Saturday, May 19, 2012

Καθημερινη συντροφια.

Αν πριν καποιες δεκαετιες, καποιος μου ελεγε οτι θα ελεγα οχι στις μεγαλες πολεις, οχι στα κλαμπ και στα μπαρ, οχι στην γρηγορη ζωη των μεγαλουπολεων, θα του ελεγα οτι εχει τρελλαθει.
Κι ομως, εδω και καποια χρονια εχω αλλαξει εντελως το τροπο ζωης μου, κρατω αρκετη αποσταση απο πολεις τερατα, μακρια απο εκατονταδες χιλιαδες αυτοκινητα, μακρια απο τον ασταματητο θορυβο και τα ανυποφορα καυσαερια. 
Εχασα και κερδισα με το να εγκαταλειψω τις μεγαλες πολεις. 
Αλλα καθε φορα που βλεπω την καθημερινη συντροφια που κερδισα, δεν μετανιωνω καθολου που αφησα τις μεγαλες πολεις πισω μου.
Και οσο τα χρονια περνουν, τοσο και πιο μεγαλη η επιθυμια μου να κρατιεμαι μακρια, μακρια απο τον πολυ κοσμο, μακρια απ τον "τρελλαμενο" κοσμο, μακρια απο την "καθημερινη σχιζοφρενεια" των πολεων, και ολο πιο κοντα στο λογικο κοσμο της φυσης.
Επομενος σταθμος; ...ο καιρος θα δειξει...





ΥΓ  Στις παραπανω φωτογραφιες διαφοροι αγαπητοι φιλοι που επισκεπτονται καθημερινα το σπιτι μου... αγριοπεριστερα, λαγοι και ορτυκια. 

21 comments:

aizen999 said...

αχ ωραια θαναι να ζεις στην υπαιρο!
αληθεια εκει τι κλιμα εχει?

Ephemeron said...

aizen999
εδω ειναι ερημος... εχουμε πολυ ωραιους χειμωνες (σαν ανοιξη) και πολυ ζεστα καλοκαιρια, αλλα ευτυχως με σχεδον καθολου υγρασια, με πολυ ξερο κλιμα. Οι χειμωνες ειναι καταπληκτικοι αλλα τα καλοκαιρια ειναι σχεδον ΑΔΥΝΑΤΟ να ζησει κανεις χωρις air condition. Τις τελευταιες ημερες φτασαμε ηδη τους 42 βαθμους... η ψηλοτερη που θυμαμαι ηταν πριν 3 χρονια περιπου 47 αν και το ρεκορ για την περιοχη ειναι 50+ (!) απ την αλλη πλευρα δεν ειναι ασχημα... οταν πεθανω και παω στην κολαση δεν θα μου φαινεται και τοσο ζεστή... χα-χα-χα!

Ephemeron said...

@ aizen999
Βεβαια υπαρχει και η εναλλακτικη της Βορειας Καλιφορνιας, που εχει πολυ πιο κρυο κλιμα, αλλα εκει σε μερικες αυλες ερχονται αλλα ειδους "ζωακια" οπως... ελαφια, αρκουδες, και πούμα!

ασωτος γιος said...

κοιτα να δεις , κει γυρω στα 40 και το παθαινεις αυτο
εχει χορτασει κλαμπς, φλερτ, δυνατη μουσικη και ξυδια και βλεπεις οτι το να ξυπνας πρωι να βλεπεις τον ηλιο να ξεπροβαλλει απο το βουνο η τη θαλασσα ειναι τοσο ωραιο

mahler76 said...

τι ομορφιά! καλή σου μέρα :)

aizen999 said...

α καλα οπως στην ελλαδα δηλαδη! xP

Hfaistiwnas said...

Είσαι πολύ τυχερός αγαπητέ μου! Να μείνεις εκέι που είσαι!!

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
Ναι, εχεις δικιο, σε αρκετους συμβαινει αυτο που λες. Μετα απο καποια χρονια αναζητα κανεις καποια "πραγματικη" ζωη, που ειναι αρκετα διαφορετικη απο την "κουραστικη και πλαστικη" ζωη των πολεων.

Ephemeron said...

@ mahler76
Η ομορφια της φυσης ειναι αξεπεραστη. Και η γαληνη που προσφερει εντελως δωρεαν!

Ephemeron said...

@ aizen999
Υπαρχουν και στην Ελλαδα πολλες γειτονιες και μερη που ειναι πραγματικα υπεροχα! Απλα αυτο το "τερας", η Αθηνα εχει κατορθωσει να κρατησει παρα πολλους κοντα της κατα καποιο τροπο...

Ephemeron said...

@ Hfaistiwnas
Υπαρχουν πολλοι που ουτε να ακουσουν θελουν για φυγή απο μεγαλες πολεις! Γουστα ειναι αυτα, αλλα για μενα τα γουστα μου δεν περικλειουν στη λιστα τους "πολεις τερατα". Με κουρασανε, τις βαρεθηκα, προτιμω την γαληνη και την ηρεμια! :)

the elf at bay said...

Αν και δεν μου αρέσει η φύση (προτιμώ το αστικό τοπίο) μια χαρά σε βρίσκω.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ said...

Καλώς ώρισες στην παρέα μας. Στη παρέα των "φευγάτων".

Ephemeron said...

@ the elf at bay
Και εγω δεν ημουν και πολυ μεγαλος οπαδος των χωριων και της υπαιθρου οταν ημουν νεος, αλλα με τα χρονια αλλαξα παρα πολυ. Τωρα πια, μεταξυ του ατελειωτου μπλα-μπλα-μπλα των αστων που τα ξερουν όλα-μά-όλα, και τους ηχους απο τα αγριοπερίστερα, διαλεγω αγριοπερίστερα χωρις καμια σκεψη! (ασε που τα αγριοπεριστερα ουτε προκειται να μου πουν ποτε ψεματα, ουτε να μου την φερουν πισωπλατα, ουτε να μεταμορφωθουν μεσα σ' ενα δευτερολεπτο απο αγγελο σε τερας που ειναι ετοιμο να καταβροχθισει τα παντα...)

Ephemeron said...

@ ΠΑ. ΝΙΚΟΣ
γεια σου φιλε μου!
Οπως λενε... "καλιο αργα παρα ποτε"! χα-χα!
Καλη εβδομαδα!

mahler76 said...

αν και εκεί στα ξένα δεν έχει ακόμα ξημερώσει η 21η του μήνα, χρόνια σου πολλά τρελό αγόρι. Πάντα να είσαι καλά.

Ξενικός said...

τυχερός! τυχερός!
μακάρι οι "δεσμεύσεις" μου να επέτρεπαν την "αποδέσμευση" από τη μεγάλη πόλη.
Αλλά και: όπου γής, εκεί πατρίς!
Ξενικός

Ephemeron said...

@ mahler76
ευχαριστω παρα πολυ!
Να εισαι καλα!
Πολλα φιλια! :)

Ephemeron said...

@ Ξενικός
"όπου γής, εκεί πατρίς!"
Πολυ σωστο αν και ισως αλλοι να μην συμφωνουσαν.

STELIOS PENTARVANIS said...

Σε ζηλεύω ρε φίλε, εγώ έχω τιγκάρει το μικρό μπαλκόνι και φαντασιώνομαι ότι βρίσκομαι στην εξοχή. Να περνάς τέλεια

Ephemeron said...

@ the wrong man
μην με ζηλευεις καθολου, γιατι για να εχω αυτα, επρεπε να αφησω πισω μου καποια καλα της μεγαλης πολης.
Ολα ειναι σχετικα, παντα κατι κερδιζεις κατι χανεις. Απ την αλλη πλευρα επειδη εχω και εγω τα ιδια προβληματα που εχει ο περισσοτερος κοσμος, (οικονομικα, συναισθηματικα, κλπ) σκεφτικα οτι, τρωω που τρωω ολα οσα τρωνε ολοι στη μουρη καθημερινα, τουλαχιστον αν μπορουσα να ζω σε ενα λιγο πιο ανθρωπινο περιβαλλον ισως να βοηθουσε λιγο για να ξεφυγω απο την γενικα απαραδεκτη καθημερινη πραγματικοτητα...
Να προσεχεις και να εισαι καλα!
Πολλα φιλια!