Tuesday, August 20, 2013

Στιγμες...

...ο σκυλος μας ο Rex στραμπουληξε το ποδι του...


...ο φιλος μου (συζυγος μου τωρα...) μου στελνει φωτογραφιες απο μια λιμνη στα συνορα του Καναδα, για να μου δειξει την πρωϊνη ψαριά του...


...οι φωτιες τριγυρω για αλλη μια φορα μας θυμιζουν ποσο ευαλωτοι ειμαστε...




...συνεχιζω να διαβαζω χιλιαδες σελιδες και να βλεπω δεκαδες ωρες βιντεο-μαθηματα για παραγωγη μουσικης μεσω software...


...και η ζωη, αυτη η "μικρη περιπετεια", αυτο το "ονειρο" που περνα τοσο γρηγορα, αυτος ο αγωνας, αυτες οι μοναδικες προσωπικες στιγμες που ζει ο καθενας μας, συνεχιζονται.
Και οπως περνουν τα χρονια, τοσο κρατω την αποσταση μου, μακρια απο τους "λαγους και τα πετραχηλια" που υποσχονται "αψογοι πολιτικοι ηγετες" και "αμεμπτοι θρησκευτικοι καθοδηγητες", τοσο κρατω την αποσταση μου απο "διανοουμενους" που ανα πασα στιγμη αποτασονται την διανοηση και εναγκαλιζονται το βολεμα.
Και οσο εχω τη δυναμη και κρατω την αποσταση μου, τοσο οι στιγμες της ζωης μου γινονται περισσοτερο δικες μου, περισσοτερο αληθινες, περισσοτερο ιδιαιτερες, ιδιαιτερες οπως το βουτηγμα του γερακιου, ο ελιγμος του χελιου, το πηδηγμα του δελφινιου, το ουρλιαχτο του λυκου, το κολυμπι του σολομου εναντια στο ρευμα του ποταμου, το κελαϊδισμα των πουλιων μετα την καταιγιδα, η αναπαυση της γατας κατω απ το ζεστο ηλιο, και το χαρουμενο γαυγισμα του πιστου σκυλου.

17 comments:

Hfaistiwnas said...

Και εσείς έχετε φωτιές; Μα τι κάνουν πια!! Να συνεχίσεις να κρατάς την απόστασή σου! Καλημέρα!!!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Μετα απο μερες επιτελους σταματησαν οι φωτιες, αλλα συνεχιζουμε ολοι στην περιοχη να ειμαστε σε επιφυλακη γιατι δεν ειχαμε σχεδον καθολου βροχη αυτη τη χρονια. Ευτυχως δεν ειχαμε ανθρωπινες απωλειες, αλλα δυστυχως εκατονταδες χιλιαδες στρεματα εχουν καει μεχρι τωρα... :(
Καλημερα! :)

mahler76 said...

Δηλαδή παντρευτήκατε;; Περαστικά στον σκύλαρο. Για την ψαρούκλα δεν έχει περαστικά αλλά καλοφάγωτη χαχα.

Ephemeron said...

@ mahler76
Ναι, μετα απο τοσα και τοσα χρονια ζωντας μαζι τελικα παντρευτηκαμε. Πολλα τα ηλικιωμενα gay ζευγαρια που εχουν χρονια σχεσης αποφασισαν να νομιμοποιησουν την μακροχρονη σχεση. (πολλα τα οικονομικα ωφελη, ιατρικες ασφαλειες, φορολογικες -και αλλες- απαλλαγες, δικαιωματα συνταξεων κλπ. που δεν ειναι ευκολο καποιος να τα παραβλεψει εκτος κι αν ειναι πλουσιος...)

mahler76 said...

Μπράβο μπράβο, πολύ χαίρομαι :)
Άντε και στα δικά μας οι λεύτεροι.

Ephemeron said...

@ mahler76
Ελπιζω γρηγορα και εκει!
Νομιζω οτι τωρα ειναι η ωρα να αλλαξουν πολλα πραγματα και εκει, απο gay γαμους μεχρι καυση των νεκρων, απο το συστημα παιδειας μεχρι κυβερνητικες βοηθειες για οικονομικα αδυναμους, κλπ-κλπ. Οι αλλαγες εχουν καθυστερησει στην Ελλαδα παρα-παρα πολυ, -προς συμφερον των λιγων και την δυστυχια των πολλων.

mahler76 said...

καλά μην ελπίζεις. εδώ δεν βρίσκεται ανάδοχος εταιρία να φτιάξει το τζαμί της Αθήνας από τον φόβο των φασιστών, θα γίνουν τα υπόλοιπα; Ιδικά τα γκέι δικαιώματα είναι καταδικασμένα πλέον για δεκαετίες.

Ephemeron said...

@ mahler76
Οι αλλαγες πρεπει να γινουν γιατι ειναι αλλος ενας λογος για να δειξουν στους φασιστες οτι δεν θα τους περασει! Οσο για τα gay δικαιωματα ακομα πιστευω οτι αν δεν ηταν στην μεση η εκκλησια, δεν θα υπηρχε προβλημα. Παρ ολο οτι πολλοι λενε "κανενας δεν δινει σημασια στους κληρικους", αυτο ειναι ενα ψεμα. Ειναι ποτε δυνατον σε μια χωρα "κανενας να μην δινει σημασια στους κληρικους" αλλα να τους πληρωνουν για να λενε πραγματα που κανενας δεν δινει σημασια ή δεν πιστευει;;;

mahler76 said...

Ναι αλλά δεν είναι μόνο οι κληρικοί. Γιατί οι παπάδες είχαν αντιδράσει και στον πολιτικό γάμο και δεν τους πέρασε. Ενώ με τα γκέϊ δικαιώματα είναι διαφορετικά. όλοι σχεδόν είναι εναντίων μας ή απλά αδιάφοροι. Σε μια χώρα πάντως που γενικά τα δικαιώματα και οι ελευθερίες περιορίζονται συνεχώς, είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι.

Ephemeron said...

@ mahler76
Η εκκλησια εχει ακομα μεγαλη δυναμη και επιρροη στο κοσμο, και ο Αρχιεπισκοπος και ολοι οι δεσποτες μαζι θα μπορουσαν, ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ, να κανουν το φασισταριο σκονη! αλλα θα γινοταν μονο ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ... (ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας...)

Ephemeron said...

@ mahler76
Το ιδιο γινοταν κι εδω! Η gay κοινοτητα χτυπιοταν σαν χταποδι επι χρονια απο πολιτικα κομματα, θρησκευτικα ιδρυματα, κλπ κλπ
Ομως πιστευω οτι αργα ή γρηγορα (ευχομαι γρηγορα) οτι ο κοσμος εκει θα πιστεψει, οπως κι εδω, οτι το να εισαι gay δεν σταματαει τον ηλιο να ανατελει και το οτι αν ο γειτονας σου ειναι gay και εχει τα ιδια δικαιωματα με εσενα ειναι καλυτερα για ΟΛΟΥΣ.

mahler76 said...

Μα και το φασισταριο να έκαναν σκόνη, αυτό δεν σημαίνει πως εμείς θα παίρναμε τα δικαιώματα που μας αξίζουν. Οι Ναζιστές στης Χ.Αυγής είναι απλά μια επιπλέον δυσκολία. Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η οικονομική κρίση. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, της αδερφής, του μετανάστη του φτωχού, παρά μόνο για το πόσα παίρνει ή μάλλον πόσα πλέον δεν παίρνει. Είναι δυστυχώς μια θλιβερή πραγματικότητα. Και θα είναι έτσι για πολύ ακόμα.

Ephemeron said...

@ mahler76
Ναι, δυστυχως τα πραγματα ειναι πολυ ασχημα για παρα πολλους, σιγουρα μια θλιβερη πραγματικοτητα οπως λες κι εσυ, αλλα ας μην ξεχναμε οτι στην πραξη ειναι αδυνατον να φτιαχτουν ολα την ιδια στιγμη σαν ενα θαυμα. Ενα-ενα και με υπομονη, πολλα μπορουν να διορθωθουν εφ οσον το θελουμε και προσπαθησουμε. Η περιοχη που ζω εχει συνολικα περιπου 500.000 κοσμο, και το 2008 που μας χτυπησε η μεγαλη "κατραπακια" η ανεργια τοπικα ειχε φτασει στο...35% Το ελεγα σε φιλους στην Αθηνα και δεν με πιστευαν. Το κακο ειναι οτι η συμφορα μπορει να συμβει σε ενα δευτερολεπτο αλλα το φτιαξιμο χρειαζεται χρονο...

Ξενικός said...

για τα πολυπόθητα δικαιώματά μας: το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, αλλά εδώ στην Ελλάδα πολλά ποτάμια είναι... ξερά! Παιδεία και πάλι παιδεία, μόνο από κει η σωτηρία! Και δυστυχώς η αναμόρφωση της παιδείας παίρνει χρόνο...
Εύχομαι κάθε επιτυχία με την ψηφιακή σύνθεση!
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Υπαρχουν πολλοι που δεν θελουν να αφησουν τον κοσμο να παει μπροστα μονο και μονο για τα προσωπικα τους συμφεροντα. Θελουν να συνεχισουν το βολεμα τους, να συνεχισουν να κλεβουν, να μην πληρωνουν, κι ας παει να καει ο κοσμος ολος, -και απο πανω λενε οτι ειναι και πατριωτες! Και ετσι, μ' αυτο και μ' εκεινο, χρονο με το χρονο, μερικοι καταντησαν την χωρα σαν ενα τεραστιο reality show της απολυτης σχιζοφρενειας.
Εχεις δικιο. Δυστυχως η μεχρι τωρα "παιδεια" -ας μην γελιωμαστε- εχει αποτυχει παταγωδως. Η παιδεια ειναι απο τα πρωτα πραγματα που πρεπει να αλλαξουν.

Anonymous said...

Περαστικά στον Ρεξ! Ο οποίος είναι κανονικός σκύλος. Διότι τον δικό μου (τον Σήφη) δεν τον λες και τόσο σκύλο. Μάλλον ξεσκονόπανο τον λες!

Καλό μήνα!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Ευτυχως ειναι πολυ καλυτερα!
Ολα τα σκυλακια, γατακια, κλπ, ΟΤΙ και να ειναι, ειναι αξιολατρευτα και γλυκυτατα (σε αντιθεση -δυστυχως- με τους ανθρωπους...)
Καλο μηνα!