Tuesday, June 17, 2014

Καλα μυαλα και καλα κρασια!

"...υπαρχει ο ανθρωπος, η ψυχη, το συναισθημα, δεν ειμαστε Γερμανοι, δεν ειμαστε Αμερικανοι..."

Τωρα επιτελους καταλαβα γιατι εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες μεταναστες ζουν στην Γερμανια και στην Αμερικη!
Γιατι απο παντα ηθελαν να ζουν σε μια χωρα χωρις ανθρωπια, χωρις ψυχη, και χωρις συναισθημα!

Δεν γνωριζω εαν ο δημοσιογραφος που ειπε την παραπανω φραση ειναι ανθρωπος, εαν εχει ψυχη, ή εαν εχει συναισθηματα, αλλα ενα ειναι σιγουρο... οτι δεν εχει κανενα ιχνος ντροπης αλλα ουτε και κανενα ιχνος λογικης!
Μηπως θα ηταν καλυτερα εαν ο δημοσιογραφος αφηνε ησυχους τους "απανθρωπους" Γερμανους και Αμερικανους, για να ασχοληθει καλυτερα με τους "πατριωτες και πονοψυχους" Ελληνες εφοπλιστες, οι οποιοι οφειλουν στην Ελληνικη κυβερνηση φορους απο εσοδα ανω των 140 δισεκατομυριων ευρω, ενω την ιδια στιγμη αφηνουν τους συμπολιτες τους να αυτοκτονουν απο την απελπισια;;;
Ομως τι κι αν το σπιτι μας ζεχνει απ την βρωμα και την μουχλα;;; εμεις εχουμε μάτια που το μονο που βλεπουν ειναι οτι ο γειτονας... δεν ξεσκονισε το σπιτι του!!!

12 comments:

E. said...

Το φιλοτιμο και τη λεβεντια ξεχασε για να συμπληρωθουν τα κλισε. Και οτι τα ελληνικα παρα μια ψηφο δεν εγιναν διεθνης γλωσσα. :) Η εξηγηση που θα εδινε για τους Ελληνες που ζουμε στο εξωτερικο ειναι οτι δε μειναμε στην Ελλαδα να παλεψουμε και ντροπη μας.

Υ.γ: Δε μπορω να σας προσθεσω στη λιστα ιστολογιων μου "χειρωνακτικα" γιατι ακολουθω πανω απο 300 blogs ηδη και ο blogger δε μ'αφηνει. Υπαρχει καπου στη σελιδα σας το gfc gadget και δε το βλεπω;

Ephemeron said...

Evi @ sexta-feira
Οχι Ευη δεν ντρεπομαι επειδη δεν εμεινα στην Ελλαδα για να παλεψω! Προσωπικα ηρθα στις ΗΠΑ με ενα βαλιτσακι και 1.000 δολλαρια στη τσεπη, ετσι τοσο απλα!
Ενας απο τους λογους ηταν οτι δεν ανηκα σε καμια κλικα, σε καμια ομαδα, και ολες οι πορτες ηταν κλειστες για μενα, οπως και για τοσους αλλους που δεν εκαναν υποκλισεις σε διαφορα "ανθρωπακια". Αυτο που δεν γνωριζει ο ανεγκεφαλος δημοσιογραφος ειναι το οτι εξω υπαρχουν περισσοτερες ανοιχτες πορτες απ οτι στην Ελλαδα, οπου αν δεν εισαι προβατέ (δεξιος) ή κατσικέ (αριστερος) δεν προκειται να πας πουθενα και ολες οι πορτες θα ειναι κλειστες!

Ephemeron said...

Evi @ sexta-feira
Περα απ τις γκρινιες μου με τα διαφορα χαζα που λεγονται, ξεχασα να σου πω οτι οι φωτογραφιες σου ειναι καταπληκτικες!!! :)

Hfaistiwnas said...

Από υπερβολές άλλο τίποτα..
Όπως είπες, να δούμε λίγο τα δικά μας..

Karmacode said...

έχοντας γνωρίσει αρκετούς γερμανόφωνους και αγγλόφωνους έχω να πω ,πέρα από το γνωστό κλισέ παντού υπάρχουν καλοί και κακοί,ότι οι άνθρωποι είναι μιας διαφορετικής νοοτροπίας (ακόμα και το χιούμορ τους διαφέρει από το ελληνικό όχι ποιοτικά αλλά ως προς την αισθητική).
Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο,όπου όλα βαλτώνουν, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο δημιουργικότητας και όσοι θεωρούνται διαφορετικοί περιθωριοποιούνται στην καλύτερη. Νομίζω ότι αυτή η καταστάση αποτελεί αρκετά ικανοποιητικό λόγο και αφορμή να φύγω Γερμανία :)

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Τα βλεπουμε και τα δικα μας αλλα τα βλεπουμε οπως τα θελουμε και οχι οπως ειναι. Μας εχουν μαθει οταν κοιταμε στον καθρεφτη να μην βλεπουμε ποτε τον Καραγκιοζη αλλα να βλεπουμε μονο τον Μεγα Αλεξανδρο. Και ετσι καταληξαμε ολοι Μεγα Αλεξανδροι που περιμενουν τους "βαρβαρους" να δωσουν χρηματα για να τα ξοδεψουμε σε καφετεριες και σε διακοπες συη Μυκονο.

Ephemeron said...

@ Karmacode
Ειναι φυσικο η καθε χωρα να ειναι διαφορετικη απο τις αλλες, και το να προσαρμοστει καποιος σε ενα αλλο τροπο ζωης ειναι φοβερα δυσκολο.
Γνωριζω αρκετους που ξενητευκαν αλλα δεν αντεξαν την αλλαγη και γυρισαν τρεχοντας πισω στο "χρυσο κλουβακι" της οικογενειας. Οι δρομοι στις ξενες χωρες δεν ειναι στρωμενοι με τριανταφυλλα, κι αυτο σε πολλους απο εμας δεν αρεσει καθολου, γιατι μας εχουν μαθει οτι σε εμας τους Ελληνες ολοι οι αλλοι λαοι μας χρωστανε τα παντα και πρεπει να μας κανουν ολες τις χαρες.
Καθε χωρα εχει τα καλα της και τα κακα της, και απο εμας εξαρταται που θα βρουμε μια γωνια να ξαποστασουμε ή ενα στεγανο μερος να χτισουμε μια φωλια και να προχωρησουμε.
Οποιες αποφασεις κι αν παρεις ευχομαι να ειναι οι καλυτερες!

Anonymous said...

Το βλέπω εγώ! Κοντοζυγώνει η ώρα που θα πάρω τον κ. Μήτσο και θα έλθουμε εκεί! Θα σου πω όταν είναι, να ετοιμάσεις τον ξενώνα και να μου βρεις δουλειά! Να σου πλύνω εγώ πιάτο, να τρίζει από καθαριότητα!

Ephemeron said...

Αθηνά...
Να ελθετε! ...και δεν θα σας βαλουμε να πλυνετε πιατα! Τα πιατικα τριζουν και τρεμουν γιατι τους διαβαζω κατι σαν και αυτα που ειπε ο δημοσιογραφος! :)

Τι εχουν παθει βρε παιδι μου τελικα οι δημοσιογραφοι εκει; σημερα ακουγα αλλον ενα και ελεγε "..θα παει ο διευθυντης του Ριζοσπαστη και θα πει στο πολιτικο γραφειο... με τροπο βεβαια, λιγο ετσι αδερφιστικα..."
Μηπως τελικα εχει δικιο ο Βαρεμενος και ψεκαζουν το κοσμο;

Ephemeron said...

Evi @ sexta-feira

Το εχω απενεργοποιησει.
Ειχα το gfc gadget αλλα σε καποια φαση αποφασισα να το καταργησω.

Xenoudis - Ξενούδης said...

Εξακολουθώ να προτιμώ την Ελλάδα από την Εσπερία. Η αλήθεια είναι ότι ο παλιός ενθουσιασμός παρουσιάζει ρωγμές. Στην κλίμακα αξιών μου, η Ελλάδα έχασε μερικούς πόντους τα τελευταία χρόνια... Κρίμα...
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Το κακο με την Ελλαδα ειναι οτι συνεχιζεται επι δεκαετιες το ιδιο βιολι-βιολακι, παρα πολλα λογια και ελαχιστες πραξεις.
"Οπου λαλουν πολλοι κοκοροι αργει να ξημερωσει" και τι κοκορες;;; Γιακουματο-κοκορες και Ντινοπουλο-κοκορες! (αν ηταν πραγματικοι κοκορες και τους εσφαζε καποιος στα θεμελια του σπιτιου που χτιζει, το σπιτι θα επεφτε κατω σε μερικους μηνες!)