Sunday, June 8, 2014

Με τη γιδα! με τη γιδα! οχι με το αρνι!

Μια και του Αγιου Πνευματος σημερα, ημερα της φωτισης, για να ανοιξουμε τα γκαβα μας και να παμε μπροστα, -τωρα τι ακριβως ειναι αυτο το "μπροστα" εγω δεν το καταλαβα ποτε μου, γιατι οταν κοιταζω προς τα πολυ μπροστα το μονο που βλεπω ειναι ενας ταφος ή ενα αποτεφρωτηριο-  αλλα τελος παντων, για να ανοιξουμε λοιπον λιγο τα γκαβα μας, παιδια παρακαλω αν δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα αλλο, τουτο τουλαχιστον ας μην κανουμε, ας μην κανουμε το τραγικο λαθος και πουμε "αρνι" αντι για "γιδα". Ναι-ναι, να ειμαστε καλα ολοι σημερα μερα φωτισης που ειναι, αλλα... η σωστη φραση ειναι "τον επιασαν με την γιδα στην πλατη" και οχι το τραγικο λαθος "τον επιασαν με το αρνι στην πλατη"!
"Τον επιασαν με το αρνι στην πλατη" ειναι κατι το εντελως διαφορετικο...


4 comments:

Ξενικός said...

αινιγματική ανάρτηση. Τι μου ξεφεύγει ;
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Οποιος εχει γιδα στη πλατη ειναι κλεφτης και οποιος εχει αρνι στην πλατη του ειναι καλος(?!)
Μην δινεις σημασια, σημερα εδω φτασαμε τους 43 και αυριο 44 βαθμους κελσιου, κι αν συνεχισει ετσι μεχρι τον Αυγουστο ισως να φτασουμε στους 58, εεε... μετα απ αυτο τo μονο που υπαρχει ειναι τα καζανια της κολασης! :)

Anonymous said...

Ω! Δεν την ήξερα την έκφραση! Αναφέρεται στους ζωοκλέφτες ή στους κλέφτες γενικότερα;

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Παλαια φραση που την κοπανανε καθε μερα στην τηλεοραση και στο τυπο, και αναφερεται, οπως το ειπες, στους ζωοκλεφτες και τους κλεφτες γενικα. (Η φραση αρεσει πολυ στη "παλαια σχολη", γιατι τους θυμιζει την ενδοξη Ελληνικη εποχη της στρουγκας των αρχοντοτσοπανων)