Thursday, October 21, 2010

Και παλι το Vanity Fair...

Γιατι αλλη μια φορα το Vanity Fair?
Γιατι θελω να δειξω οτι δεν συμφωνω με ολους οσους χαρακτηρισαν το περιοδικο σαν Vanity Unfair, ή σαν παλιοφυλάδα,  ή σαν ελιστιστικο περιοδικο των Αμερικανων πλουσιων, κλπ κλπ κλπ.
Και θα αρχισω λεγοντας... "μην κρινετε ενα βιβλιο απο το εξωφυλλο του", αυτο το θυμομαστε ή το εφαγε κι αυτο η "μαρμάγκα"και το ξεχασαμε;
Το Vanity Fair μπορει να εχει εξωφυλλο την ταδε ηθοποιο, και μπορει να εχει τονους απο διαφημισεις απο πανακριβους οικους, που πουλανε απλες πορτες σπιτιου για 60.000 δολλαρια και πανω, ή γυναικιες τσαντες που η καθε μια κοστιζει απο 3.000 δολλαρια και πανω, αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ενα περιοδικο δεν ειναι το σουβλατζιδικο του Κωστακη, που του το ανοιξε με τα λεφτα του ο πατερας του ο μπαρμπα-Γιωργος...
Ενα περιοδικο για να συνεχισει να κυκλοφορει χρειαζεται Ε-ΣΟ-ΔΑ, και οι διαφημισεις σε περιοδικα ειναι μια  απο τις μεγαλυτερες πηγες εσοδων.
Παμε παρακατω... επειδη για τον αλφα ή τον βητα λογο δεν συμφωνουμε με το αρθρο ενος περιοδικου αυτο δεν σημαινει οτι το περιοδικο ειναι "κωλοφυλαδα"...
Οσο για το οτι το περιοδικο ειναι για κακομαθημενους Αμερικανους πλουσιους, επισης και παλι δεν θα συμφωνησω γιατι υπαρχουν χιλιαδες ατομα που το διαβαζουν και καθε αλλο παρα πλουσιοι ειναι.
Και επειδη το εχω ξαναπει οτι το περιοδικο αυτο εχει, επι χρονια, δειξει ξανα και ξανα την προοδευτικοτητα του, τωρα στο καινουργιο τευχος του Νοεμβριου με εξωφυλλο την Marilyn Monroe,   αν το βρειτε σε κανενα βιβλιοπωλειο, ανοιξτε το στη σελιδα 160 και διαβαστε διαφορα που εχουν ειπωθει απο τον πρωην προεδρο Μπους, τον οποιο το περιοδικο τον "κυνηγαει" εδω και χρονια, καθηστε ομως και κρατηθητε για να μην πεσετε οταν  διαβαζετε τι γραφει το... "ελιτιστικο Αμερικανικο περιοδικο για πλουσιους"
Απο εκει μεταφραζω μονο ενα κοματι... ετοιμοι;

"Τα χρηματα ειναι αυτο το οποιο ξεχωριζει τους πλουσιους απο τους φτωχους.
Οσο περισσοτερα χρηματα εχει καποιος, τοσο περισσοτερο πλουσιος ειναι.
Ποτε μου δεν ακουσα φτωχους να παραπονουντε οτι εχουν πολλα χρηματα, αλλα απ την αλλη πλευρα πολλοι πλουσιοι πολλες φορες φοβουνται οτι εχουν πολυ λιγα χρηματα.
Γι αυτο λοιπον, εγω και η κυβερνηση μου συγκεντρωνουμε ολες τις προσπαθειες μας ωστε να παραγουμε περισσοτερο πλουτο για τους πλουσιους, γιατι οι πλουσιοι ειναι τα ατομα που χρειαζονται τον πλουτο περισσοτερο απ οτι αλλοι"

Και θα το ονομασω εγω αυτο το περιοδικο που τολμαει και δημοσιευει τα απιστευτα ως "ἑλιτιστικο περιοδικο για τους Αμερικανους πλουσιους";;; οχι δα... το περιοδικο εχει γραψει εδω και χρονια τοσα και τοσα ,που κανενας στη τηλεοραση δεν θα τολμουσε ποτε να αναφερει...

Αλλη μια φορα Vanity Fair ετσι... για να ανοιγουμε τα ματια μας....

ΥΓ  Επ ευκαιριας δειτε στο Vanity Fair on-line, φωτογραφιες του γνωστου ελληνοαμερικανου κωμικου Zach Galifianakis, σε παραλία του Los Angeles, ειμαι σιγουρος οι φωτογραφιες θα σας κανουν να χαμογελασετε, το λινκ ΕΔΩ

9 comments:

Hfaistiwnas said...

Είπε κάτι τέτοιο ο Μπους;
Ουάου! Και ακόμη να τον φάνε;
Θα του ρίξω μια ματιά!!!

Anonymous said...

Thanks for sharing this link, but argg it seems to be down... Does anybody have a mirror or another source? Please answer to my post if you do!

I would appreciate if someone here at dhsephemeris.blogspot.com could repost it.

Thanks,
Alex

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Και μπορείς να λες στους φίλους σου εκεί ότι ξέρεις κάποιον στην Ελλάδα, που έχει όλα τα τεύχη από το '88 περίπου ώς σήμερα!!!
;-)

Ephemeron said...

Hfaistiwna,
δεν ειναι φοβερο;;;

Ephemeron said...

Anonymous,
try vanityfair.com and then scroll down.

Ephemeron said...

Asteroid,
wow!!!
Μπραβο σου!

Triton said...

Τα καλά πράγματα ποτέ δεν πρέπει να φαίνονται με την πρώτη.Η χαρά της ανακάλυψης δίνει την ικανοποίηση στο αναγνώστη και στο περιοδικό την αναγνώριση!

Hfaistiwnas said...

:)
Είναι ναι!!!

Ephemeron said...

Triton,
Σωστα!
Καλο Σαββατοκυριακο!