Monday, June 16, 2014

Να πως η Αμερικανικη κυβερνηση "πινει το αιμα των κτηνοτροφων"!

Να λοιπον με λιγα λογια πως η Αμερικανικη κυβερνηση "πινει το αιμα των κτηνοτροφων".
Οι 100 αγελαδες χρειαζονται καθημερινα για τροφη 1 τονο σανό που κοστιζει γυρω στα $ 200 δολλαρια.
Ετσι, εαν καποιος εχει  200 αγελαδες, η καθημερινη τροφη τους σε σανό, 2 τονοι, κοστιζει καπου αναμεσα  $ 400 - 500 την ημερα, ή τουλαχιστον $ 12.000 δολλαρια τον μηνα.
Εαν ομως ο κτηνοτροφος εχει συμβολαιο με την κυβερνηση, τοτε εχει δικαιωμα να αφηνει τα κοπαδια να βοσκουν σε κυβερνητικες εκτασεις.
Συμφωνα με τον νομο (που ισχυει απο το 1966) ο καθε κτηνοτροφος που εχει κοπαδια που βοσκουν σε κυβερνητικες εκτασεις πρεπει να πληρωνει στην κυβερνηση το "απιστευτο ποσο" των $ 1,35 δολλαριων καθε μηνα για καθε αγελαδα!
Με λιγα λογια...
Αν καποιος κτηνοτροφος εχει 200 αγελαδες και πληρωσει απο την τσεπη του για την τροφη τους, τα εξοδα ειναι τουλαχιστον $ 12.000 δολλαρια το μηνα!
Ο ιδιος ομως κτηνοτροφος αν εχει συμβολαιο με την κυβερνηση ωστε οι 200 αγελαδες του να βοσκουν σε κυβερνητικες εκτασεις, τοτε το κοστος τροφης ειναι μονο... $ 270  δολλαρια το μηνα!!!
Τα εσοδα της Αμερικανικης κυβερνησης απο τα βοσκοτοπια για το 2013 ανηλθαν στο ποσο των $ 12,2 εκατομυριων δολλαριων, ενω την ιδια στιγμη το προγραμμα κοστιζει στην κυβερνηση... $ 48,2 εκατομυρια δολλαρια, μια... μικρη διαφορα 36 εκατομυριων δολλαριων που τα καλυπτουν τα κοροϊδα οι φορολογουμενοι, στην υγεια των "φτωχων" κτηνοτροφων!

Πηγη για τις παραπανω πληροφοριες η εφημεριδα Los Angeles Times.
Σχετικο post για τους "φτωχους" και "επαναστατημενους" κτηνοτροφους ΕΔΩ.

5 comments:

Hfaistiwnas said...

Μα δεν είναι λογικό; Θα τους άφηνε χωρίς ενοίκια;;; Απαράδεκτο όμως το ύψος των ενοικίων..

Anonymous said...

Αχ κι εγώ που νόμιζα ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν κορόιδα φορολογούμενοι! Όσο να πεις, νιώθω καλύτερα τώρα...
Καλημέρα!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Τα 270 δολλαρια το μηνα για να τραφουν 200 αγελαδες ειναι τιποτα σε συγκριση με τα 12.000 δολλαρια που θα κοστιζε ο σανος!
Πολυ "ωραιο" το κολπακι των "φτωχων" κτηνοτροφων! Σπρωχνουν την προσοχη του κοσμου εναντιον της κυβερνησης -η οποια "πινει το αιμα" των "φτωχων" κτηνοτροφων- ετσι ωστε οι φορολογουμενοι να μην δινουν προσοχη στο οτι οι ιδιοι πληρωνουν τελικα τα σπασμενα των "φτωχων" κτηνοτροφων!!!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Παντου υπαρχουν κοροϊδα φορολογουμενοι, απλα στην Ελλαδα εχει παει πολυ μακρια η ιστορια...
Επ ευκαιριας ελπιζω να ειδες το αρθρο του Der Spiegel συμφωνα με το οποιο οι Ελληνες εφοπλιστες χρωστανε στην κυβερνηση για απληρωτους φορους απο εσοδα 140 δισεκατομυριων, αλλα οχι μονο δεν δινουν δεκαρακι αλλα εκφοβιζουν την κυβερνηση οτι θα παρουν τα πλοια τους και θα φυγουν! Κατα το αρθρο οι εργαζομενοι ναυτικοι πληρωσαν περισοτερους φορους απ οτι τα αφεντικα τους οι εφοπλιστες! Φοβερο!!!

Hfaistiwnas said...

γαμησέ τα..