Wednesday, February 26, 2014

Ο μεσος μισθος...

Ο μεσος μισθος των πυροσβεστων που υπηρετουν στο Los Angeles ειναι... 142.000 δολλαρια το χρονο (πηγη Los Angeles Times).
Και ακουγοντας το ισως μερικοι να σκεφτουν οτι ειναι πολυ υψηλος μισθος.
Ομως αν το καλοσκεφτουμε...
Πρωτα θα πρεπει να λαβουμε υπ οψην οτι αυτοι οι πυροσβεστες ρισκαρουν την ζωη τους για την ασφαλεια του κοσμου καθε μερα! (και αρκετοι απο αυτους χανουν την ζωη τους καθε χρονο)
Τωρα, αν απο την αλλη πλευρα επισης λαβουμε υπ οψην, οτι στην Ελληνικη βουλη υπαρχουν πολιτικοι, που οχι μονο δεν ρισκαρουν την ιδια τους τη ζωη, αλλα με τις αποφασεις τους ισως ρισκαρουν τις ζωες εκατομυριων αλλων, και πληρωνονται για να τρελαινουν τον κοσμο με πανω απο 100.000 δολλαρια... ε τοτε... μου φαινεται οτι ο μισθος των πυροσβεστων στο Los Angeles ειναι σχετικα πολυ μικρος!

7 comments:

Hfaistiwnas said...

Μια χαρά είναι! χαχαχα! Δεν πέφτουν και βουλευτές μας στη φωτιά να τελειώνουμε..

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Πρεπει να αυξησουν τον μισθο του Τζαμτζη γιατι πεθαινει της πεινας ο κακομοιρης! ...καλυτερα να σταματησω εδω... :)

mahler76 said...

Βασικά συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Γιατί με αυτή την λογική τι μισθό έπαιρνε ο Μπούς όταν αιματοκύλισε το Αυγανιστάν και το Ιρακ; Οι πυροσβέστες του Λος Άντζελες ενδεχομένως να παίρνουν και λίγα αν αναλογιστείς την έκταση αστική και μή που πρέπει να προστατέψουν.

Ephemeron said...

@ mahler76
Ω ναι! σιγουρα ανομοια πραγματα! Οι πυροσβεστες σβηνουν τη φωτια ενω οι Ελληνες βουλευτες την αναβουν.

Anonymous said...

Άντε πάλι το δίλημμα! Να καταταγώ ή να εκλεγώ;

mahler76 said...

Να εκλεγείς κουμπαρούλα μου. Που να τρέχεις με την γόβα...

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Εαν σε ανησυχει η σκεψη σε ποια απ τις δυο δουλειες υπαρχει μεγαλυτερη περιπτωση να τρελλαθεις, γινε πυροσβεστης! Η βουλη εχει προ πολλου ξεπερασει τα τρελλοκομεια ολου του κοσμου!