Tuesday, March 26, 2013

Η Σωτη και οι γαμοι των ομοφυλοφιλων.

Διαβασα κι εγω το αρθρο της αγαπητης Σωτης Τριανταφυλλου σχετικα με το γαμο των ομοφυλοφιλων και ομολογω οτι θαυμασα με την παιδικοτητα του κειμενου. Και λεω παιδικοτητα γιατι δεν ξερω πως αλλιως να χαρακτηρισω το υφος με το οποιο εχουν γραφτει ολες αυτες οι επαναστατικες ιδεες περι του γαμου των ομοφυλοφιλων.

Οι καιροι εχουν αλλαξει και συνεχιζουν ν' αλλαζουν.
Δεν ζουμε στα χρονια οπου ο ετοιμοθανατος Δημητρακης φωναζει το δασκαλο και τον ιερεα του χωριου για μαρτυρες, λεγοντας τους οτι σαν πεθανει αφηνει 40 στρεματα με ελιες, 80 γελαδια και 150 γιδια στον αγαπημενο φιλο-"αδελφο" του Βαγγελη, και... ουτε γατα ουτε ζημια!

Σημερα στο ανωτατο δικαστηριο των ΗΠΑ ξεκινησε μια (ιστορικη) δικη σχετικα με τα gay δικαιωματα (γαμο κλπ) Κατα την διαρκεια της δικης θα ακουστει και η περιπτωση της Edie Windsor η οποια πρεπει να πληρωσει σε φορους 300.000 δολλαρια γιατι ηταν συζευγμενη με ατομο του ιδιου φυλου, ενω αν ηταν συζευγμενη με αντρα δεν θα πληρωνε απολυτως τιποτα!
Και ναι μεν η ιδεα του να μην ακολουθει καποιος την πεπατημενη (βλεπε γαμο) ισως ακουγεται αρκετα προοδευτικη, αλλα στη προκειμενη περιπτωση το να αδιαφορει καποιος για την εγκυροτητα του γαμου του και ν' αφηνει την εφορια να του "βουτηξει" 300.000 απο τη τσεπη, ακουγεται σαν (πανακριβη) οπισθοδρομικη επανασταση.

ΥΓ Υπαρχουν μονο δυο τροποι ωστε οι ομοφυλοφιλοι στις ΗΠΑ να εχουν ακριβως ισα δικαιωματα με τους ετεροφυλοφιλους, ή να αναγνωριστει απο την κυβερνηση ο γαμος των ομοφυλοφιλων ή να αλλαξει το Αμερικανικο φορολογικο συστημα! Διαφορετικη λυση δεν υπαρχει, και η ευκολοτερη λυση φυσικα και ειναι η αναγνωριση του γαμου, και οχι η αναθεωρηση του φορολογικου συστηματος.

10 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα, το διάβασα το άρθρο, δεν του έδωσα και πολλή σημασία να σου πω την αλήθεια..

Xenoudis - Ξενούδης said...

Ζούμε, δυστυχώς, ήδη την εποχή της επιτρεπτής άνωθεν ληστείας.
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Καλησπερα!
Ειναι λιγακι διαφορετικο το απλα να τραγουδας απο το να τραγουδας και να χορευεις. Εξω απ το χορο πολλα τραγουδια λεγονται...

the elf at bay said...

Μια χαρά τα λέει το άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου. Δεν χρειάζονται γάμοι. Ένα απλό σύμφωνο αρκεί. Τώρα αν κάποιοι θέλουν ντε και καλά γάμο, δικαίωμά τους. Το 99% των gay δεν μπορούν τον εαυτό τους να φέρουν βολτα, οι γάμοι τους μάραναν και η υιοθεσία παιδιών. Τέσπα.

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Και δυστυχως, για αλλη μια φορα, οι gay πολλες φορες την πληρωνουν πολυ πιο ακριβα απ τους αλλους.. οπως στη περιπτωση της Edie Windsor και πολλες αλλες περιπτωσεις... :(

Ephemeron said...

@ the elf at bay
Δεν θα υιοθετουσα ποτε μου παιδι, αλλα οποιος το θελει δικαιωμα του.
Επισης δικαιωμα του καθενος να θελει να συζει με καποιον ή οχι, να παντρευτει ή οχι. Ο καθενας οπως αναπαυεται.
Προσωπικα θα το σκεφτομουν αρκετα σοβαρα για γαμο, ΟΧΙ επειδη ο "γαμος" ειναι ιερος ή επειδη θελω να αντιγραψω τους αλλους, αλλα γιατι αν ζεις επι δεκαετιες με καποιον και δεν εισαι παντρεμενος η εφορια σου ρουφαει το αιμα, συν επιπλεον χανεις πολλα αλλα δικαιωματα (ιατρικη ασφαλεια, συνταξεις, κλπ) Τωρα εαν καποιος θελει να το παιξει επανασταση και ν αφηνει την εφορια να του αδειαζει τις τσεπες και να χανει χρηματα και δικαιωματα συνεχως επι χρονια, δικαιωμα του και μαγκια του! Προσωπικα προτιμω να φορολογουμαι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ολοι οι αλλοι.

Ephemeron said...

@ the elf at bay

" Δεν χρειάζονται γάμοι."

Ας μην βιαζομαστε να βγαλουμε φοβερες αποφασεις...
Επειδη εσενα δεν σου αρεσουν οι γαμοι αυτο δεν σημαινει αναγκαστικα οτι "δεν χρειαζονται γαμοι" για ολο τον αλλο κοσμο.
Το ιδιο ισχυει και για μενα... Επειδη εμενα δεν μου αρεσε να γινω καθηγητης γυμνασιου, γιατι αισθανομουν να πνιγομαι σε ενα σαπιο συστημα, και αποφασισα να μην το κανω και να χασω τα λεφτουδακια του δημοσιου, αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να γυρισω και να βροντοφωναξω οτι κανεις δεν χρειαζεται να γινει καθηγητης γιατι θα τον πνιξει το σαπιο συστημα!

Ephemeron said...

@ the elf at bay

"Το 99% των gay δεν μπορούν τον εαυτό τους να φέρουν βολτα, οι γάμοι τους μάραναν και η υιοθεσία παιδιών."

Ενω το 99% των ετεροφυλοφιλων που εχουν παιδια μπορουν να φερουν βολτα τον εαυτο τους;;;
Αν κρινω απο τους γονεις μου ασε να πανε... χα-χα-χα-χα! :D

CsLaKoNaS said...

Η Σώτη είναι λάθος.

Δεν εξισώνεις απαραίτητα μία ομάδα όταν της δίνεις τα ίδια δικαιώματα με κάποια άλλη. Το θέμα της εξίσωσης το οποίο φοβάται η Σώτη προκύπτει μόνον όταν η εξίσωση επιβάλλεται σε μία ομάδα ή όταν με την εξίσωση, μία ομάδα χάνει έναντι της άλλης.

Συγκεκριμένα:

Δε βλέπω πώς η εξίσωση του καθεστώτος συμβίωσης, θίγει τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Αν και το θέμα είναι λεπτό, εγώ πιστεύω πως τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει για πολλούς λόγους να έχουν τη δυνατότητα να συζούν όπως και τα ετερόφυλα (οικονομικούς και κοινωνικούς).

Η υιοθεσία είναι άλλο θέμα, αν και όπως διάβασα πρόσφατα τα παιδιά των γκέι γονιών δεν φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά, στην κοινωνική τους ανάπτυξη, και αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό.

Θα προτιμούσα βέβαια (όλα) τα ζευγάρια να έχουν προτεραιότητα στο να υιοθετήσουν παιδιά παρά να κάνουν νέα, αλλά αυτό είναι δική μου άποψη.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
"Θα προτιμούσα βέβαια (όλα) τα ζευγάρια να έχουν προτεραιότητα στο να υιοθετήσουν παιδιά παρά να κάνουν νέα"

Συμφωνω 100% !!!