Friday, February 12, 2010

"Η αποδοχή των γκέι αυξάνει, αλλά αργά"

Διαβαζω απο το Βημα online

Η ελληνική κοινωνία βελτιώνει τη στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους αν και παραμένει από τις πιο συντηρητικές στην Ευρώπη 

Το λένε (και) πρόσφατες έρευνες. Ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό αλλάζει προς το καλύτερο- τουλάχιστον για όσους δεν θεωρούν την ομοφυλοφιλία «ελάττωμα» ή «αμαρτία». Συμβαίνει όμως πραγματικά κάτι τέτοιο; Ναι, απαντούν οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι, αλλά και ειδικοί επιστήμονες, ωστόσο τονίζουν ότι ο ρυθμός των αλλαγών παραμένει αργός.

Οπως προκύπτει από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο (Μάιος- Ιούνιος του 2009), το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι είναι πολύ διαδεδομένες οι διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλοφίλων στη χώρα τους. Το ποσοστό καταγράφει μείωση σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, που έφτανε το 73%, ωστόσο υπολείπεται κατά πολύ από τον μέσο όρο στην Ευρώπη των 27, που είναι 47%. Το γεγονός αυτό τοποθετεί τη χώρα μας στη δεύτερη θέση της κατάταξης των λιγότερο ανεκτικών κοινωνιών στην ΕΕ, με την Κύπρο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση (66%) και τη Γαλλία την τρίτη (61%).

Ολοκληρο το αρθρο απο το Βημα online ΕΔΩ 

8 comments:

b|a|s|n\i/a said...

στην γαλλία επίσης: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=131747
στην ελλάδα αλήθεια ισχύει ακόμα;

Ephemeron said...

b|a|s|n\i/a
Δεν ειμαι σιγουρος τι ισχυει στην Ελλαδα με αυτο το θεμα...
Για την Αμερικη ξερω οτι... "Το 1973, μετά από πολλές διαμαρτυρίες των ομοφυλοφίλων και με την υποστήριξη πολλών ψυχιάτρων, η Αμερικανική Ψυχιατρική εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει την ομοφυλοφιλία από τις διαγνώσεις των ψυχικών διαταραχών. Η απόφαση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, η οποία με ποσοστό 58% επικύρωσε την απόφαση."
Εψαξα για λιγο μεσω google, αλλα τα περισσοτερα κειμενα αναφερουν οτι εγραψα παραπανω για την Αμερικη και οχι για την Ελλαδα.
Παρακατω ενα site που εχει αποψεις της "παλιας σχολης"...

http://omofylofilia.wordpress.com/

another george blog said...

Ως ομοφυλόφιλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες και συμπολίτες μου που με ανέχονται.

Ephemeron said...

another george blog,
Και εγω με τη σειρα μου, να ευχαριστησω τους συμπατριωτες μου (Ελλαδα) και τους συμπολιτες μου (Αμερικη) μια που εχω διπλη υπηκοοτητα (αφου πληρωνω φορους και στις δυο χωρες...διπλα χαμενος εγω... LOL)
Σας ευχαριστω ολους :)

suncitizen said...

Καλά όλα αυτά, αλλά εγώ εξακολουθώ να κάνω έκκληση στους gay να συμπεριφέρονται ανθρώπινα ο ένας στον άλλο...

Unknown said...

Σχετικά με την είδηση από τη Γαλλία, η Ελευθεροτυπία (και όχι μόνο) χάθηκε στη μετάφραση - διαβάστε το σχετικό ποστ του Tales http://grsamsa.blogspot.com/2010/02/blog-post_13.html

=====

Από το ΒΗΜΑ: «Τα "πρότυπα" των ομοφυλοφίλων που προβάλλονται στην εποχή μας από την τηλεόραση απέχουν μακράν από τις "καρικατούρες" στις παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου».

Από το enet: «Μέχρι χθες, οι Γάλλοι ομοφυλόφιλοι ήταν "τρελοί"».

Αν οι «τρελές» της Γαλλίας βγήκαν επιτέλους απ' το κλουβί τους, το οφείλουν στην Ελλάδα...

Τρομάρα μας!

Ephemeron said...

suncitizen,
εχεις δικιο...

Ephemeron said...

Κοsta,
φανταζομαι δεν ειναι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα που τα ΜΜΕ παραγουν "εργα τεχνης για τις μαζες"... ας πουλαμε και ας εχουμε ακροαματικοτητα και τα υπολοιπα ειναι... ασημαντες λεπτομερειες...