Wednesday, April 23, 2014

Metathesiophobia

Η πολυ λιγο γνωστη, Αγγλικη λεξη αλλα με Ελληνικες ριζες, "Metathesiophobia", δεν σημαινει "φοβαμαι τις μεταθεσεις" (του Μητσοτακη) αλλα σημαινει "φοβαμαι τις αλλαγες".
Βεβαια αν το καλοσκεφτουμε, νομιζω οτι ο Ελληνικος λαος μπορει να κανει φοβερα μεγαλες και μυστηριες αλλαγες.
Αποδειξη οτι ο Ελληνικος λαος απο επαναστατης και ηρωας, απο εκει που για το ονομα της ελευθεριας ανατιναζε μοναστηρια και πηδουσε σε γκρεμους αγκαλια με τα παιδια του, ο ιδιος αυτος λαος, μετα απο 200 χρονια, εφτασε στο σημειο να ψηφιζει Χρυση Αυγη απο... αντιδραση ή απο... αναγκη!!!
Αν αυτο δε ειναι αλλαγη τοτε τι ειναι;

6 comments:

Anonymous said...

Θα έλεγα τώρα τι είναι, αλλά είμαι και καθώς πρέπει κόρη καλής οικογενείας και δεν πρέπει να λέω κακές λέξεις!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Χα-χα!
Και εμενα δεν μου αρεσουν οι κακες λεξεις -τουλαχιστον οχι δημοσια, γι αυτο και το ονομαζω "αλλαγη", για να μην το ονομασω κατι αλλο που θα ακουγοταν παρα πολυ ασχημα!

Leviathan said...

Αυτή η αλλαγή μόνο μη μας φάει...Τη καλησπέρα μου!

Ephemeron said...

@ Leviathan
Γεια σου!!!
Αλλαγες προς το χειροτερο καλυτερα να μην ερχονται ποτε! αλλα εαν ειναι προς το καλυτερο, ειναι παντα ευπροσδεκτες!
Ελπιζω να εισαι καλα!
Χρονια Πολλα και Καλα να εχεις! :)

Ξενικός said...

μήπως φταίει ΚΑΙ το γεμάτο στομάχι για κάποιες αλλαγές (και κυρίως για κάποιες αδράνειες) ;
Ο Jerome K. Jerome (όνομα κι αυτό...) στο "Three Men in a Boat" περιγράφει απολαυστικά τη συμπεριφορά των ανθρώπων μετά από ένα χορταστικό δείπνο.
Ξενικός-Ξενικός (!)

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Νομιζω οτι ειναι πολλοι οι λογοι, και ισως μεταξυ αυτων και το "γεματο στομαχι"! Επισης ας μην ξεχναμε οτι ΟΛΟΙ οι Ελληνες ηταν "απο ανεκαθεν" πολιτισμενοι (ω ναι!) δημοκρατες (οπωσδηποτε!) πανεξυπνοι και δημιουργικοι (αυτο να λεγεται!) που ολοι οι αλλοι "παρακατιανοι" λαοι τους χρωστανε τα παντα!!! Οταν εχουμε τετοιες σκεψεις και μας πιασει λαστιχο, εαν δεν υπαρξει καποιο αμεσο θαυμα επερχεται πανζουρλισμος και πανικος, τα οποια βοηθουν στην αναπτυξη της "Χρυσης Βλακίας", η οποια με νυχια και δοντια προσπαθει να αποδειξει οτι πραγματικα ειμαστε ο καλυτερος λαος, ακομα κι αν ειμαστε παντελως ηλιθιοι και σχιζοφρενεις!