Wednesday, February 12, 2014

Γρηγορης Βαλλιανατος: Εξω απ την ντουλαπα-μεσα στο γραφειο!

Ο Γρηγορης Βαλλιανατος ανακοινωσε την υποψηφιοτητα του για την δημαρχεια του δημου Αθηναιων στις επερχομενες αυτοδιοικητικες εκλογες!


Δοκιμασαμε το "μεσα στη ντουλαπα και μεσα στο γραφειο", τωρα ισως ηρθε η ωρα για το "εξω απ την ντουλαπα αλλα μεσα στο γραφειο" 
Η Ελλαδα χρειαζεται μεγαλες αλλαγες και οχι βηματα προς τα πισω! 
Καλη τυχη Γρηγορη! 

61 comments:

Hfaistiwnas said...

Λες να καταφέρει τίποτα;

CsLaKoNaS said...

Τον υποστηρίζεις επειδή είναι gay ή επειδή είναι φιλελεύθερος (δηλαδή libertarian για τις ΗΠΑ) ή επειδή είναι ο Βαλλιανάτος ;

mahler76 said...

Νεοφιλελεύθερους Θατσεριστές δεν ψηφίζουμε ποτέ. Οπότε προσωπικά δεν του εύχομαι καμία απολύτως τύχη.

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Μακαρι να τα καταφερει! Εχουμε βαρεθει τα ιδια και τα ιδια που δεν οδηγουν πουθενα...

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Τον γνωριζω απο την δεκαετια του 80 απο το ΑΚΟΕ.
Εχει τρεξει εχει κανει πραγματα, ενω αλλοι δεν εχουν κανει τιποτα...

Ephemeron said...

@ mahler76
Προσωπικα δεν ξεχνω οτι εχει κανει πραγματα, ας θυμηθουμε οτι μεσω Γρηγορη εφτασε και η υποθεση στην Ευρωπη για τα ομοφυλοφιλα ζευγαρια.
Απ την αλλη πλευρα ποιον να υποστηριξει κανεις; Αυτους που ηδη φιλανε τα χερια των δεσποτων ή αυτους που λενε οτι "για να παμε μπροστα θα φιλησουμε ακομα και τα χερια των δεσποτων";
Εχουμε βαρεθει τα ιδια και τα ιδια, θελουμε κατι καινουργιο, κατι που να δουλευει για τον κοσμο και οχι να την αραζει σε γραφεια και ασε το κοσμο ολο να καει...

mahler76 said...

Και που πήγε η υπόθεση των ομοφύλων ζευγαριών στην Ευρώπη κερδίσαμε κάτι πέρα από την προσωπική (για τον ίδιο δημοσιότητα); Άσε που αυτό θα το έβλεπαν και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνα τους κάποια στιγμή και θα την έριχναν την καμπάνα. Ακόμα κι αν αυτό είναι σημαντικό, ένας δήμος είναι πολύ περισσότερα από το να κάνεις κάπου μια διαμαρτυρία. Και το αγαπημένο πουλέν του παλαιού ΠΑΣΟΚ των Λαλιώτιδων και όψιμα Φιλελέ πολύ αμφιβάλω αν μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος. Όπως καταλαβαίνεις καλό λόγο δεν έχω να πώ ούτε έναν χαχα. Ευτυχώς εγώ ψηφίζω Πειραιά και δεν θα μπώ στο δίλημμα :)

Ephemeron said...

@ mahler76
Αν ειχα να διαλεξω μεταξυ της λεσβιας του ΚΚΕ -που για αυτην ειναι σαν να ΜΗΝ υπαρχουν γκεϊ στην Ελλαδα- και τον Γρηγορη θα ψηφιζα τον Γρηγορη.
Η Ελλαδα δεν μπορει να συνεχισει με τα ιδια και τα ιδια, εχθες ελεγαν οτι ειναι σε μια απο τις χειροτερες θεσεις στη λιστα των χωρων σχετικα με την ελευθερια του τυπου! Πως να μην ειναι στην χειροτερη θεση οταν διαφοροι οπως ο Πειραιως τραβανε στα δικαστηρια ομοφυλοφιλους; Βγηκε κανενας να φωναξει στον Πειραιως να μαζευτει; Οχι, γιατι ολοι θελουν να τους φιλανε τα χερια για να μην χανουν ψηφους.
Εχουμε βαρεθει τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια... χαλια!

mahler76 said...

Στον Πειραιώς πρέπει να βρεθεί κάποιος να κάνει μια μήνυση να τελειώσει η υπόθεση. Το να τον κράζει ο Βαλιανάτος στην τηλεόραση κι εμείς εδώ δεν αλλάζει κάτι. Όχι πως θα αλλάξει βέβαια με μια μήνυση, σε μια χώρα που ισχύουν νομοθετικά η εξύβριση αρχής, σημαίας, θρησκεύματος.

Όσο για τις κρυφές κάθε είδους οκ δεν θα διαφωνήσω για το μαύρο. Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο για το οποίο παραδέχομαι τον Βαλιανάτο. Για το ότι δεν υπήρξε ποτέ κρυφή. Αλλά όταν εκπροσωπεί μια τόσο επικίνδυνη πολιτική θεωρία όπως ο νεοφιλελευθερισμός, το οτι δεν είναι κρυφή δεν είναι αρκετό για να τον ψηφίσω.

CsLaKoNaS said...

@mahler76

Το τελευταίο σου σχόλιο είναι ο ορισμός της αντίφασης.


Στην πρώτη παράγραφο αναγνωρίζεις πόσο τυραννική είναι η κρατική εξουσία στην ζωή των πολιτών (διότι αυτό είναι το πρόβλημα στον (κάθε) Πειραιώς)

Στη δεύτερη παράγραφο θεωρείς επικύνδινη τη μόνη πολιτική θεωρία που αφαιρεί δύναμη από το κράτος και τη δίνει στους πολίτες.

CsLaKoNaS said...

Εγώ, αν ήμουν ψηφοφόρος Αθηνών, θα ψήφιζα τον Βαλλιανάτο αφού πρώτα έβλεπα το πρόγραμμά του για το Δήμο.

Το Βαλλιάνατο το συμπαθώ διότι είναι ένα έξυπνος άνρθωπος, πρεσβεύει ιδέες που συμφωνώ και παραμένει πιστός στις Αρχές του πληρώνοντας το τίμημα των επιλογών του.

Αν τώρα κερδίζει σε δημόσιες σχέσεις παλεύοντας για τα δικαιώματα των γκέι στην Ελλάδα, ας το έκαναν και άλλοι αυτό.

Ephemeron said...

@ mahler76
Αυτη τη στιγμη δεν προσπαθει να σπρωξει καποια "επικινδυνη" πολιτικη θεωρια, απλα κατεβαινει για δημαρχος. Τωρα αν αυτο το χαρακτηρισουμε "κακο", τοτε το οτι οι Ελληνες εβαλαν στη βουλη φασιστες που δουλευουν εναντιον των Ελληνων, πως θα επρεπε να το χαρακτηρισουμε;

mahler76 said...

@CsLaKoNaS
Και έλεγα πότε θα σχολιάσεις :)
Καμία αντίφαση φίλε μου. Για την τυραννία του κάθε Πειραιώς δεν φταίει το ΠΟΛΥ κράτος, φταίει το ΚΑΚΟ κράτος. Δυστυχώς οι φιλελεύθεροι δεν θέλετε να το καταλάβετε αυτό.

mahler76 said...

@Ephemeron
Οι Έλληνες έβαλαν φασίστες στην Βουλή γιατί επιτέλους (για αυτούς) υπάρχει νόμιμος πολιτικός χώρος που τους εκφράζει. Ούτε πλανημένοι είναι, ούτε διαμαρτυρόμενοι. Βασιλοχουντικοί, ρατσιστές, απόγονοι δοσίλογων, λαδέμπορων της Κατοχής, στρατόγκαβλοι καραβανάδες και μπάτσοι να το 7-8% που παίρνει σταθερά το κόμμα τους. Από εκεί και πέρα δεν σημαίνει πως επειδή ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι μια φασιστική θεωρία είναι και καλή. Άλλωστε κακώς τα συγκρίνεις νομίζω καθώς το ένα είναι μια οικονομική θεωρία το άλλο μια μισάνθρωπη ιδεολογία.

CsLaKoNaS said...

@Mahler

Α γιατί υπάρχει και καλό κράτος.

Το καλό και το κακό είναι υποκειμενικές έννοιες. Αυτό που εσύ κακό στον (κάθε) Πειραιώς, ο πιστός που τον παρακολουθεί το βλέπει καλό.

Η αντίφαση είναι ότι και οι δύο (ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ) τον πληρώνετε από τους φόρους σας.

Αυτή ακριβώς είναι η ανηθικότητα του κράτους.

Πληρώνεις από τους φόρους σου (δια της βίας δηλαδή) έναν άνθρωπο να μιλάει εναντίων της προσωπικότητάς σου.

Εμένα δε με νοιάζει να λέει ό,τι θέλει ο κάθε παπάς, (ή καθηγητής ή γιατρός ή δημοσιογράφος), αρκεί να μην τον πληρώνω από την τσέπη μου, αν δεν το θέλω....






CsLaKoNaS said...

Η ίδια λογική μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα θέματα Πολιτισμού, Υγείας, Παιδείας...Θέματα στα οποία ασχολείται το κράτος παραβιάζοντας όλες τις θεμελιώδεις ατομικές ελευθερίες.

mahler76 said...

@CsLaKoNaS
Φυσικά και υπ΄΄αρχει και καλό κράτος ή μπορεί να υπάρξει. Σίγουρα πάντως δεν μπορεί να υπάρχει μη κράτος. Ήρθες πάντως μόνος σου να αποδείξεις τι είναι το μόνο που ενδιαφέρει κάθε νεοφιλελεύθερο. Το να μην πληρώνει φόρους, ενώ μάλιστα μπορεί. Δεν σε ενδιαφέρει αν κάποιος είναι ρατσιστής, φασίστας, φονιάς αρκεί να μην τύχει να τον πληρώσεις. Αν δηλαδή το κράτος δεν πλήρωνε τους μισθούς των παπάδων δεν θα είχες κανένα πρόβλημα με τα κηρύγματα μίσους τους.

Και μιας και μιλάμε συγκεκριμένα για τον Δήμο της Αθήνας, πως θα αντιμετώπιζε ένας νεοφιλελεύθερος δήμαρχος την υφιστάμενη ανθρωπιστική κρίση με τους χιλιάδες φτωχούς και υποσιτισμένους της πόλης όταν είναι θέσει αντίθετος με οποιοδήποτε μορφή κοινωνικού κράτους, προσφοράς κλπ; Θα καταργούσε κάθε είδους φορολογία στους δημότες του (δημοτικά τέλη κλπ) όπως θα έπρεπε να κάνει λόγω "ιδεολογίας"; Και αν ναι πως θα λειτουργούσε τις δομές της πόλης;

CsLaKoNaS said...

Η δουλειά του Κράτους είναι πολύ σημαντική σε κάθε κοινωνία και φυσικά στην Ελεύθερη Κοινωνία.

Η δουλειά του Κράτους είναι αφ' ενός η ασφάλεια των πολιτών, αφ' ετέρου να επιβάλει την εφαρμογή των Νόμων και να απονέμει Δικαιοσύνη.

Μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω.

"δεν θα είχες κανένα πρόβλημα με τα κηρύγματα μίσους τους"

Όχι, διότι, σαν γκέι δεν θα έχουν καμία επίροή επάνω μου.

Όπως δε με απασχολεί και κανένα κύρηγμα μίσους της ΧΑ. Ας λένε ό,τι θέλουν. Ξέρω ότι λένε βλακείες και μπορώ να τους κοντράρω ανά πάσα στιγμή.

Τη στιγμή που κάποιος Ρουπακιάς θα πάει να με μαχαιρώσει, θέλω την αστυνομικό που ήταν δίπλα να βγάλει το όπλο της και να τον καθαρίσει.

Ή αν μπει ο Ρουπακιάς σπίτι μου να με καθαρίσει θέλω να το κράτος να με αφήνει να έχω όπλο σπίτι μου να τον καθαρίσω εγώ.

Η υφιστάμενη ανθρωπιστική κρίση είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν οφείλεται στο Δήμο και η λύση δεν περνάει μέσα από το Δήμο αποκλειστικά. Δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί δε γνωρίζω τις οικονομικές δραστηριότητες του Δήμου και τις εξουσίες του απέναντι στους δημότες του.

Ephemeron said...

@ mahler76
"Και αν ναι πως θα λειτουργούσε τις δομές της πόλης;"

Πολυ καλη ερωτηση!
Επ ευκαιριας στην Αμερικη η καθε τοπικη αστυνομια, δεν πληρωνεται απο το κρατος αλλα απο τους φορους των πολιτων (τοπικα). Δηλαδη η πολη του Los Angeles πληρωνει τους αστυνομικους της πολης και ΟΧΙ η κυβερνηση. Φυσικα το συστημα αυτο οπως και ολα τα αλλα εχει θετικα και αρνητικα σημεια...

CsLaKoNaS said...

Δεν υπάρχει καλό κράτος ρε Mahler...

Ο Δημόσιος Υπάλληλος θα πάρει τα ίδια χρήματα είτε δουλέψει είτε δε δουλέψει...Σε όλα τα κράτη του πλανήτη ισχύει το ίδιο πράγμα.

Εδώ στις ΗΠΑ, μόνο για το site του healthcare reform δαπανήθηκαν $230 εκατ. δολλάρια και το site δεν δουλεύει...

CsLaKoNaS said...

@Ephemeron

Το σύστημα εξουσίας των ΗΠΑ ήταν το πλέον αποκεντρωμένο και κατά συνέπεια από τα πλέον αποδωτικά.

Όσο το ομοσπονδιακό κράτος συγκεντρώνει εξουσίες έναντι των πολιτειών και όσο οι πολιτείες συγκεντρώνουν εξουσίες έναντι των δήμων, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν...

CsLaKoNaS said...

Όμως θα απαντήσω στην ανθρωπιστική κρίση.

Η ανθρωπιστική κρίση είναι κρίση των ανθρώπων και δε φέρει ευθύνη ο δήμος για την επιλυσή της.

Είναι ηθική μας υποχρέωση να βοηθάμε το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε κρίνει πως πραγματικά έχει ανάγκη και δεν υποκρίνεται (κάτι που το κράτος δε μπορεί με τίποτα να ελέγξει - βλεπε π.χ. το νησί των τυφλών).

Ώντας λοιπόν ηθικά ευαισθητοποιημένοι το επόμενο βήμα είναι η οργανωμένη φιλανθρωπία. Πράξη πολύ πιο εύκολη αν η τσέπη μας ήταν λιγότερο άδεια λόγω της φορολογίας (του κράτους).

mahler76 said...

@Ephemeron
Άρα πάλι από φορολόγηση ζει ο Δήμος. Και ναι μεν σε τοπικότερο επίπεδο, αλλά και πάλι θα υπάρχουν πολίτες που θα πληρώνουν για πράγματα που δεν θέλουν.

@CsLaKoNaS
Ο δημόσιος υπάλληλος θα πληρωθεί δουλέψει δεν δουλέψει αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα δουλέψει. Το ότι το ελληνικό δημόσιο ταυτίστηκε δικαίως ή αδίκως με την πληρωμή μη εργασίας δεν σημαίνει πως αυτό ισχύει αξιωματικά για κάθε κράτος.

mahler76 said...

@ CsLaKoNaS
Το οποιοδήποτε κράτος θα μπορούσε να ελέγξει πολύ καλά τι γινόταν στο νησί των τυφλών, απλά δεν ήθελε το ελληνικό να το κάνει. Όσο για την ανθρωπιστική κρίση, είναι προς το συμφέρον του κάθε δήμου και κράτους να την επιλύσει, υπάρχει άλλωστε δήμος χωρίς τους πολίτες του; Αυτό δεν σημαίνει βέβαια την άκριτη και χωρίς έλεγχο παροχή αγαθών και υπηρεσιών.

CsLaKoNaS said...

@Mahler

Ακόμα και αν δουλέψει Mahler κανείς δε μπορεί να κρίνει αν τα χρήματα που παίρνει είναι αντάξια της εργασίας του γιατί κανείς δεν είναι πελάτης του.

Εσύ ως ελεύθερος επαγγελματίας θα πουλάς την εργασία στην τιμή που ίδιος κρίνεις ότι σε συμφέρει για να ζήσεις στο στάνταρ που επιλέγεις. Ο πελάτης θα πληρώσει την εργασία σου αυτήν αν κρίνει ότι τον συμφέρει να την αγοράσει.

Η παραγωγικότητα του δημοσίου υπαλλήλου δε μπορεί να αξιολογηθεί ούτε από τον πελάτη ούτε από τον εργοδότη. Ο πελάτης δεν πληρώνει τον υπάλληλο και ο εργοδότης δεν πληρώνεται από την εργασία του υπαλλήλου.

Όλη η μισθοδωσία καθορίζεται αυθαίρετα και κανείς δε μπορεί να ελέγξει αν έχει μια οποιαδήποτε βάση. Επειδή όμως όλοι θέλουν περισσότερα και όλοι ζητάνε αυξήσεις το κράτος καταλήγει να φορολογεί παραπάνω τους πολίτες. Επειδή οι πολίτες είναι ψηφοφόροι και δε θέλουν φόρους (αλλά θέλουν κρατικές παροχές)...τότε το κράτος κόβει χρήμα...όταν δεν υπάρχει μηχανή να κοπεί χρήμα τότε το κράτος δανείζεται χρεώνοντας το μέλλον του.

Και όλα αυτά τα διαχειρίζεται μία νομενκλατούρα εξουσίας που στηρίζεται στους κομματικούς στρατούς και στα συνδικάτα... διαβάζοντας ποίηση

http://www.youtube.com/watch?v=nj1xJ-K_euU

Και όλο αυτό που ζεις είναι γιατί "εσύ" έκανες κάτι εντελώς παράλογο. Τους έδωσες τα χρήματά σου να τα διαχειριστούν έναντι εσού. Πίστεψες ότι αυτοί ξέρουν τι είναι καλύτερο για εσένα, από ό,τι ξέρεις "εσύ".

Αυτό που ζει η Ελλάδα συνέβει σε όλες τις χώρες της Δύσης που είχαν μεγάλα κράτη (γιατί είδαμε τι ήταν το ολοκληρωτικό παραπέτασμα και τι είναι τα απομεινάρια του).

Η Αγγλία τη δεκαετία του '70 ήταν στο ΔΝΤ ακριβώς γιατί είχε τη δομή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η χώρα ελέγχονταν από τα συνδικάτα και όλοι έκαναν μόνο απεργία.

Η Αγγλία (η πάλαι ποτέ αυτοκρατορία του κόσμου) σώθηκε από την ολοκληρωτική κατάρρευση και αναστήθηκε λόγω της Μάργκαρετ.

CsLaKoNaS said...

"Το οποιοδήποτε κράτος θα μπορούσε να ελέγξει πολύ καλά"

Μονο με ένα τρόπο.

Να βάλει κι άλλους ελεγκτες να ελέγξουν τους ελεγκτές που λαδώθηκαν και έδωσαν μαϊμού επιδόματα.

Δηλαδή να μεγαλώσει και άλλο το κράτος...Ε και γιατί να μη λαδωθούν και οι έξτρα ελεγκτές;

Αυτός ακριβώς είναι ο παραλογισμός της όποιας κρατικής δομής.

Ephemeron said...

@ mahler76
"αλλά και πάλι θα υπάρχουν πολίτες που θα πληρώνουν για πράγματα που δεν θέλουν."

Κρατος χωρις φορους ΔΕΝ γινεται, τωρα αν στους πολιτες δεν αρεσει να πληρωσουν αστυνομικους ας μην πληρωσουν, αλλα μετα ας μην κλαιγονται οτι δεν υπαρχει νομικη προστασια.
Αυτο μου θυμησε καποιον σε καποια αλλη πολιτεια που αρνηθηκε να πληρωσει φορο για την πυροσβεστικη υπηρεσια, δεν ηθελε να πληρωνει ειδικο φορο, μερικα σεντς το μηνα, γιατι θεωρουσε την πυροσβεστικη υπηρεσια μια κοροϊδια και κλεψια, και μετα απο πολυ καιρο το σπιτι του επιασε φωτια και η πυροσβεστικη ΔΕΝ πηγε να σβησει τη φωτια και το σπιτι εγινε σταχτη! Νομικα δεν μπορουσε να κανει τιποτα...

CsLaKoNaS said...

@Ephmemeron

Στην ελεύθερη κοινωνία έχεις το δικαίωμα να κάνεις λάθη ή να φερθείς βλακωδώς. Γιατί μόνο μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις.

Αυτός που του κάηκε το σπίτι μπορεί να κινηθεί νομικά εαν η υπηρεσία της πυροσβεστικής είχε one-time χρεώσεις και τις αρνήθηκε.

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε, το κράτος είναι παρα πολύ σημαντικό στους ρόλους της ασφάλειας και της απονομής δικαιοσύνης. Μόνο εκεί όμως. Οπουδήποτε αλλού τα κάνει μαντάρα...Είναι τελείως μη αποδοτικό.

Δεν είναι θέμα ότι οι έχοντες δε θέλουν να πληρώνουν φόρους. Είναι πως τους φόρους αυτούς τους καρπώνονται οι κυφήνες της εξουσίας, ενώ όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη δεν εισπράτουν παρά ψύχουλα. Εν τέλει όλοι γίνονται φτωχοί σε βάρους μίας ολιγαρχίας....

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Δυστυχως δεν ειχε το δικαιωμα να κινηθει νομικα! Ηταν καθαρα δικη του επιλογη να μην πληρωνει φορο (επι χρονια) για πυροσβεστικες υπηρεσιες.
Οπως πχ δικη μου επιλογη ειναι να μην πληρωνω ασφαλεια σεισμου (υπ οψην οτι εμεις ειμαστε ακριβως πανω στο ρηγμα του Αγιου Ανδρεα χο-χο!)Εαν γινει σεισμος και γινει το σπιτι κοματια, εγω ειμαι υπευθυνος, ουτε η πολιτεια ουτε η ασφαλεια και δεν εχω δικαιωμα να κλαιγομαι σε αλλους.

CsLaKoNaS said...

Περιμένε.

Αν η πυροσβεστική υπηρεσία είναι τύπου 911, νομίζω πως έχουν την υποχρέωση να παρέμβουν αν τους το ζητήσει και μετά να του κάτσουν ένα ωραιότατο λογαριασμό που θα τον κάνει να μετανιώσει που δεν πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία όπως η αστυνομία όπως τα νοσοκομειακά δεν εμπίπτουν απλώς στην κατηγορία της απλής ασφάλειας περιουσίας ή ζωής.

Δηλαδή αν και το δικό μου σπίτι καεί επειδή ο διπλανός μου έπιασε φωτιά και δεν πλήρωνε την πυροσβεστική τότε θα έρθουνε μόνο για μένα;

Η πυρόσβεση είναι και στην κατηγορία έκτακτης ανάγκης. Ωφείλουν νομίζω να παρέμβουν και μετά ας χρεώσουν τον ανασφάλιστο όσο θέλουν.

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
Συμφωνω αλλα... οπως φανταζομαι γνωριζεις η καθε πολιτεια εχει δικους της νομους. Και για αυτο καθε τοσο και λιγακι ακουγονται διαφορα "τρελλα" πραγματα.
Στην περιοχη μας επειδη εχουμε ατελειωτη ερημο τριγυρω, πολλοι "εξυπνοι" (τρομαρα να τους ερθει) σταματησαν να πληρωνουν την αποκομιδη σκουπιδιων και αρχισαν να πετανε τα σκουπιδια εδω και εκει. Ξερεις τι εκανε η τοπικη διοικηση; εβαλε την πληρωμη για τα σκουπιδια μεσα στο φορο ακινητου! Ετσι οποιος τολμησει να μην πληρωσει για τα σκουπιδια εχει να κανει με την εφορια! Και ετσι καθαρησε ο τοπος και η καθε χαζοχαρουμενη που ηθελε να "γλυτωσει" χρηματα το βουλωσε και ησυχασαμε!

CsLaKoNaS said...

Και αυτό είναι το υπέροχο με την αποκεντρωμένη εξουσία. Ο κάθε δήμος έχει τη δύναμη να επιβάλει τους δικούς του νόμους και ο κάθε δημότης μπορεί πιο εύκολα να έχει λόγο στη συνδιαμόρφωση των νόμων.

Χωρίς φυσικά να ξέρω την κατάσταση για τα σκουπίδια εκεί η τοπική διοίκηση θα έπρεπε να κάνει το εξής: χωρίς να μεταβιβάσει κανένα φόρο θα έπρεπε να αυστηροποιήσει τα πρόστιμα για μόλυνση του περιβάλλοντος και να αυξήσει τις περιπολίες, έτσι όποιος πάει να μολύνει το περιβάλλον να του αλλάξουν τα φώτα στα πρόστιμα.

mahler76 said...

@ CsLaKoNaS
Μια χαρά θα γινόταν να ελεγχθούν οι τυφλοί που λέγαμε χτες χωρίς επιπλέον ελεγκτές και κράτος κλπ. Μια ηλεκτρονική διασύνδεση υπηρεσιών θα είχε ως αποτέλεσμα να "χτυπήσει κόκκινο" όταν ο τυφλός πήγαινε να βγάλει δίπλωμα οδήγησης (όπως είχαν κάνει οι περισσότεροι). Όπως πάντως αποδεικνύει το παράδειγμα με τον τύπο και την πυροσβεστική που αναφέρατε, περισσότερο αποδοτικό, ασφαλές και φτηνό είναι να δίνεις λίγες δεκάρες κάθε χρόνο για μια υπηρεσία παρά να την πληρώνεις χρυσάφι μία στο τόσο όταν την χρειαστείς. By the way, τα στρατιωτικά έξοδα, εξοπλισμοί, άμυνα του κράτους κλπ ποιος τα καλύπτει χωρίς φόρους;

Ξενικός said...

αν τυχόν ο Βαλλιανάτος διαβάσει ό,τι διαμείφτηκε εδώ πάνω, θα καταλάβει γιατί δεν πρόκειται να πιάσει μεγάλα ποσοστά ψήφων. Άλλο η επιδίωξη των δικαίων, άλλο να ασκείς διοίκηση.
Αλλά... οι άλλοι υποψήφιοι θεωρούνται καλύτεροι;...
Ξενικός

mahler76 said...

@ Ξενικός
Ο Βαλλιανάτος δεν θα βγεί ποτέ γιατί σε ένα εκλογικό ακροατήριο ας πούμε κατά 90% str8, με τα κολλήματα, τις ιδεοληψίες τις φοβίες του ελληνικού πληθυσμού, όταν το μόνο θέμα για το οποίο αρθρώνεις λόγο είναι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων δεν τους κινείς το ενδιαφέρον. Ε, και μετά είναι όλα όσα λέμε ποιο πάνω και πολλά άλλα.

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Ενα μεγαλο κακο ειναι οτι οι Ελληνες εχουν μαθει επι δεκαετιες να ψηφιζουν το "κομμα" και οχι μια προσωπικοτητα ή ενα προγραμμα.

Ephemeron said...

@ mahler76
Το εχω πει και θα το ξαναπω... οσο οι πολιτικοι φιλουν τα χερια των δεσποταδων η Ελλαδα δεν θα δει γκεϊ δικαιωματα, οταν σταματησει η Ελλαδα να ειναι τσιφλικι του Πειραιως και του Ανθιμου, τοτε ισως κατι να γινει. ( κι αν η Ελλαδα φυγει απο την ΕΕ χαιρετα μου τον πλατανο για γκεϊ δικαιωματα και για πολλα αλλα)

CsLaKoNaS said...

@mahler

Και ποιος θα πατήσει το "enter" για να ελεγχθεί ηλεκτρονικά ότι ο "τυφλός" έχει και δίπλωμα οδήγησης;

Οι κατέχοντες εξουσία είναι οι αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι δε θέλουν καμία αυτοματοποίηση αυτών των υπηρεσιών: Έτσι ούτε ο "τυφλός" οδηγός ταξί θα πιαστεί αλλά ούτε και ο ίδιος ο πολιτικός προϊστάμενος όταν θα γίνει η μεγάλη δουλειά.

Είναι το ίδιο το σύστημα εξουσίας αυτό που διαφθείρει και το οποίο επιβιώνει από τη διαφθορά.

Η φαντασίωση του αριστερού ότι αρκεί ένας ενάρετος, αδιάφθορος κλπ κλπ πολιτικός (ή μία ομάδα) είναι μία ιστορικά αποτυχημένη φαντασίωση. Αλλοίμονο σε ένα σύστημα εξουσίας που περιμένει τον (α)κατάλληλο άνθρωπο στην (α)κατάλληλη θέση για να μας (σκλαβώσει) ή να μας σώσει.

Διότι ο δικός μου κατάλληλος είναι ο δικός σου απατεώνας.

Το σύστημα της ελεύθερης αγοράς είναι το μόνο σύστημα το οποίο μας επιτρέπει να συνυπάρξουμε μέσα από τη διαφορετικοτητά μας και να κερδίσουμε και οι δύο από αυτή.

Το κράτος εδώ οφείλεινα επιβλέπει-επιβάλει την τήρηση των νόμων οι οποίοι με τη σειρά τους οφείλουν να προστατεύουν ΜΟΝΟ τα ατομικά μας δικαιώματα και όχι να τα σε τρίτους.

Έτσι το κράτος πρέπει να έχει το μονωπόλιο στις τρεις εξουσίες (σε μία εξ αυτών συμπεριλαμβάνεται και και ο στρατός). Αυτό το μονωπόλιο ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα χρηματοδοτείται από φόρους, το κόστος των οποίων ουδεμία σχέση έχει βέβαια με αυτό που (καλούμαστε να) πληρώνουμε.

Το πρόβλημά μου δεν είναι ότι δε θέλω να πληρώνω φόρους. Το πρόβλημά μου είναι ότι τα λεφτά καταλήγουν ΠΑΝΤΑ στα χέρια κυφήνων τους οποίους δε μπορώ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ να ελέγξω. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Όλα αυτά έχουν εξηγηθεί από πολλούς διανοητές της Αυστριακής Σχολής Σκέψης. Ο καλύτερος από αυτούς είναι ο Friedrich Hayek ο οποίος από το 1945 στα βιβλία του : Ο δρόμος προς τη δουλεία, το Σύνταγμα της Ελευθερίας και το Human Action and Motivation (αμετάφραστο) εξηγεί πλήρως γιατί όλα τα κρατικίστικα μοντέλα ανάπτυξης (αριστερά,δεξιά) είναι καταδικασμένα να αποτύχουν φέρνωντας φτώχεια και δυστυχία στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

CsLaKoNaS said...

@Ξενικός

Η Φιλελεύθερη ιδεολογία (προς ανακούφιση του φίλου Mahler76) θα συνεχίσει να είναι ανύπαρκτη στη χώρα αυτή ενώ θα υποχωρήσει τα επόμενα χρόνια και στην Ευρώπη προς τέρψην πιο λαϊκίστικων (κυρίως ακροδεξιών) ιδεολογιών.

Η Φιλελεύθερη Ιδεολογία είναι η μόνη η οποία δεν εγγυάται happy end για όλους. Και αυτό, αν και πραγματικότητα, δεν είμαστε ποτέ έτοιμοι να το αποδεχτούμε. Είναι πάντα πιο εύκολο να λέμε πως κάποιος άλλος φταίει για την κατάντια μας. Ανθρώπινο....

mahler76 said...

Εννοείς το σύστημα της ελεύθερης αγοράς των καρτέλ των μεγάλων εταιριών που λυμαίνονται κάθε παραγωγικό και παροχής υπηρεσιών τομέα; Όσο για τον ενάρετο πολιτικό που λες, αυτός δεν είναι φαντασίωση της αριστεράς, αλλά μια φαντασίωση γενικώς καθώς αυτό αντίκειται στην ίδια την "ανθρώπινη φύση". Η ελπίδα πάντως πεθαίνει τελευταία ;)

Και βέβαια το πρόβλημά των φιλελεύθερων είναι πως δεν θέλετε να πληρώνετε φόρους. Έχω φίλο φιλελεύθερο που κάθε που πλησιάζει κάποιου είδους εκλογική διαδικασία (καλή ώρα οι Ευρωεκλογές) αρχίζει ανεπιτυχώς την κατήχηση. Δεν σπούδασε, οπότε δεν πρέπει να υπάρχει δημόσια παιδεία. Δεν χρησιμοποιεί τραίνο αρά δεν θέλει να πληρώνει φόρους για τον ΟΣΕ. Δεν έχει πάει ακόμα (και μακάρι ποτέ του το παλικάρι) σε νοσοκομείο άρα γιατί να δίνει χρήματα για ιατρική ασφάλιση και περίθαλψη, και πόσο καλύτερα θα ήταν αν δεν είχε καμία κράτηση από το κράτος (λες και χωρίς τις κρατήσεις ο μισθός του θα ήταν εκατομμύρια).

Το φιλελεύθερο σύστημα (ως ιδεολογία δεν το αναγνωρίζω) ευτυχώς δεν θα βρεί ποτέ του θέση στην Ελλάδα και όχι μόνο. Όχι γιατί δεν εγγυάται happy end, αλλά ούτε κάν επιβίωση για τους περισσότερους. Κάτι σαν την σωτηρία της Βρετανίας από την Θάτσερ που έγινε με την καταστροφή ολόκληρων παραγωγικών κλάδων της χώρας της, την εκτίναξη της ανεργίας και πολλά άλλα.

Όπως και να έχει εδώ θα είμαστε να μπορούμε να τα συζητάμε αγορίνα.

mahler76 said...

@Ephemeron
To θέμα είναι οι πολίτες να φύγουν από τα χέρια των παπάδων. Εδώ για τον διαγωνισμό κατασκευής του τζαμιού στην Αθήνα δεν αναλάμβανε χρόνια καμία (ιδιωτική παρακαλώ) εταιρία να το κατασκευάσει για να μην "στιγματιστεί" ή να μη της πέσουν οι φασίστες. Όσο για τα διακαιώματα, ομοφυλοφίλων, μεταναστών, γυναικών, κ.λ.π. καμία ευρωπαϊκή ένωση δεν μπορεί να τα διασφαλίσει. Φαντάζει ευκολότερο αυτό να γίνει μέσα από την Ε.Ε. (που σήμερα υπάρχει, αύριο όχι) αλλά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων, τότε δεν υπάρχει καμία τύχη.

Ephemeron said...

@ mahler76
"αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων..."
Υπαρχουν δυο μεγαλες ομαδες -κλικες- που ΔΕΝ θελουν να αλλαξει ο κοσμος νοοτροπια, ΔΕΝ θελουν ο κοσμος να ξυπνησει για να μην τους χαλασει τα σχεδια, και ειναι η ομαδα των πολιτικων και η ομαδα της εκκλησιας.
Δυστυχως οσο ο κοσμος αφηνει το εαυτο του να παρασυρεται απο τις δυο παραπανω ομαδες δεν προκειται ποτε να αλλαξει η νοοτροπια του...

mahler76 said...

@ Ephemeron
Σίγουρα ισχύει αυτό που λές, όμως από ένα σημείο και μετά είναι και στο χέρι μας (να που θα συμφωνήσω και λίγο με τον CsLaKoNa) να ενημερωθούμε, να διαβάσουμε να δούμε να ανοίξουμε το γαμημένο το μυαλό μας. Δεν είναι βέβαια εύκολο όταν ένα εκπαιδευτικό σύστημα σε μαθαίνει από το νήπιο στην παπαγαλία, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

CsLaKoNaS said...

"των καρτέλ των μεγάλων εταιριών"

Σε προκαλώ να μου βρείς μία πολυεθνική η οποία γιγάντωσε χωρίς κρατική βοήθεια. Χωρίς ευνοϊκούς όρους που ρύθμισαν κρατικοί αξιωματούχοι με το αζημίωτο σε βάρος των ανταγωνιστών και των μικροτερων παικτών.

Αυτό δεν είναι καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς. Είναι κορπορατισμός και η κρατική παρέμβαση (δηλαδή η δυνατότητα του κράτους να παρεμβαίνει) είναι ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.

"δεν θέλετε να πληρώνετε φόρους"

Δεν είμαστε κακοί άνθρωποι mahler μου λογω ιδεολογίας. Ούτε φιλοχρήματοι τσιγγούνηδες. Αν κάποιοι είναι και κρύβονται πίσω από την ιδεολογία αυτή τότε δε φταίει η ιδεολογία.

Η ιδεολογία της ελευθερίας υπάρχει (ωραίο βιντεάκι εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=Eb912RJIZ1s

)

με πολλούς θεωρητικούς από τον John Locke και μετά

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_liberalism

εως τους νεοφιλελέδες (μου αρέσει πολύ αυτή η φράση)

http://en.wikipedia.org/wiki/Neoliberalism

και τους libertarians

http://en.wikipedia.org/wiki/Libertarianism

--

Εγώ που πέρασα και από ελληνική δημόσια παιδεία και υγεία μπορώ να πω πως δε χρειάζεται καμία από αυτές.

Η Παιδεία και η Υγεία δεν είναι δικαίωμα. Είναι προνόμιο.

Προνόμιο ποιων;;;;

Αυτών που ενδιαφέρονται να είναι μορφωμένοι και σε καλή υγεία.

Το θέμα της υγείας έχει ανοίξει για τα καλά στις ΗΠΑ και θα καταρρεύσει. Είναι ανήθικο ο πολίτης που δεν ενδιαφέρεται για την υγεία του όταν τρώει ό,τι σκατολοϊδι του πασάρουν στα McDonalds κ τα KFC να απαιτεί (αυτό η φορολογία) από εμένα να του πληρώσω το τριπλό μπαλονάκι.

Γιατί δίπλα στο burger είχε και σαλατούλα...Όμως επελέγε αλλιώς ....Ήταν επιλογή του το τριπλό burger με πατάτα τηγανιτή σε βαλβολίνη και pepsi επί καθημερινής βάσης για 20 χρόνια---δικός τους και ο λογαριασμός.

Έτσι είναι...

Όσο για τη Θάτσερ....αν σε ενδιαφέρει βρες σε τι κατάσταση παρέλαβε την Βρετανία, σε τι κατάσταση την παρέδωσε και ποια η παρακαταθήκη της στο οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του Μπλερ μέχρι το 2000.

Αλλά μου κάνει εντύπωση βρε mahler76 γιατί είσαι τόσο σκεπτικιστής απέναντι σε ένα κοινωνικό σύστημα το οποίο είναι το πλεον προστατευτικό στα ατομικά δικαιώματα και τις επιλογές της σεξουαλικής ταυτότητας των ανθρώπων...

Σε τσατίζει ο Πειραίως; Πήγαινε στη Ρωσία να στηρίξεις τους γκέι...να δούμε αν γυρίσεις...Πήγαινε να δεις τι άφησε πίσω του το παραπέτασμα στο θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων...Πήγαινε μέχρι τον Περισσό να ρωτήσεις τι γνώμη έχει η Αλέκα για τους γκέι...

Διότι στην πολύ κακή φιλελεύθερη ΗΠΑ παντρεύονται και αποκτούν ίσα δικαιώματα....

mahler76 said...

@ CsLaKoNaS
Μακριά από μένα ο Πούτιν και η Αλέκα, αλλά σε ότι αφορά τα δικαιώματα των γκέι και νοτίως του Μισισίπι να πάω δύσκολα θα φύγω ζωντανός. Δεν είναι όλη η Αμερική L.A. και Νέα Υόρκη. Και κάτσε να φύγει ο Ομπάμα και να σας κατσικωθεί κάνας Τεξανός γελαδάρης πάλι και θα δείς που θα πάνε τα δικαιώματα (μας/σας). Αν και στο θέμα των αμβλώσεων ακόμα και το σημερινό ελληνικό κράτος είναι ποιο φιλελεύθερο από τον θρησκόληπτο αμερικανικό νότο των creationists. Όσο για την παιδεία και την υγεία οι απόψεις μας διαφέρουν ριζικά. Εγώ τις θεωρώ δικαίωμα και όχι προνόμιο των ολίγων που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα σπουδών και θεραπείας. Γιατί δεν είναι μόνο αυτοί που δεν θέλουν να σπουδάσουν αλλά και αυτοί που δεν θα μπορούν. Εκτός και αν στο φιλελεύθερο σύμπαν οι εργάτες πληρώνονται τόσο καλά ώστε να μπορούν να σπουδάζουν όπως όλοι. Όσο για το θέμα της υγείας, "μπαλονάκι" ενδέχεται να χρειαστεί και ο αθλητής και ο βέγκαν και όχι μόνο ο Μακντοναλντοφάγος. Φυσικά ο τελευταίος έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες αλλά κανείς δεν εξαιρείται. Οπότε όπως εσύ πληρώνεις άλλων τα νοσηλεία, έτσι πληρώνουν κι εκείνοι τα δικά σου.

mahler76 said...

"Σε προκαλώ να μου βρεις μία πολυεθνική η οποία γιγάντωσε χωρίς κρατική βοήθεια" να και κάτι που συμφωνούμε. Όντως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες είναι φορέας διαφθοράς των κρατικών οντοτήτων :)

Ephemeron said...

@ mahler76
Συμφωνω για την υγεια και την παιδεια.
Παιδεια και υγεια ειναι πρωτευοντα που δεν μπορουμε να τα αφησουμε στα χερια του καθε ανεγκεφαλου ή του καθε χασαπη. Λογικα καθε κρατος που δεν προσφερει παιδεια και υγεια ειναι καταδικασμενο να αποτυχει, το 99% του κοσμου θα παει στο πατο για να πετυχει για το 1% του κοσμου!

CsLaKoNaS said...

" Και κάτσε να φύγει ο Ομπάμα"

Πιστεύεις ότι τα δικαιώματα αυτά προέκυψαν από Προεδρική εντολή; Πιστεύεις πως η διάρθρωση εξουσίας στις ΗΠΑ είναι προσωποκεντρική;

Ευτυχώς, δεν είναι. Η δύναμη του Προέδρου έναντι των πολιτών είναι συνταγματικά περιορισμένη. Ο Ομπάμα θα μείνει στην Ιστορία ως θιασώτης των παρακολουθήσεων της NSA, χρέους 17 τρις δολλάρια (έβαλε τα 5 μόνος του) και του μεγαλύτερου φιάσκου με τη μεταρρύθμιση στην Υγεία.

Η μαγεία του Αμερικανικού συστήματος είναι πως όλοι αυτοί που γελάμε μαζί τους στο family guy δεν μπορούν με κανένα τρόπο να παρέμβουν στην προσωπική σου ζωή. Δεν μπορούν να εκλέξουν κανένα πολιτικό ο οποίος να νομοθετήσει στο τι θα κάνεις στο κρεβάτι σου.

Δικαίωμά τους να είναι pro-life δικαίωμά σου να μην είσαι.

--------
Έγραψα:

"Προνόμιο ποιων;;;;

Αυτών που ενδιαφέρονται να είναι μορφωμένοι και σε καλή υγεία."

Κατάλαβες:

"προνόμιο των ολίγων που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα"

Η σαλάτα του McDonalds δεν είναι ακριβότερη του burger. Επέλεξες το burger...καλά έκανες...εγώ γιατί να πληρώσω τη συνέπεια της κακής διατροφής σου;

Το ίδιο και για τον αθλητή. Επιλογή του να τρέξει παραπάνω από τις δυνάμεις του (ή να τρυπηθεί).

"Οπότε όπως εσύ πληρώνεις άλλων τα νοσηλεία, έτσι πληρώνουν κι εκείνοι τα δικά σου"

ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΡΕ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ. Δεν έχεις εσύ τα ίδια νοσήλια με τον μακντοναλντοφάγο....Εσύ είσαι υγιής επειδή αποφάσισες να μη φας τα σκατολοίδια που έφαγε ο άλλος και αρρώστησε από αυτό. Είναι σχιζοφρένεια να πληρώνεις παραπάνω για τον ανεύθυνο.

Προσοχή : Αν ο ανεύθυνος είναι φίλος σου (παιδί σου, σύντρόφος σου) τότε έχεις ηθική υποχρέωση να του επιστήσεις την προσοχή ή και να πληρώσεις για αυτόν. Τότε όμως πληρώνεις εθελοντικά - και καλά κάνεις!

Όμως ω του θαύματος η Δημόσια Δωρεάν Υγεία δημιουργεί μη υγιείς ανθρώπους όπως η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία αμόρφωτους....

Ποτέ δε εκτιμάς κάτι το οποίο σου προσφέρεται τζάμπα. Ποτέ δεν αναγνωρίζεις κάτι για το οποίο δεν αποφάσισες να παλέψεις...κάτι το οποίο δεν πληρώνεις ώστε να αντιληφθείς την πραγματική του αξία. Αυτό ακριβώς είναι η πλάνη του Σοσιαλισμού.

--
Η Παιδεία και η Υγεία είναι προνόμιο όσων θέλουν να τις κακτήσουν. Μας αρέσει δε μας αρέσει, έτσι είναι. Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα. Είναι κοινωνικής φιλοσοφίας.

Το θέμα είναι πιο οικονομικό σύστημα δίνει τις περισσότερες ευκαιρίες για πρόσβαση στις υπηρεσίες εκπαίδευσης.

--
"Εκτός και αν στο φιλελεύθερο σύμπαν οι εργάτες πληρώνονται τόσο καλά ώστε να μπορούν να σπουδάζουν όπως όλοι."

Είναι το σύστημα που σου δίνει κατ' αρχάς τη δυνατότητα να ξεφύγεις από τη φτώχεια σου: Το σύστημα της ελεύθερης αγοράς. Δεν υπάρχει άλλο σύστημα που να έχει παράξει ιστορικά τόσο πλούτο για τόσους πολλούς.

Δεν υπάρχει άλλο σύστημα που μπορεί να σε βγάλει από τη φτώχεια σου. Δες που βρίσκεται ο κόσμος σήμερα και που 100 χρόνια πριν....Πιστέυεις πως όλα αυτά έγιναν επειδή ένας μεγάλος ηγέτης τα αποφάσισε ή μία κεντρική επιτροπή τα ενέκρινε;

Δε γεννιόμαστε όλοι πλούσιοι όπως δε γεννιόμαστε όλοι με τα ίδια χαρίσματα και ελλατώματα. Ο πλούσιος ίσως να είναι πιο τυχερός...για λίγο (διότι αν είναι ανίκανος θα αποτύχει), ο φτωχός καλείται να παλέψει από άλλο σημείο εκκίνησης και το μόνο σύστημα μέσα στο οποίο μπορει΄να δείξει τις ικανότητές του και να ανελιχθεί είναι το σύστημα της ελεύθερης αγοράς.

CsLaKoNaS said...

@Εφημερε

"το 99% του κοσμου θα παει στο πατο για να πετυχει για το 1% του κοσμου! "

Ποτέ σε κανένα ελεύθερο σύστημα, το 1% πετυχαίνει επειδή απέτυχε το 99%.

Η πλάνη... ο θανατός σου η ζώη μου ...η πλάνη πως εσύ κέρδισες επειδή εγώ έχασα...είναι πλάνες και μόνο πλάνες...

Διότι αυτό που συμβαίνει με την ελεύθερη επιλογή να συνεργαστούμε δημιουργεί πλούτο...μεγαλώνει την πίτα.

Δεν κερδίζουμε το ίδιο...Εσύ μπορεί να κερδίζεις περισσότερο και το οικονομικό χάσμα μεταξύ μας να μεγαλώνει...Είναι αλήθεια αυτό: Οι πλούσιοι γίνονται πολύ πιο πλούσιοι από ό,τι οι φτωχοί λιγότερο φτωχοί. Πάντα όμως όλοι κερδίζουν και το στοίχημα είναι πως θα θεραπευτούν οι στρεβλώσεις αυτές ώστε αυτή η αδικία, αν πράγματι είναι αδικία, να ελαχιστοποιηθεί. Όσες φορές προσπαθήθηκε αυτό να γίνει με το κράτος τα πράγματα χειροτέρεψαν....

mahler76 said...

"Αλλά μου κάνει εντύπωση βρε mahler76 γιατί είσαι τόσο σκεπτικιστής απέναντι σε ένα κοινωνικό σύστημα το οποίο είναι το πλεον προστατευτικό στα ατομικά δικαιώματα και τις επιλογές της σεξουαλικής ταυτότητας των ανθρώπων...
"

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά Ρήγκαν και οι δύο Μπούς δεν είναι οτι ποιο φιλελεύθερο είχατε σε ηγέτες τις τελευταίες δεκαετίες; Που ήταν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων τότε;

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Οταν το 1% θα εχει δημιουργησει ενα συστημα οπου πχ οποιος εχει $ 200.000 για να κανει μια εγχειρηση ζει και οποιος δεν εχει απλα πεθαινει, αυτο κατ εσενα δεν θα οδηγησει στο "ο θανατος σου η ζωη μου";
Μερικες φορες νομιζω οτι εχεις πολυ Tea Party ρεπουμπλικανικη - ακροδεξια ιδεολογια, ή κανω λαθος;

CsLaKoNaS said...

Η ιστορία για τα δικαιώματα των γκέι στις ΗΠΑ έχει πολύ ενδιαφέρον. Ο Εφήμερος θα ξέρει καλύτερα να σου πει. Αυτό που έχει σημασία είναι πως το θέμα π.χ. των γάμων είναι πολιτειακό ζήτημα και όχι ομοσπονδιακό.

Ο Ρήγκαν δεν ήθελε τους γκέι και δε νομοθέτησε ούτε υπέρ ούτε κατά. Βέβαια τότε πρέπει να θυμηθείς πως τότε είχε σκάσει το AIDS και ο κόσμος από φόβο κατηγορούσε τις κρεπάλες των 70s και τους γκέι....

Ο Μπους ο σίνιορ επίσης δεν έκανε τίποτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο όπως και ο Μπους ο τζούνιορ. Ο τελευταίος ήταν ο πρώτος που έδωσε υπουργική θέση σε γκέι πολιτικό.

Ο Ομπάμα είναι "δικός σας" αλλά και πάλι λίγα μπορεί να κάνει σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το εξαιρετικό πράγμα στις ΗΠΑ είναι πως όλοι χωράνε...Το dc είναι μαζί με το San Fransisco οι πιο gay friendly περιοχές... Έχω δει τα πάντα και χαίρομαι πολύ γι αυτό. Έχω πολλούς φίλους γκέι και χαίρομαι πολύ που μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα όπως εγώ με την κοπέλα μου....

Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως αυτό το υπέροχο πράγμα μόνο μία ελεύθερη κοινωνία μπορεί να το "ανεχτεί"...

mahler76 said...

Α, τώρα είδα πως άφησες και άλλο μήνυμα.

Αν η πολιτική δεν είναι προσωποκεντρική τότε γιατί χρεώνεις στον Ομπάμα τις παρακολουθήσεις της NSA και τα υπόλοιπα που αναφέρεις;

Για το θέμα της παιδείας στο είπα διαφωνούμε. Σε ένα σύστημα όπως αυτό που αναφέρεις, εκ των πραγμάτων ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα είναι αποκλεισμένο από βασικά αγαθά. Όσο για τα νοσήλια, αυτό που δεν κατάλαβες πως είπα, είναι πως η υγεία δεν είναι κάτι αποκλειστικά στο χέρι μας να είναι καλή. Φυσικά έχουν σχέση και οι επιλογές μας αλλά όχι πάντα. Ακόμα κι αν εγώ επιλέγω μια καλή ζωή/διατροφή (γιατί, γνωρίζω, μπορώ κλπ) δεν αποκλείεται τα νοσήλια μου να υπερβούν ακόμα και του τύπου που κάθε μέρα τρώει μπιγκ-μακ.

Ναι ο κόσμος μας είναι πολύ διαφορετικός σήμερα. Σε πολλά καλύτερος, σε άλλα ίσως όχι. Και για το βασικό επίπεδο ζωής των ανθρώπων που καλυτέρευσε είναι υπεύθυνες κυβερνήσεις και όχι επιχειρήσεις. Όπου αφέθηκαν ανεξέλεγκτες οι επιχειρήσεις στην πλειοψηφία τους είχαμε και έχουμε ακραία εκμετάλλευση εργαζομένων, άθλιες συνθήκες εργασίας, εκμετάλλευση παιδικής εργασίας και πάει λέγοντας. Θες λόγω ανθρώπινης απληστίας και όχι λόγω αστοχίας του συστήματος; Να το δεχτώ. Όμως τον 20ο αιώνα οι κυβερνήσεις βελτίωσαν την ζωή των ανθρώπων.

Αυτό πάντως που πρέπει να διευκρινίσω για να μην παρεξηγούμαι, είναι πως δεν στηρίζω τον κρατισμό της μεταπολιτευτικής Ελλάδας στον οποίο προφανώς πάει το μυαλό σου όταν ακούς για κράτος. Αυτό είναι το μοντέλο προς αποφυγή.

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε ατυχίες στη ζωή υπάρχουνε, όμως δεν είναι ο κανόνας. Ο κανόνας λέει, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, πως τα προβλήματα υγείας τα αποκτούμε επειδή ζούμε ή δε ζουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Το παράδειγμά μου ήταν η διατροφή στις ΗΠΑ και πόσο ανθυγιεινή είναι. Ο Αμερικανός δεν ενδιαφέρεται να τρώει σωστά και να είναι υγιής. Η κακή διατροφή είναι επιλογή μας και μας δημιουργεί προβλήματα υγείας. Γιατί να πληρώσεις από την τσέπη σου, τη "μαγκιά" του άλλου να μην προσέχει την υγεία του (ή πολύ περισσότερο να μην έχει προνοήσει ότι θα έρθουν και ατυχίες στη ζωή οπότε να κάνει μια διαφορετική οικονομική διαχείριση...)

Εγώ θα ψήφιζα Ομπαμα και τις δύο φορές. Οι Ρεπουμπλικανοί αν δεν γίνουν πιο libertarian και να αφήσουν τα prolife, χριστιανοχαζοχαρούμενα ομοφοβικά παραληρήματα, θα εξαφανιστούν....

Είμαι libertarian αλλά σε εκλιπαρώ να μη με συγκρίνεις ποτέ με όλους τους παράουρους tea-partians των οποίων τα bumper-stickers απολαμβάνω απίστευτα !!! :)))

Ephemeron said...

@ mahler76
"Ρήγκαν και οι δύο Μπούς δεν είναι οτι ποιο φιλελεύθερο είχατε σε ηγέτες τις τελευταίες δεκαετίες;"

Μην το πεις αυτο εδω, γιατι ο κοσμος θα μεινει με το στομα ανοικτο...
Ο Ρηγκαν και οι Μπους μπορουν να χαρακτηριστουν "φιλελευθεροι" μονο αν τους συγκρινει καποιος με το Tea Party ή την Κου-κλουξ-κλαν. Ξεχνα τις ταμπελιτσες, στην ουσια ολοι τους ηταν σουπερ-συντηρητικοι ακρο-δεξιοι, υπερ των εταιρειων και κατα των ισων δικαιωματων! Οι ταμπελιτσες του ειδους "φιλελευθεροι" κλπ, εμενα δεν μου λενε τι-πο-τα! Αυτα που βλεπω ειναι οι πραξεις, τα εργα, και τα αποτελεσματα!

mahler76 said...

@ Ephemeron
Εννοώ φιλελεύθεροι στο οικονομικό σκέλος. (πάντως μπορεί να κάνω και λάθος ειδικός δεν είμαι). Δεν νομίζω να ήταν κρατιστές οι συγκεκριμένοι. Πάντως θα συμφωνήσω σε αυτό που λες στο τέλος απολύτως. .

@ CsLaKoNaS
Οι γκέι είναι φρί στο Σαν Φρανσίσκο και το D.C. όπως λες, αλλά όχι παντού στην Αμερική. Και δεν νομίζω οι περιοχές που αναφέρεις να είναι περισσότερο φιλελεύθερες οικονομικά από άλλες της Αμερικής. Απλά υπάρχει διαφορά παιδείας και κουλτούρας.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
"Ο κανόνας λέει, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, πως τα προβλήματα υγείας τα αποκτούμε επειδή ζούμε ή δε ζουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο."

Επιτρεψε μου να σε διορθωσω...
Εαν δυο γονεις ειναι και οι δυο διαβητικοι, εχουν καρδιακα προβληματα, κλπ κλπ τοσο μεγαλυτερες οι περιπτωσεις και τα παιδια τους να κληρονομησουν μια καθολου καλη υγεια χωρις να εχουν φαει τα σκουπιδοφαγητα που αναφερεις και χωρις τα ιδια τα παιδια να φταινε σε τιποτα. Μην ξεχνας ποτε την κληρονομικοτητα.

Υπαρχουν χιλιαδες αρωστιες που δεν εχουν να κανουν απολυτως τιποτα με την διατροφη, πχ καρκινος μετα απο επαφη με ραδιοενεργα στοιχεια και πολλες αλλες περιπτωσεις.
Δεν φταιει παντα ο αρωστος για την αρωστια του και τα κακα που τον βρηκαν, αντιθετως πολλες φορες ισως να φταινε καποιοι αλλοι, οι γονεις του, το αφεντικο του που τον εβαλε να δουλευει σε επικινδυνο περιβαλλον, κλπ κλπ

CsLaKoNaS said...

@Mahler76

Σιγά-σιγά αλλάζουν τα πράγματα αλλά αλλάζουν. Σε άλλες περιοχές δεν αλλάζουν καθόλου. Το θεμα στην κουβέντα μας είναι, πόσο απελευθερωμένες οικονομικά είναι οι κοινωνίες οι οποίες επιδέχονται και τέτοιες κοινωνικές αλλαγές όπως αυτή της αποδοχής των γκέι.

@ephemeron

Δεν είναι ο κανόνας και οι δύο γονείς να είναι διαβητικοί. Ένα νεογέννητο μωρό είναι κατά κανόνα ένα υγιές μωρό. Ένας άνθρωπος είναι κατά κανόνα υγιής. Η εκ γεννετής αρρώστια είναι η εξαίρεση. Όταν κάποιος ξεκινάει να κάνει οικογένεια οφείλει να έχει προνοήσει ο ίδιος για την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς του και να μην περιμένει από άλλους να το πράξουν, και αυτό είναι το φυσιολογικό.

Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν ανεύθυνοι γονείς και ανεύθυνοι άνθρωποι που η βλακεία τους προκαλεί προβλήματα στους ίδιους και την οικογένειά τους. Το ερώτημα είναι ποιο είναι το σύστημα εκείνο που θα τους καταδείξει το λάθος της στάσης τους αυτής...

Αν έχω τζάμπα περίθαλψη, είμαι ή δεν είμαι υγιής......γιατί να είμαι υγιής; Ας φάω και λίγο παραπάνω, ας πιω και λίγο παραπάνω...αν γίνει η στραβή είμαι εξασφαλισμένος...Τι με νοιάζει;

Αν είναι τζάμπα η παιδεία γιατί να διαβάσω; Θα μπω στο πανεπιστήμιο, θα βγω μετά από 10 χρόνια, θα κάνω και τέσσερις πέντε καταλήψεις, θα απαιτήσω διπλές τριπλές εξεταστικές θα αντιγράψω από δω από εκει από παραπέρα....θα περάσω κάποια στιγμή....θα έχω και όλα τα δικαιώματα στο πτυχίο...

Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο αυτό...

CsLaKoNaS said...

Μιλώντας για χώρες γενικά...Απλά τέλειο:


http://www.iefimerida.gr/node/143044

CsLaKoNaS said...

" Όντως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες είναι φορέας διαφθοράς των κρατικών οντοτήτων :)
"

Το αντίθετο συμβαίνει.

Ο μόνος λόγος που οι μεγάλες εταιρίες θέλουν να ελέγχουν τους πολιτικούς είναι γιατί οι πολιτικοί έχουν τη δύναμη να περνάνε ευνοϊκές ρυθμίσεις εις βάρος της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού - ο μόνος δρόμος να ελεγχθεί η γιγάντωσή τους!!!!

Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θέλουν ελεύθερη αγορά. Θέλουν ελεγχόμενη και ο μόνος τρόπος είναι μέσω των πολιτικών.

lobbying...

Το ίδιο κάνουν και οι κάθε είδους συντεχνίες....(δασκαλοι,καθηγητες,ταξιτζηδες,γιατροί,δικηγόροι κλπ κλπ κλπ κλπ ).