Tuesday, December 15, 2009

Washington DC, Yes on gay marriage!!!

Αλλη μια νικη μεσα σε μερικες ημερες, για gay δικαιωματα.
Το City Council  της Washington, ψηφισε με μεγαλη πλειοψηφια (11-2) υπερ του gay γαμου.
Ο δημαρχος της πολης Adrian Fenty υποσχεθηκε να υπογραψει τον σχετικο νομο και οι gay γαμοι πιθανον να αρχισουν στην Washington απο το Μαρτη και μετα!!!

Διαβαστε σχετικο αρθρο ΕΔΩ

14 comments:

the boy with the arab strap said...

απορω που υπαρχει τοσος κοσμος που θελει να παντρευτει , μου φανταζει περιεργο , ακατανοητο .

Ephemeron said...

Off,
για δυο λογους, λεφτα και λεφτα...
Αν δυο μισθοι ενωθουν εχουν μεγαλυτερη καταναλωτικη δυναμη απ οτι ενας μισθος μονος του...(αυτο καλο για τις business και την κυβερνηση που φορολογει...)
Επισης αν δυο μισθοι ενωθουν, τα δυο ατομα μπορουν να απολαυσουν (βλεπε καταναλωσουν... χα-χα...)πιο πολλα λεφτα, και την ιδια στιγμη να γλυτωσουν λεφτα πληρωνοντας λιγοτερους φορους, κλπ...
Οι Αμερικανες αδερφες το εχουν παρει πρεφα εδω και χρονια γι' αυτο και εχουν κανει τα παντα για το γαμο...
Τωρα θα μου πεις... "δεν γινεται αγαπη χωρις λεφτα;"...
Θα σου απαντησω μ' αυτο που λενε οι αδερφες εδω...
"Δηλαδη αν ειχες και αγαπη και λεφτα θα σου ξυνιζε;;;"
Καπως ετσι σκεφτεται ο κοσμος εδω για το γαμο, αλλα αν με ρωτησεις προσωπικα τι νομιζω... θα ελεγα ειναι "δικοπο μαχαιρι"...

Unknown said...

μπράβο της Ουάσιγκτον. Αν και συμφωνώ με τον φίλο μου τον OFF.
Είμαι υπέρ του γκέι γάμου, αλλά για τους άλλους. χεχεχε

gay super hero said...

Eπίσης υπάρχει κόσμος που θέλει να μεγαλώσει παιδιά και χίλιοι-δυο άλλοι προσωπικοί λόγοι. Αν δύο άνθρωποι είναι χρόνια μαζί για ποιο λόγο να μην είναι παντρεμένοι; Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω...

"Congress now has 30 working days to act on the bill, but it has rejected legislation just three times in the past 25 years"

Oπότε don't hold your breath Ephemeron. Όταν πρόκειται για το γάμο στην Αμερική ισχύει ο νόμος του Μέρφι: ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.

Το Κογκρέσο θα ψηφίσει υπέρ του γκέι γάμου έστω και σε μία πόλη; Πρώτα θα παγώσει η κόλαση :-)

Tales from the other side of town said...

Οι προσωπικές απόψεις περί γάμου, είναι πάντα σεβαστές. Το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο ομοφύλων είναι πολιτικό. Η απαγόρευση, ή μη πρόβλεψη του πολιτικού γάμου ομοφύλων, είναι σαφής διάκριση κατά των ομοφυλόφιλων, αμφί και διαφυλικών. Αν όσοι είναι κατά του γάμου, κάποτε συμφωνήσουν να θέσουν ως αίτημά τους, την καθολική κατάργηση για όλους, στρέητ και μή, τότε η συζήτηση αυτή ίσως αρχίσει να έχει νόημα. Εδώ για μένα μπαίνει τελεία.

Κάτι ακόμη. Φίλε μου ephemeron, στο σχόλιό σου, αναδεικνύεις ανάμεσα στα κατά του γάμου, τα πιθανά ωφελιμιστικά κριτήρια ενός γάμου. Επέτρεψέ μου να σου πώ ότι δεν βλέπω κάτι κακό σ' αυτό, εν τέλει. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, ανάλογα με τα κριτήριά του. Έχει τα ωφελήματα, αλλά και τα δυσμενή αποτελέσματα των πράξεών του. Αυτό που έχει σημασία, είναι να είναι ελεύθερος να επιλέξει τις πράξεις του, χωρίς κανέναν περιορισμό. Εδώ μπαίνει και η παύλα.

Ephemeron said...

gay super hero,
Δεν ξερω τι ακριβως θα γινει, αλλα τα πραγματα αλλαζουν σιγα-σιγα...
Η κοσμος εδω υποφερει απο την κακη οικονομια τοσο πολυ, και επειδη δεν ειδαν τιποτα καλο απο τους συντηρητικους επι 8 χρονια, εχουν αρχισει και βαριουνται να ακουνε διαφορες χαζομαρες απο πολιτικους και θρησκευτικους αρχηγους που τους εχουν ζαλισει με τις χαζο ιδεες τους εναντιον των gay που θα "καταστρεψουν την κοινωνια"...
Προσωπικα νομιζω οτι σιγα σιγα θα δουμε φοβερες αλλαγες εδω...
(Το Χιουστον του Τεξας να βγαλει λεσβια δημαρχο... απιστευτο!!! γι αυτο σου λεω τα πραγματα εχουν αρχισει ν' αλλαζουν...)

Ephemeron said...

Tales,
Εμενα προσωπικα δεν μου καιγεται καρφι για να παντρευτω ή να εχω παιδια... εχω τους λογους μου... οποιος ενδιαφερεται ας με ρωτησει και θα του εξηγησω.
Με ενδιαφερει ολος ο κοσμος οπως ειπες και εσυ να εχει τα ιδια πολιτικα δικαιωματα με ολους...
Απ την αλλη πλευρα -το εχω ξαναγραψει-,εδω ενα ζευγαρι gay που ζει μαζι για 60 χρονια, αν ηταν παντρεμενοι θα ειχαν γλυτωσει απο εφορια κλπ περιπου $ 500.000... (!!!)
Εχει τα καλα του και τα κακα του ο γαμος μωρο μου!!!
Ο καθενας το βλεπει απο την σκοπια του, αλλα... ολοι πρεπει να εχουν το δικαιωμα γαμου ή κανενας... ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ephemeron said...

bear,
και εγω μαζι σου,οπως το ειπες... "είμαι υπέρ του γκέι γάμου, αλλά για τους άλλους"... χα-χα-χα!!!

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

προλαβαινω να βγαλω διαβατηριο?

Ephemeron said...

ψευτικε Πετρο,
περιμενε λιγο ακομα, μεχρι να αναγνωριστει απο τους fed...
Νομιζω σε λιγο καιρο θα δουμε πολλες αλλαγες...

mahler76 said...

ωραία, ένας καλός λόγος να επισκεφτώ των Θείο μου στην Βασιγκτώνα. .

Ephemeron said...

mahler,
Θα πας Ουασιγκτώνα και δεν θα ερθεις απο εδω να μας δεις;;;
Ελα να επισκεφτεις τον Θειο Κωστα εδω, για να ερθεις να δεις τον "αλλο πλανητη" (με τα βουρλα LOL) που λεγεται Καλιφορνια...

SK said...

@ gsh:

Το Κογκρέσο δεν είναι ανάγκη να ψηφίσει υπέρ του γκέι γάμου στην Washington, DC, απλώς αρκεί να μην κάνει τίποτα: σύμφωνα με τη νομοθεσία για την Washington, το Κογκρέσο έχει το δικαίωμα να εξετάζει (review) τους νόμους που ψηφίζει το συμβούλιο της πόλης, και εάν το επιθυμεί, να τους απορρίπτει. Η review διαρκεί 30 μέρες, και αν το Κογκρέσο δεν κάνει τίποτα στις 30 μέρες, ο νόμος αυτομάτως αποκτά ισχύ.

Ephemeron said...

SK
Thank you :)