Wednesday, February 10, 2010

Τι ειπατε παρακαλω;;;

 Διαβαζω απο την Ελευθεροτυπια online και κρατιεμαι για να μην πεσω απ την καρεκλα μου...

"Όλες οι συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ, θα διενεργούνται, από το 2011, μέσω τραπέζης" 

Και εγω νομιζω οτι... πολυ σωστα, αυτος ο νομος επρεπε να υπαρχει εδω και χροοοοοονια τωρα...
Αλλα εγω παλι, επειδη ειμαι ενας ανοητος που δεν καταλαβαινει, παρακαλω... μηπως καποιος μπορει να μου εξηγησει γιατι αυτος ο νομος δεν εφαμοζεται απο την επομενη εβδομαδα και... θα εφαρμοστει απο τον επομενο χρονο;;;
Χμμ... ας σκεφτουμε λιγο...

Α. Διοτι... τοσο χρονο χρειαζεται για να "περασει" ενας νομος
Β. Διοτι... η κυβερνηση θα σχολασει τοσους πολλους υπαλληλους, που δεν θα υπαρχει κανεις για να βοηθησει το νομο να εφαρμοστει.
Γ. Διοτι... χωρισε η Μενεγακη και... τωρα ολα πανε πισω... γι' αυτο θα παρει κανενα χρονο- ισως και περισσοτερο.
Δ. Διοτι... η Γερμανια, η Γαλλια, η Αγγλια, η Αμερικη, και πολλες αλλες χωρες, (ων ουκ εστι αριθμος), εστριψαν το χερι της Ελληνικης κυβερνησης, για να εφαρμοσει το νομο οχι τωρα, αλλα την επομενη χρονια...
Ε. Διοτι... φταινε οι λαθρομεταναστες (!!!)
ΣΤ. Διοτι η κυβερνηση δεν εχει αναγκη απο έξτρα εσοδα (χα-χα-χα-χα-χα... )
κλπ

(...ψαξτο ψαξτο...  θα το βρεις;;;... )

Dust in the wind

"...Don't hang on, nothing lasts forever but the earth and sky
It slips away and all your money won't another minute buy..."

19 comments:

b|a|s|n\i/a said...

για να προλάβουν αυτοί που θα φάνε να φάνε περισσότερο; :)

STELIOS PENTARVANIS said...

Εγώ λέω αλλαγές να γίνονται σωστές και ας αργούνε και λίγο.Αχ τα νιάτα μου μου θύμησες με τους Κάνσας.

the boy with the arab strap said...

εγω λεω να κλεισουν οι τραπεζες , εχουν δημιουσργησει τοσο ψευτικο χρημα , με τα λεφτα των καταθετων .

ασωτος γιος said...

Ναταν το μονο που αργει σαυτη τη χωρα, εδω ο Οαεε εν ετει 2010 και με τοσο μεγαλες εισφορες ακομη δεν εχει γινει on line system να σε βοηθα σε βεβαιωσεις κτλπ απλα.
αυτη η χωρα με κουραζει

Ephemeron said...

b|a|s|n\i/a,
Βασικα... το ειπες με δυο λογια!
Αν κατω στο δρομο υπαρξει υποτιμηση, πχ αν οι αξια των σπιτιων παει προς τα κατω, αυτοι που εχουν αρκετο ρευστο θα κανουν "χρυσες δουλιες"...
Οπως εγινε και εδω, η εργατικη ταξη χανει τα σπιτια που μενει, και αυτοι που εχουν ρευστο βγαινουν εξω και αγοραζουν οτι μπορουν σε φοβερα χαμηλες τιμες...
Ετσι σπιτια που η τιμη τους ηταν 300.000 τωρα βγαινουν στο σφυρι για... 70.000 (!!!) επειδη ομως ο περισσοτερος κοσμος ειναι απενταρος βασικα αυτοι που αγοραζουν ειναι αυτοι που εχουν "ρευστο" στην ακρη...
Ελπιζω να κανω λαθος και να μην γινει αυτο, αλλα το οτι ο νομος θα εφαρμοστει σε ενα χρονο και οχι τωρα αμεσως, μυριζει ασχημα...

Ephemeron said...

the wrong man.
συμφωνω...
(το Dust in the wind το εχει τραγουδησει η Εφη Θωδη, ή της ξεφυγε; )

Ephemeron said...

off,
φοβερες οι τραπεζες...
Πριν χρονια, ηθελα να παρω ενα μικρο δανειο (10.000) για να πληρωσω καποιες ταξεις στο κολεγιο. Οταν μιλησα με τον υπευθυνο για τα δανεια, μου ειπε οτι δεν εγκρινει το δανειο γιατι... δεν ειχα αρκετα χρηματα στην τραπεζα (!!!) Μα αν ειχα τα χρηματα, γιατι να ζητησω δανειο;;; Τελικα τσατίστικα τοσο πολυ που εκλεισα το λογαριασμο μου σε εκεινη τη τραπεζα...

Ephemeron said...

aswtosgios
κουραζει αλλα μερικες φορες "σε διασκεδαζει", αν εισαι σε καλη διαθεση... Αν δεν εισαι σε καλη διαθεση καλυτερα να παρεις κανενα ηρεμιστικο για να τα βγαλεις περα... (οπως ειχε πει φωναζοντας και ενας υπαλληλος της εφοριας στην Αθηνα, καθως καπνιζε πισω απο το γκισε... "Το σημα "απαγορευται το καπνισμα" δεν ειναι για εμας τους υπαλληλους, ειναι για εσας που ερχεστε εδω!" ...κοκαλο!!! )

ασωτος γιος said...

xaxa! kai to ennoouse eimai sigouros!
meta to ekopse to tsigaro kopike to epidoma

Tales from the other side of town said...

Εμένα πάλι μ' έχει κουράσει που όταν πρέπει να καταθέσω χρήματα σε λογαριασμό τρίτου, η τράπεζα πρέπει να μου κρατάει 1,20-1,50 ευρώ, ανάλογα με την τράπεζα, ενώ γνωρίζω καλά ότι τα ον-λάιν συστήματα των διατραπεζικών συναλλαγών δεν δικαιολογούν πλέον κάτι τέτοιο (παλιότερα ίσως).
Με έχει κουράσει το γεγονός ότι ενώ το επιτόκιο καταθέσεων είναι σχεδόν μηδενικό, το επιτόκιο δανεισμού, ειδικά στις πιστωτικές κάρτες μαζί με τις χρεώσεις που είναι σε ψιλά γράμματα είναι πάνω από 16%.
Με έχει κουράσει το γεγονός ό,τι βλέπω στην γειτονιά μου μία-μία επιχειρήσεις και μαγαζιά να κλείνουν και στην θέση τους ξεφυτρώνουν ακόμη περισσότερα υποκαταστήματα τραπεζών. Μα τον Αλάχ και τον Δία, σε μία γειτονιά 3-4 τετραγώνων υπάρχουν 3 υποκαστήματα τραπεζών που έχουν γίνει τα τελευταία 5 χρόνια.
Με έχει κουράσει το γεγονός ότι δίνονται επιδοτήσεις μέσω των τραπεζών, οι οποίες τις περισσότερες φορές για να δοθούν δεν γίνονται χωρίς ρεμούλα και λάδι και συνενόηση με διευθυντικά στελέχη.
Γενικά με έχει κουράσει η θεοποίηση και το νταβατζιλίκι τους.

Ephemeron said...

Tales,
Εδω το επιτοκιο καταθεσεων απο 5% κατεβηκε κατω στο 2% και μη χειροτερα...
(Αν δεις ποσα μαγαζια και εμπορικα κεντρα κλεινουν εδω, θα παθεις...
Την περασμενη εβδομαδα στη περιοχη σχολασαν 120 καθηγητες γιατι τα σχολεια δεν εχουν λεφτα να τους πληρωσουν... )

Tales from the other side of town said...

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, πριν πάρουν ένα σωστό κατ' τ' άλλα μέτρο όπως αυτό που ανέφερες (ή έστω παράλληλα), ας φροντίσουν να περιορίσουν την αυθαιρεσία και το νταβατζιλίκι των τραπεζών.
Κατά τα άλλα, μπορεί το κράτος και εδώ και εκεί να δίνει πακέτα στις τράπεζες για την ενίσχυση της ρευστότητας...
Αμ μας έχουν ταράξει στο (νόμιμο) κλέψιμο, αμ νοιαζόμαστε για την ρευστότητά τους...
Ελεύθερη αγορά θέλουν; Ok, λοιπόν ελεύθερη - αλλά όσο ελεύθερη είναι για μένα (για τον κάθε πολίτη δηλαδή) πρέπει να είναι και για τους άλλους (τις τράπεζες).
Αλλοιώς είναι το παιχνίδι είναι στημένο με σημαδεμένα τραπουλόχαρτα.

Ephemeron said...

Τales,
Δυστυχως νομιζω οτι "το παιχνίδι είναι στημένο με σημαδεμένα τραπουλόχαρτα"...
Οι τραπεζες ειναι εδω για να κανουν λεφτα και οχι να χανουν...
(Επ' ευκαιριας, εγκυκλοπαιδικα, το τραπεζικο συστημα αρχισε με τους σταυροφορους Ναϊτες Ιπποτες -Knights Templar- Αυτοι ξεκινησαν το σημερινο τραπεζικο συστημα, και επειδη συγκεντρωσαν τοσο πολυ πλουτο, ο Παπας Clement V σε συνεργασια με το βασιλια της Γαλλιας Philip IV, τους καλεσε πισω Ευρωπη και εκτελεσαν ολους τους Ναϊτες Ιπποτες, με την δικαιολογια οτι ηταν λατρεις του σατανα και ομοφυλοφιλοι (!!!)
Μετα απ αυτο το τραπεζικο συστημα πηρε την δικη του "οργανωμενη πορεια"...

Tales from the other side of town said...

"Οι τραπεζες ειναι εδω για να κανουν λεφτα και οχι να χανουν".

Φυσικά και καλά κάνουν. Κι εγώ γι' αυτό εργάζομαι, δεν είμαι χομπίστας.

Όμως:
- δεν αυθαιρετώ οικονομικά κατά κανενός
- αν μου χρωστά κάποιος πελάτης μου, δεν διανοούμαι να του βάλω υπέρογκους τόκους.
- αν κάτι μου πάει στραβά, δεν θα έρθει κανένα δημόσιο να μου κάνει "ενέσεις ρευστότητας" - τουναντίον θα κοιτάξει να πάρει κι αυτό το μερτικό του απ' το πτώμα.

Με λίγα λόγια πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες.

Βρομιστεράκι said...

Τι πάει να πει ΓΙΑΤΙ;
Γιατί ΕΤΣΙ!!!
Ετσι δουλεύουν τα πράματα εδώ.
Άν δεν σας αρέσουν να φύγετε, να πάτε αλλού!
(κλαψ και λολ)
Και...
+1 για τον καλό μου Tales

Ephemeron said...

Tales,
γραφεις "δεν αυθαιρετώ οικονομικά κατά κανενός" εσυ ισως οχι, αλλα μη μου πεις οτι κανενας Ελληνας δεν αυθαιρετει...
Εδω εαν βγεις εξω με μετρητα και πας και σκασεις π.χ. $ 30.000 για να αγορασεις ενα αυτοκινητο, σχεδον καμια εταιρια δεν προκειται να σου πουλησει αυτοκινητο. Ο λογος ειναι οτι με το που θα παει η εταιρια να καταθεσει το ποσο αυτο στην τραπεζα αμεσως η τραπεζα το δηλωνει στην εφορια, και τελικα καταληγουν να βρουν απο που και πως βρεθηκε το "κομποδεμα" Πως βρηκε το ατομο $ 30.000 σε ρευστο;;; Το εστειλε ο θεουλης απ τον ουρανο ή πως ακριβως βρεθηκε; Ξερεις πολυ καλα τι γινεται στην Ελλαδα με το ρευστο, και το οτι κανείς δεν ζηταει αποδειξεις... Τωρα, οι τραπεζες "κανουν οτι κανουν" και το ξερουμε, αλλα να μην πουμε τωρα οτι ο κοσμος δεν φταιει ποτε και δεν εχει κανει ποτε τιποτα "κακο" και "ανομο"... Εχω ζησει στην Ελλαδα αρκετα χρονια και ξερω... Δεν λεω οτι οι καθε πολιτικοι και οι τραπεζες κανουν παντα το σωστο, καθε αλλο, αλλα να μην λεμε οτι ολοι οι πολιτες ειναι αθωες περιστερες και απλα ειναι θυματα των πολιτικων και των τραπεζων...
Οι "καλοι και αγαθοι" πολιτες ειναι ελαχιστοι, και εδω και στην Ελλαδα, και αυτος ειναι αλλος ενας μεγαλος λογος που τα πραγματα πανε χαλια παντου...

Tales from the other side of town said...

Πολλοί αυθαιρετούν, και ουκ ολίγοι οι απατεώνες και οι παγαπόντηδες. Σωστά έχεις δίκιο.
Η διαφορά είναι ότι η πολιτεία αν θέλει μπορεί να τον πιάσει τον απατεώνα και να τον βάλει φυλακή ή να του βάλει πρόστιμο που θα τον γονατίσει.
Έλα όμως ντε που δεν έχω δει κανέναν εξ αυτών (πολιτικούς ή διευθυντικά στελέχη τραπεζών) να διαβαίνει τα σίδερα του Κορυδαλλού.
Υπάρχει και μία ακόμη διαφορά. Οι τράπεζες (και οι πολιτικοί) διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα - αυτό των καταθετών - το δικό σου και το δικό μου.
Και μάλιστα τεράστιο όγκο χρήματος, τόσο που μπορεί, όπως καλή ώρα την περίοδο που διανύουμε να κάνει την 6η πιο δυνατή οικονομία του κόσμου (την Καλιφόρνια που ζείς) να έχει γονατίσει και να διώχνουν τα σχολεία τους δασκάλους τους γιατί δεν μπορούν να τους πληρώσουν.
Άλλωστε δεν σου είπα ότι είναι λάθος το μέτρο. Πολύ σωστό.
Όμως το παιχνίδι πρέπει να παίζεται αν όχι με ίσους όρους, τουλάχιστον με μία αίσθηση δικαιοσύνης - όχι τόσο προκλητικά.

Not me said...

Ξέχασες μια επιλογή..
Οι gay φταίνε που σπιλώνουν με την συμπεριφορά τους την κοινωνία και τα στερεότυπά της.
Καλησπέρες.

Ephemeron said...

not me,
α ναι... αυτο το ξερουν και οι πετρες... "οι gay φταινε για ολα"... LOL