Saturday, January 17, 2015

Δυστυχως η αληθεια ειναι οτι... δεν εχει!

"Ο λαος εχει γνωση, εμπειρια και σοφια" (!!!)
Σεβομαι την αποψη σας αλλα επιτρεψτε μου να μην συμφωνησω.

"Ο λαος εχει γνωση..."
Ο λαος -η πλειοψηφια του- οχι μονο δεν εχει γνωση αλλα ειναι αγραμματος, απολιτιστος, αγενης, αλαζων, αλλα και δολοφονος μια που εχει σκοτωσει την σκεψη και την λογικη.

"Ο λαος εχει εμπειρια..."
Η πλειοψηφια του λαου σαν εμπειριες εχει... ψωνια στο σουπερ-μαρκετ, ηλιθιες τηλεοπτικες σειρες, και παρανομο κατεβασμα ταινιων μεσω ιντερνετ! Ελαχιστοι εχουν πραγματικες εμπειριες ζωης ενω για την πλειοψηφια του λαου η απολυτη εμπειρια ειναι το καψουρεμα σε σκυλαδικο στις 3 το πρωι ή το πασχαλινο κοκορετσι!

"Ο λαος εχει σοφια..."
Ναι, σωστα! ο λαος εχει σοφια εαν καποιος φυσικα εχει στο μυαλο του την Σοφια Βεμπο, την Σοφια Βουλτεψη, την Σοφια Παπαζογλου, και την Τουρκοχαμενη Αγια Σοφια!

Καποτε, θα πρεπει να σταματησουμε να βλεπουμε στον καθρεπτη μας παντα τον Μεγα Αλεξανδρο! Μερικες φορες χρειαζεται να βλεπουμε στον καθρεπτη και την πικρη αληθεια, την αληθεια του καραγκιοζη, του καραγκιοζη λαου που εχει μια πενταρας γνωση, εμπειρια της δεκαρας, και τη σοφια μιας πετρας που δεν αλλαζει ποτε.
Οταν φτασουμε στο σημειο να αποδεχτουμε την οψη του καραγκιοζη στον καθρεπτη μας, μονο τοτε θα αρχισουμε σαν λαος να εχουμε γνωση, εμπειρια και σοφια!
Μεχρι τοτε... απλα... τρεις θα λαλουν και δυο θα χορευουν, ενω μερικοι θα λενε στο λαο οτι ειναι παντογνωστης, εμπειρος και πανσοφος, ετσι ωστε να του κλεινουν τα ματια και να τον αρμεγουν καλυτερα!

4 comments:

mahler76 said...

O λαός και άγεται και φέρεται, και φροντίζουν κάποιοι να είναι σκέτο περιβόλι με βούρλα, αλλά αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας. Όλοι μπορούν να έχουν άποψη.

Ephemeron said...

@ mahler76
Σαφως και ολοι μπορουν να εχουν αποψη, αλλα τι να την κανεις την αποψη οταν αυτη προερχεται ή ταυτιζεται με την αποψη του Λαζοπουλου, του Καμμενου, του Γιακουματου, της Μακρη, και αλλων τετοιων "πανσοφων" βουρλων;;;

Xenoudis - Ξενούδης said...

Σαν γενική εντύπωση ο ελληνικός λαός δεν είναι πιο κουτός από άλλους λαούς. Δεν είναι όμως το σύνολο που δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα σ' ένα λαό, αλλά οι (λίγοι) καλλιτέχνες, οι (ακόμα λιγότεροι) στοχαστές, οι (ξενητεμένοι) επιστήμονες...
Οι πολλοί είναι απλώς ένα κοπάδι ατομικιστών, που ο εγωισμός τους δεν τους επιτρέπει να κοιτάζουν τον εαυτό τους με κριτική ματιά. Ένα τέτοιο κοπάδι κατατρώγεται από το λεγόμενο φιλότιμο. Πάντοτε θα βρεθούν μερικοί πονηροί βοσκοί που εκμεταλλεύονται τέτοια κοπάδια.
Ελπίδα; Το μέλλον, φυσικά. Και η παιδεία έξω από τα σχολεία (και τα φροντιστήρια)
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Ο κοσμος καποτε θα ξυπνησει, καποτε θα καταλαβει τι ειναι λογικο ή οχι, αλλα η ερωτηση ειναι.. θα ξυπνησει εγκαιρως πριν ο τοπος γινει σταχτη;;;