Wednesday, February 26, 2014

Αριζονα: Το φαρ-γουεστ μαθαινει για gay δικαιωματα με διαφορετικο τροπο!

Στην διπλανη μας πολιτεια, την καταπληκτικα ομορφη με το δικο της τροπο Αριζονα, την τοσο-μα-τοσο συντηρητικη Αριζονα, οπου ολοι οι συντηρητικοι δεν θελουν ν' ακουσουν ουτε λεξη για gay δικαιωματα, συνεβει το παρακατω...
Στην συντηρητικη λοιπον Αριζονα, που ακομα δεν μπορει να χωνεψει την δευτερη εκλογη του Ομπαμα, και ακομα περισσοτερο δεν μπορει να χωνεψει οτι η ομοσπονδιακη κυβερνηση βοηθησε την gay κοινοτητα της Αμερικης ωστε να εχει ισα δικαιωματα, μερικοι σουπερ συντηρητικοι νομοθετες που εργαζονται για την κυβερνηση της πολιτειας, προσφατα αποφασισαν να περασουν ενα νομο συμφωνα με τον οποιο, οποια εταιρεια θελει εχει το δικαιωμα να κανει διακρισεις εναντιον των ομοφυλοφιλων επειδη... ετσι της αρεσει!
Ελα ομως που οι νομοθετες της Αριζονας ατυχως ξεχασαν οτι δεν ζουμε σε καιρους του φαρ-γουεστ! Οι αντιδρασεις απο παρα πολλους ηταν εντονες, και με λιγα λογια δεν αργησε ο κομπος να φτασει στο χτενι, και ειδικα οταν η εταιρεια Apple ανακοινωσε στην πολιτεια της Αριζονα οτι, δεν ειναι προθυμη να κανει μπιζνες με οσους κανουν διακρισεις, και ετσι αποφασισε οτι ΔΕΝ θα ανοιξει ενα καινουργιο παραρτημα της Apple στην Αριζονα οπως ειχε σχεδιασει, και το οποιο θα ειχε 2.000 θεσεις εργασιας!
Μετα απ αυτο, η υπερ-συντηρητικη κυβερνητης της Αριζονα, σημερα αποφασισε να εμποδισει με βετο τον νομο που εδινε δικαιωμα στις εταιρειες να κανουν δικρισεις μονο εναντιον των ομοφυλοφιλων!!!
Το φαρ-γουεστ μαθαινει για gay δικαιωματα με διαφορετικο τροπο, αλλα τελικα μαθαινει!

Arizona's Governor Jan Brewer’s Speech on Arizona’s Anti-Gay Bill : The New Yorker

13 comments:

CsLaKoNaS said...

"παραρτημα της Apple στην Αριζονα οπως ειχε σχεδιασει, και το οποιο θα ειχε 2.000 θεσεις εργασιας"

long live the free market !!!!

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Viva Arizonians!
Καλιο αργα παρα ποτε καταλαβαν οτι, η Αμερικη δεν μπορει να γυρισει πισω στα χρονια του αν εισαι μαυρος πρεπει να καθησεις ξεχωριστα, ουτε αν εισαι gay εσυ αποφασισες την αμαρτια, κοψε το λαιμο σου δεν δινουμε δεκαρα!
Αλλαζουν οι καιροι αγαπητε CsLaKoNa, (στην Αριζονα!... στην Ελληνικη Βουλη οχι! γιατι πολλοι Ελληνες βουλευτες εχουν αλεργια με τις αλλαγες!)

Hfaistiwnas said...

Αλήθεια λες; Αυτά έιναι.. !
Καλημέρα!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Καλημερα! :)

mahler76 said...

Να και ένα καλό νέο. Βέβαια, η Apple και κάθε άλλη τέτοια εταιρία της ελεύθερης αγοράς για την οποία πανηγυρίζει ο φίλος μας, δεν έχει πρόβλημα με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια που παράγουν τα προϊόντα τους στην Κίνα, ή για την παιδική εργασία που τους προσφέρει υπερκέρδη.

Ξενικός said...

το διπλό πρόσωπο (ή το διπλοπρόσωπο) των ΗΠΑ. Άκρατη ελευθεριότητα, άκρατος συντηρητισμός.
Ξενικός

CsLaKoNaS said...

@mahler76

Και βέβαια δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας (όχι παιδική εργασία)....στην Κίνα.

Η μόνη περίπτωση που ξέρω είναι της FoxConn.

Γιατί οι εργάτες δε φεύγουν από την FoxConn ; Με τα όπλα τους βάζουν και δουλεύουνε ; Αν ναι τότε δεν είναι ελεύθερη η αγορά...

Για να κρίνεις το πόσο ελεύθερη είναι μία αγορά πρέπει να κρίνεις συνολικά το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται οι άνθρωποι, τις επιλογές και τις δυνατότητές τους.

Η πολιτική της Apple στην περίπτωση της Αριζόνα και στην περίπτωση της FoxConn είναι εντελώς διαφορετική, διότι οι συνθήκες ελευθερίας της οικονομίας στις ΗΠΑ δεν μπορούν με τίποτα να συγκριθούν με τις συνθήκες της κινέζικης οικονομίας. Και σε αυτό παίζει ρόλο το κράτος και μόνον.

Ephemeron said...

@ mahler76
Σε αυτο που λεει ο CsLaKoNaS εχει δικιο "...οι συνθήκες ελευθερίας της οικονομίας στις ΗΠΑ δεν μπορούν με τίποτα να συγκριθούν με τις συνθήκες της κινέζικης οικονομίας. Και σε αυτό παίζει ρόλο το κράτος και μόνον."

Απ την αλλη πλευρα... η Apple ειναι μια τεραστια εταιρεια, ενω εμεις στην Ελλαδα που εχουμε παει "πολυ μπροστα" εχουμε Ελληνες "πατριωτες" που δεν πληρωνουν ουτε καν τους 2-3 Ελληνες υπαλληλους τους. Η τσεπη μας να ειν' καλα κι ας καει το συμπαν, τουλαχιστον η Apple εκανε κατι καλο για την gay κοινοτητα, ενω δεν ειχε καμια απολυτως υποχρεωση να το κανει...

Ephemeron said...

@ Ξενικός
"Άκρατη ελευθεριότητα, άκρατος συντηρητισμός" στο περιπου αλλα οχι ετσι ακριβως. Ομως μεχρι στιγμης τα πραγματα τρεχουν οπως και να εχει η κατασταση. Ας μην ξεχναμε οτι καμια χωρα δεν ειναι τελεια, κανενα κρατος δεν ειναι παραδεισος.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
"...διότι οι συνθήκες ελευθερίας της οικονομίας στις ΗΠΑ δεν μπορούν με τίποτα να συγκριθούν με τις συνθήκες της κινέζικης οικονομίας. Και σε αυτό παίζει ρόλο το κράτος και μόνον."
Well said, θα συμφωνησω σε αυτο.

mahler76 said...

Επιλεκτικές ευαισθησίες κύριοι. Απλό και ξάστερο.

mahler76 said...

Και για να συμπληρώσω, όταν οι εργαζόμενοι της FoxConn εργάζονται σε τρισάθλιες συνθήκες εργασίας επειδή δεν υπάρχουν και αλλού καλύτερες δεν σημαίνει πως έχουν ουσιαστικά επιλογή. Τυπικά σίγουρα, αλλά στην πράξη ναι με το ζόρι εργάζονται εκεί. Από εκεί και πέρα η Apple και κάθε Apple θα μπορούσε να ενδιαφερθεί και να απαιτήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους σκλάβους που φτιάχνουν τα προϊόντα της. Απλά δεν το θέλει για να μην μικρύνουν τα ποσοστά κέρδους της. Όσο για το συγκεκριμένο συμβάν με την Apple δεν ξέρω αν θα το έκανε με ετεροφυλόφιλο πρόεδρο ή αν πίστευε πως θα της αποφέρει αρνητική διαφήμιση.

mahler76 said...

"Και σε αυτό παίζει ρόλο το κράτος και μόνον."

Βρε κοίτα που το κράτος μπορεί να είναι και καλό μερικές φορές :)