Saturday, June 21, 2014

Μαιευτηριον "Η Ελλαδα"

Εδω και δεκαετιες κατω απο την επιβλεψη Ελληνων μαιευτηρων πολιτικων ο κυριαρχος Ελληνικος λαος ετεκε... την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ!

Οι πολιτικοι την φροντισαν, την μεγαλωσαν, την θεριεψαν, αλλα... κατι δεν πηγε καλα στο ολο πειραμα, και ετσι η "αθωα Τελειοτητα" στο μεγαλωμα της εγινε ενας τρελλος κανιβαλος, που αρχισε να τρωει αυτον που την γεννησε... τον κυριαρχο λαο!

ΥΓ Οσο για τους Ελληνες μαιευτηρες πολιτικους, εχουν προ πολλου κολησει στο τζαμι το ταμπελακι... "Μετα την απομακρυνση εκ του μαιευτηριου ΟΥΔΕΝ λαθος αναγνωριζεται! "

5 comments:

Hfaistiwnas said...

Ωραία μεταφορά.. ή παρομοίωση; Ακόμη τα μπερδεύω αυτά..

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Ναι, μια φανταστικη παρομοιωση, μια φανταστικη ιστοριουλα πεντε γραμμων, που θυμιζει παρα πολυ την πραγματικοτητα.

Ξενικός said...

την τελειότητα δεν την είχαμε ποτέ, ούτε σε αρχαία, ούτε σε νεώτερα χρόνια. Αλλά ένα υποστηρίζω: ποτέ η Ελλάδα δεν είχε τόσο ωραία, τόσο μορφωμένα νιάτα - κι αυτά τώρα αδρανοποιούνται, περιθωριοποιούνται, αχρηστεύονται...
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Δεν λεω οτι πραγματικα ειχαμε τελειοτητα. Απλα οτι αυτην πουλουσαν επι χρονια οι πολιτικοι. Ας θυμηθουμε... "μας ζηλευουν γιατι ζουμε στη καλυτερη χωρα", "με τον καλυτερο ουρανο", "τις καλυτερες Θαλασσες", "την καλυτερη παιδεια" (επι χρονια μας ελεγαν οτι η Ελλαδα εχει την καλυτερη παιδεια -γι αυτο τοσοι και τοσοι πολιτικοι σπουδασαν ΕΞΩ)
Τι να πρωτοθυμηθει κανεις απο ολες τις μπαρουφες που πουλαγαν οι πολιτικοι στο κοσμο επι χρονια και χρονια;
Οσο για τα ωραια και μορφωμενα νιατα, κι εγω οταν ημουν νεος ετσι πιστευα αλλα εκανα φοβερο λαθος. Δυστυχως ΛΙΓΟΙ ειναι οι ωραιοι, οι μορφωμενοι , οι ταλαντουχοι, οι λογικοι.
Ελαχιστοι οι Ελληνες γονεις που ενδιαφερονται για την πραγματικη ευτυχια των παιδιων τους. Οι πιο πολλοι δυστυχως για το μονο που ενδιαφερονται και αυτο διδασκουν στα παιδια τους ειναι η τελειοτητα του βολεματος.
Και οσο πιο γρηγορα δουμε την πραγματικοτητα οπως ειναι και οχι ετσι οπως θα θελαμε να ειναι, τοσο το καλυτερο για εμας.

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Δεν χρειαζεται ουτε καν να παμε πολυ πισω και να θυμηθουμε μερικα πραγματα...
Απλα ας παμε πισω 3-4 χρονια και ας διαβασουμε τι λεγοταν, για να δουμε πως πολλοι (οχι μονο πολιτικοι) σκιζανε τα ρουχα τους και φωναζαν οτι "η Ελλαδα ειναι χωρα αυταρκης παραγει τα ΠΑΝΤΑ και δεν εχει αναγκη κα-νε-να"! Αυτα ελεγαν, και τωρα μολις 3 χρονια μετα, κανεις δεν τολμα να πει τα ιδια γιατι ο κοσμος θα του ριξει ενα τονο φασκελα!