Sunday, May 27, 2012

Καλεστε την να ερθει πισω!


Μιλαω για την λογικη.
Την λογικη που αναγκασαμε εμεις οι ιδιοι να φυγει εντρομη απο το παραθυρο.
Καποτε επιτελους θα πρεπει να κοιταχτουμε στο καθρεφτη, οχι τον παραμορφωτικο-πατριωτικο αλλά τον άλλο τον κανονικο καθρεφτη, και να δουμε την αληθεια.
Ας σταθουμε λοιπον και ας κοιταχτουμε στον καθρεφτη για μια στιγμη...

Νεοελληνικη "λογικη" 1
"οι αλλοι λαοι δεν μας καταλαβαινουν, δεν μπορουν να μας καταλαβουν"
Εμεις μπορουμε να καταλαβουμε τους αλλους λαους;
Οχι βεβαια... Και οχι μονο δεν τους καταλαβαινουμε αλλα τους καταδικαζουμε και τους κουρελιαζουμε χωρις ουτε καν δευτερη σκεψη.
Ας ξαναθυμηθουμε, για αλλη μια φορα... Γερμανοι-φασιστες, Αγγλοι-αδερφες, Γαλλοι-βρωμιαρηδες, Βελγοι-ηλιθιοι, Αμερικανοι-χαζοι πιθηκοι πανω στα δεντρα, Τουρκοι-απιστοι, Ασιατες-μαϊμουδες που τρωνε κατσαριδες, Αφρικανοι- παλιοαραπηδες, κλπ. κλπ. κλπ.
Μετα απο ολα αυτα, με ποιο δικαιωμα, με ποια ΛΟΓΙΚΗ, μπορουμε να λεμε οτι... "οι αλλοι λαοι δεν μας καταλαβαινουν";;;

Νεοελληνικη "λογικη" 2
"η Ελλαδα δεν εχει αναγκη απο τιποτα και κανενα"
Τα φαρμακα μοναχα που ερχονται απο το εξωτερικο, αυτο και μονο δειχνει κατα ποσο η Ελλαδα δεν εχει αναγκη απο τιποτα και κανενα.
Για να μην βαλουμε και ολα τα αλλα, τα οποια επισης φανταζομαι "η Ελλαδα και οι Νεοελληνες δεν εχουν αναγκη" οπως... πετρελαιο, τροφιμα, αυτοκινητα, ηλεκτρικες συσκευες, κομπιουτερς, τηλεφωνα, κλπ. κλπ. κλπ.  

Νεολληνικη "λογικη" 3
"οι ξενοι εχουν αναγκη την Ελλαδα"
Γιατι μας εχουν αναγκη; Επειδη μας χρωστανε εκατομυρια σε απληρωτα φαρμακα που τους στελνουμε; ή μηπως μας εχουν αναγκη επειδη η Ελλαδα ολα αυτα τα χρονια δινει δανεια στις ευρωπαϊκες χωρες; ή μηπως μας εχουν αναγκη γιατι εχουμε τις μεγαλυτερες βιομηχανιες της Ευρωπης;;;

Πριν αρχισει ο κοσμος μια καινουργια προσπαθεια για μια καινουργια ζωη, καλο θα ηταν να καλεσει την ΛΟΓΙΚΗ να ερθει πισω.
Αυτη την ιδια λογικη, που εμεις οι ιδιοι τρομοκρατησαμε και την αναγκασαμε να πεταξει μακρια, την χρειαζομαστε να ερθει πισω, γιατι χωρις αυτην δεν νομιζω να παμε πολυ μακρια...

18 comments:

aizen999 said...

οι ελληνες ειναι οργανικα απαιδευτος λαος.
εξειδικευση της εξειδικευσης για να γινουμε γραναζια της μηχανης,αλλα καθολου θεωριτικη γνωση για εμας(ψυχολογια ατομικη/κοινωνικη) το συστημα του οποιου ειμαστε μερος(οικονομικα/πολιτικη) και καθολου ηθικη παιδευση με βαση τον ανθρωπο(ανθρωπινα δικαιωματα/ξενες κουλτουρες/πολυπολιτισμικοτητα/πολυερωτικοτητα) .Εχουμε ενα σαπιο εκπαιδευτικο συστημα που αποσκοπει μονο στο επαγγελματικο 'βολεμα' και την κατακτηση του αμερικανικου ονειρου,που εγινε και ελληνικο.
Βλεπουμε ως τη μυτη μας και ξεχναμε τον κοσμο παραπερα.Πως η μιζα που αρπαζουμε θα λειψει καποτε απο τη χωρα.Πως τα επιδοματα που παιρνουμε θα λειψουν καποτε απο τη χωρα.
Ας ειμαστε ειλικρινεις: ολοι θα θελαμε να ειμαστε τζοχατζοπουλοι στη θεση του τζοχατζοπουλου-'φτασμενοι','κυριοι με τα ολα μας' -πλοια,εξοχικα,κι μια γυναικα/αντρα με τα μισα μας χρονια.Το κακο που κανουμε για να φτασουμε εκει δε μας νοιαζει.
Η ελλαδα ειναι ιδεα,δεν απετυχε,δε μπορει να αποτυχει.Οι ελληνες απετυχαν.

Ephemeron said...

@ aizen999
Σωστος!!! ...αν και... νομιζω οτι οι Ελληνες αν τολμησουν και αλλαξουν "τα χουγια τους" δεν θα αποτυχουν!
Θελουν ομως ν' αλλαξουν;
Θελουν να δουν τα βολεματα και και τις μιζες να εξαφανιστουν;

aizen999 said...

κοιτα,το ανθρωπινο ειδος θα επιβιωσει.Οτι κι να γινει-ευρωπη/ατακτη χρεοκοπια,καποιοι θα ζησουν και καποιοι θα πεθανουν.
Αυτοι που θα ζησουν πιστευω οτι θα δημιουργησουν ενα ρευμα 'ευσυνειδητου πολιτη' ως απαντηση στη νεοελληνικη νοοτροπια που μας εφερε εδω.Το θεμα ειναι,οτι καποτε τα βιωματα αυτα θα ξεχαστουν κι θα γινουν παλι τα ιδια,εκτος κι αν ως κοινωνια δωσουμε πιο πολλη βαση στην εκπαιδευση -εντος κι/η εκτος θεσμων και δομων- ανθρωπων μορφωμενων συμφωνα με τα κριτηρια που εθεσα πιο πανω

CsLaKoNaS said...

Είμαι απογοητεύμενος και απελπισμένος. Η χώρα έχει μπει στη δίνη του παραλογισμού από την οποία δεν πρόκειται να τη βγάλει καθαρή.

Οι τελευταίες εκλογές με έπεισαν ότι δεν πρόκειται να αποφύγουμε την εθνική τραγωδία της δραχμής.

Δεν το καταλαβαίνει κανείς - όπως δεν το καταλάβαινε παραμονές της Μικρασιατικής καταστροφής.

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα! Έτσι είναι ναι, νιώθουμε μοναδικοί, ενώ φυσικά δεν είμαστε..

ασωτος γιος said...

ο αιζεν999 μ εχει καλυψει πληρως
δυστυχως ετσι ειναι! ν αλλαξουμε μεσα σε 3 χροναι που εχει ερθει η κριση? δυσκολο! θα φαμε πολλλα χαστουκια για να αλλαξουμε
κααι η ευρωπη εχει δικιο σε πολλα
αλλα ακομη ο ελληνας ειναι αγανακτισμενος που το κοψανε το μισθο και δε μπορει να παρει και 3ο αυτοκινητο στην οικογενεια
φυσικα υπαρχει και η αλλη πλευρα

Ephemeron said...

@ aizen999
Συμφωνω...
και κατι ακομα, φαινεται οτι ο νεοελληνας εχει φτασει στο σημειο (τον εχουν φτασει...) να μην ακουει οποιον του λεει "αν βαλεις το χερι στη φωτια θα καεις". Θελει να το κανει μονος του, να δοκιμασει αν θα καει ή οχι... Αλλα το χειροτερο κακο ειναι το οτι συνηθως αφου βαλει το χερι στη φωτια μετα, στο τελος, γυριζει και λεει... "δεν ηθελα να βαλω το χερι στη φωτια, με αναγκασαν αλλοι να το κανω, δεν ειχα αλλη εκλογη..."
Ειναι σαν να βλεπω τον ιδιο εφιαλτη ξανα και ξανα επι δεκαετιες...

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Απογοητευμενος ναι, αλλα απελπισμενος οχι. Να μην φτασει ο κοσμος στο μονοπατι της απελπισιας. Το εχω βαδισει το μονοπατι της απελπισιας και νομιζω οτι ειναι το χειροτερο μονοπατι που μπορει να βαδισει κανεις. Ειναι φοβερα δυσκολο να σκεφτει κανεις λογικα οταν βαδιζει το μονοπατι της απελπισιας, γιατι η απελπισια τυφλωνει... (δυστυχως εχουμε ηδη αρχισει να βλεπουμε δειγματα απελπισιας και δεν μπορω να καταλαβω αν του κοσμου του λενε κατι ολα αυτα ή οχι...)

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Μοναδικοι στην αταξια, στη βαβουρα, και στο χαβαλε! ναι! μπορω να πω οτι σε αυτα ειμαστε μοναδικοι! :)

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
Ναι, αυτα μας "μαρανανε"!
το 3ο αυτοκινητο και το 4ο διαμερισμα... και απο πανω να εχουμε και το θρασος να λεμε οτι "ειμαστε εργατικες οικογενειες που μας εχουν βαλει την θηλια στο λαιμο..." (!!!)
Η κακομοιρα η Λογικη οχι μονο εχει φυγει απ το παραθυρο αλλα τρομοκρατημενη εχει παει χιλιομετρα μακρια...
(στα ορη, στα αγρια βουνα, και στα αγρια λαγγαδια, εκει πηγε η λογικη...)

turigr said...

Μην είσαι τόσο αυστηρός! Δεν είμαστε οι μόνοι που σκεφτόμαστε έτσι. Λαοί που έχουν μακρά ιστορία, με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται. Μήπως δηλαδή οι Άγγλοι είναι καλύτεροι; Αυτοί πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτούς! Εδώ σου λέει, παλιά και πριν το ευρωτούνελ, έκλεινε το πορθμείο της Μάγχης λόγω κακοκαιρίας και έβγαιναν στις ειδήσεις και έλεγαν ότι "αποκόπηκε η Ευρώπη από την Αγγλία!
Για να μην πω για τους Ιταλούς ή τους Γάλλους! όσο για τους Γερμανούς, και μόνο οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι που ξεκίνησαν και τώρα ο τρίτος που είναι οικονομικός, αυτό δηλώνει: ότι θεωρούν πως είναι σημαντικοί και πρέπει να κυριαρχήσουν σε όλους τους λαούς. Ας μην ξεχάσουμε και τις θεωρίες τους περί ανωτερώτητας της Άριας φυλής που ήταν ο βασικός άξονας της πολιτικής του Χίτλερ, τον οποίο βέβαια οι ίδιοι οι Γερμανοί ανέβασαν στην εξουσία εκλέγοντάς τον!

Ephemeron said...

@ turigr
δεν νομιζω να ειμαι αυστηρος, απλα βλεπω τα πραγματα οσο πιο ρεαλιστικα μπορω...
για παραδειγμα αναφερεις...
" Ας μην ξεχάσουμε και τις θεωρίες τους περί ανωτερώτητας της Άριας φυλής..."
Σαφως δεν πρεπει να το ξεχναμε! Ομως, το "πας μη Ελλην βαρβαρος" αυτο γιατι το ξεχναμε; αυτο δεν ειναι θεωρια περι ανωτερωτητας της Ελληνικης φυλης; Αυτο δεν ειναι το ιδιο με το "Deutschland uber alles";
Και σαφως δεν πρεπει να ξεχναμε τον Χιτλερ αλλα ο Μεγας Αλεξανδρος εκανε καλυτερα; ή μηπως εστειλε e-mail πριν αρχισει την εκστρατεια για να ανακοινωσει στους λαους μεχρι την Ινδια οτι "γεια σας παιδια, την επομενη εβδομαδα εγω και ο στρατος μου ερχομαστε να σας δωσουμε τα φωτα του Ελληνικου πολιτισμου, ή με αλλα λογια να σας αλλαξουμε τα φωτα!"
Νομιζω οτι πρωταρχικος μας σκοπος πρεπει να ειναι το πως θα φτιαξουμε τα δικα μας σπασμενα, και οχι να συζηταμε ασταματητα για τα σπασμενα του γειτονα... τα δικα μας σπασμενα τα ξεχασαμε; παει; αυτο ητανε;...
Αν δεν μαθουμε να βλεπουμε την αληθεια στον καθρεφτη δυστυχως εχουμε να περασουμε ακομα πολλα...

john37 said...

Tα περι Αριας φυλης ειναι πραγματικα ανυποστατα καθως δεν εχει αποδειχθει απο την υπαρξητης.Οσο αναφορα τον Μεγα Αλεξανδρο υπηρξε κατακτητης με οτι αυτο συνεπαγεται αρνητικο ,αλλα χιτλερ δεν ητανε σε καμια περιπτωση.Γενικα το ποσο εχουμε εκμεταλευτει τον μεγαλειωδη πολιτισμο των αρχαιων προγονων μας δεν εχει ορια.Εκει που μας συμφερει βεβαια διοτι σε θεματα οπως ομοφυλοφιλια αμφισεξουαλικοτητα στην αρχαια Ελλαδα ουδεις ομιλει,απο τους περισπουδαστους πατριδοκαπηλους που παραθετουν την ιστορια οπως του συμφερει.Γενικα εχει γινει μεγαλη πλυση εγκεφαλου για την Αρχαια Ελλαδα απο φυντανια οπως Αδωνις ,Πλευρης σε βαθμο γελοιοτητας.

Ephemeron said...

@ john37
..."Αδωνις"... χα-χα-χα-χα!
ευτυχως που μου το θυμησες για να γελασω!!! (αν και κανονικα καποιος θα επρεπε να κλαιει με τετοια χαλια...)

turigr said...

Λες ότι ξεχνάμε το «πας μη Έλλην βάρβαρος» και ότι αυτή είναι η θεωρία μας περί ανωτερότητας της Ελληνικής φυλής. Για να ξεχάσεις όμως κάτι, πρέπει να το έχεις πει! Σε ολόκληρη την αρχαία ελληνική και βυζαντινή γραμματεία, έτσι όπως έχει διασωθεί στο περίφημo Thesaurus Linguae Graecae, δεν υπάρχει τέτοιο ρητό, ούτε καν παραπλήσιο, ούτε στο περίπου. Η πρώτη τεκμηρίωση που έχουμε είναι ένα αγγλικό βιβλίο του 1863. Το αν το έχουν κάνει σημαία τους διάφοροι Γεωργιάδηδες, Λιακόπουλοι και Πλεύρηδες είναι άλλη ιστορία. Το ότι βγαίνουν στα ΜΜΕ και διακηρύσσουν τις ιδέες τους αυτές και ότι υπάρχουν διάφοροι μωρόπιστοι, αφελείς και αδαείς που τους πιστεύουν είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως είναι και αδιαμφισβήτητο και το ποσοστό αυτών που επέλεξαν για αντιπροσώπους τους στη βουλή ανθρώπους σαν τους παραπάνω. Όμως δεν είναι η πλειοψηφία, ούτε πρόκειται να γίνει. Το ότι ακούγεται περισσότερο η φωνή αυτών των ανθρώπων και δημιουργείται η εντύπωση ότι ο περισσότερος κόσμος έχει αυτές τις απόψεις, δεν ευθύνεται κανένας άλλος, παρά τα ΜΜΕ που τους δίνουν βήμα, παραλείποντας σκοπίμως να ακουστεί μια αντικειμενική και επιστημονικώς εμπεριστατωμένη άποψη (γιατί, βλέπεις, αυτή δεν πουλάει νούμερα).
Όσο για τον Μέγα Αλέξανδρο, νομίζω ότι κάνεις κακώς που τον βάζεις δίπλα – δίπλα με τον Χίτλερ. Όσο πιο πίσω πάς στην ιστορία τόσο πιο συχνοί είναι οι κατακτητικοί πόλεμοι αλλά και γιατί ο ίδιος ο πόλεμος αποτελεί μέρος της κουλτούρας ενός λαού. Όσο όμως πλησιάζουμε προς το σήμερα, τόσο περισσότερο φθίνει η συχνότητα με την οποία γίνονται διάφοροι πόλεμοι. Είναι σαν να δικαιολογείς την δουλεία που υπήρχε μέχρι τον 19ο αιώνα στην Αμερική με τους όρους που υπήρχε η δουλεία στην αρχαία Αθήνα!
Φυσικά και δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα σπασμένα του γείτονα, αλλά να κοιτάξουμε πώς θα φτιάξουμε τα δικά μας σπασμένα, όμως το να ζητάς από μια μονάδα – εν προκειμένω την Ελλάδα – να βελτιώσει τα του οίκου της, την στιγμή που γίνεται χαμός τριγύρω της, μάλλον ουτοπικό είναι.
Καταλαβαίνω ότι εσύ που βρίσκεσαι μακριά από τη χώρα μας, νοιάζεσαι πολύ περισσότερο απ’ ότι πολλοί Έλληνες που ζουν εδώ και ότι αυτή η οπτική σου έχει να κάνει με την αγάπη σου προς την Ελλάδα, όμως αυτό είναι που σε κάνει αυστηρό. Και καμιά φορά η πολύ αυστηρότητα οδηγεί στην αδικία.

Ephemeron said...

@ turigr
νομιζω καταλαβαινω τι λες, αλλα ακομα πιστευω οτι δεν ειμαι αυστηρος στην κριτικη μου...
Η αυτοκριτικη του Ελληνα ειναι απο ελαχιστη εως σχεδον ανυπαρκτη, και νομιζω αυτο το ξερουμε ολοι μας.
Και για να μην παμε στα παλια, ας σταθουμε στα σημερινα... του ειδους... "σαν την Ελλαδα δεν υπαρχει αλλη χωρα", "σαν τον γαλανο ουρανο της Ελλαδας δεν υπαρχει πουθενα" "σαν την Ελληνιδα μανα δεν υπαρχει μανα στο κοσμο" κλπ κλπ κλπ, πραγματα τα οποια λεγονται καθημερινα, σημερα, και τα οποια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα χαζομαρες και εθνικο-ηλιθιοτητες, σταχτες στα ματια του κοσμου, για να τα κλεινει και να τον αρμεγουν καποιοι "εξυπνοι" (οπως Τσοχατζοπουλοι-Εφραιμ, και παρα-παρα πολλοι αλλοι...)
Εγω ετσι το βλεπω...

Xenoudis - Ξενούδης said...

Κάθε λαός είναι μοναδικός, σε θετικά κι αρνητικά. Γι' αυτό υπάρχουν κράτη, σύνορα. Η Ελλάδα, από πολύ παλαιά, υποφέρει από διχόνοια κι αυτή καταστρέφει τα κατά καιρούς θαυμάσια επιτεύγματα. Η σωστή παιδεία πολλά μπορεί να διορθώσει αλλά το αποτέλεσμα θα φανεί αργότερα. Αυτή τη στιγμή το μόνο βέβαιο είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα υποφέρουν για χρόνια, είτε μέ, είτε χωρίς μνημόνιο, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή. Η καταστροφή έχει συντελεστεί και μέσα στην αποχαύνωση δεν υπάρχει η επαναστατική σπίθα που θα άλλαζε άρδην την κατάσταση...
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
" Η καταστροφή έχει συντελεστεί..."
ναι, δυστυχως... εχουν γινει απιστευτα πραγματα εδω και πολλες δεκαετιες, και τωρα βλεπουμε τα φοβερα αποτελεσματα...