Monday, April 28, 2014

Οι επαναστατες... της τσεπης!

Απ οτι βλεπω εχουν αρχισει και τα Ελληνικα ΜΜΕ να ασχολουνται με την υποθεση του Κλάϊβεν Μπάντυ, αλλα απ οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα, νομιζω οτι καποιοι εν Ελλαδι ασχολουμενοι με την υποθεση, βλεπουν τα πραγματα απο λαθος πλευρα!
Αλλα ας δουμε πρωτα απ ολα, με λιγα λογια, την περιεργη ιστορια του Κου Μπάντυ...
Ο "Κος" Μπάντυ, ράντσερ ή φάρμερ οπως τους λενε εδω, ή επι το Ελληνικοτερον κτηνοτροφος, ζει στην περιοχη Μπάνκερβιλ της πολιτειας Νεβαδα, αφοσιωμενος μορμονος με δωδεκα παιδια, που μπλεχτηκε σε μια ιστορια εναντιον της κυβερνησης, η οποια ιστορια ευθυς εξ αρχης ηταν, και συνεχιζει να ειναι, χρηματικη αλλα εξελιχθηκε σε κατι "λιγακι" πιο περιπλοκο.


Επι χρονια και χρονια τα εκατονταδες και εκατονταδες γελαδια του Μπάντυ βοσκαγαν αμεριμνα και ευτυχισμενα σε βοσκοτοπους που ανηκουν οχι στον Μπάντυ αλλα σε εκτασεις που ανηκουν στην κυβερνηση. Μετα απο καιρο οι κυβερνητικοι αντιπροσωποι του Γραφειου Διαχειρισης Γης εστειλαν μηνυμα στον Μπάντυ οτι επειδη χρησιμοποιουσε κυβερνητικη γη σαν δικα του βοσκοτοπια, χρωστουσε κατι παραπανω απο 1.000.000 δολλαρια στην Αμερικανικη κυβερνηση. 
Ο Μπαντυ γνωριζοντας οτι οι κυβερνητικοι εχουν δικιο, αναγνωρισε οτι χρωστουσε στην κυβερνηση περιπου 300.000 δολλαρια και ουτε σεντς παραπανω, και οι κυβερνητικοι απαντησαν στον Μπάντυ "αφου δεν πληρωνεις, τοτε αναγκαστικα θα κατασχουμε τα κοπαδια σου". Ο Μπάντυ ζητησε βοηθεια απο αλλους κτηνοτροφους, οι οποιοι κατεφθασαν με πιστολια, καραμπινες, αυτοματα, και πολλα αλλα "αξεσουαρ" που επιτρεπει ο νομος να φερουν οι πολιτες... 


...και σκορπιστηκαν στην τριγυρω περιοχη ετοιμοι να αρχισουν μαχη εναντιον των κυβερνητικων. 


Οι κυβερνητικοι εφυγαν για να μην γινει κανενα ασχημο επεισοδιο και χαθουν ζωες, και ξαφνικα ο Μπάντυ γινεται... εθνικος αντιστασιακος ηρωας! 
Ομως ηρωας οχι για ολους, αλλα μονο για τους συντηρητικους θεοσεβουμενους και ακροδεξιους του γνωστου "tea party"! 
Διοτι ο Μπάντυ και τα φιλαρακια του δεν ειναι τιποτα αλλο παρα γνησιοι υποστηρικτες της ιδεολογιας του "tea party". 
Καμια σχεση με πραγματικους επαναστατες ηρωες, αλλα απλα "επανασταση" γιατι δεν θελουμε να πληρωσουμε στην κυβερνηση οσα της χρωσταμε, ή με αλλα λογια "επαναστατες της τσεπης" που διψουν για ελευθερια (-πληρωμων προς την κυβερνηση-) και ανεξαρτησια (-απο φορους και οτιδηποτε αλλες υποχρεωσεις προς το κρατος)! 
Φυσικα οπως σε καθε επανασταση του καθε "κυριαρχου και πανσοφου λαου", παντα βαζει το δαχτυλακι του και ο Θεος, διοτι τι νομισαμε εμεις οι Ελληνες δηλαδη;... οτι ο Θεος βοηθαει μονο τους Ελληνες στους αγωνες τους; οχι βεβαια! βοηθαει και ακροδεξιους Αμερικανους κτηνοτροφους που περιεργως "πεθαινουν της πεινας" παρ ολο οτι, την ιδια στιγμη εχουν... 400+ γελαδια ο καθενας!!!  


Βεβαια σαν μην εφταναν ολα τα παραπανω, ο Μπάντυ αρχισε να μιλαει ολο και πιο πολυ σε διαφορες συνεντευξεις, μεχρι που εφτασε στο σημειο να πει -σαν καλος χριστιανος- οτι... "το καλυτερο πραγμα που θα μπορουσε να συμβει στους μαυρους ειναι να ξαναγινουν σκλαβοι και να ξαναμαζευουν βαμβακι" !!! 
Μετα απ αυτο δικαιολογημενα ο Τζων Στουαρτ παρουσιασε το παρακατω γραφικο στην τηλεοραση... 


Και για να ξαναγυρισω πισω στους καποιους Ελληνες, που απο μακρια βλεπουν στο προσωπο του Μπάντυ τον φοβερο επαναστατη, που τολμησε να τα βαλει με την παντοδυναμη Αμερικανικη κυβερνηση, θα ηθελα να πω ας μην βιαζομαστε να βγαζουμε συμπερασματα τοσο γρηγορα παρακαλω... Γιατι εγω δεν γνωριζω κανενα επαναστατη ηρωα που να τον υποστηριζει  η WallStreetDaily online! Αν καποιος απο εσας γνωριζει κι αλλους τετοιου ειδους επαναστατες που τους υποστηριζει η Wall Street, παρακαλω ειδοποιηστε με με ενα e-mail! 

13 comments:

CsLaKoNaS said...

Είναι λίγο περίεργη ιστορία αυτή.

Εξαιρώντας τα ρατσιστικά σχόλια, σε ό,τι αφορά βοσκοτόπια είναι λίγο πιο πολύπλοκα τα πράγματα.

Υπάρχει μία διαμάχη εδώ και 20 χρόνια και ξεκίνησε, αν κατάλαβα καλά, όταν άλλαξε ο ομοσπονδιακός νόμος σχετικά με αυτά τα βοσκοτόπια και χρεώθηκε αναδρομικά πρόστιμο ο Bundy. Αυτό, αν είναι έτσι, είναι καραμπινάτη περίπτωση κρατικής αναλγησίας.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Ο Μπάντυ δεν ειναι το αντι-κατεστημενο. Ο ιδιος και η παρεουλα του ειναι μια απο τις χειροτερες μορφες κατεστημενου!
Μεγαλο-κτηνοτροφοι με δεκαδες και εκατονταδες στρεματα και κοπαδια που κοστιζουν στην κυριολεξια εκατομυρια δολλαρια, που προσπαθουν να κανουν οτι βρωμοδουλεια τους γουσταρει, απαιτωντας η κυβερνηση να τους αφησει να κανουν οτι θελουν, επειδη ταχαμου πεθαινουν της πεινας! Γι αυτο ακριβως τους υποστηριζει και η Wall Street. Η ιδεολογια τους ειναι "θελουμε να κανουμε οτι μας γουσταρει, με σκοπο να φτιαξουμε αμυθητες περιουσιες με οποιοδηποτε τροπο, και η κυβερνηση καλυτερα να μας αφησει ησυχους"!
Κλασικη ιστορια "tea party"!

Hfaistiwnas said...

Τι να πω, στο χωριό μου δεν πληρώνουν τα λιβάδια στην κυβέρνηση όταν βοσκάν τα ζώα τους..

CsLaKoNaS said...

Αν ο Μπάντυ θέλει να τον αφήσει ήσυχο η Κυβέρνηση για να κάνει βρωμοδουλειές είναι άλλο θέμα.

Από την ανάρτησή σου, και από ό,τι έχω διαβάσει, προκύπτει ότι το βασικό θέμα είναι η αναδρομική φορολόγηση από την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση - μία ιστορία που κρατάει 20 χρόνια.

Πάντως διάβασε όταν έχεις χρόνο τις εκτάσεις που άρπαξε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, ανακηρύσωντάς τες Ομοσπονδιακές, με Προεδρικά διατάγματα (ιδιάτερα επί Woodrow Wilson) από τις Πολιτείες χωρίς ποτέ να πληρώσει ένα δολλάριο.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Δεν προσπαθω να πω οτι η καθε κυβερνηση ειναι αθωα περιστερα, καθε αλλο! Αλλα στην περιπτωση του Μπαντυ εχουμε ενα πονηροτατο hillbilly (βλαχο) που προσπαθει να ξεπερασει σε πονηρια και παγαποντια ακομα και την κυβερνηση, αδιαφοροντας αν οι ενεργειες του ειναι εναντιον οχι μονο εναντιον της κυβερνησης αλλα ακομα και εναντιον αλλων πολιτων!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Ειναι διαφορετικα τα πραγματα εδω, απ οτι στην Ελλαδα. Εδω μιλαμε για μεγαλο-κτηνοτροφους που μπορει να εχουν 400+ αγελαδες ο καθενας και οχι απλους κτηνοτροφους που ο καθενας μπορει να εχει μονο 20 ή 30 αγελαδες. Αυτοι ειναι μεγαλο-καρχαριες κτηνοτροφοι που δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με απλους κτηνοτροφους! Τωρα σκεψου αν αρκετοι απ τους μεγαλο-κτηνοτροφους αφηνουν χιλιαδες-χιλιαδων κοπαδια απο γελαδια να μπαινουν σε δημοσια γη και να κανουν οτι θελουν! Κατω απο τετοιες συνθηκες μετα απο λιγο δεν προκειται να μεινει τιποτα ορθιο σε δημοσιες εκτασεις! Δεν νομιζω η Ελλαδα να εχει τοσο μεγαλες κτηνοτροφικες μοναδες οπως εδω!
Επισης οποιος εχει τα γενια εχει και τα χτενια, και γι αυτο υπαρχει και ο σανος, το αχυρο! Αλλα βλεπεις οι μεγαλο-κτηνοτροφοι με τις εκατονταδες αγελαδες δεν θελουν να πληρωνουν ουτε γι αυτα! Θελουν δωρεαν τροφη απο δημοσιες εκτασεις χωρις να νοιαζονται για τιποτα αλλο ή για τους αλλους!

Hfaistiwnas said...

Έχεις δίκιο σε αυτό, δεν θα μείνει τίποτα σε αυτές τις εκτάσεις.. Εδώ δεν νομίζω και εγώ να έχουν τόσο μεγάλες μονάδες ή τουλάχιστον δεν γνωρίζω εγώ καμία.. :)

mahler76 said...

Πάντως στην Ελλάδα αυτοί που πανηγυρίζουν υπέρ Μπάντυ (ως αντικρατιστή) είναι τα Φιλελέ όπως ο Μπογδάνος χτές από ραδιοφώνου. Αυτό λέει πάρα πολλά.

Ephemeron said...

@ mahler76
Τον ακουσα κι εγω, και δεν καταλαβαινω πως μπορει να κανει συγκρισεις μεταξυ πραγματων που δεν εχουν καμια απολυτως σχεση μεταξυ τους! Ο Μπαντυ δεν ειναι φτωχο-κτηνοτροφος που με δυσκολια βγαζει τη χρονια! Τυφλα να εχουν οι ανεργοι, οι αστεγοι, και οι πεινασμενοι! Γιατι εδω μιλαμε για "φτωχους" κτηνοτροφους με εκατονταδες στρεματα γης, με κοπαδια απο 400+ αγελαδες, με τζιρο δεκαδες ή εκατονταδες χιλιαδες δολλαρια που η κυβερνηση τους πινει το αιμα! ...σπαραζει η καρδια μου για αυτους του "φτωχους" κτηνοτροφους!

Anonymous said...

Ω! Τι καλό και έξυπνο το γραφικό του Τζων Στουαρτ!
Καλημέρα!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Ναι, πολυ καλος ο Στουαρτ!
Και το "Apocalypse Cow" τελειο!!!

Xenoudis - Ξενούδης said...

Νοοτροπία Far West. Φταίει κατά πρώτο το κράτος που δεν οριοθετεί μέχρι πού φτάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα υπερβολικά αναδρομικά τέλη είναι εκ του πονηρού. Κατά τρόπο περίεργο - κι εδώ πιάνουμε φυσικά και την Ελλάδα - παντού οι αγρότες, μικροί ή μεγάλοι, ισχυρίζονται πως... πεινάνε.
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Κτηνοτροφοι που τα δωδεκα παιδια τους και ολη τους η οικογενεια, δεν εχουν να φανε επειδη... 400 γελαδες δεν φτανουν για να ζησουν!!! Για τον Μπαντυ οι κτηνοτροφοι πεθαινουν της πεινας, ενω αυτοι που δουλευουν για 10 δολλαρια την ωρα, ειναι... πλουσιοι!!!