Friday, March 23, 2012

Εδω ειναι Los Angeles, δεν ειναι παιξε-γελασε!

Παρασκευη 23 Μαρτιου σημερα και διαβαζω απο την σημερινη Los Angeles Times οτι ολοι οι υπαλληλοι που εργαζονται σε μαγαζια του Los Angeles και πουλανε νομιμη μαριχουανα, ιδρυουν το δικο τους εργατικο σωματειο για να υπερασπισουν τα εργατικα τους δικαιωματα.

Ετσι λοιπον, απο τη μια η κυβερνηση της Καλιφορνιας εισπρατει εκατομυρια σε φορους, και απο την αλλη οχι μονο δημιουργουνται καινουργιες θεσεις εργασιας*** αλλα επιπλεον οι εργατες κανουν οτι μπορουν για να διασφαλισουν τα δικαιωματά τους. 

ΥΓ  Ευτυχως που οι υπαλληλοι των μαγαζιων που πουλανε μαριχουανα στο Los Angeles δεν περιμεναν να ακουσουν και να πραξουν αναλογα με την γνωμη της ΓΓ του ΚΚΕ, ή την γνωμη του μητροπολιτη Πειραιως, γιατι αν τους ειχαν συμβουλευτει, τωρα θα ηταν ανεργοι...  

***Συμφωνα με την Los Angeles Times σε παλαιοτερο αρθρο αυτη τη στιγμη στη πολη του Los Angeles υπαρχουν πανω απο 1.000 μαγαζια που πουλανε νομιμη μαριχουανα, ή με αλλα λογια το Los Angeles εχει περισσοτερα μαγαζια μαριχουανας απ οτι μαγαζια Starbucks Coffee... εδω ειναι Los Angeles δεν ειναι παιξε-γελασε! 


12 comments:

aizen999 said...

θα ειμαι εκει με την επομενη πτηση.

Ephemeron said...

aizen999

χα-χα-χα!
Σε 10 με 20 χρονια στην Καλιφορνια, ο μόνος που δεν θα "καπνιζει" θα ειναι... ο σκυλος μου!
Καλο Σαββατοκυριακο!

ephee said...

Εδώ δε μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο καλέ μου. Θα αποτελούσε πλήγμα στο Αλβανικό μονοπώλειο.

ELvA said...

Αστειευεσαι βεβαια! Παντως επειδη καποιοι πρεπει να πανε και στο Αφγανισταν και σε οποιον αλλο βρωμικο πολεμο χρειαστει, να μη τους... βοηθησει λιγο και το κρατος;
Εγω ετσι το βλεπω

Ephemeron said...

ephee
κατι σαν το πληγμα που επαθε το Μεξικανικο μονοπωλιο εδω... μμμ...

Ephemeron said...

Elva
καθολου αστειο! κατω απο την φωτογραφια υπαρχει link για ολοκληρο το αρθρο, 35.000 ανθρωποι εργαζονται σε αυτα τα μαγαζια στο Los Angeles, και γι αυτο ιδρυσαν και το δικο τους σωματειο!
Υπαρχει μια μεγαλη διαφορα μεταξυ Αμερικης και Ελλαδας, στην Ελλαδα δυστυχως ο κοσμος "χανεται" μεσα στα πολλα και ατελειωτα μπλα-μπλα-μπλα. Εδω ο περισσοτερος κοσμος θελει να δει πραξεις και αποτελεσματα. Οταν δεν υπαρχει αποτελεσμα, ο κοσμος χανει το ενδιαφερον του και σε αφηνει να συνεχισεις μονος σου τα μπλα-μπλα. Αντιθετα στην Ελλαδα δωσε στο κοσμο χρονια ολοκληρα να αναμασανε τα ιδια και τα ιδια, και λες και ειναι ολοι ευτυχισμενοι με το να κανουν κυκλους και να λενε τα ιδια επι χρονια χωρις να κανουν στην πραξη τιποτα...

turigr said...

Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι, να πωλείται δηλαδή η μαριχουάνα στα καταστήματα, αλλά από τη στιγμή που γίνεται νόμιμα, δεν βλέπω γιατί να μην οργανωθούν οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα. Στο κάτω κάτω το ίδιο έκαναν και όσοι ασχολούνταν με τα καπνά!

Ephemeron said...

turigr
ετσι ακριβως!
(δεν μπορουν να αγορασουν ολοι, μονο οσοι εχουν ιατρικη συνταγη, γι αυτο και την ονομαζουν "ιατρικη μαριχουανα", βεβαια θα μου πεις που βρεθηκαν ολες αυτες οι εκατονταδες χιλιαδες ιατρικες συνταγες; εεε... αυτο ειναι ενα αλλο "αμερικανικο θαυμα"... να μην κανουν μερικα έξτρα λεφτα και οι γιατροι;;; )

Ξενικός said...

1.000 μαγαζιά μαριχουάνας στο LA; Τίποτα σπουδαίο... Εδώ 50.000 περίπτερα (τουλάχιστο) πουλάνε τσιγάρα!
Και σε παιδιά δημοτικού!...
Ξενικός

Ephemeron said...

Ξενικός

Ακριβως! ειναι το χρημα απο πισω απο τα τσιγαρα! Οταν τελικα ανακαλυψουν οτι μπορουν να κανουν εκατομυρια σε εσοδα απο την μαριχουανα τοτε θα αποφασισουν να την νομιμοποιησουν, ειμαι σιγουρος καποτε θα το κανουν...
Στην περιοχη που ζω νομιζω υπαρχουν περιπου 8 μαγαζια, (δεν ειμαι σιγουρος, ισως πιο πολλα) και απ οτι εμαθα πριν λιγες μερες ο ιδιοκτητης ενος τετοιου μαγαζιου εδω κοντα, πληρωνει για ενοικιο.... 30.000 δολλαρια το μηνα! μονο απο αυτο φαντασου τι εσοδα εχει αυτο το ατομο καθε μηνα...

the elf at bay said...

Στο Ελλαδιστάν οι Ελληναράδες υποκρίνονται και εθελοτυφλούν ακόμα. Ειλικρινά, ντρέπομαι που παραμένω ακόμα σε αυτή την βαλκανομπάσταρδη πορδή της Μεσογείου.

Ephemeron said...

the elf at bay
Η χωρα ειναι μια χαρά απο μόνη της, δυστυχως ομως πολλοι απο εμας, περηφανοι "Ελληναραδες" μάγκες-πατριωτες, κανουμε τα πάντα για να την κανουμε κουρελι.