Tuesday, June 24, 2014

Το βρισκω τουλαχιστον βαρετο...

Το ποδοσφαιρο.
Συγνωμη αλλα το βρισκω βαρετο.
Στα χρονια του γυμνασιου επαιζα σαν τρελλος, αλλα στα χρονια του πανεπιστημιου τραγουδησα κι εγω το τραγουδακι του Πουλικακου "..τωρα πια μεγαλωσα, σοβαρεψα" και παρατησα το ποδοσφαιρο.
Η αληθεια ειναι οτι αν και το βρισκω βαρετο, τελικα δεν παρελειψα να δω τους μεχρι τωρα αγωνες της εθνικης!
Αλλα συνεχιζω να το βρισκω, τουλαχιστον, βαρετο!
Την ωρα λοιπον που εβλεπα σημερα Greece  vs  Cote d' Ivoire, και βαριομουν αφανταστα, σκεφτομουν το ποσοι χριστιανοι θα ειχαν γλυτωσει αν οι Ρωμαιοι αντι για μονομαχιες και θηριομαχιες, ειχαν ποδοσφαιρικους αγωνες! Εκατονταδες και εκατονταδες χριστιανοι θα ειχαν γλυτωσει απο μαρτυρικο θανατο, αν οι Ρωμαιοι επαιζαν ποδοσφαιρο!
Αν πραγματικα οι Ρωμαιοι επιδιδονταν στο "θεϊκο" αυτο αθλημα, (και πραγματικα ειναι θεϊκο, το ακουσα κι αυτο σημερα "μας βοηθησε ο Θεος να νικησουμε"!) και εαν ειχε τυφλωθει και παθει εγκεφαλικο η Θεα τυχη και με ειχε κανει αυτοκρατορα, θα εριχνα στα λιονταρια την ποδοσφαιρικη ομαδα που θα εχανε! Ετσι τελικα καποτε θα εμενε μονο μια ομαδα, και θα τελειωναμε μια και καλη με αηδιες οπως το βαρετο ποδοσφαιρο.
Με κατι σκεψεις σαν κι αυτες, τελικα κατορθωσα να αντεξω και να δω ολο τον σημερινο ποδοσφαιρικο αγωνα!!!
Τωρα θα πρεπει να ετοιμαζομαι για να κανω κι αλλες βαθυστοχαστες σκεψεις, ωστε να αντεξω και τον επομενο αγωνα.
Ελλαδα εναντιον Κωσταρηκα;;; ποιος ειναι ο Κωσταρηκας; και πως γινεται να παιξει μονος του εναντιον εντεκα;;; δεν μπορω να καταλαβω...
Αναρωτιεμαι... αν η Κοντσιτα φορουσε μαυρη κελεμπια, θα μπορουσε να γινει μητροπολιτης;;;
Εδω τοσοι και τοσοι εγιναν, γιατι οχι και η Κοντσιτα;
Απ την αλλη πλευρα...ασε καλυτερα, γιατι αν θα τραγουδουσε το "Rise like a Pheonix" σε ηχο πλαγιο του δευτερου, θα ραγιζε ο τρουλος του μητροπολιτικου ναου, και τωρα που εχει μεινει εντελως αφραγκη η εκκλησια, δεν θα υπαρχει ρευστο για να επισκευασουν το ναο!
Τελικα ειναι αληθεια! Αυτοι οι αγωνες ποδοσφαιρου μπορουν να τρελλανουν τον κοσμο!

11 comments:

mahler76 said...

Εμένα περισσότερο με χαλάνε οι γελοίοι πανηγυρισμοί, του τύπου ο Θεός είναι Έλληνας. Μπλιαχ

Ξενικός said...

δεν παρακολουθώ καθόλου, δεν παρακολούθησα ποτέ, είμαι λεύτερος.
Ξενικός

Ephemeron said...

@ mahler76
Α ναι! το ακουσα κι αυτο και αλλα τετοια ευφροσυνα, και παθαινω πολλαπλα μικρα εγκεφαλικα επεισοδια οταν ακουω κατι τετοια!
"Ο θεος ειναι Ελληνας"!!!
Χα-χα-χα! Δεν τολμω να γραψω τι σκεψεις ερχονται στο μυαλο, γιατι αν τις γραψω σιγουρα θα με εστελναν να παω εκδρομη στο ζωολογικο κηπο Κορυδαλου να κανω παρεα στο γοριλα! (Στο Δαφνι δεν θα με εστελναν γιατι εκει εχω περασει μεγαλα διαστηματα πολλες φορες! Να σου πω την αληθεια δεν ειναι καθολου ασχημα μεσα σε διαφορα ιδρυματα, σε βοηθανε να αποφυγεις πολλα που μπορουν να σε τρελλανουν εντελως οπως ο Γιακουματος, η Βουλτεψη και ο Ντινοπουλος!)

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Δεν χανεις τι-πο-τα!
Ειχα να δω ποδοσφαιρικους αγωνες επι χρονια, και τωρα που ειδα ενα-δυο δεν νομιζω οτι αλλαξε τιποτα στη ζωη μου! εκτος του οτι εμαθα οτι ο Θεος ειναι Ελληνας! ετσι εξηγουνται πολλα! :)

Anonymous said...

Βαρετό; Μόνο βαρετό; Εγώ το σιχαίνομαι! Ευτυχώς και το στεφάνι μου δεν τραβάει ιδιαίτερο ζόρι με το ποδόσφαιρο και δεν είναι από αυτούς που προσκαλούν αντροπαρέες στο σπίτι για μπάλα-σουβλάκι-μπύρα!
Ε, κάτι είναι κι αυτό!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Τυχερη!!! :)

Hfaistiwnas said...

Βαρετότατο.. δεν παρακολουθώ.. δεν ασχολούμαι! Μήπως με κοντσίτα θα πάρουμε πίσω Αγιά Σοφιά;;

mahler76 said...

Βαρετό ξεβαρετό, έχετε δεί τι πόδια έχουν οι ποδοσφαιριστές; Κόλαση!!!

Ephemeron said...

@ mahler76
Περι ορεξεως ουδεις λογος!
Εγω θελω να βλεπω προσωπα.
Λειτουργω με τα προσωπα. Τα ποδια, τα παραπανω ή παρακατω κιλα, τα πυκνα μαλια, τα σουπερ γυμνασμενα σωματα με φοβερους μυς, κλπ-κλπ, με αφηνουν εντελως αδιαφορο, αυτο που με ελκυει σε καποιον ειναι το προσωπο και οι εκφρασεις του.

mahler76 said...

Α είσαι αισθηματίας. Ε, δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος ;)

Ephemeron said...

@ mahler76
Χα-χα-χα!
Η τελειοτητα μου χτυπησε την πορτα αλλα... δεν την ανοιξα!
Η τελειοτητα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια πρωταγωνιστρια σε ταινια τρομου! Ειναι κατι σαν τον βρυκολακα, πρωτα τον καλεις να ερθει μεσα, και μετα ευχεσαι να μην το ειχες κανει ποτε σου!