Thursday, May 16, 2013

Ουτε κι αυτη γνωριζει συνορα!

Θυμαμαι οταν ειχα πρωτο-ακουσει τη φραση "η αγαπη δεν γνωριζει συνορα" μου αρεσε παρα πολυ, αλλα... υπαρχουν κι αλλα πραγματα που δεν γνωριζουν συνορα, πολυ περισσοτερο απο οτι η αγαπη.
Μιλαμε -αλλη μια φορα- για τη διαφθορα.
Διαβαζω απο την Los Angeles Times για τα απιστευτα ποσα που πληρωνουν οι φορολογουμενοι πολιτες στο Ισραηλ για τα εξοδα συντηρησης, των τριων κατοικιων (μια υπηρεσιακη και δυο ιδιωτικες) του πρωθυπουργου Βενιαμιν Νετανιάχου, τα οποια το 2012 εφτασαν το 1,5 εκατομυρια δολλαρια!!!
Μεταξυ αλλων στη λιστα εξοδων συντηρησης διαβαζω τα παρακατω...
11,000 δολλαρια το μηνα για φαγητο και φιλοξενια.
1,450 δολλαρια το μηνα για κουρεμα και καλυντικα.
27,000 δολλαρια το μηνα για καθαριοτητα.
Και ολα αυτα, την ιδια ωρα που ο Νετανιαχου ζηταει απο το κοσμο του Ισραηλ να δεχτει περικοπες και αυστηρα οικονομικα μετρα.
27,000 δολλαρια το μηνα για καθαριοτητα;;; Δεν μπορω να καταλαβω... στους "σταυλους του Αυγεία" ζει η οικογενεια Νετανιάχου και χρειαζονται τοσα χρηματα για καθαριοτητα;;;
Τι να πει κανεις;
Σιγουρα, η αγαπη δεν γνωριζει συνορα, αλλα που να δεις η διαφθορα μεχρι που φτανει και τι "θαυματα" κανει.

10 comments:

ασωτος γιος said...

τι να πω , νομιζα οτι ηταν καταγωγης ελληνικης αλλα με διαψευδεις

Hfaistiwnas said...

Αν είναι δυνατόν!!!

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
Παντου τα ιδια! Απλα σε μερικες χωρες καποιοι το εχουν παρακανει και ετσι μερικες φορες ο κοσμος εχει την ευκαιρια να δει και να ακουσει πιο πολλα...

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Κι ομως... ειναι αληθεια!
Και φυσικα γνωριζουμε ποιος "πληρωνει την νυφη", οπως παντα...

Xenoudis - Ξενούδης said...

Η εξουσία διαφθείρει...
Η μόνη διαφορά το πόσο βαθιά βάζουν το δάχτυλο στο μέλι, και πόσο συχνά.
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Ναι, δυστυχως, ετσι οπως το λες.

stereocage said...

Γεια σας. Άσχετο, αλλά βρήκα αυτό το άρθρο πριν λίγο και μου θύμισε εσάς.

http://www.iefimerida.gr/news/106070/%CE%B5%CE%B6%CE%B7%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B9%CE%AC-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9

Ephemeron said...

@ stereocage
Διαβασα το αρθρο, πολυ ενδιαφερον.
Η δικη μου ιστορια ειναι λιγακι διαφορετικη. Με το τελος του γυμνασιου αρχισα να ταξιδευω και οσο περνουσε ο χρονος, ΔΥΣΤΥΧΩΣ αισθανομουν περισσοτερο "ξενος" στην Ελλαδα παρα σε αλλες χωρες. Την δεκαετια του 80, τον καιρο που αλλοι εβλεπαν τον εαυτο τους στο καθρεφτη και χαμογελαν ευτυχισμενοι, εγω εβλεπα τον εαυτο μου και λυπομουν, ασφυκτιουσα, υπεφερα. Η Ελλαδα ηταν περισσοτερο Ανατολικη, περισσοτερο Θεοκρατικη, περισσοτερο της "κλίκας", και περισσοτερο "εγω και η στρουγκα μου να ειμαστε καλα κι ας καει ο κοσμος ολος", απ οτι μπορουσα να αντεξω. Παρα πολλοι οι λογοι που "ξενιτευτηκα" και οχι απλα ενας λογος.

xristin said...

Κάποιος με πολύ υψηλότερο IQ από την xristin είπε ότι " απαιτούμε λιγότερη διαφθορά ή περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουμε σ’ αυτήν".
Μπορεί λοιπόν να μην το είπα εγώ αλλά το προσυπογράφω και με τα δύο χέρια.
Καλώς σε βρήκα!

Ephemeron said...

@ xristin
Γεια σου!
Νομιζω οτι ακριβως αυτος ηταν ενας απο τους μεγαλους λογους που η Ελλαδα τα παει ασχημα. Εδωσε πολλες ευκαιριες, σε παρα πολλους, ωστε να μπορουν να συμμετεχουν με το δικο τους τροπο στη διαφθορα.
Απο ηγουμενους μεχρι σουβλατζηδες, απο ταξιτζηδες μεχρι επισκοπους, απο πωλητες στη λαϊκη μεχρι γιατρους Κολωνακιου, απο απλους υπαλληλους μεχρι πολιτικους, παρα πολλοι ηταν αυτοι που ολο και καποιο μικρο ή μεγαλο λιθαρακι εβαλαν για να κτισουν το τεραστιο οικοδομημα-τερατουργημα που λεγεται διαφθορα.