Monday, November 5, 2012

Περι εκλογων και χαζομαρας.

Λιγες ωρες πια απομενουν πριν τις Αμερικανικες εκλογες.
Εχω ηδη ψηφισει μεσω ταχυδρομειου εδω και ημερες, και φυσικα ψηφισα Ομπαμα.



Ακομα και να ειχα κλεισει τα ματια μου και τα αυτια μου, ακομα και να μην γνωριζα ολα οσα εχει κανει και εχει πει ο Ρόμνι, ακομα και τοτε θα μου ηταν αδυνατο να ψηφισω καποιον που πιστευει οτι, οταν πεθανει θα γινει κι αυτος Θεος, και θα του δωθει απο τον "μεγαλο Θεο" ενα πλανητης οπου θα ζει για παντα ευτυχισμενος με την γυναικα του και την οικογενεια του. Μου θυμιζει την παλια τηλεοπτικη σειρα με την οικογενεια που ηταν "Χαμενοι στο διαστημα", με τη διαφορα οτι στην περιπτωση του Ρομνι δεν ειμαι σιγουρος αν θα επρεπε να κανουμε λογο για χαμενο ή για σιχαμενο... Γιατι μονο σιχασια και αηδια μπορει καποιος να νοιωσει για καποιον που εχει πει οτι, "δεν δινω δεκαρα για το 47% των πολιτων" επειδη απλα... δεν κερδιζουν αρκετα χρηματα και δεν ειναι επιτυχημενοι!



Σε προχθεσινη τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με παλια φιλη απο την Αθηνα, μιλωντας για τις Αμερικανικες εκλογες, ακουσα εκπληκτος και το παρακατω...
"Μα δεν μπορω, μου ειναι αδυνατο να καταλαβω, το ποσο χαζοι ειναι αυτοι οι Αμερικανοι ωστε να πιστευουν και να ψηφιζουν τετοια ατομα"
Δεν γνωριζω αν η απαντηση μου εκανε την φιλη μου να ξανασκεφτει λιγο τα πραγματα ή οχι...
"Νομιζω οτι αν οι Αμερικανοι ειναι χαζοι, ειναι τοσο χαζοι οσο και οι Ελληνες που επι δεκαετιες οχι μονο πιστευαν, αλλα και ψηφισαν, ατομα που στην κυριολεξια εφεραν την χωρα στο χειλος του γκρεμου."

ΥΓ  Για οσους δεν το γνωριζουν, ή δεν προσεξαν καλα την παραπανω φωτογραφια του ψηφοδελτιου για τις Αμερικανικες εκλογες, ριξτε αλλη μια ματια και θα δειτε οτι στις αυριανες εκλογες εκτος απο τον Ομπαμα και τον Ρομνι, υποψηφιος για προεδρος ειναι και η παλια γνωστη ηθοποιος... Roseanne Barr (!!!)


9 comments:

ephee said...

Η Rosseanne είναι επικεφαλής ενός σχήματος που λέγεται Peace & Freedom.. και ποζάρει με το γκάνι στο χέρι.. φταίω εγώ που μπερδεύτηκα, ή βασίζει τα peace & freedom στα κουμπούρια όπως κάνουν παραδοσιακά οι αμερικάνοι;

Ephemeron said...

@ ephee
Δικο μου το λαθος... μπερδευτηκες ισως γιατι δεν εξηγησα οτι η παραπανω φωτο της Roseanne δεν ειναι απο επισημη προεκλογικη αφισα, αλλα απο καποιον που κανει πλακα με την υποψηφιοτητα της Roseanne...

Εδω η ιστοσελιδα της για τις εκλογες, ριξε μια ματια...

http://www.roseanneforpresident2012.org/

Η αληθεια ειναι οτι, αν ειχα να διαλεξω μεταξυ Roseanne και Romney θα διαλεγα Roseanne χωρις δευτερη κουβεντα!

ephee said...

A! much more like it, μην τρελαθώ και τελείως!

Ephemeron said...

@ ephee
Μην ανησυχεις! απ το λιγο που σε ξερω, ακομα και να τρελλαθεις ΤΕΛΕΙΩΣ (πραγμα που δεν το βλεπω να γινεται με τιποτα) ΠΟΤΕ σου δεν προκειται να φτασεις ακομα και την πιο απλη τρελλα καποιων αλλων! ...ευχομαι το ιδιο να συμβαινει και για εμενα... :)

ephee said...

έχεις προσκλησούλα στο g-talk. μπες να με μάθεις καλύτερα :p
(ή πας για ύπνο;)

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!
Το ίδιο χαζοί και εμείς, έπρεπε να της πεις.. και μετά να προσθέσεις και το "χωρίς παρεξήγηση"! χαχαχαχα!!
Εκεί ψηφίζετε και με επιστολή;

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Μπορει μεν η αγαπη να μην γνωριζει συνορα, αλλα το ιδιο και η χαζομαρα!
"Η χαζομαρα συνορα δεν γνωριζει κι η γη γυριζει, κι η γη γυριζει..." :)

Ναι, οποιος θελει το δηλωνει οτι θελει να ψηφισει απο το σπιτι, και του στελνουν ενα ειδικο κυβερνητικο φακελο εβδομαδες πριν τις εκλογες, συμπληρωνεις τα δελτια και τα στελνεις ταχυδρομικα. Μου αρεσει γιατι γλυτωνω το περιμενε σε ουρες και ουτε χρειαζεται να οδηγω εδω κι εκει!
Να συμπληρωσω οτι τωρα με την τελευταια μεγαλη καταστροφη στην Ανατολικη ακτη, ο κυβερνητης του New Jersey ανακοινωσε οτι θα επιτρεψει στο κοσμο να ψηφισει μεσω e-mail και fax.

john37 said...

μακαρι να βγει ομπαμα ενας λογικος ανθρωπος και οχι ο ρομνευ.Οχι αλλο tea party οχι αλλο οπισθοδρομηση, αν γινει στις Ηνωμενες Πολιτειες θα επεκταθει παντου.

Ephemeron said...

@ john37
Ελπιζω και ευχομαι να κερδισει ο Ομπαμα. Νομιζω οτι ειναι αρκετοι αυτοι που δεν θελουν να πανε πισω στην εποχη του Μπους με οδηγο τον Ρόμνι, και το tea party τους φοβιζει. Πολυ συντομα θα ξερουμε...