Friday, May 11, 2012

Μαθηματα Δημαγωγιας...


Ο αερας της Δημαγωγιας απ οτι φαινεται οχι μονο κραταει καλα, αλλα θα ελεγα παει περιφημα!
Ενω στο παρελθον ο κος Τσιπρας εχει επιτεθει ξανα και ξανα εναντιον μνημονιων, ευρω και ΕΕ, τωρα ξαφνικα... αλλαξε ο Μανωλιός και εβαλε τα ρουχα του αλλιως!

"Καταστροφική μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη" ειπε ο Κος Τσιπρας...
Με αλλα λογια αυτο θα μπορουσε να ειπωθει και ως... "δωστε κλωτσια στον Αντωνη και το Βαγγελη, για να ακουσετε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια απο μενα τον Αλεξη, γιατι εγω ειμαι πιο ωραιος και εχω πιο γλυκια φωνη".
και συνεχισε...
" ... αν δεν καταφερουμε να τους πεισουμε τοτε συνειδητοποιουμε οτι το προβλημα δεν θα ειναι μοναχα Ελληνικο, θα ειναι για ολη την Ευρωπη. Πολυ συντομα η Κα Μερκελ θα αντιμετωπισει την πραγματικοτητα καταφατσα, καταματα. Θα βρεθει στη δυσκολη θεση να αντιμετωπισει τον κινδυνο διαλυσης της ιδιας της Ευρωζωνης, αν επιμεινει σ' αυτες τις σκληρες πολιτικες της λιτοτητας"
Δηλαδη αν καταλαβαινω καλα... η πολιτικη γραμμη του Κου Τσιπρα ειναι να πεισει την ΕΕ να "κουρεψουν" ή να εξαλειψουν εντελως το χρεος της Ελλαδας, ενω ταυτοχρονα να συνεχισουν να προσφερουν χρηματικη βοηθεια...  Αυτο ειναι το πολιτικο προγραμμα του Κου Τσιπρα για την διασωση της χωρας;;;

Δυστυχως το μεγαλο προβλημα της Ελλαδας δεν ειναι αν θα καταρευσει η Ευρωζωνη ή οχι, αλλα αν σαν χωρα θα τα καταφερει με τις δυναμεις της, πραγμα για το οποιο ο Κος Τσιπρας δεν εχει να πει ουτε μια λεξη, και ετσι για αλλη μια φορα καταληγει στην γνωστη Ελληνο-βλαχομπαροκ-πολιτικη του εκβιασμου, " ή θα κανετε αυτο που θελουμε ή θα πεσει ολη η Ευρωπη μαζι μας στο γκρεμό"
Θα μπορουσε κανεις να πει οτι ειναι ντροπη οταν καποιος πολιτευεται να χρησιμοποιει τετοιου ειδους πολιτικη.
Ομως το θεμα, δεν ειναι το "ποιος εχασε την ντροπη για να την βρει καποιος αλλος"
Δυστυχως το θεμα, για αλλη μια φορα, ειναι το... "ποιος εχασε την ψηλη καρεκλα για να την αρπαξει καποιος αλλος".

10 comments:

ασωτος γιος said...

δεν υπαρχει σωτηρια φιλε!

Ephemeron said...

ασωτος γιος
Σωτηρια ηταν μία, ηταν η Μπέλλου, κι αυτη δυστυχως μας αφησε!
Σοβαρα τωρα... νομιζω οτι αν ο καθενας απ αυτους του δημαγωγους, απο Δεξια μεχρι Αριστερα, σταματουσε να σκεφτεται το καλο της θεσουλας τους και καλο του του "πεφωτισμενου κομματος" τους τα πραγματα θα ηταν πολυ πιο καλυτερα...

suncitizen said...

Ξέρεις....
αρχίζω να πιστεύω ότι υπάρχει μία ισχυρή μερίδα ανθρώπων εδώ που είναι χαμένοι για χαμένοι οπότε δεν τους νοιάζει τίποτα. Παράλληλα, μια άλλη μερίδα ανθρώπων, προτιμά να μη χάσει τα προνόμοιά της με κάθε κόστος. Αυτοί είναι και δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και επιχειρηματίες κρατικοδίαιτοι. Όλοι αυτοί , λοιπόν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γυρίσουμε στη δραχμή. Οπότε στηρίζουν τσίπρα. Βεβαια, δεν ξέρω αν ο Τσίπρας κάνει τελικά κωλοτούμπα και τους προδώσει, όμως εγώ αυτό βλέπω. Ότι όποιος ψηφίζει τσίπρα το πάει για δραχμή ολοταχώς.

CsLaKoNaS said...

Ο λαϊκισμός φαίνεται να κερδίζει οριστικά - για ακόμα μία φορά.

@suncitizen

Συμφωνώ απολύτως. Είναι η ουσία του τελευταίας μου ανάρτησης.

Ephemeron said...

@ suncitizen
οτι θελει ο "κυριαρχος λαος"... Δραχμη θελει; ας γυρισει στη δραχμη!

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS

Σεναριο...

"Επειδη μας φοβαστε οτι θα παρασηρουμε ολη την Ευρωπη στο γκρεμο, γι αυτο κουρεψτε το χρεος μας και συνεχιστε να μας δινετε χρηματικες επιδοτησεις, ετσι ωστε να μπορουν να πληρωθουν και οι φασιστες βουλευτες της Ελληνικης Βουλης"

Δυστυχως το παραπανω σεναριο δεν νομιζω να το αγορασει καμια εταιρεια παραγωγης ταινιων στο εξωτερικο, παρ ολο οτι ισως να ειχε φοβερες εισπραξεις στους Ελληνικους κινηματογραφους.

g for george said...

Θέλω δραχμή και το λέω ευθαρσώς.

(έλα να ανάβουν τα αίματα :-P)

Ephemeron said...

g for george
εχω αρχισει και κουραζομαι απο το χαος που υπαρχει τριγυρω... περιμενω να δω ποια θα ειναι η καταληξη της ιστοριας...

g for george said...

Αμ, εγώ τι κάνω!

Είναι τραγική όλη αυτή η κατάσταση από όποια σκοπιά κι αν την κοιτάξει κανείς.

Το Λαγωνικό said...

Εφήμερε έχω μια μικρή ένσταση, σε σχέση και με την ανάρτηση περί μαθημάτων δημαγωγίας: Αυτοί που εκβιάζουν τόσο καιρό είναι η Τρόικα και όχι η Ελλάδα ή μήπως κάνω λάθος;;; Όλο αυτόν τον καιρό ακούω "Αν δεν κάνετε αυτό και τούτο λεφτά δεν έχει". Ναι, ξέρω αυτοί έχουν το πεπόνι αυτοί και το μαχαίρι, αλλά όπως και να το κάνουμε δικαιώματα έχει και ο δανειζόμενος όχι μόνο και υποχρεώσεις. Άσε που το όλο παιχνίδι έχει στηθεί με μαγειρεμένα στατιστικά για το χρέος μας.

Και μη μου πείτε ξανά την καραμέλα ότι οι σχολαστικοί και σώφρονες "εταίροι" μας μάς βαρέθηκαν που δεν μπορούμε να κάνουμε καλά τα οικονομικά μας. Ρίξτε μια ματιά στην ειδησεογραφία: το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας χρωστάει 230δις € και μιλάμε για την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, τέτοια νοικοκυροσύνη.

Από την άλλη, στην κυβέρνηση Παπαδήμου-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γνώριζαν πολύ καλά ότι τα ταμειακά διαθέσιμα τελειώνουν στο τέλος Ιουνίου. Πως λοιπόν ξαφνικά μας το παίζουν αθώες περιστερές και βγάζουν "ντε και καλά" μαύρο πρόβατο τον Τσίπρα;; Άλλωστε αν θέλουν να σχηματισουν κυβέρνηση κάλλιστα μπορούν ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ=168 έδρες. Λένε ότι δεν θα έχει την κοινωνική νομιμοποίηση. Τρίχες. Πότε τους ένοιαξε η κοινωνική νομιμοποίηση για να τους νοιάξει τώρα και μάλιστα μετά από δύο μνημόνια. Ποιός λοιπόν λαϊκίζει και κάνει παιχνίδια;;

Δεν πάω να βγάλω λάδι τον Τσίπρα αλλά ας είμαστε πιο δίκαιοι στον καταμερισμό των ευθυνών. Βρήκαμε στην Ελλάδα ξαφνικά το μαύρο πρόβατο που φταίει για τα πάντα. Οι λύκοι πάλι στο απυρόβλητο.