Thursday, November 7, 2013

Αλλη μια μερα...

Αλλη μια μερα, σαν ολες τις αλλες, εκτος του οτι η σημερινη εκρυβε μερικες εκπληξεις...

Η πρωτη εκπληξη ηταν να διαβασω... "Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", και καπου στο κειμενο του αρθρου να δω το ονομα ενος παλιου καλου φιλου.
Ευχομαι και αλλες τετοιες ενεργειες, ετσι ωστε να δουμε την αληθινη, την πραγματικη δημοκρατια να λαμπει αλλη μια φορα κατω απο τον Ελληνικο ουρανο.

Η δευτερη εκπληξη ηρθε με ενα e-mail απο το Βερολινο...
Πριν περιπου τρια χρονια, αποφασισα να μαθω παραγωγη μουσικης, δημιουργια και επεξεργασια ηχου, και γενικα να βουτηξω πιο βαθια σε μια -σχετικα- αγνωστη θαλασσα. Τα πολυπλοκα software μουσικης παραγωγης με μαγεψαν. Ο τεραστιος χρονος και επίμονη εξασκηση που απαιτειται για την μαθηση τους δεν με φοβησε καθολου, αντιθετα ακομα και τωρα συνηθιζω να το βλεπω σαν μια απιστευτη περιπετεια οπου μπορει κανεις να βρισκει συνεχως καινουργια μονοπατια ή να χανεται σε απιστευτα δαιδαλωδεις και ανεξερευνητους διαδρομους!




Προσφατα αποφασισα να λαβω μερος σε ενα διαγωνισμο remix και ετσι θα επρεπε να αφιερωσω ατελειωτες ωρες και ημερες, πανω απο το laptop.
Το σημερινο e-mail απο το Βερολινο με εκανε να χαμογελασω οταν διαβασα το μηνυμα...
"Η επιτροπη συμμετοχης του Smithsonian Institution αποφασισε να συμπεριλαβει το remix που στειλατε για τον διαγωνισμο"

Περιεργα μονοπατια, στενοι δρομοι, δαιδαλωδεις διαδρομοι, ανεξερευνητα τοπια, παντα καπου θα μας βγαλουν, ομως η ιδια και η ιδια βολτα στη στενη γκριζα γειτονια μας, που την προτιμαμε λογω παραδοσης και ασφαλειας, δεν προκειται να μας οδηγησει πουθενα αλλου παρα στην ιδια βαρετη γκριζα γειτονια μας.
Ποτε δεν ειναι αργα να ξαναμαθουμε για αλλη μια φορα να ονειρευομαστε...

8 comments:

aizen999 said...

Καλη τυχη στο διαγωνισμο!
οσο για την καταδικη,μαλλον δε θα οδηγησει σε αυτοματη αλλαγη νομοθεσιας,αλλα μπορει να χρησιμοποιηθει σα μοχλος πιεσης προς τους θεσμους(λογω του δεδικασμενου μελλοντικες υποθεσεις με τις ιδιες προκειμενες θα δικαιωνονται αυτοματα χωρις επαναληπτικες δικες).Πρεπει να προσεχουμε ομως στη χρηση του,γιατι μπορει να οδηγησει σε αντιθετα αποτελεσματα αν νιωσουν οι ελληνες οτι αμφισβητειται η εθνικη τους κουλτουρα και κυριαρχια και να αντιταχθουν σε αυτο μονο για να νιωσουν ελευθεροι κι ανεξαρτητοι

mahler76 said...

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!!

Ephemeron said...

@ aizen999
Ευχαριστω!
Νομιζω οτι ετσι ανοιγουν πορτες για αλλαγες. Τα Ελληνικα δικαστηρια δεν θα μπορουν να κανουν του κεφαλιου τους, εφ οσον η Ελλαδα θα συνεχισει να ειναι στην Ευρωπαικη Ενωση.
Απ την αλλη πλευρα, ο κοσμος καποτε θα ερθει στο σημειο και θα καταλαβει οτι η "εθνικη κουλτουρα" δεν κινδυνευει αν το κρατος αναγνωρισει δικαιωματα στο Μητσο και το Βαγγελη που συζουν!
Ενω οι ιδιοι οι Ελληνες εχουν στην κυριολεξια καταστρεψει την Ελληνικη γλωσσα μετα θα τους πειραξουν τα δικαιωματα του Μητσου και του Βαγγελη γιατι θα καταστρεψουν την "εθνικη κουλτουρα";;; Νομιζω αργα ή γρηγορα ο κοσμος θα καταλαβει και θα αλλαξει... οπως εγινε και εδω!

Ephemeron said...

@ mahler76
Ευχαριστω! :)

Xenoudis - Ξενούδης said...

Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Τί πιο ωραίο από μια δημιουργική προσφιλή ενασχόληση, και μάλιστα με αναγνώριση;
Καλή επιτυχία!
Ξενούδης

ασωτος γιος said...

καλη επιτυχία φιλε
το χεις

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Ευχαριστω πολυ!
"Γηράσκω αεί διδασκόμενος"
Ετσι, ετσι ακριβως!

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
Ευχαριστω πολυ! Δεν τρεφω μεγαλες ελπιδες, γιατι ειμαι σχεδον 100% αυτοδιδακτος, και επισης γιατι υπαρχουν παρα πολλα ταλαντουχα ατομα εκει εξω! Η επιτροπη διαλεξε συνολικα 280 κοματια απο ολες τις χωρες.
Απλα χαιρομαι να μαθαινω, και χαιρομαι ακομα πιο πολυ οταν κατι καλο βγαινει απ την οποιαδηποτε μαθηση.