Thursday, May 31, 2012

Αργα ή γρηγορα...

Το περιμεναμε, αργησε αλλα ηρθε!
Διαβαζω απο την ιστοσελιδα Reuters

A federal appeals court on Thursday found a law that denies federal benefits to married same-sex couples unconstitutional, in a case with implications for gay marriages across the United States.  
(ομοσπονδιακο δικαστηριο αποφασισε οτι, ο νομος που αρνειται ομοσπονδιακα οφελη και επιδοματα -φορολογια, συνταξεις, κλπ- σε gay παντρεμενα ζευγαρια ειναι αντισυνταγματικος!)


Court says marriage law discriminates against gay couples 
(Reuters) - A federal appeals court in Boston found on Thursday that a U.S. law defining marriage as a union between a man and a woman unconstitutionally denies federal benefits to lawfully married same-sex couples in a ruling that promises to push the issue of gay marriage to the U.S. Supreme Court.

Φυσικα και τα παιχνιδια στα δικαστηρια θα συνεχιστουν, οι αγωνες για gay δικαιωματα συνεχιζονται, αλλα μεχρι στιγμης ολο και κατι καλυτερο γινεται μερα με την μερα!

4 comments:

turigr said...

Όλο και κάτι καλύτερο γίνεται, αλλά στην Αμερική! Εδώ τα πράγματα έχουν βαλτώσει κυριολεκτικά!

Ephemeron said...

@ turigr
μηπως επειδη στην Ελλαδα συνεχιζεται το ιδιο βιολι του "εγω ετσι εχω μαθει και δεν γουσταρω να αλλαξω";;;
Ειναι λες και ο κοσμος φοβαται να αλλαξει, γιατι θα πεσει ο ουρανος να τον πλακωσει! :(

aizen999 said...

και βέβαια ο κόσμος φοβάται ότι ο ουρανός θα πέσει να τον πλακώσει.
Οι άνθρωποι σκέφτονται συναισθηματικά.Το αδοκίμαστο κι το απάλλου φερμένο πάντα το φοβάται.Γιατί δε ξέρει με βεβαιότητα τί συνέπειες θα έχει η εφαρμογή του.Επιπλέον,τα λοαδ δικαιώματα έχουν και το στοιχείο 2 ομάδων που κάποτε ήταν δίπολο : στρέιτ=καλό,γκέι=κακό.
Όπως λέει η κοινωνία (η οποία προσπαθεί να ελέγξει την ατομική επιθυμία για το 'κοινό' συμφέρον) του ανθρώπου ο σκοπός είναι η οικογένεια.Το ίδιο και ο σκοπός της σεξουαλικότητας.(Εδώ παίζει ρόλο και η ανεδαφική θεωρητική ερμηνεία του δαρβινισμού,όπου κάθε συμπεριφορα θεωρείται ότι προάγει η πρέπει να προάγει την επιβίωση του ατόμου η/και του είδους για να οράται ως φυσιολογική,οπότε η ερωτική ορμή βαφτίζεται γεννετήσια με αποτέλεσμα μέχρι πρόσφατα σοδομισμός να θεωρείται μαθε μη αναπαραγωγική σεξουαλική πράξη,ακόμα και το στοματικο σεξ(!)).
Συνεπώς ο (στρειτ)κόσμος φοβάται τη 'φυσιολογικοποίηση' όπως έχει επικρατήσει να λέγεταιτης ομοφυλοφυλίας αφ'ενός γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι απειλητικό για την διαιώνιση του είδους και το 'θεσμό της οικογέινειας' κι αφ'ετέρου γιατί έτσι το να είσαι στρέιτ θα χάσει κάτι από την αίγλη του.(όπως όταν οι μαύροι απέκτησαν ίσα δικαιώματα το να είσαι λευκός έχασε τον προνομιακό του χαρακτήρα...)

Ephemeron said...

@ aizen999
ο κοσμος καποτε πρεπει να παρει την αποφαση οτι η ζωη αλλαζει συνεχως, για να τελειωνουμε.
Και εδω στην Καλιφορνια οι λευκοι ειναι μειονοτητα, και λοιπον; και εδω νομιμοποιησαν την χρηση μαριχουανας, και λοιπον; και εδω εχουν παντρευτει gay ζευγαρια, και λοιπον; αλλαξε τιποτα; οχι! επεσε ο ουρανος στο κεφαλι του κοσμου; οχι!
Αντε λοιπον ας ξυπνησουμε καποτε και ας προχωρησουμε, αρκετα πια μεσα στο βαλτο...