Sunday, August 30, 2009

Μπουνιά στο στομάχι...



Καθε φορα που τυχαινει να περάσω εξω απο κτιριο της πυροσβεστικης και βλεπω αυτη την πινακιδα, ειναι σαν καποιος να μου ριχνει μπουνιά στο στομαχι.
Η πινακιδα δηλωνει οτι το κτιριο της πυροσβεστικης ειναι Safe Surrender Site.
Αυτο σημαινει οτι... αν πατερες - μητερες αποφασισουν οτι δεν θελουν το παιδι τους, εχουν το δικαιωμα μεσα σε 72 ωρες απο την γεννηση του, να πανε και να το αφησουν στο κτιριο της πυροσβεστικης.
Συμφωνα με το νομο στις Ηνωμενες Πολιτειες, οι αρχες δεν εχουν το δικαιωμα να κανουν ερωτησεις στους γονεις που θελουν να αφησουν το παιδι, οπως επισης δεν εχουν το δικαιωμα να ζητησουν το ονομα των γονιων.
Με λιγα λογια...
Οι straight εχουν, το δικαιωμα να παντρευονται, το δικαιωμα να εχουν παιδια, ακομα και το δικαιωμα να εγκαταλειπουν τα παιδια χωρις νομικες συνεπειες.
Οι gay δεν εχουν το δικαιωμα να παντρευονται, δεν εχουν το δικαιωμα να εχουν παιδια, δεν εχουν τιποτα.
Καθε φορα που βλεπω αυτη την πινακιδα, και σκεφτομαι οτι τα ατομα που πανε και αφηνουν τα παιδια τους στο κτιριο της πυροσβεστικης, ειναι τα ιδια ατομα που ειναι εναντιον της υιοθεσιας παιδιων απο gay γονεις, αισθανομαι σαν καποιος να μου ριχνει μπουνια στο στομαχι...

22 comments:

Tales from the other side of town said...

Χμ, έχεις απόλυτο δίκιο!

Μεθυσμένη Καρδιά said...

Το απαράδεκτο είναι οτι είναι νόμιμο να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πράγμα που σημαίνει πλήρης εγκατάλειψη.
Τώρα για τα δικαιωματα των στρειτ και των γκει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά αλλά είναι μεγάλη συζήτηση για να συζητήσουμε τους λόγους.Θα ηταν ενδιαφέρον πάντως!

Καληνύχτα! :)

Ephemeron said...

Tales,
πολυ θα ηθελα να ειχα αδικο αλλα... δυστυχως...

μεθυσμενη καρδια,
Ναι, πραγματικα, στρειτ και γκει ειναι οσο η μερα με τη νυχτα...

life_traveller said...

Πρέπει να πάρουμε τις ζώες μας.. στα χέρια μας.. να μεγαλώσουμε παιδιά (βιολογικά ή μη) ..και με το παραδείγμα μας να δώσουμε στην κοινωνία να καταλάβει ότι είμαστε απόλυτα ικανοί να το κάνουμε.. να αναθρέψουμε ευτυχισμένους, ολοκληρωμένους, ανεξάρτητους ανθρώπους! ...για να μειωθούν οι θλιβερές αυτές πινακίδες.. σημάδι μιας κοινωνίας που κάνει πολλά λάθη ακόμα!

suncitizen said...

Από την άλλη, καλύτερο από το να πετάνε τα παιδιά τους στο σκουπιδοντενεκέ και να τα ανακαλύπτει τελευταία στιγμή ο εργάτης του δήμου από το κλάμα...

Ephemeron said...

life_traveller,
Ολοι μας πρεπει να κανουμε οτι μπορουμε για να ερθουν αλλαγες για το καλυτερο.

suncitizen,
Σωστα, αυτο να λεγεται, πολυ καλυτερο απο το σκουπιδοντενεκε...

Not me said...

Δεν είναι μόνο μπουνιά,εμένα προσωπικά με αηδιάζουν όλοι οι "δημοκρατικοί νόμοι" και όλο το "δημοκρατικό" σύστημα,που μόνο εμάς δεν προστατεύει.Απλά δεν ενδιαφέρονται για μας.
Πάντως δεν το γνώριζα.Τραγικό και απάνθρωπο όπως και να έχει...

Ephemeron said...

Not me,
το λενε "δημοκρατία" απλα για να πετανε σταχτη στα ματια του κοσμου.

ruth_less said...

Ούτε εγώ το έχω ξανακούσει αυτό! Εγκατάλειψη με τον νόμο λοιπόν. Ναι σίγουρα, παρά να πετάξεις το παιδάκι καλύτερα να του δώσεις ευκαιρία για ζωή - δεν υπάρχει θέμα... Αλλά πάλι, πιάνεται το στομάχι μου πράγματι μπροστά σε κάτι τέτοιες κινήσεις.

Η εξέλιξη ή η μη-εξέλιξη (διαλέγεις και παίρνεις) της κοινωνίας!

Ephemeron said...

ruth_less,
Με λιγα λογια, αυτος ο νομος εχει περασει γιατι πολλοι θρησκευομενοι (αντε παλι...) ειναι εναντιον της εκτρωσης, και το να αφηνεις τα παιδια σου εξω απο την πυροσβεστικη ή ενα νοσοκομειο ειναι καλυτερο απο εκτρωση...

Μεθυσμένη Καρδιά said...

Ε είναι λογικό σε μια θρησκόληπτη χώρα να γίνεται κάτι τέτοιο.Ισχύει οτι υπάρχουν αρκετές θρησκόληπτες οργανώσεις που διαδηλώνουν κατά των εκτρώσεων?

Ephemeron said...

μεθυσμενη καρδια,
Εδω οι χριστιανοι στεινουν ενεδρα σε γιατρους που κανουν εκτρωσεις, και αρκετοι απο αυτους εχουν σκοτωθει...
Ειτε με επιθεση μεσα στο ιατρείο, ειτε με οπλο με διοπτρα απο μακρια...
Δυστυχως... αυτοι που λενε οτι "νοιαζονται για την ζωη", εχουν φτασει να σκοτωνουν, ειναι κατι το απιστευτο...

xomeritis said...

Πρέπει να είναι κάτι καινούργιο στα μέρη σου. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο όσο ζούσα εκεί. Safe & surrender μου ακούγονται αντιφατικά και είναι άξιο απορίας πως κανείς δεν το παρατηρεί, από όσους επιμένουν ότι υπάρχει αντίφαση στο gay & adoption.

the boy with the arab strap said...

και μη χειροτερα

Ephemeron said...

Ο νομος περασε το 2000-2001 και ισχυει απ' οτι ξερω σε ολες τις πολιτειες, με λιγο σπρωξιμο απο τον Bush και την παρεα του, που τους μιλαει ο Χριστος... Και επειδη οι χριστιανοι ειναι 100% εναντιον των εκτρωσεων περασανε αυτον το νομο, για να εχουν και το σκυλο χορτατο και τη πιτα ολοκληρη!!!

Μεθυσμένη Καρδιά said...

δηλαδή οι χριστιανοί στην Αμερική με λίγα λόγια είναι όπως οι Ταλιμπαν στο Αφγανιστάν...

Ephemeron said...

μεθυσμενη καρδια,
τα ιδια ειναι και εκει φιλε μου...
Γιατι;;;... στην Ελλαδα ειναι καλυτερα, οταν επιτρεπουν τις εκτρωσεις αλλα δεν επιτρεπουν στους gay να υιοθετησουν;;; Που πηγε η λογικη;;;
Μαλλον...πηγε διακοπες και δεν γυρισε ποτέ πισω...

SK said...

Thomas, ο πρώτος σχετικός νόμος έγινε το 1999, στο Τέξας. Σε τέσσερα μόλις χρόνια 41 ακόμα πολιτείες ψήφισαν σχετικούς νόμους, και σήμερα και οι 50 πολιτείες έχουν τέτοιες ρυθμίσεις. Για μια περίληψη του τι ισχύει σε κάθε πολιτεία εδώ.

Το ότι μητέρες (ως επί το πλείστον) φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείπουν νεογέννητα είναι όντως τραγικό - σ'αυτό νομίζω συμφωνούν όλοι οι προηγούμενοι σχολιαστές. Άλλωστε η μεγάλη πλειοψηφία τέτοιων εγκαταλείψεων προέρχεται από γυναίκες που ήδη βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, όπως teenage mothers, ναρκομανείς, φτωχά σπιτικά κτλ. Αλλά το ότι τέτοιοι νόμοι είναι απολύτως αναγκαίοι είναι νομίζω προφανές. Η θνησιμότητα νεογνών που εγκαταλείπονται ή πετιώνται τυχαία εκτός τέτοιων προγραμμάτων είναι πολύ μεγάλη (και μάλιστα μερικά σκοτώνονται από τις ίδιες τις απελπισμένες μάνες τους). Τουλάχιστον τα νεογνά που εντάσσονται στα προγράμματα αυτά έχουν κάποια ελπίδα.

Φυσικά και υπάρχουν αντιρρήσεις (και μάλιστα, κατά ειρωνικό τρόπο, κυρίως από θρησκευτικές οργανώσεις). Αλλά και μόνον η ασυνήθιστη ταχύτητα με την οποία και οι 50 πολιτείες ακολούθησαν τον πρώτο τέτοιο νόμο δείχνει ότι επρόκειτο για μια υπαρκτή και επιτακτική ανάγκη.

Όσο για τις gay υιοθεσίες στις ΗΠΑ, είναι νόμιμες, κατά τον έναι ή άλλο τρόπο, σε 18 πολιτείες, καθώς και στην Washington, DC. Απογορεύονται σε 6 πολιτείες (σε μερικές από τις οποίες οι σχετικοί νόμοι αμφισβητούνται στα δικαστήρια), ενώ οι υπόλοιπες δεν έχουν ξεκάθαρες ρυθμίσεις (σε μερικές από αυτές οι υιοθεσίες μπορούν να γίνουν από ένα μόνον μέλος του ζεύγους, ώς μονογονεΐκή υιοθεσία, αλλά όχι και από τα δύο, ενώ σε άλλες οι σχετικοί νόμοι διαφέρουν σε επίπεδο county). Ο σχετικός χάρτης της Wikipedia για ΗΠΑ και Καναδά είναι κατατοπιστικός. Ο πλήρης κατάλογος του τι επιτρέπεται, ανά πολιτεία, περίπου στα μέσα του σχετικού άρθρου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, η σχετική σελίδα του HRC είναι έγκυρη πηγή.

Ephemeron said...

SK,
Δυστυχως παντα υπηρχαν "teenage mothers, ναρκομανείς, φτωχά σπιτικά κτλ."
Δεν ξεπηδηξαν ξαφνικα απο το πουθενα γυρω στο 2000.
Οι straight, που ειναι και η πλειοψηφια, θα μπορουσαν να ειχαν περασει το νομο αυτο χρονια και χρονια πριν, αλλα δεν το εκαναν...
Γυρω στο 2000 ομως, εχουμε τον Bush και τους ψευτο-χριστιανους που κανουν σταυροφορια "υπερ της ζωης" και εναντιον των gay.
Και γι' αυτο περασαν το νομο...
Η μηπως κανω λαθος;
Δεν υπηρχαν teenage mothers, αλκοολικοι γονεις, ναρκομανεις γονεις, παμφτωχοι γονεις, πριν το 2000 ???

SK said...

Ασφαλώς και υπήρχαν πριν από το 2000. Και ασφαλώς και οι αντικοινωνικές πολιτικές του Bush και οι σταυροφορίες των ψευδοχριστιανών αύξησαν το πρόβλημα.

xomeritis said...

SK & KS ευχαριστώ και τους δύο για τις χρήσιμες πληροφορίες. Όντως σοκαριστικό, αλλά θυμάμαι από την άλλη και τα αφημένα στην τύχη τους μωράκια, εδώ κι εκεί. Αναγκαίο λοιπόν το μέτρο. Μεγάλο πρόβλημα στις Η.Π.Α. η αλλοτρίωση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, που έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια δυσκολία να περάσουν όλα τα σωστά μηνύματα και όχι μόνο για teenage pregnancies.

Είναι ενδιαφέρον να συγκριθεί δίπλα δίπλα η απήχηση που έχει στις Η.Π.Α. η "safe surrender" με αυτή της "gay adoption"

Anonymous said...

Απ΄την αλλη καλυτερα να τα αφηνουν σε μια αρμοδια υπηρεσια παρα να τα πετανε σε σκουπιδοτενεκεδες ή ακομα και να τα σκοτωνουν οπως γινεται δυστυχως καθημερινα.