Saturday, November 9, 2013

Ελληνικα ΜΜΕ: Απιστευτα ψεματα και αδιαβαστοι δημοσιογραφοι

Ομολογω οτι λιγα πραγματα με εκπλησουν οσο τα Ελληνικα ΜΜΕ.
Μιλαμε για το χαος, με ολη τη σημασια της λεξης.
Σχεδον αδυνατον να αποφασισει καποιος αν πρεπει να ουρλιαξει απο θυμο ή εκπληξη.
Να φωναξει απο απογνωση, ετσι ωστε να τον ακουσει ολη η γειτονια, οταν ακουει τις φοβερες "απιστευτες ανακριβειες" καποιων ή να παθει εγκεφαλικο με το ποσο απροετοιμαστοι και αδιαβαστοι ειναι οι δημοσιογραφοι.
Και για να γινω πιο συγκεκριμενος, με παραδειγματα...
Σε συνεντευξη στην τηλεοραση να φωναζει καποιος οτι.. "σε καμια αλλη χωρα, πουθενα δεν φορολογουν κοματια γης, φορολογουν μονο κτισματα και σπιτια"
Λαθος και ψεμα..., σε ολες τις χωρες φορολογουν ειτε σπιτια, ειτε απλα κτηματα, φορολογουν τα ΠΑΝΤΑ, ολα οσα εχουν ιδιωτες, ειτε αυτα ειναι μαντρια, στανες, βουστασια, χοιροστασια, δασικες εκτασεις, ερημοι, βαλτοι, ορη-αγρια βουνα και ερημα λαγκαδια, ολα -μα ολα- φορολογουνται στις αλλες χωρες.
Και ο δημοσιογραφος για αλλη μια φορα... μουγκα!

Το τι λεγεται και περναει "στο ντούκου" ειναι κατι το απιστευτο !!!
Φανταζομαι καπως ετσι φτανουμε μεχρι στο σημειο ωστε μερικοι Ελληνες να μπορουν να "γραφουν" καινουργια Αμερικανικη Ιστορια και να βρισκει τους δημοσιογραφους "λιγακι" απροετοιμαστους.
Σε ενημερωτικη εκπομπη της Παρασκευης που περασε, πασιγνωστος καθηγητης πανεπιστημιου, ειπε σε δημοσιογραφο οτι... "να σας θυμησω οτι η πολιτεια της Καλιφορνιας πτωχευσε (!!!) και η ομοσπονδιακη κυβερνηση την εσωσε" (!!!!!)
Ποτε;;;
Εγω που ζω στην Καλιφορνια εδω και χρονια, δεν την θυμαμαι ποτέ να πτωχευσε!
Για ονομα της αρκουδας! ...τοσο πολυ "ζω στη κοσμαρα μου" και δεν πηρα χαμπαρι οτι η Καλιφορνια πτωχευσε;;;
Και η ομοσπονδιακη κυβερνηση εσωσε τις τραπεζες της Καλιφορνιας;;;
Ποιες τραπεζες της Καλιφορνιας;;;
Οι τραπεζες στην Καλιφορνια (Chase Bank, Bank of America, κ.α.) δεν ειναι τραπεζες της πολιτειας της Καλιφορνιας, ειναι τραπεζικες Αμερικανικες επιχειρησεις, που εχουν παραρτηματα σε διαφορες πολιτειες, οχι μονο στην Καλιφορνια!

Ο Αμερικανος συντροφος μου με εχει μαθει αρκετα καλα με τα χρονια...
Οταν με βλεπει να τριγυριζω στο σπιτι με τα ασυρματα ακουστικα στα αυτια και να ουρλιαζω, ή να γελαω, ή να καγχαζω, ή να με βλεπει να χτυπαω το κεφαλι μου στο τοιχο, τωρα πια γνωριζει καλα οτι απλα... παρακολουθω ελληνικη τηλεοραση ή ραδιοφωνο!

5 comments:

ασωτος γιος said...

μα γιατί το λες αυτό? τα ΜΜΕ τα ελληνικα είναι τόσο έντιμα τσ τσ τσ , τα αδικείς
χεχε\

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
Μου "αρεσει" που οτι λενε το λενε με τετοια πειστικοτητα, και με το υφος του "ξερολα", που κανει τους αλλους να δεχονται σχεδον οτι κι αν ακουσουν χωρις σχεδον καμια ερωτηση.
Το κακο βεβαια ειναι οτι ο πολυς κοσμος καταπινει οτι ακουει νομιζοντας τα για αληθειες απο στοματα σοφων και μορφωμενων.
Φοβερο τσιρκο!!!

Xenoudis - Ξενούδης said...

Γενικά, τα ελληνικά ΜΜΕ είναι είτε κομματικά, είτε συμφερόντων. Πολλοί δημοσιογράφοι πάλι κάνουν τους ειδικούς εκεί που δεν τους παίρνει. Όσο για καθηγητές, κι εκεί πολλές φορές παραταξιακός ο λόγος... Η αδυσώπητη πραγματικότητα όμως είναι το κριτήριο και το μέτρο: φοροδιαφυγή, εισφορδιαφυγή, στρεβλή παιδεία, φτωχή επαγγελματική ικανότητα. Τέσσερεις δεκαετίες μας έμαθαν να καταναλώνουμε και να τα δίνουμε όλα για μια θεσούλα στο Δημόσιο. Όλα αυτά δεν διορθώνονται μέσα σε λίγους μήνες κι ακόμα λιγότερο μπορεί να τα διορθώνει το ίδιο το κομματικό καθεστώς που προκάλεσε αυτά τα δεινά με την πάροδο του χρόνου...
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Θα ευχομουν να μην εχεις δικιο, αλλα δυστυχως τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα λες!

Hfaistiwnas said...

Άμα είναι αδιάβαστος ο άνθρωπος.. το κακό είναι οτι παιρνάνε και στον κόσμο τα ψέματα..
Καλημέρα!