Saturday, March 1, 2014

Ολα οσα θα θελατε να μαθετε για τα χταποδια!

Σαββατο πρωτη του Μαρτη, καλο μηνα!
Εξω βρεχει, μας το ειχαν πει απο ημερες οτι "ερχεται βροχη, ερχεται μπορα", και απο μακρια βλεπω τα τριγυρω βουνα... χιονισμενα.  
Ο σκυλος ουτε λογος να βγει εξω, πολυ περιεργο μου βγηκε αυτο το ντομπερμαν, οταν βρεχει κανει σαν τις κυραδες που μολις βγηκαν απο κομμωτηριο, να μην πεσει ουτε σταγονα πανω του, λες και θα του χαλασει την κομμωση.
Το ΣΚΑΙ Player TV, δεν φαινεται να λειτουργει, προσπαθω ξανα και ξανα αλλα τιποτα, και ετσι δυστυχως δεν μπορω να δω την εκπομπη του Κου Αφτιά, για να σκασω στα γελια και να κανω καινουργιο συκωτι, μια που το ψηλοκαταστρεψα για αλλη μια φορα εχθες το βραδυ με αρκετες τεκιλες. 
Καπως ετσι εφτασα να διαβαζω μερικες συνταγες online, και μια απο αυτες μου αρεσε παρα πολυ, αλλα δυστυχως... υπηρχε ενα μικρο προβληματακι.  
Συμφωνα με την συνταγη, η οποια κατα τα αλλα ηταν πολυ απλη, θα επρεπε να κανω ενα "μικρο" και γρηγορο ταξιδακι στην Ελλαδα και παλι πισω στην Καλιφορνια, γιατι αλλιως η συνταγη δεν θα ηταν νοστιμη, θα ηταν αχυρο, για πεταμα! 
Διοτι σου λεει ο ανθρωπος που ξερει απο χταποδια... "Ο τόπος προέλευσης του χταποδιού καθορίζει τη νοστιμιά του. Η γκάμα ξεκινά από τα αλμυρά χταπόδια της Αίγινας, στα ανάλατα των λιμνοθαλασσών, έως τα εντελώς άνοστα εισαγόμενα." (!!!)

Ε... αντε μετα απ αυτο να κανεις συνταγη με χταποδια που δεν ειναι απο την Αιγινα ή απο το Μεσολογγι! 
Ομως πιστεψτε με, δεν ειναι μονο το οτι ΟΛΑ τα εισαγομενα χταποδια ειναι εντελως ανοστα, σκετο αχυρο, αλλα εχουν και παρενεργειες(!), και επειδη εγω ξερω απο χταποδια (!!) αποφασισα να μοιραστω μαζι σας μερικα φοβερα μυστικα (!!!) Παμε λοιπον... 
Χταποδια Αγγλιας ...μην τα φατε θα γινετε αδερφες! 
Χταποδια Ρωσσιας ...μην τα φατε εχουν ραδιοενεργεια απο το Τσερνομπιλ! 
Χταποδια Ασιας ... οχι γιατι θα κανουν τα ματια σας μικρα και σχιστα! 
Χταποδια Αραβιας ...μην τα αγγιξετε, μυριζουν πετρελαιο! 
Χταποδια Καλιφορνιας ... α-πα-πα! να τα αποφυγετε γιατι θα τρελλαθειτε οπως οι Καλιφορνεζοι! 
Χταποδια Αφρικης ...ο Θεος να φυλαει! μια γνωστη μου τα ειχε φαει, και ενα απο τα τρια παιδια της βγηκε μαυρο! 

Δυστυχως παρ ολη την αγαπη των Ελληνων για τα χταποδια, τα τελευταια χρονια ο αριθμος των Ελληνικων χταποδιων ελαττωνεται δραματικα λογω της καταστασης στην Ελλαδα...  
Παρακατω συγκλονιστικη φωτογραφια που μας εστειλε ο φιλος δυτης Μπαμπης, οπου φαινεται καθαρα Αιγινητικο χταποδι να αυτοκτονει την ωρα που βλεπει ενημερωτικη εκπομπη!   


4 comments:

Anonymous said...

Ok! Τώρα κατάλαβα γιατί τα μάτια μου όσο περνούν τα χρόνια μικραίνουν. Παίρνουμε κατεψυγμένα χταπόδια Ασίας. Τώρα εξηγούνται όλα!

Καλό μήνα είπα;

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Χα-χα-χα!
Καλο μηνα!

Hfaistiwnas said...

Μήπως να τα στείλουμε στη Βουλή;

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Θα ελεγα τωρα τι επρεπε να στειλουμε στη Βουλη, αλλα ασε... καλυτερα θα ηταν να εστελνε ο κοσμος εξω απο την Βουλη :)