καλη κουβεντα, ενα δακρυ συμπαραστασης, αλλα το να πουλαει κανεις μπαρουφες στο κοσμο και να καταστρεφει τις ζωες του κοσμου, ειναι τουλαχιστον απανθρωπο...

Ephemeron said...

Elva
ελπιζω να ανοιξει ο κοσμος τα ματια του, να ανοιξουμε ολοι τα ματια μας, γιατι μας εχει φαει η τυφλα, και η ιστορια δεν ειναι καινουργια, ειναι πολυ-πολυ παλια, και εχει παρα-τραβηξει, κι αν συνεχισει ετσι, σε λιγο θα πιασουμε ΟΛΟΙ πατο αν συνεχισουμε ετσι...

ΥΓ Κι εγω βλεπω απο το παραθυρο χιονια στα τριγυρω βουνα, αλλα το θερμομετρο σε λιγο θα δειξει 39 βαθμους... εγω το λεω... προετοιμαζομαι για να αισθανομαι μια χαρα στη κολαση! χα-χα-χα!
(πριν χρονια οταν εμενα στο Denver θυμαμαι το πρωτο χιονι του χειμωνα που επεσε ηταν... τελος Αυγουστου! μετα απ αυτο εφυγα και ηρθα στη νοτια California, και τωρα ψηνομαι απο τη ζεστη... αμαν βρε Elva με εκανες να δειξω αλλη μια φορα οτι ο Ελληνας δεν προκειται να ευχαριστηθει ποτε του! χα-χα-χα! :)

Ephemeron said...

Λευκή
Ναι, εδω εχουμε φοβερα ψηλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι, αλλα ευτυχως το κλιμα ειναι φοβερα ξερό, καθολου υγρασια.
Πριν μερικα χρονια αποφασισα να τσεκαρω την Φλοριδα, για να ζουσα εκει, να ημουν και πιο κοντα στην Ευρωπη, αλλα δεν αντεξα την φοβερη υγρασια... μιλαμε οτι δεν μπορουσα να βγω εξω, τα ρουχα μου κολαγανε επανω μου απο την υγρασια και τον ιδρωτα, λες και ημουν συνεχως κατω απο ενα ντουζ.
Οσο για την Αθηνα... παρ ολο οτι γεννηθηκα και ξοδεψα τη μιση ζωη μου εκει, εχω συνηθισει τοσο πολυ εδω με τα χρονια, που οταν κατεβαινω Αθηνα με πιανει μια φοβερη κλειστοφοβια...
Ισως... ισως... δεν ξερει κανεις τι γινεται, αν αποφασιζα να εφευγα απο εδω, ισως να πηγαινα για Βορεια California ή για το Oregon.
Το Oregon το λατρευω. Εχω αφησει τη μιση καρδια μου εκει. Σε οποιον αρεσουν θαλασες, και βουνα, και ποταμια, και η φυση γενικα, το Oregon ειναι παραδεισος.
Να εισαι καλα! Πολλα φιλια!

ΣΠ said...

Χα χα! Σημερα, εκεί που οδηγούσα, έπεσα σε ραδιοσταθμό reborn evangelicals...
"Τι το θέλουμε το health reform? Ή την αυξηση του GDP?
Η βασιλεία των ουρανών ανήκει στους πένητες!"


Το άλλο το απίστευτο... από τον ίδιο σταθμό!

Οταν ο θεός ζήτησε από το Μωησή να φτιάξει την κιβωτό της διαθήκης (ή τεσπα κάτι αντίστοιχο από κάποιον -δε θυμάμαι ακριβώς) οι πιστοί συνέρρεαν κατά χιλάδες προσφέροντας τον οβολό τους. Δυο βδομάδες μετά είπε ο Μωησής "Μην προσφέρετε άλλο, μαζευτηκαν υπεραρκετές προσφορές"
Και ο πάστορας συνεχίζει λέγοντας: "Ετσι πρέπει κι εσεις να προσφέρετε! Με χαρά, με ιλαρότητα, τόσο πολύ να προσφέρετε χρήματα στην εκκλησία σας που να μην τα χωράει μια το ταμείο και να πρέπει να πούμε ΣΤΟΠ"

Ephemeron said...

ΣΠ
reborn evangelicals... μμμ... επεσες σε πολυ "καλο" σταθμο βλεπω! χα-χα! θελουν ατσαλινα νευρα για να ακουστουν αυτοι οι σταθμοι...

Ο Μωυσης ταμιας. χα-χα φοβερο! ισως επρεπε να κατεβει εδω να με βοηθησει και με τα δικα μου οικονομικα! χα-χα!

Ο Μωυσης εφτιαξε την Κιβωτο οπου μεσα μπηκαν ζευγαρια απο ολα τα ζωα, αλλα τα ζωα που εχουν και τα δυο φυλα, αρσενικο και θηλυκο φυλο, οπως πχ τα σαλιγκαρια, τι εγιναν τα αφησαν απ εξω;
Ισως παλι να μην υπηρχαν τετοια ζωα οπως τα σαλιγκαρια, τον καιρο του Μωυση...
Οπως και να εχει, ολοι οσοι τρωνε σαλιγκαρια θα πανε κατ ευθειαν στην κολαση (!), γιατι η Βιβλος απαγορευει ρητα να τρωμε ζωα που δεν εχουν σκελετο... (!!!????)

Στους πλουσιους ανηκουν τα πλουτη και η πιο ευκολη ζωη, μια ζωη χωρις πολλα βασανα και στεναχωριες, και ατελιωτους αγωνες.
Στους φτωχους ανηκει κατι το ανυπαρκτο... "η βασιλεια των ουρανων"...

"Εσυ Κωστακη παρε 5 γλυφιτζουρια και 10 σοκολατες, εσυ ομως Μαιρουλα θα πρεπει να περιμενεις να πας στον ουρανο και να γινεις αγγελουδι, και τοτε θα εχεις ολοκληρη τουρτα!"
Και το πιστεψε η Μαιρουλα, και οταν πεθανε δεν εγινε τιποτα... γιατι;;;... γιατι η Μαιρουλα ειχε "φαει τη τουρτα στη μουρη" οταν πιστεψε τις μπαρουφες που της ειπαν...

Anonymous said...

Α, πα πα Φλόριντα... Δεν έχω ακούσει άνθρωπο που να 'χει πάει και να μην έχει μαρτυρήσει! Τι υγρασία, τι ασφυξία, καμμένα μαλλιά (sic), κακά συναπαντήματα με αλλιγάτορες... Έλεος δηλαδή! Απορώ τι της βρίσκουν τα παππούδια και πώς αντέχουν στα γεράματα τόσο αδυσώπητο κλίμα...

Στην Αθήνα τα ίδια παθαίνω κι εγώ, δυστυχώς, γιατί την αγάπησα (και την αγαπώ...) πολύ αυτή την πόλη, είναι η πόλη τής νιότης μου και της περισσότερης, μέχρι τώρα, ζωής μου. Και κλειστοφοβία με πιάνει, και αχουροφοβία, και παπαδοφοβία... δράμα...

Τώρα μου άνοιξες ιστορία με το Όρεγκον... Από χθες που το ανέφερες, όλο το ψάχνω, κι όσο το ψάχνω τόσο νιώθω να το ερωτεύομαι. Να δούμε... Αν τα φέρει η ζωή και καταφέρουμε να απεγκλωβίσουμε τον τόπο διαμονής από το βιοπορισμό, ωραία θα ΄τανε... :)

Όσον αφορά τις φαιδρότητες (για να μην ξεστομίσω τίποτα άπρεπο στο ιστολόγιό σου...) των αναγεννημένων εν Χριστώ συνανθρώπων μας, μεγαλύτερες αηδίες και κακίες δεν έχω ματακούσει.

Ενδεικτικά:

Ο πατέρας μου έμεινε κατάκοιτος και ανήμπορος τρία περίπου χρόνια, να βυθίζεται στην εξάρτηση και την άνοια από θέλημα Θεού (sic). Ο θεός τον πήρε όταν πλέον ο μπαμπάς (μέσα από τα πηχτά σκοτάδια τής άνοιας) εντρύφησε στα βαθιά θεολογικά νοήματα και αποδείχτηκε έτοιμος να αποδεχτεί τον Κύριο (ναι, sic!) Αυτά από τη θρησκεία τής αγάπης για την ψυχούλα που ήταν ο μπαμπάς μου...

Και τουλάχιστον ο μπαμπάς δρασκέλισε και το κατώφλι των 80. Αμ το βρεφάκι μιας φίλης καρδιακής που πάλεψε τον καρκίνο από τους 6 μήνες μέχρι τον 4ο χρόνο της ζωής του, κι αυτό, από το θεό δοκιμάστηκε! Δε σου κάνω πλάκα, έτσι μου είπανε. Ποιος ξέρει τι αμαρτίες διέπραξε το έμβρυο in utero και τις πλήρωνε μήνες στο Παίδων.

Μα τόσος παραλογισμός; Τόση κακία; Τόση υποκρίσία;

Διαφωτισμός, Ανθρωπισμός, Κοινωνικό Συμβόλαιο... όλα αυτά τους προσπέρασαν τους θρησκευόμενους;

Λοιπόν, επειδή πλησιάζω και ηλικία επικίνδυνη για έμφραγμα, βρήκα το εξής κόλπο να θωρακίζω τη λογική μου όταν τα φέρνει η κατάρα και έχω να κάνω με τέτοια άτομα.

Θυμάσαι την ταινία "Stand By Me"; Ε, κάπου στα μισά, 2 από τους λιγότερο ευφυείς κεντρικούς χαρακτήρες, ο Τέντυ και ο Βερν, διαφωνούν για το εξής νευραλγικό υπαρξιακό θέμα:

"You think Mighty Mouse could beat up Superman?"

Και προβάλλουν και αδιάσειστα επιχειρήματα:

"You don't know nothin'. Mighty Mouse is a cartoon. Superman is a real guy. No way a cartoon could beat up a real guy."

Ε, φίλε μου, για μένα αυτό συνοψίζει το βάθος κάθε "θεολογικής ερμηνείας": Mighty Mouse vs Superman.

Ή Freddy vs Jason, αν προτιμάτε. :D

Το ψιθυρίζω σα ξόρκι και ό,τι κι αν μου λένε, δε με πιάνει τίποτα! :)

Αμάν! Σεντόνι έγραψα... Θα με διαβολοστείλεις, θα με μπλοκάρεις, και δε θα ΄χεις κι άδικο...

Φιλιά πολλά κι από μένα και Καλό Σαββατοκύριακο! Καλά να περνάς!

Λευκή

Ephemeron said...

Λευκη
Να εισαι καλα, και δεν με πειραζει το μεγαλο σχόλιο σου καθολου!
αντιθετα με ευχαριστει να βλεπω, οτι ευτυχως, μεσα στη μαυρίλα και την σχιζοφρενια, ευτυχως υπαρχουν ακομα μερικα ατομα που σκεφτονται...
τα τελευταια λογια του πατερα μου πριν πεθανει ηταν... "αν μοναχα γνωριζα απ την αρχη στη ζωη μου, ολα οσα γνωριζω τωρα..." αλλα εγω δεν εχω καμια ορεξη να πεθανω λεγοντας τα ιδια ακριβως λογια...
Καλο Σαββατοκυριακο! :)

Ξενικός said...

η χριστιανική θρησκεία, 2.000 χρόνια τώρα έχει σφυρηλατήσει ολόκληρο οπλοστάσιο επιχειρημάτων. Κι όταν βρεθεί σε σύκολη θέση απέναντι στη λογική, ένα από τα επιχειρήματα είναι η δοκιμασία των ανθρώπων.
Αλήθεια, πώς συνυπάρχει η υποτιθέμενη ΑΠΕΡΑΝΤΗ αγάπη του θεού μ' έναν κόσμο, μ' ένα σύμπαν, όπου κυριαρχεί το "ο θάνατός σου η ζωή μου".
Τέτοιο μοχθηρό θεό προσκυνούμε;
Ξενικός
xenikos.blogspot.com

(για σταθερά ευχάριστη θερμοκρασία και υγρασία χαμηλή, για σκεφτείτε την Arica, Chile...)

Unknown said...

Θα πω καμιά βαριά κουβέντα νυχτιάτικα με τους παπάδες.
Ρίξε μια ματιά εδώ τι έκαναν στο Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας οι Αγιοι πατέρες μας.

http://positivevoicegr.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html

Κάνε και κιλκ επάνω στο έγγραφο που έστειλαν οι Αγιοι πατέρες της εκκλησίας μας.

Καλησπέρα από Ελλάδα Εφήμερε. Και πολλά φιλιά

Ephemeron said...

Ξενικός
διαβασε το σχολιο του bear...
Τι αισχος!!!

Ephemeron said...

bear
ευχαριστω για την φοβερη αυτη ειδηση.
Ειναι απιστευτο! :(
αλλα παλι... να περιμενει κανεις κατι καλυτερο απο καποιους;;;...
Φοβερο-φοβερο!!!
Καλο Σαββατοκυριακο!

suncitizen said...

Είπεν ο Κύριος!
όποιος θέλει να με ακολουθήσει, θα σηκώσει το σταυρό του και θα με ακολουθήσει. Και όποιος δε σηκώνει το σταυρό του, δεν είναι άξιός μου.
Ο κάθε άνθρωπος έχει το σταυρό του.
Όμως, η πίστη λέει ότι δεν είσαι στην τύχη σου και ότι όλα γίνονται με βάση κάποιο σχέδιο. Το σχέδιο της σωρηρίας σου.
Από την άλλη όμως, ο θεός και ο διάβολος έχουν φορτωθεί τα μεγαλύτερα σφάλματά μας. Δηλαδή, ενδέχεται ο σταυρός που σηκώνουμε να είναι καθαρά προϊόν των δικών μας λανθασμένων επιλογών και τίποτε παραπάνω. Οπότε δε μας φταίει ο Θεός.

Ephemeron said...

suncitizen
Ο θεος δεν φταιει καθολου, ομως το παπαδαριο που πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες νομιζω οτι φταιει, και παιρνει το κοσμο στο λαιμο του...

Anonymous said...

Θυμώνω αλλά δεν εκπλήσσομαι. Δυστυχώς.

Ακόμη κι αν προσποιηθώ αφέλεια και κάνω το δικηγόρο τού διαβόλου (κυριολεκτικά;!) και υποθέσω πως το εν λόγω ίδρυμα δεν διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για ειδικευμένη εργαστηριακή παρακολούθηση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη ατόμων οροθετικών ως προς HIV...

μα είναι τρόπος αυτός;

ή μήπως δεν έχουν οι παπάδες πλούτο και δικτύωση να εξασφαλίσουν όλα τα παραπάνω σε ένα παιδί που δίνει τη μάχη του σε έναν τόπο τύφλα στην άγνοια, τη φοβία, την προκατάληψη, την παραπληροφόρηση;

Όση σχέση έχει ο κλήρος με το Χριστό, έχω κι εγώ με τον Πάπα! (Σε διαβεβαιώ, καμία! :))

Αντί για απόρριψη, θα ήθελα, έστω και μια φορά, να με εκπλήξουν με αγάπη και αποδοχή.

Άς μη σιχτιρίσω κυριακάτικα...

Φιλιά!

Λευκή

Ephemeron said...

Λευκη
Δυστυχως, ουτε κι εγω εκπλησσομαι...
Καλη εβδομαδα!