Saturday, May 28, 2011

Και ξαφνικα...

Και εκει που ημασταν σε υπνο βαθυ, επι πολλα πολλα χρονια, εκει που ζουσαμε τους μυθους μας, και φωναζαμε και αλλους να ερθουν να ζησουν κι αυτοι τον μυθο τους στην Ελλαδα, ξαφνικα...

Ομως... ειναι αληθεια; ειναι αληθεια οτι ξυπνησαμε ή απλα ζουμε αλλη μια φορα αλλο ενα μυθο, ενα μυθο που αυτη τη φορα μας θελει... "ξυπνιους"; 
Οι μεγαλες αλλαγες αρχιζουν απο το "σπιτι μας", αρχιζουν απο την αλλαγη στο τροπο σκεψης μας, αρχιζουν απο την ιδια μας τη ζωη.
Αντιθετα αν οι μεγαλες αλλαγες, αρχισουν στους δρομους, χωρις να εχουν αρχισει απο το "σπιτι μας", υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα οι αλλαγες αυτες, να μας στειλουν πισω στο σπιτι μας, για να ονειρευτουμε  αλλη μια φορα, και να ξαναζησουμε παλι παραμυθια οπως το γνωστο πια σε ολους... "Ο Αλη Μπλα-μπλάς και οι 300 κλεφτες".

Ο "μυθος", ή καλυτερα οι "μυθοι" που επι χρονια και χρονια πουλανε μερικοι, δυστυχως εχουν γινει καθημερινο βιωμα, και δυσκολο να ξεκοψει κανεις μαζι τους.
Κι εμεις οι Ελληνες εχουμε ζησει μια τεραστια λιστα απο μυθους...
Ο μυθος του οσο πιο πολλους βουλευτες εχουμε, τοσο πιο αποτελεσματικη και καλυτερη δουλεια γινεται.
Ο μυθος των ιερεων που ειναι υπερ της σωτηριας των ψυχων ημων, αλλα αφου πρωτα πληρωθουν απο την κυβερνηση.
Ο μυθος του αν δεν εισαι γεννημενος Ελληνας απο Ελληνες γονεις, δεν θα καταλαβεις ποτε την Ελλαδα.
Ο μυθος του οτι η Ελλαδα ειναι αυταρκης, δεν χρειαζεται κανενα, και μπορει να παει μπροστα χωρις καμια βοηθεια.
Ο μυθος του οτι ολοι οι αλλοι λαοι, εχουν βαλει σκοπο να καταστρεψουν τους Ελληνες και την Ελλαδα.
Ο μυθος του Ελληνα πολυτεχνιτη.
Ο μυθος του Ελληνα πατριωτη.
Ο μυθος του Ελληνικου φιλοτιμου.
Και... και... και... και τελος ο μυθος του "Αθανατου" Ελληνα.
Η αληθεια ειναι οτι η Ελλαδα ειναι Αθανατη!
Η Ελλαδα δεν θα πεθανει ποτε!
Οι Ελληνες ομως ειναι περαστικοι...
Περαστικοι "Αθανατοι", που στο τελος της διαδρομης τους, πρεπει να σκασουν και ενα 5χιλιαρο για την ταφη τους, γιατι βλεπεις αν στο τελος της διαδρομης πληρωσεις μονο ενα 500σαρι για καυση, εισαι... ανθελλην!
Ξυπνησαμε;
Ο χρονος θα δειξει... 

22 comments:

ασωτος γιος said...

φιλε το θετεις απολυτα σωστα κατ'εμε το θεμα
ειναι αλλη μια "υπερβλη" που πορωσε τον νεοεεληνα? η οντως συμβαινει κατι νεο που θα αλλαξει κατι
προσωπικα πιστευω οτι δεν θα αλλαξει κατι συντομα, θα περασει και δεκαετια ισως

Ephemeron said...

ασωτος γιος
νομιζω οτι επειδη κοιμομαστε επι πολλα χρονια, το ξυπνημα θα ειναι λιγο δυσκολο... θα χρειαστει καιρος...

Hfaistiwnas said...

Φυσικά ο χρόνος θα δείξει αγαπητέ μου!!!
Καλημέρα!!

Ephemeron said...

Hfaistiwna
Καλημερα! :)

the elf at bay said...

Δεν μπορούσα ποτέ οτιδήποτε ελληνικό. Παραμένω πολίτης του κόσμου. Κι είμαι μια χαρά με αυτό. Αυτός ο προσδιορισμός του ελληνάρα χτυπά άσχημα. Γι' αυτό τους έχω χεσμένους.

Ephemeron said...

the elf at bay
απο το υφος σου νομιζω οτι δεν σε πειραζει το Ελληνικο αλλα η "ΝεοἙλληνικουρα"...
Το "Νεοελληνικο προσωπο" του Ελληνισμου ειναι ισως η χειροτερη μασκα που θα μπορουσε να φορεσει η Ελλαδα... :(

Anonymous said...

τόση αλήθεια με τόσες λίγες λέξεις... κι εμένα με φοβίζει αυτός ο ενθουσιασμός... αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς πώς θα αλλάξουμε τα πράγματα... αλλά ας έχουμε και μια μικρή ελπίδα... ποτέ δεν ξέρεις...

Ephemeron said...

xamogelo
τοσα πολλα που επρεπε να ειχαμε αλλαξει εδω και πολλα χρονια... :(
παρ ολα αυτα, ακομα υπαρχει ελπιδα... :)

Unknown said...

Σιγά μην ξυπνήσουμε. Πλευρό αλλάζουμε.

the elf at bay said...

@Ephemeron

Ναι, την νεοελληνικούρα εννοώ αλλά καταλαβαινόμαστε οι δυο μας όπως κατάλαβες.

mahler76 said...

κι εγώ ελπίζω πως θα δείξει ο χρόνος. Έστω κι αυτό όμως κάτι είναι. Καλό σου απόγευμα

Ξενικός said...

Όσο ισχύει ο μύθος ότι έχουμε δημοκρατία, τίποτα δεν αλλάζει, ή, τελοσπάντων, έλάχιστα θα αλλάξει.
Ξενικός

Unknown said...

Θα μου επιτρέψεις καλέ μου φίλε να διατυπώσω κάποιες επιφυλάξεις όχι στις επισημάνσεις αρνητικών που κάνεις αλλά στη λογική με την οποία θέτεις (δεν λέω αντιμετωπίζεις) τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Καταρχάς τι είναι το σπουδαίο; Το ότι "ξυπνήσαμε"; Όχι βέβαια. Αυτό είναι ένα αστείο στην κουβεντούλα που έχει ανοίξει με τους Ισπανούς. Το πιο σημαντικό που έχει γίνει είναι το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που πραγματοποιήθηκε τόσο μεγάλη συγκέντρωση δηλώνοντας ότι δεν θα ανεχτεί κουκουλοφόρους και πως δεν επιδιώκει τη σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Αυτό μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί 100%. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό που μάνες με νεογέννητα μωρά και ηλικιωμένοι άνθρωποι και ΑμεΑ κατέβηκαν μαζικά κατά χιλιάδες. Αυτό έχει να συμβεί στην Ελλάδα κάποιες δεκαετίες. Δεν λέω ότι εξαφανίστηκε, αλλά λέω ότι περιορίστηκε σημαντικά αυτές τις μέρες ο φόβος που έδενε χιλιάδες ανθρώπους στον "καναπέ" τους. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο μιας και θα ήταν μικρόψυχο να το υποτιμήσει κάποιος.

Όλα τα άλλα που σημειώνεις και κυρίως η αλλαγή στην νοοτροπία και τον τρόπο ζωής, το ξέρεις πολύ καλά, δεν αντιμετωπίζονται ούτε ξεπερνιούνται με μια ή και πολλές συγκεντρώσεις. Ένας παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωσή μας είναι και το ξαναχτίσιμο μιας ζωντανής και λειτουργικής Κοινωνίας των Πολιτών, που αυτή τη στιγμή, εντελώς διαλυμένη από την μικροπολιτική δραστηριότητα των κομματικών παρατάξεων, κυριολεκτικά δεν υφίσταται καν. Η συγκέντρωση των "αγαναχτισμένων" συνέβαλε αποφασιστικά στον περιορισμό του φόβου, και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια για την αποκατάσταση αυτής της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η υπομονή, όταν κανείς οραματίζεται κοινωνικές αλλαγές, είναι αρετή και το να καλομελετάς, όταν βλέπεις εξελίξεις, είναι ενθαρρυντικό και παρήγορο. Ας μην γινόμαστε γκρινιάρηδες και μίζεροι, πράγμα που ίσως είναι και η πιο χαρακτηριστική ιδιότητα της αντιπαθητικής "νεοελληνικής περσόνας".

Ephemeron said...

bear
ελπιζω να ξυπνησουμε γρηγορα γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα...
Μας εφαγε ο υπνος, τα ονειρα, και οι Ελληνικοι μυθοι ολα αυτα τα χρονια, εεε... ηρθε η ωρα να ξυπνησουμε...

Ephemeron said...

the elf at bay
Καλη εβδομαδα! :)

Ephemeron said...

mahler76
Ελπιζω να ξανασκεφτουμε, τι ειναι το συμφερον ολων των πολιτων και της χωρας, και να γινουν συντομα δραστικες αλλαγες, γιατι οσο περναει ο χρονος χωρις να γινεται τιποτα, τοσο και πιο πολυ θα υποφερουμε στο τελος...
Ακομα ελπιζω, αλλα ο χρονος περναει γρηγορα και δεν περιμενει...
Καλη εβδομαδα!

Ephemeron said...

ΑΕΡΙΚΟ
Σαφως φιλε μου τα πραγματα δεν μπορουν να αλλαξουν απο τη μια μερα στην αλλη. Ομως η επίπονη και φοβερα μακροχρονια προσπαθεια πολιτικων και μη, να σπρωξουν την Ελλαδα στο βαλτο, δυστυχως εφερε αποτελεσματα, και τωρα πρεπει να αλλαξουμε οσο το δυνατο γρηγοροτερα πριν τα πραγματα πανε ακομα χειροτερα.
Υπαρχει γκρινια και γκρινια. Εσυ μιλας για την αδικαιολογητη γκρινια.
Εγω γκρινιαζω γιατι σε λιγο δεν θα υπαρχει χρονος για να κανουμε σωστες αλλαγες. Το θα κανω αλλαγες με το πασο μου ειναι πολυτελεια, που δυστυχως αυτη τη στιγμη δεν εχουμε.
Οταν πριν 4 χρονια ελεγα σε φιλους στην Αθηνα ετοιμαστειτε γιατι ερχεται "σεισμος" στην οικονομια ελεγαν... "οχι Κωστα εσυ δεν τα ξερεις, εδω εχουμε διαφορετικο συστημα, δεν μας πιανει τιποτα"
Οταν πριν ενα χρονο ελεγα παλι σε φιλους στην Αθηνα, οτι στη περιοχη που μενω στη Καλιφορνια, η ανεργια εφτασε πανω απο 30% παλι μου ελεγαν... "α-πα-πα εδω ετσι και πιασει πανω απο 10% θα καταρευσει η χωρα, αποκλειεται..."
Τα παραπανω δεν δειχνουν οτι ειμαι εξυπνος, οχι καθολου, απλα δειχνουν οτι ο κοσμος εχει βουλιαξει στην παραπληροφορηση. Οπως λενε και στην Ελλαδα "κοιμαται ορθιος", "κοιμαται με ανοιχτα τα ματια"...
Δυστυχως φιλε μου η Ελλαδα εφτασε σε τετοιο σημειο ωστε, ο φτωχος τω πνευματι δημοσιος υπαλληλος να νομιζει οτι, αν βαλει βουλα και υπογραφη σε 10 χαρτια αντι σε 5 χαρτια, αυτο λεγεται παραγωγικοτητα και θα βοηθησει τη χωρα να παει μπροστα...
Εγω ακομα ελπιζω οτι μπορουν τα πραγματα να φτιαξουν με προσπαθεια και υπομονη, αλλα δυστυχως δεν εχουμε την πολυτελεια του χρονου...
Ασε δε που διαφοροι αλητες και ψευτες πουλανε ακομα στο κοσμο ψευτιες, για να τον παρουν στο λαιμο τους για αλλη μια φορα...
Ακομα διαφοροι δημαγωγοι λενε στο κοσμο οτι "η Ελλαδα ειναι χωρα αυταρκης και μπορουμε να τα καταφερουμε μονοι μας"
Εχουμε φαει ΟΛΑ τα αρνια της Νεας Ζηλανδιας, και μετα λενε οτι η Ελλαδα ειναι αυταρκης! Ασε που η παραγωγη στη Ελλαδα ειναι 50% πιο κατω απο εκει που επρεπε να ηταν...
Αν συνεχισουμε ετσι, και δεν ξυπνησουμε γρηγορα, μαυρο φιδι που μας εφαγε...

Ephemeron said...

Ξενικός
Αααα... ναι απο Δημοκρατια τι να σου πω...
Δεν μπορω να ζητησω να με καψουν ή να καψω συγγενεις μου μετα θανατον, γιατι;;;
Γιατι λεει ειμαστε Χριστιανοι!
Εμενα δεν μου καιγεται καρφι για το τι ειναι οι αλλοι ή οχι, αυτο που με νοιαζει και με πειραζει ειναι οτι, οι βασικες ελευθεριες ειναι απιαστα ονειρα για την Ελληνικη "Δημοκρατια"...
συγνωμη, λυπαμαι και με ποναει, αλλα αυτη ειναι η αληθεια...
Καλη εβδομαδα!

nefelokokkugia said...

Respect!!

suncitizen said...

Εγώ πάλι αυτό το "ξύπνημα" δεν το τοποθετώ μόνο στην Ελλάδα.
Το πράγμα είναι απλό!
Παλεύουμε για τιν αξιοπρέπειά μας.
Την κρίση δεν την προκάλεσε ο λαός, ούτε οι τεμπέληδες, ούτε οι "κοπρίτες"...
ΤΗν προκάλεσαν τα "σκληρά εργαζόμενα" και "ιδιαιτέρως παραγωγικά" golden boys του χρηματιστηρίου και των τραπεζών στις ΗΠΑ. Οι διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο, αγόραζαν τοξικά ομόλογα. Όταν ξέσπασε η κρίση, τα κράτη για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες, τις στήριξαν από το δημόσιο κορβανά. Το αποτέλσμα ήταν να γίνει το πρόβλημα δημοσιονομικό και να κληθούν οι πολίτες (όχι μόνο της Ελλάδας) να πληρώσουν την τεράστια απάτη των τραπεζών. Σύντομα, λοιπόν, θα πεθαίνουμε στην ψάθα, για να μην τυχόν και πέσουν έξω οι τραπεζίτες και οι τζογαδόροι χρηματιστές! Γι αυτό εγώ προσωπικά κατεβαίνω στο δρόμο. Για την αξιοπρέπειά μου. Για τα στοιχειώδη δικαιώματά μου. Διότι οι αγορές υπάρχουν για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για τις αγορές!
Και δεν αφορά μόνο στους Έλληνες αυτό. Πρέπει να γίνει Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο αίτημα! Δε θα κρίνουν την αξιοπρέπειά μας οι αριθμοί και τα υπερ-κέρδη.

Ephemeron said...

nefelokokkugia
Κι εδω οι ιδιες χαζομαρες γινονται. Κλεινει ο κοσμος τα ματια του, γιατι δεν του αρεσει να βλεπει την αληθεια, και μετα μεσα στη τυφλα του, πεφτει στο γκρεμο... :(

Ephemeron said...

suncitizen
για ορισμενα φταινε καποιοι και οχι ο πολυς κοσμος, τα ξερουμε ολοι μας, και οπως καλα το λες δεν συμβαινει μονο εκει αλλα και εδω, και σε αλλες χωρες...
Το κακο με την Ελλαδα ειναι οτι, εκτος των αλλων, συμβαινουν και αλλα, ντοπια Ελληνικα πραγματα που ειναι "απιστευτα", πραγματα που να θελει να τα κρυψει κανεις απο ντροπη...
Δυστυχως δεν φταινε για ολα τα golden boys...