Thursday, February 27, 2014

Κι ομως, αν προσπαθησουμε, γινεται!

Ενα απο τα πραγματα που ποτε μου δεν μπορεσα να χωνεψω, ειναι το ποσο ευκολα και χωρις καμια τυψη, μερικοι καταστρεφουν το περιβαλλον.
Σκουπιδια, μπουκαλια, χαρτια, αποτσιγαρα, φαγητα, και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις, και καπως ετσι καταπληκτικες τοποθεσιες μετα απο λιγο γινονται κατι σαν χωματερες.
Χωρις δευτερη σκεψη, χωρις καν να σκεφτουν καθολου, πολλοι καταστρεφουν οτι πιο πολυτιμο μπορουν να παραδωσουν στα παιδια τους, και τα παιδια των παιδιων τους.
Βεβαια υπαρχουν και οι "εξυπνοι"... "ελα μωρε τωρα, οτι και να κανουμε, ετσι κι αλλιως ολα χωματερες θα γινουν μια μερα, αφου κανενας δεν ενδιαφερεται"
Κι ομως υπαρχουν αρκετοι που ενδιαφερονται, κι αν προσπαθουσαμε ολοι μαζι ισως τα αποτελεσματα να ηταν ακρως εντυπωσιακα.
Παρακατω μερικες φωτογραφιες απο το ποταμι Elk River στην πολιτεια Oregon.
Μεσα και εξω απ το ποταμι ουτε το παραμικρο ιχνος απο σκουπιδια, παρ ολο οτι οικογενειες και οικογενειες απολαμβανουν καθημερινα το υπεροχο αυτο ποταμι. Τα νερα του ποταμου σαν κρυσταλλο, απιστευτα καθαρα!
Αν προσπαθησουμε πολλα μπορουν να γινουν, πολλες φορες με λιγα λογια και πολλες πραξεις, -ακομα και χωρις προσευχες- γινονται θαυματα!  αρκει να προσπαθησουμε!







6 comments:

mahler76 said...

Όλο έρημος μας λες πως είναι εκεί, αλλά δέντρα βλέπω, ποταμάκι με γάργαρο νερό. Μια χαρά σε βρίσκω :)

Ephemeron said...

@ mahler76
Κατα καποιο θαυμα παρ ολο οτι εχουμε πιο πολυ πρασινο απο την Αθηνα, και ποταμι 10 λεπτα απο εδω, ζουμε σε ερημο. Μερικα σημεια στην Νοτια Καλιφορνια ειναι στην κυριολεξια σαν την ερημο Σαχαρα! Αλλα αν οδηγησεις προς τα βουνα μεσα σε 45 λεπτα απο εδω, αφηνεις την ερημο και εισαι σε δασος, αφηνεις το καλοκαιρι και πηγαινεις σε ανοιξη. (Οι παραπανω φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες πολυ Βορεια απο εδω, για την ακριβεια... 1.470 χιλιομετρα Βορεια απο εδω)

Ξενικός said...

εδώ θα ρέει πολύ νερό ακόμα στο ποτάμι μέχρι να αποκτήσουμε ΟΛΟΙ οικολογική συνείδηση...
κι ως συνήθως, φταίει η... Τουρκοκρατία.
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Το περιβαλλον ειναι οτι πιο πολυτιμο εχουμε, πολυ πιο πολυτιμο απο πολλα αλλα. Αν καταστραφει σιγα-σιγα θα καταστραφουμε κι εμεις.

Anonymous said...

Όμορφες εικόνες! Γαλήνιες θα έλεγα!

Καλό μήνα!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Η πολιτεια του Oregon ειναι πολυ ωραια. Η φυση καταπληκτικη σε χανει να ξεχνας τα παντα και να μην θελεις να γυρισεις στις πολεις ποτε...