Thursday, May 19, 2011

Ειπαν...

Ο Υφυπουργος Περιβαλοντος Κος Μανιατης
"Σε λιγους μηνες η Ελλαδα θα γνωριζει με λεπτομερειες εαν υπαρχει πετρελαιο στο υπεδαφος της και ποσο
Αμην! Μακαρι! Το ευχομαι ολοψυχα! μακαρι απο τα βαθη της καρδιας μου! Ευχομαι να βρεθουν τεραστια αποθεματα, να ξεπληρωσει η Ελλαδα το χρεος, και να αρχισει μια εντελως καινουργια ζωη, γεματη ασφαλεια και ευημερια για ολους τους Ελληνες.

Ο Δημαρχος Αθηνων Κος Καμινης
"Και η πατρίδα μας περνάει πάρα πολύ δύσκολες ώρες, δεν ξέρουμε του χρόνου σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα, κανείς δε μπορεί να είναι βέβαιος, ότι η χώρα θα βρίσκεται στο ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση." 
Εγω παντος ξερω μια καλη καφετζου, στα Πετραλωνα, τα βρισκει ολα στο καφε.

Ο Κος Διονυσης Σαββοπουλος
"να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τον “καθαρισμό” των κτιρίων της Αθήνας από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε αραιοκατοικημένα νησιά, με χαμηλό πληθυσμό και μάλιστα υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ" 
Η ζωη ειναι παντα γεματη εκπληξεις... Μαλιστα ο Θεοδωρος Αγγελοπουλος ανακοινωσε οτι προτιθεται να γυρισει ταινια για το θεμα τω μεταναστων... 
Δεν μπορω να καταλαβω... 
Απ την μια ενα απο τα πραγματα που οι Ελληνες ειναι περηφανοι ειναι τα νησια.
Απ την αλλη οι Ελληνες θελουν να "καθαρισουν" την Αθηνα, και να στειλουν το "σκουπιδαριο" στα νησια. 
Ο Κος Σαββοπουλος ρωτησε πρωτα τους κατοικους των αραιοκατοικημενων νησιων αν συμφωνουν μαζι του; Εκτος φυσικα και εαν δεν εχει καμια βιλα ο Κος Σαββοπουλος σε αυτα τα νησια, οποτε ολα ειναι ΟΚ. 


Ακουω οτι μου λενε διαφοροι φιλοι μου απο Αθηνα, οτι δηλαδη η ζωη εχει αλλαξει φοβερα, βια, κλεψιες οτι φοβουνται, κλπ κλπ. Ο κοσμος θελει να εχει μια περισσοτερο ποιοτικη ζωη.  
Κατ αρχας, τα πραγματα εχουν φτασει σε αυτο το σημειο, διοτι επι παρα πολυ καιρο, εχουν αφησει να γινονται αυτα που δεν επρεπε να γινουν. 


Οχι δεν εχει δικαιωμα ο καθενας να βαζει ενα χαλι και να πουλαει οτι του γουσταρει στο πεζοδρομιο. 
Εδω δεν ειναι Αφγανισταν ειναι Αθηνα, και δεν μπορεις να κλεινεις τα πεζοδρομια με εμπορευματα. 
Και μαλιστα να πουλας και να κανεις εμποριο χωρις ελεγχο, την ωρα που η χωρα προσπαθει να φτιαξει ενα καλυτερο φορολογικο συστημα. Ειδα στις ειδησεις οτι τωρα λεει θα φτιαξουν την κατασταση... Τωρα; γιατι τωρα; τοσο καιρο τι περιμεναν; 
Τωρα καποιος ισως πει... μα εισαι τοσο ακαρδος; απο αυτα τα λιγα που πουλανε ζουνε. 
Ωραια, ας βρουν ολοι μαζι οι μικροπωλητες ενα τεραστιο χωρο, ενα γηπεδο, καπου τελος παντων μακρια απο τους δρομους, οπου καθε Παρασκευη Σαββατο Κυριακη, θα ειναι ολοι εκει μαζεμενοι και θα πουλανε πραματιες, με τιμολογια παρακαλω, οχι ετσι αρπα κολα.  
Οπως πληρωνει ο Ελληνας φορους ετσι πρεπει και ολοι οι αλλοι.  


Οχι δεν μπορεις να γεμιζεις τις πλατειες με εκατονταδες ατομα που γονατιζουν και κανουν προσευχες. 
Οι πλατειες δεν ειναι αφιερωμενες σε καμια θρησκεια. 


Οχι δεν μπορεις να κατουρας κλπ στα πεζοδρομια και δεξια και αριστερα. 
Η Αθηνα δεν ειναι χωριο της Ινδιας. 
Πιαστον αυτον που το κανει και ριξτου ενα χοντρο προστιμο. 
Δεν εχει λεφτα να πληρωσει; Κανε κατασχεση περιουσιας, οτιδηποτε και αν ειναι αυτη.  
Βεβαια απ την αλλη αν υπηρχαν σωστες δημοσιες τουαλετες ισως τα πραγματα να ηταν καλυτερα, αλλα φανταζομαι καποιος θα σκεφτηκε να τις κλεισει ωστε η Αθηνα να γινει κατι το εξωτικο, κατι σαν χωριο στο Πακισταν ας πουμε. 


Οχι δεν εχει το δικαιωμα ο Ελληνας ιδιοκτητης να νοικιαζει, εν γνωση του, το διαμερισμα του σε 35 ατομα. 
Ριχτου κι αυτου ενα μεγαλο προστιμο. 


Σεβομαι τους μεταναστες γιατι ειμαι κι εγω μεταναστης. 
Ομως επειδη η μητερα μου στην Ελλαδα εβγαινε με το κοπανοξυλο και ξεσκονιζε παπλωματα και τις κουβερτες στο παραθυρο, δεν σημαινει οτι θα κανω κι εγω το ιδιο, στην χωρα που ηρθα. 
Επειδη η γιαγια μου επλενε τα ρουχα στο ποταμι, δεν σημαινει οτι κι εγω θα πρεπει να παω εδω πιο περα στο ποταμι της περιοχης, το Whitewater, και να αρχισω να κανω νεροτριβη! 
Ουτε μπορω να ριχνω βεγγαλικα και να τρομοκρατω το κοσμο το Πασχα. 
Ουτε να αραζω το αυτοκινητο παρανομα στο πεζοδρομιο. 
Ουτε να ριχνω σκουπιδια στους δρομους. 
Ολοι οσοι ζουν σε μια χωρα πρεπει να εχουν τα ιδια δικαιωματα και τις ιδιες υποχρεωσεις, ποσες φορες θα το πουμε; Δικαιωματα χωρις υποχρεωσεις δεν γινεται. 
Τωρα ομως το πραγμα εχει μεγαλωσει και ειναι δυσκολο να το κοντρολαρει κανεις. 
Κι ετσι φτανουμε στο σημειο να θελουμε να στειλουμε τους μεταναστες στα νησια... 
Επαναλαμβανω δεν ειμαι εναντιον των μεταναστων, αλλα... τους μεταναστες δεν τους καλεσαν οι Ελληνες, ηρθαν μονοι τους, και για αυτο θα πρεπει να σεβαστουν τον τοπικο τροπο ζωης, και τους πολιτες της χωρας. 
Αν διαφωνει καποιος μαζι μου θα ηθελα παρα πολυ να μην ειναι Ελληνας που ζει στην Ελλαδα, αλλα φιλελευθερος μεταναστης που ζει στο εξωτερικο, για να μας πει πως ζει σε αλλη χωρα, χωρις να υπακουει στους νομους, και να μην ακολουθει τον τοπικο τροπο ζωης. 
Δηλαδη στα Αραβικα κρατη δεν αφηνουν να πιουμε αλκοολ ή να φιληθουμε στους δρομους, και οι Ελληνες θα αφηνουν αλλους να κατουρανε στη μεση του δρομου; Τι ειδους λογικη ειναι αυτη; 
Η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει να βλεπω γοητες φιδιων, αλλα μονο στο National Geographic, οχι στο πεζοδρομιο μου.  
Απ την αλλη να στειλουμε τωρα τους μεταναστες στα νησια, τι εχει στο μυαλο του ο Διονυσης; 
Να στειλει τους γοητες των φιδιων στα νησια και να αρχισει να πουλαει τουριστικα πακετα στους Ευρωπαιους, με τιτλο "Επισκεφθειτε τις Μεσογειακες Ινδιες"; 
Αν γινει κι αυτο, τοτε σε λιγο θα κανει και ο Αγγελοπουλος μια ταινια, σαν την ταινια του Καρπεντερ, "Αποδραση απο την Νεα Υορκη" αλλα θα εχει τον τιτλο... "Αποδραση απ' το Γαϊδουρονησι". 
Βρε τι παθαμε... 

14 comments:

Hfaistiwnas said...

Γόητες λέγονται; Δεν το ήξερα..
Στην επαρχία δεν είναι έτσι τα πράγματα ευτυχώς. Φοβάμαι ότι η Αθήνα είναι καζάνι που βράζει.. και ότι μπορεί να σημαίνει αυτό κάποια στιγμή θα φανεί..
Για τα νησιά δεν συμφωνώ και εγώ, μια τάξη πρέπει να μπει, ποιός μπορεί να την βάλει όμως..

g for george said...

Και ας πούμε ότι υπάρχει πετρέλαιο.. ποιος θα το διαχειριστεί; αυτοί; και τους βάζω όλους μέσα. Σταγόνα δεν θα μείνει.

Ephemeron said...

Hfaistiwna
Γι αυτο σου ειχα γραψει εισαι πολυ τυχερος εκει που ζεις. Οχι μονο ζεις σε ενα μερος, που εχει φυσικη ομορφια αλλα δεν εχεις και πολλα αλλα προβληματα που εχουν οι Αθηναιοι.
Με λιγα λογια διπλα τυχερος!
Τυχερε! Να εισαι καλα! :)

Anonymous said...

Κι εμείς μεταναστεύσαμε, έτσι δεν κάναμε! Δεν ήρθαμε σαν τους κλέφτες, με αλαζονεία, τσαμπουκά, ασυδοσία, ή μίσος για τη χώρα που ζητάμε να μας φιλοξενήσει!

Για την πράσινη κάρτα μόνο πέρασα (σε διάστημα 2+ ετών) διαδικασίες επί διαδικασιών: ειδικές άδειες εργασίας πριν βγει η κάρτα, ειδικές άδειες (με πολλαπλούς περιορισμούς) προσωρινής εξόδου από τη χώρα, ερωτηματολόγια, υπεύθυνες δηλώσεις, ιατρικό έλεγχο, δακτυλικά αποτυπώματα (δις), και υπεύθυνη δήλωση πως δεσμεύομαι να μην επιβαρύνω οικονομικά τους αμερικανούς πολίτες ως μόνιμη κάτοικος ΗΠΑ, δηλ. θα απελαυνόμουν με συνοπτικές διαδικασίες αν ζητούσα οικονομική βοήθεια από την κοινωνική πρόνοια (welfare) για να ζήσω. (Όχι πως θα το έκανα, αλλά το κράτος ήθελε έγγραφη νομική μου δέσμευση.)

Και διεξοδική συνέντευξη φυσικά, αφού είχε συγκεντρωθεί βουνό το απαραίτητο χαρτομάνι.

Ως μόνιμη κάτοικος ειδοποιούσα τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση αλλαγής δ/νσης. Ήξεραν πού είμαι ανά πάσα στιγμή.

Όταν μπήκα στη διαδικασία πολιτογράφησης, οι διαδικασίες δεν ήταν τόσο χρονοβόρες όσο για την πράσινη κάρτα, αλλά το ίδιο εξονυχιστικές. Στη συνέντευξη κουβάλησα τρεις τσάντες έγγραφα: ποια είμαι, πού μένω, πού δούλεψα, πόσα βγάζω, φόρους που πληρώνω, άτομα που συναναστρέφομαι, κ.λπ. Και φυσικά μινι εξέταση αγγλικής γλώσσας και ιστορίας.

Μέσα μου πια συνυπάρχουν αρμονικά η αγάπη για τη γενέτειρα και για την πατρίδα τής επιλογής.

Γενικεύσεις τού τύπου "όλοι οι αμερικάνοι είναι χαζοί" ή "οι αμερικάνοι μισούν τους έλληνες" ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν από την εδώ εμπειρία μου. Γνώρισα κόσμο έξυπνο και κουτό, καλόβολο και στριμμένο, εργατικό και τεμπέλη--όλη τη γκάμα τής ανθρώπινης φύσης με το φώς και τα σκοτάδια της.

Πονάω και οργίζομαι με την κατάσταση στην Αθήνα αφάνταστα. Δεν την ξέρω όπως μου την καταντήσανε την πόλη μου, εγχώριοι και εισαγόμενοι, και δε θέλω να την ξέρω έτσι. Δεν είναι συγχωροχάρτι η ταμπέλα "μετανάστης" για το έγκλημα από κάθε απόβρασμα. Από πότε εξισώθηκε η ασυδοσία με την ατιμωρησία;

Αλλά όταν δεν υπάρχει νόμος, νομιμότητα, νομιμοφροσύνη, επικρατεί το κτήνος. Και όλα καταλύονται.

Φοβάμαι να πάω Αθήνα. Έτσι απλά. Προτιμώ να σταθώ σε πλατεία τού Αφγανιστάν με εφαρμοστό μπλουζάκι που να γράφει "I Heart USA" παρά να κατέβω Ευριπίδου, Ζήνωνος, Αιόλου... Καλά, Ομόνοια έχω να πατήσω από το 1992... Κατάντια.

Δεν είμαι διόλου αισιόδοξη για το μέλλον τής Ελλάδας. Φοβάμαι πως ό,τι και να γίνει τώρα, θα είναι, αναπόφευκτα, too little, too late.

Θερμές καλησπέρες!

Ephemeron said...

g for george
φιλε μου, αν μετα ολα οσα εχουν συμβει, βρουν στην Ελλαδα τεραστια αποθεματα πετρελαιου, και δεν μεινει σταγωνα απο τους διαχειριστες... θα ελεγα οτι... το φταιξιμο δεν θα ηταν πια ουτε του ΔΝΤ, ουτε της Αμερικης, ουτε των Τραπεζιτων, αλλα ΚΑΘΑΡΑ φταιξιμο των ιδιων των Ελληνων.
Και πανω σ' αυτη τη σκεψη, μην ακουσω περι διαφορων συνωμοσιων και μπουρδες... κατι σαν "ναι μεν θα εχουμε πετρελαιο, αλλα θα ερθουν αλλοι να μας το παρουν" γιατι κι εγω με τη σειρα μου θα ρωτησω... "Και απο την Σαουδικη Αραβια γιατι δεν πηραν; απο την Βραζιλια γιατι δεν το πηραν; απο την Βενεζουλα γαιτι δεν το πηραν; ολοι αυτοι ειναι πιο μαγκες, και οι Ελληνες ειναι εντελως χαζοι; η μηπως οι Ελληνες ασχολουνται πιο πολυ με τις συνομωσιες παρα με την πραγματικοτητα;;;"

Ephemeron said...

Branwen66
Εχεις απολυτο δικιο!
Θυμαμαι και τα δικα μου!
Χαρτια και χαρτια, και μαρτυρες, και τηλεφωνα, και να ερθουν σε επαφη με τη χωρα που πριν ζουσες, ακομα και εξετασεις αιματος, κλπ τα παντα!
Αλλα βλεπεις εκει ειναι το προβλημα!
Μερικοι "εξυπνοι" πρωτα πετανε στη μουρη του κοσμου συνωμοσιες του κωλου (συγνωμη...) εναντιον συλλογης προσωπικων πληροφοριων, και μετα, ερχεται η στιγμη που δεν μπορουν να κοντρολαρουν την κατασταση, επειδη ακριβως... πεταξαν στη μουρη του κοσμου συνωμοσιες του κωλου!
Νομιζω καταλαβαινεις τι θελω να πω!
Κι εγω μαζι σου! δεν αισθανομαι ο "καποιος" επειδη ζω εδω, αισθανομαι φρικη οταν βλεπω τι γινεται στη πολη που γεννηθηκα, και λυπαμαι και ποναω πολυ!
Θα γραψω περισσοτερα για το θεμα αυτο σε επομενο post.
Καλο βραδυ!

ασωτος γιος said...

ειλικρνα μεσα απο τη καρδια μου σ ευχαριστω για αυτην την αναρτηση
ειπες τα πραγματα οπως αξιζει να ειπωθουν, και χαιρομαι γιατι εχω κατηγορηθει αδικα ως ξενοφοβικος.
Εγω λατρευα την γειτονια μου ως multi ethnic και δουλευω με μεταναστες και εχω φιλο κολητο μεταναστη
αλλα αυτο το χαλι που ζει το κεντρο... και οταν μιλας απλα κατανοητα λοογικα σε λενε και ρατσιστη.
Εχω ζησει και γω εξω και εχω σεβαστει απολυτα τη χωρα στην οποια ζουσα, την Αγγλια.'
Ας πανε τα αφγανα και τα πακιστανα αγγλια αμερικη και γερμανια να ζησουν και να κανουν αυτα που κανουν εδω και να δεις πως θα φευγαν σουμπιτοι πισω
Ενω εδω το ανυπαρκτο κρατος δεν κανει τιποτα
Το πε και ο δημαρχος αθηναιων
Κυκλοφορω στο κεντρο της αθηνας αλλα με αστυνομικη συνοδεια...
αυτο τα λεει ολα

Το Λαγωνικό said...

Πετρέλαιο στην Ελλάδα! Χμ. Πας στιχιματάκι ότι είναι ικανοί να μας καταντήσουν ακόμα πιο χρεωμένους και με το πετρέλαιο να έχει κάνει φτερά;;

the elf at bay said...

Μην είσαι αισιόδοξος για το πετρέλαιο. Και να βρεθεί σιγά μην το εκμεταλλευτούν προς χάριν των Ελλήνων.

Τώρα περί μεταναστών το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο.

Μου αρέσει που λες να κοπεί πρόστιμο στον μετανάστη που κατουράει σε δημόσιο χώρο. Πού θα τα βρει τα λεφτά;

Ephemeron said...

ασωτος γιος
Σεβομαστε τους μεταναστες. Κι εγω μεταναστης ειμαι. Αλλα οπως σεβομαστε τον μεταναστη, ετσι και ο μεταναστης πρεπει να σεβαστει τη χωρα που τον φιλοξενει. Για να το πω αλλιως, στο ιδιο "λούκι" που ζει ο Ελληνας, στο ιδιο "λούκι" θα πρεπει να μπει και ο μεταναστης.
Απ την αλλη πλευρα, ο Διονυσης νομιζω μιλαει χωρις να σκεφτεται... Γιατι στη θεωρια μπορουμε να λεμε οτι θελουμε, αλλα στη πραξη τι γινεται; Θα στειλουμε τους μεταναστες σε ερημα νησια... και μετα; Θα μεινουν εκει αμορφωτοι και αβοηθητοι; Η μηπως θα χτισει η κυβερνηση σχολεια στα πετρονησια για τους μεταναστες; Κι οταν εχουν αναγκη ιατρικης περιθαλψης; Θα στελνει η κυβερνηση ελικοπτερα να τους φερνει στην Αθηνα; ή μηπως θα χτισει και νοσοκομεια η κυβερνηση στα πετρονησια;
Δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη της ολης ιστοριας... Αυτο με τα νησια ακουγεται σαν "Θα στειλουμε τους λεπρους στα νησια, κι οταν βρουμε το φαρμακο, θα τους ξαναφερουμε πισω". Αλλοι παλι ισως πουν οτι η ιδεα με τα νησια ακουγεται σαν διαφημιση καμπανιας για μεταναστες... "Ελατε να χεσετε στην Αθηνα, και μετα απ αυτο θα σας στειλουμε διακοπες στα νησια"
Το Πακισταν και το Αφγανισταν θα αδειασουν, και θα ερθουν ολοι για διακοπες στα Ελληνικα νησια...
Ελεος...

Ephemeron said...

Το Λαγωνικό
Αν πραγματικα εχουμε μεγαλα αποθεματα πετρελαιου και τα αφησουμε να "εξανεμιστουν", δεν θα φταιει ουτε το ΔΝΤ, ουτε η Αμερικη, ουτε οι τραπεζες... Θα φταιει το κεφαλι μας το ξερο. Δηλαδη οι Αραβες που τα εκμεταλευονται και "δεν τους εχουν κλεψει τα πετρελαια", ειναι πιο μαγκες και πιο εξυπνοι απ τους Ελληνες;;;

Ephemeron said...

the elf at bay
οτι ανεφερα σχετικα με το πετρελειο παραπανω στο Λαγωνικο..

Οσο για το προστιμο στους μεταναστες...παρε τους τα κινητα (μη μου πεις οτι δεν εχουν κινητα τηλεφωνα, γιατι θα πεθανω απ τα γελια...) παρε τα DVD players, παρε τις τηλεορασεις, κανε κατασχεση χρηματων, οτι εχει ο καθενας.
Στην Αραβια ετσι και κλεψεις σου κοβουν τα χερια... Οχι δεν θα το κανουμε ετσι, αλλα μπορουμε να κανουμε κατασχεση μεχρι και της τελευταιας δεκαρας που εχουν. Θελεις ακομα ποιο σκληρο νομο για να σταματησσουν οι κλεψιες; Μπορει να περαστει νομος οτι... "τα παιδια των κλεπτων και των εγκληματιων, θα τα παιρνει η κυβερνηση απο την οικογενεια τους, και θα τα βαζει σε καταλληλα ιδρυματα, διοτι δεν μπορουμε να αφησουμε παιδια να μεγαλωνουν σε εγκληματικο περιβαλον"
Βαλε μερικους νομους, και θα δουμε αν θα συνεχιστει ολο αυτο το μπαχαλο... Δεν χρειαζονται ουτε Χρυσαυγητες ουτε Ξερονησια, οργανωση χρειαζεται...

suncitizen said...

Φοβάμαι ότι το μεταναστευτικό θα σκάσει όπως έσκασε και η οικονομία.
Γνώμη μου; Προωθείστε τους σιωπηλά στην Ευρώπη. Κι ας τους επιστρέψουν στη χώρα τους οι πλόυσιοι δυτικοί...

Ephemeron said...

suncitizen
το μονο που χρειαζεται ειναι να ισχυουν οι νομοι, και ολοι να εχουν ισα δικαιωματα και ισες υποχρεωσεις...
Οι υποχρεωσεις του καθε Ελληνα, πρεπει απαραιτητα να ειναι και υποχρεωσεις του καθε μεταναστη στην Ελλαδα!