Friday, March 1, 2013

50.000+

Στις 26 Μαρτιου το ανωτατο δικαστηριο των ΗΠΑ θα ξεκινησει την δικη για τα δικαιωματα των ομοφυλοφιλων.
Εν τω μεταξυ η κυβερνηση Ομπαμα ζητα απο το ανωτατο δικαστηριο να αποριψει ως αντισυνταγματικη την περιφημη Proposition 8, και να αναγνωρισει πληρη δικαιωματα για τους ομοφυλοφιλους οχι μονο στην Καλιφορνια αλλα σε ολες τις πολιτειες.
Ενα απο τα πολλα καμπανακια που χτυπανε για να κανουν το ανωτατο δικαστηριο να σκεφτει καλα πριν αποφασισει ειναι και το γεγονος οτι μονο στην Καλιφορνια αυτη τη στιγμη υπαρχουν 50.000+ παιδια που ανατρεφονται απο ζευγαρια του ιδιου φυλου.

7 comments:

Hfaistiwnas said...

Φυσικά και πρέπει να το σκεφτεί καλά...
Αλήθεια υπάρχουν τόσα παιδιά σε ομόφυλα ζευγαρια;

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Ναι! χιλιαδες παιδια που μεγαλωνουν με ομοφυλοφιλους γονεις στην Καλιφορνια, στην νεα Υορκη αλλα και σε αλλες πολιτειες, τα πραγματα αλλαζουν γρηγορα. Για παραδειγμα στην πολιτεια Αλαμπάμα (που ειναι πολυ συντηρητικη πολιτεια) υπαρχουν 11,259 ομοφυλοφιλα ζευγαρια απο τα οποια τα 3,069 ζευγαρια ανατρεφουν παιδια. Με στοιχεια του 2000 στις ΗΠΑ υπολογιζεται οτι τα παιδια που ανατρεφονται απο ζευγαρια του ιδιου φυλου ειναι πολυ πανω απο 250.000

ephee said...

Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα καραγκιοζιλίκια με τις ειδικές "propositions" για να διαχωρίζουμε τον κόσμο ανάλογα με τα γούστα του.. Δεν είναι απλά αντισυνταγματικο. Αντιανθρώπινο είναι!

Κατά τ'άλλα πως είσαι Εφήμερε; Η υγεία σου καλά;

Hfaistiwnas said...

πωπω απορώ πως το σκέφτονται ακόμη..

Ephemeron said...

@ ephee
Σε ολες τις χωρες τα ιδια, παντα υπαρχουν καποιοι που θελουν να περναει το δικο τους επειδη ετσι γουσταρουν ή ετσι τους εμαθαν, αλλαζουν ομως τα πραγματα σιγα-σιγα.

Σχετικα με την υγεια... σωματικα ευτυχως τιποτα το φοβερο, απλα κατι λιγο με την οραση, κατι λιγο με τη πιεση, κλπ, ανεβαινω στη σκαλα της ηλικιας βλεπεις. Διανοητικα ειμαι εντελως τρελλαμενος, δεν εχω αλλη εκλογη, καποιος πρεπει να ειναι τρελλαμενος, δεν ειναι δυνατον να ειναι ολοι πανεξυπνοι, πανσοφοι και διανοητικα υγιεστατοι. Ευτυχως με την τρελλα τα παω καλα και κανουμε καλη συντροφια, οποτε δεν παραπονιεμαι... :)
Να εισαι καλα!

Ξενικός said...

ο κόσμος μας, αλλάζει, αδυσώπητα. Δεν υπάρχει επιστροφή.
Ξενικός
(μετά από 51 αναρτήσεις, τέλος το μυθιστόρημα "Εξάμηνο μηνυμάτων"}

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Εχεις δικιο, αλλαζει ειτε το θελουμε ειτε οχι...