Wednesday, January 28, 2015

Μετεκλογικα παρατραγουδα... 2ον, 3ον, 4ον και αλλα πολλα.

Οχι απλα αρχισαν τα μετεκλογικα παρα-τραγουδα αλλα πεφτουν βροχη, χαλαζι ασταματητο! Το ενα τραγουδι πεφτει παν' απ τ' αλλο ετσι που τελικα να μην μπορει να ακουστει κατι ξεκαθαρα αλλα ενας συνεχομενος θορυβος, που κανει τον κοσμο οχι να γιορταζει και να χορευει αλλα να μενει ακινητος σαν αγαλμα προσπαθοντας να καταλαβει τι ειναι ο θορυβος αυτος και τι ακριβως φερνει.
Καλοδεχουμενες πολλες αλλαγες, εγω θα περιμενα και αλλες, οπως πληρη καταργηση του μαθηματος των θρησκευτικων στα σχολεια, καταργηση της κυβερνητικης επιδοτησης του ιερατειου, αλλαγη του συνταγματος και αλλα πολλα και διαφορα.
Το τι ακριβως εχουν στο μυαλο τους ο Τσιπρας και ο Βαρουφακης θα το δουμε συντομα, μεσα στις επομενες εβδομαδες, γιατι αυτη τη στιγμη εχουμε απλα μια ιδεα χωρις πολλες λεπτομερειες οι οποιες ισως ειναι παρα πολυ σημαντικες.

Θα ηθελα να σταθω σε κατι που αναφερεται ξανα και ξανα και ειναι η λεγομενη "αξιοπρεπεια".
Καποιος θα πρεπει να πει σε καποιους κυριους οτι, το να μην εχεις χρηματα να πληρωσεις τον ηλεκτρισμο ή το ενοικιο δεν σημαινει οτι χανεις την αξιοπρεπεια σου.
Το να εισαι φτωχος δεν σημαινει οτι δεν εχεις αξιοπρεπεια.
Αν καποιοι νομιζουν οτι η οικονομικη αναγκη, η οικονομικη δυσκολια μετατρεπει αυτοματως καποιον σε αναξιοπρεπη τοτε τα εχουν μπλεξει φοβερα.
Η αξιοπρεπεια δημιουργειται και χανεται ανεξαρτητα απο την τριγυρω οικονομικη κατασταση και δεν εχει απολυτως τιποτα το κοινο με την γεματη ή την αδεια τσεπη.
Το οτι η Κα Αγγελοπουλου εχει γεματη τσεπη αλλα η μητερα μου αδεια τσεπη αυτο αυτοματως δεν κανει την Κα Αγγελοπουλου πολυ αξιοπρεπη και την μητερα μου εντελως αναξιοπρεπη.
Ο Ελληνικος λαος εχει την αξιοπρεπεια που ειχε και παντα!
Τα λεφτα απ την τσεπη του λειπουν και οχι η αξιοπρεπεια!
Αυτο ακριβως χρειαζεται, μια καλυτερη οικονομια, επενδυσεις, αναπτυξη και οχι αξιοπρεπεια!
Η αξιοπρεπεια ειναι αχρωμη, αοσμη, δεν ζεσταινει το κρυο σπιτι, δεν πληρωνει την εφορια, δεν πληρωνει το ενοικιο, και δεν γεμιζει το στομαχι.
Εκτος και εαν για μερικους τα λεφτα ειναι αξιοπρεπεια...
Σ' αυτην την περιπτωση αναρωτιεμαι ποια ειναι περισσοτερο αξιοπρεπης, η Κα Αγγελοπουλου ή η Κα Λατση;;;

No comments: