Thursday, December 3, 2009

Η αληθεια για τον Ρουπερτ Εβερετ

Διαβαζω λοιπον κι εγω, το αρθρο της Ελευθεροτυπιας για τον Ρουπερτ Εβερετ, με τιτλο "Μετανιωνω που δηλωσα γκέι" (διαβαστε το αρθρο εδω)
Το αρθρο μας κανει να αισθανθουμε ποσο αδικημενος ειναι ο Ρουπερτ Εβερετ, και πως η καριερα του στο Hollywood πηγε για βρουβες, επειδη ηταν ανοικτα gay (γρηγορα πιαστε τα χαρτομαντηλα!!!)
Ειναι αυτη η μονη αληθεια, ή μηπως υπαρχει κατι περισσοτερο;
Το πρωτο που θα ηθελα να αναφερω ειναι οτι στο αρθρο της Ελευθεροτυπιας ο Ρουπερτ καταφερεται μονο εναντιον του Hollywood.
Η αληθεια ειναι οτι ο Ρουπερτ δεν μιλησε μονο για το Hollywood, αλλα ειπε...
"The fact is that you could not be, and still cannot be, a 25-year-old homosexual trying to make it in the British film business or the American film business or even the Italian film business," 
Αλλα να μερικες ακομα αληθειες για τον "Κυριο" Εβερετ που εχασε  την δουλια του επειδη... ηταν gay...
Απο το στομα του Ρουπερτ λοιπον... (κρατηθητε...)

"De Niro, Redford, Keaton, Allen, Pacino ... They're all just tragic parodies of themselves. Al Pacino looks like a mad old freak now."

"And (George) Clooney the man? "He's not the brightest spark on the boulevard."

What about Helen Mirren? "She used to be a true bohemian. But since her Oscar for The Queen she has became so much more Damier."

For Julia Roberts: she is "as skittish as a racehorse"

For Sharon Stone: she is "deranged"

For Michael Jackson: "He was a freak, it's better that he died."

Αυτα τα απιστευτα που ειπε φτανουν;;;
Ααα... ξεχασα, ενα ακομα πολυ "καλο" που πεταξε για τον Graydon Carter...
"Ειναι χοντρος και το κουρεμα του ειναι σκατα, αλλα ειναι ενα φανταστικο γα...σι γιατι εχει μια τεραστια τερατωδη ψω..."

Τωρα εγω σας αφηνω να αποφασισετε, αν ο μονος και μεγαλυτερος λογος ηταν, οπως δειχνει το αρθρο στην Ελευθεροτυπια, οτι η καριερα του Ρουπερτ πηγε για βρουβες επειδη ηταν gay... 
Η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν gay ηθοποιοι που ειναι ανοικτα gay, παραδειγμα ο Sir Ian McKellen και αλλοι πολλοι...
Και τελος ας δημοσιευσω το σχολιο καποιου...
Is Rupert really recommending a lifestyle of deception/­dishonesty (or of being misleading­/secretive at the very least) just for the sake of getting more what?  Money??? 

56 comments:

gay super hero said...

O Ρούπερτ μπορεί να έχει διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς και να του φταίνε οι πάντες και τα πάντα αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι όταν κάποιος θέλει να κάνει καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει αν δηλώνει ανοιχτά ότι είναι γκέι.

Πολύ απλά το ετερόφυλο κοινό δεν πρόκειται να τον δεχτεί ούτε ως ήρωα ταινιών δράσης, ούτε ως ερωτικό σύμβολο και γόη. Ο Ίαν ΜακΚέλεν δεν παίζει σε αυτές τις κατηγορίες γιατί είναι ηλικιωμένος και παίζει μόνο αντίστοιχους ρόλους. Δυστυχώς ο γκέι συνήθως θεωρείται καλός μόνο για κωμωδίες και μιούζικαλ...

Βέβαια όλα αυτά αλλάζουν με το χρόνο. Τώρα τελευταία οι δημοσιοσχεσίτες πολλών νεαρών ηθοποιών και τραγουδιστών διοχετεύουν στον τύπο κουτσομπολιά και πληροφορίες για γκέι ραντεβού κτλ. Αλλά αυτά κυρίως για να γίνεται θόρυβος γύρω από το όνομά τους και να γίνονται γνωστοί μέσα από "σκανδαλάκια".

Πολύ λίγοι δηλώνουν ανοιχτά γκέι και συνήθως αυτοί που του κάνουν παραμένουν Β διαλογής...

Ephemeron said...

gay super hero,
Συμφωνω με πολλα που λες στο σχολιο σου, οπως για τον Ian McKellen οτι παιζει σε διαφορετικες ταινιες, αλλα απ την αλλη πλευρα υπαρχουν πολλοι αλλοι gay ηθοποιοι που δεν εχουν κανενα προβλημα. Νομιζω στην συγκεκριμενη περιπτωση ο Ρουπερτ καπου το παρατραβηξε το σκοινι... Το τι εχει πεταξει στον αερα δεν λεγεται. Επ ευκαιριας, εκτος του οτι εχεσε πατοκορφα τον Michael Jackson επειδη ειχε κανει ατελειωτες πλαστικες τωρα ο Ρουπερτ εκανε πλαστικη και εγινε αγνωριστος...
Δες φωτος απο την πλαστικη που εκανε εδω
http://www.entertainmentwise.com/news?id=48045

sCaTterBraiN said...

εγώ θα συμφωνήσω με τον gsh. ανεξαρτήτως του σκατοχαρακτήρα του ρούπερτ, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιος που είναι ανοιχτά gay μια καριέρα αντίστοιχη με του κλούνεΰ, του πιτ, του κρουζ, ή ακόμα και του πατσίνο, ντενίρο κλπ.

Tales from the other side of town said...

Νομίζω ότι ο Ρούπερτ Έβερετ, έχει το σύνδρομο του κακομαθημένου παιδιού που τσιρίζει γιατί δεν του δίνουν ντόνατ. Αυτά τα ανεκδιήγητα τα λέει γιατί ποτέ δεν θα κατορθώσει να γίνει σαν τον Πατσίνο - απλά δεν έχει ούτε το ελάχιστο του ταλέντου του. Προσπαθεί με αυτά που λέει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, τίποτα παραπάνω.

Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω με αρκετά που λέει ο gsh, οι προκαταλήψεις ακόμη καλά κρατούν.

Tales from the other side of town said...

Κάτι ακόμη. Ο ΜακΚέλεν, τώρα είναι πράγματι μεγάλος σε ηλικία. Δεν έκανε όμως τώρα το κάμινγκ-άουτ, το έκανε το 1988. Πιο πριν θα ήταν πολύ δύσκολο, γιατί η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1983. Και όχι μόνο αυτό, την ίδια χρονιά έγινε ιδρυτικό μέλος της λοαδ οργάνωσης Stonewall. Επίσης, μπορεί πριν το 1988, να μην είχε μιλήσει για τον εαυτό του ανοικτά δημοσίως, όμως σε όλα τα βιογραφικά του μπορεί κανείς να διαβάσει ότι από 24 ετών, γνώριζαν όλοι οι οικείοι του τον σεξουαλικό προσανατολισμό του. Δεν θα τολμήσω να τους συγκρίνω, ως ηθοποιούς...
Πάντως καλώς αναφέρθηκε ο ΜακΚέλεν. Διότι ο νεαρότερος Ρ.Ε. θα μπορούσε να διδαχθεί πολλά απ' αυτόν. Κυρίως αξιοπρέπεια.

xomeritis said...

Ο Everett είναι περισσότερος νάρκισσος παρά καλός ηθοποιός. Σίγουρα τα πράγματα αλλάζουν: κανέναν δεν πείραξε η παρουσία του Ian Mc Kellen στην τριλογία των Χmen, που ήταν ταινίες δράσης, έστω κι αν ο Magneto είχε κάτι το απόμακρο, περισσότερο όμως λόγω ηλικίας. Απλά ο Everett δεν αποτελεί μέτρο της ομοφυλοφοβίας της κινηματογραφικής βιομηχανίας, γιατί απλούστατα δεν είναι καλός ηθοποιός.

SK said...

Ναι, το ότι δήλωσε gay στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει romantic lead, δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία περί αυτού.
Αλλά γενικότερα για καριέρα στο Hollywood πιο πολύ τον περιόρισε ο χαρακτήρας του και το ταλέντο του.

another george blog said...

Προσωπικά δεν θα ήθελα να είναι πρωταγωνιστής ένας ηθοποιός με αυτόν τον χαρακτήρα. Είτε γκέι είτε στρέητ.

Ephemeron said...

scatterbrain,
ισως να σου θυμησω τον Βρετανο ηθοποιο Stephen Fry, πασιγνωστος και στις δυο μεριες του Ατλαντικου, πολυ καλος ηθοποιος, με λαμπρη καριερα, ο οποιος ειναι 53 χρονων και ειναι ανοικτα gay απο... 16 χρονων!!!

Ephemeron said...

Tales,
Πολυ σωστα, ο Ρουπερτ επρεπε να ειχε δασκαλο του τον ΜαΚελεν!!!

Ephemeron said...

Xomeriti,
Πολυ σωστο το σκεπτικο σου...
"...ο Everett δεν αποτελεί μέτρο της ομοφυλοφοβίας της κινηματογραφικής βιομηχανίας, γιατί απλούστατα δεν είναι καλός ηθοποιός."

the boy with the arab strap said...

ασ παει στο μπολιγουντ :))

Ephemeron said...

scatterbrain,
επισης η Jodie Foster ειναι out...

Ephemeron said...

SK,
+10 συμφωνω απολυτα.
Για παραδειγμα ο γλυκυτατος Neil Patrick Harris. Ολοι τον εχουν στα οπα-οπα στο Hollywood!!!
Αλλα ειναι να μην σε αγαπανε οταν ονομαζεις τον συντροφο σου "my better half", οπως λεει και ο Harris για τον συντροφο του... Οταν αποφασισε να βγει out ειχε πει: "The public eye has always been kind to me, and until recently I have been able to live a pretty normal life. Now it seems there is speculation and interest in my private life and relationships. So, rather than ignore those who choose to publish their opinions without actually talking to me, I am happy to dispel any rumors or misconceptions and am quite proud to say that I am a very content gay man living my life to the fullest and feel most fortunate to be working with wonderful people in the business I love."

Ephemeron said...

another george blog,
Ειναι οχι διχασμενη, αλλα τετραχασμενη προσωπικοτητα...
Πριν καιρο ειχε πει "I'm a sex machine to both genders. It's all very exhausting. I need a lot of sleep"(!!!)και μετα απο καιρο παλι, γυρισε και ειπε "δεν υπαρχει καμια γυναικα που να ειναι τοσο ομορφη ωστε να ηθελα να κανω σεξ μαζι της"
Τρελλοκομειο... ουτε αυτος ξερει τι ακριβως λεει...

Ephemeron said...

off,
Χα-χα!!!
Ισως στο Μπολιγουντ να κανανε διακρισεις εναντιον του γιατι... δεν εχει κοκκινη τελιτσα στο μετωπο... LOL

mahler76 said...

όταν ο παντελώς ατάλαντος ΡΟΎΠΕΡΤ έκανε καριέρα εκμεταλλευόμενος την ξελιγωμάρα των αδερφών για κοιλιακούς δεν μίλαγε. τώρα που κρέμασε και δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο τώρα του φταίει που είναι ανοιχτά αδερφή. Ου μαρή, ού και ούστ.

Ephemeron said...

mahler,
Πες τα χρυσοστομε!!!
Google on line: Rupert Everett plasic surgery, και πεσε κατω ξερος οταν δεις τις φωτογραφιες!!!
Ο Rupert αντι να κλαιει, μαλλον επρεπε να τραγουδαει το σατυρικο τραγουδακι των Smiths...
"Fame, Fame, fatal Fame,
It can play hideous tricks on the brain,
But still I'd rather be Famous
Than righteous or holy,
any day,any day,any day..."

gay super hero said...
This comment has been removed by the author.
gay super hero said...

Ο Neil Patrick Harris παίζει σε τηλεοπτικές κωμωδίες, δεν είναι κινηματογραφικός αστέρας. Δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα. Όταν θα δούμε τον Neil Patrick Harris ή τον Cheyenne Jackson σε κάτι άλλο εκτός από κωμωδία ή μιούζικαλ σφυρίξτε μου.

Η Jodie Foster καθόλου out δεν ήταν όσο βρισκόταν στην κορυφή και έπαιρνε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τα όσκαρ. Εξαναγκάστηκε να "βγει από την ντουλάπα" μετά από συνεχή δημοσιεύματα για την προσωπική της ζωή μόνο και μόνο επειδή κάποιοι "ακτιβιστές" αποφάσισαν με αυτό τον τρόπο και εντελώς επιλεκτικά να την "παραδειγματίσουν". Φαντάζομαι ότι ο Ephemeron συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές αλλά εγώ προσωπικά τις βρίσκω ελεεινές.

Και το θέμα μας είναι να θάψουμε έναν άνθρωπο με ψυχολογικά και άλλα προβλήματα όπως ο Ρούπερτ Έβερετ γιατί σαν καλές αδελφές που είμαστε αυτό είναι το αγαπημένο μας σπορ; 'Η μήπως το πραγματικό θέμα είναι τί συμβουλή θα δίναμε σε έναν ηθοποιό που ξεκινάει τώρα;

Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα πόσοι έχουν πραγματικά την πολυτέλεια να σηκώσουν στους ώμους τους έναν πολιτικό αγώνα συχνά σε βάρος της καριέρας τους; Κάποιοι το καταφέρνουν και με αυτό τον τρόπο ζουν μια πιο ισορροπημένη και πιο ειλικρινή ζωή. Είναι απόλυτα σεβαστό. Και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι το τίμημα είναι πολύ βαρύ και δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Και αυτό θα πρέπει είναι απόλυτα σεβαστό επίσης.

Tην ομοφοβία πρέπει να χτυπήσουμε, όχι τους ομοφυλόφιλους.

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

Τον Ρουπερτ ποτε δεν τον παρακολουθησα διοτι αποτελει κακο ηθοποιο ή μαλλον ηθοποιο με κακες επιλογες, κατα την ταπεινη μου αποψη.
Αν οντως εχουν ειπωθει ολα αυτα απο τον ιδιο, βρισκομαστε στην δυσαρεστη θεση να τον αντιπαθησουμε απλα γιατι η αποψη του(που μπορει να εινα αποψη πολλων αλλων) εκφραζεται ανοιχτα χωρις ιχνος ευγενειας. Μπορεις να πεις οτι θελεις αλλα σεβασου τουλαχιστον και τον εαυτο σου εκτος απο τους αλλους και κυριως εναν νεκρο.
Δεν νομιζω ομως οτι επηρεαζει κανεναν μας η οποιαδηποτε δηλωση ενος ηθοποιου.
Δεν ειναι δα και κανενας πνευματικος ανθρωπος.
Αν η επομενη του ταινια ειναι ενα αριστουργημα ολοι εμεις θα τον προσκηνησουμε απλα γιατι η δουλεια του ειναι αυτο που μας ενδιαφερει πρωτιστως
καλημερα

mahler76 said...

@gay super hero
δηλαδή όταν επί 20 χρόνια ο Ρούπερτ έκανε καριέρα (έστω και σαν κομμάτι κρέας, αλλά καριέρα) δεν υπήρχε ομοφοβία και τώρα υπάρχει?

Όσο οι αδερφές γινόμαστε έρμαια διαφόρων αυτόκλητων Ηρώων που προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν για να κάνουν την δουλειά τους τόσο θα έχουμε τέτοια φαινόμενα.

Όσο για το τί θα συμβουλεύαμε έναν ηθοποιό που ξεκινάει σήμερα, εδώ δεν υπάρχει απάντηση όπως δεν υπάρχει ΜΙΑ απάντηση για το αν κάποιος πρέπει να κάνει coming out στους γονείς του ή όχι. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

Αυτό που θα έλεγα εγώ είναι ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης (και βάζω μέσα και συγγραφείς, ζωγράφους κλπ όχι μόνο ηθοποιούς και τραγουδιστές) θα πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να μπορεί να κάνει καριέρα με το ταλέντο του και όχι με την ομοφυλοφιλία του. Διότι όταν μόνο σου προσόν είναι αυτό, τότε στην πορεία η πρόσκαιρη στήριξη του 10% που σαν ανακλαστικό θα του προσφέρουμε δεν θα επαρκεί για να συνεχίσει την όποια πορεία του.

Ελπίζω κάποια στιγμή να σπάσει επιτέλους αυτό το απόστημα της queer art και των queer καλλιτεχνών το οποίο αν και μπορεί να έχει βοηθήσει μια χούφτα πραγματικά ταλαντούχων ανθρώπων να αναδείξουν την δουλειά τους όταν αυτό τους το αρνιόταν το str8 κατεστημένο, τις περισσότερες φορές στηρίζει ατάλαντα πλάσματα μόνο και μόνο επειδή είναι αδερφές ή λεσβίες.

gay super hero said...

Σε ποια ήπειρο το γκέι κοινό "στηρίζει ανακλαστικά" τους out καλλιτέχνες όπως γράφεις ; Αν τους στήριζε πραγματικά το 10% του πληθυσμού με το εισόδημα που διαθέτει τότε για ποιο λόγο είναι τόσο απελπιστικά λίγοι;

Eμένα πάλι μου φαίνεται και από αυτά που διαβάζω στα διάφορα μπλογκ ότι όχι μόνο δεν στηρίζουμε κανέναν αλλά δεν χάνουμε την ευκαιρία να τους θάψουμε εμείς πρώτοι κατά την προσφιλή μας πολύ κακή συνήθεια. Και ότι με το εισόδημά μας στηρίζουμε κυρίως στρέιτ διασημότητες (ντίβες της ποπ, μοντέλα, αθλητές κτλ)

Ως προς τη λέξη queer που αναφέρεις θα μου επιστρέψεις να σου πω ότι τα κάνεις λίγο αχταρμά.

Το queer είναι ένα ρεύμα της μεταμοντέρνας διανόησης που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στις λεγόμενες "σπουδές φύλου". Το Queer πρεσβεύει ότι το φύλο και η σεξουαλικότητα δεν είναι παρά ταμπέλες που καταπιέζουν τους ανθρώπους. 'Οτι αυτές οι ταμπέλες είναι απολύτως κοινωνικά κατασκευάσματα (οι πιο ακραίοι φτάνουν στο σημείο να αρνούνται εντελώς τη σημασία της βιολογικής διαφοροποίησης των φύλων). Και ότι μια πραγματικά χειραφετημένη ανθρωπότητα θα πρέπει να τις καταργήσει.

Αν και το queer αποτελεί μια ακαδημαϊκά ενδιαφέρουσα μετα-φεμινιστική θεωρία, η δική μου άποψη είναι ότι από τη στιγμή που έχει επιβληθεί πλήρως στον ακαδημαϊκό χώρο και γίνονται αντίστοιχες προσπάθειες να επιβληθεί και ως "κινηματική αντίληψη" δυνητικά μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά βλαβερό και επικίνδυνο.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι το queer είναι πάνω από όλα ακαδημαϊκό και πολιτικό ρεύμα. Ως καλλιτεχνικό κίνημα αφορά ελάχιστους καλλιτέχνες, κυρίως γυναίκες και χωρίς ιδιαίτερη διείσδυση πέρα από τα εικαστικά και τον κινηματογράφο.

Και βεβαίως το queer δεν έχει καμία σχέση με το κατά πόσο ένας καλλιτέχνης είναι out ή όχι όπως υποψιάζομαι ότι εντελώς λανθασμένα το χρησιμοποιείς. Ο Παπαϊωάννου δεν είναι queer, ούτε ο Τσαρούχης, ούτε φυσικά ο Καβάφης. Αν και πρόσφατα διάβαζα το άρθρο ενός μεταμοντέρνου που προσπαθούσε να βαφτίσει queer τον Ταχτσή....

Θα τρίζουν τα κοκκαλά του lol :-)

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλέ πως έγινε έτσι;Νόμιζα ότι ήταν κανά κέρινο ομοίωμά του στο μουσείο Madame Tussauds!
Είχε περάσει απ΄την Ιταλία και από μια εκπομπή τον Οκτώβρη θυμάμαι που η παρουσιάστρια τον ρώτησε για τα βαφτιστήρια του κι αυτός απάντησε ότι τα περισσότερα τα αντιπαθεί χαχαχα

Το 2004 ήταν σε 3 έργα
2005 2
2007 3
2009 2
πόσα θέλει δηλαδή;;;

φιλιά

mahler76 said...

@gay super hero
Λοιπόν εγώ αυτό που λέω είναι ότι ένας καλλιτέχνης πρέπει να υποστηρίζεται για την καλλιτεχνική του οντότητα και όχι τον σεξουαλικό του προσδιορισμό. Ο Παπαϊωάννου, κάνει καριέρα επειδή είναι ταλεντάρα, και όχι επειδή είναι ομοφυλόφιλος και τον στηρίζουμε αποκλειστικά οι αδερφές. Κι αν μέσα στο ακροατήριο του υπάρχουν περισσότερο ή παλιότερα αποκλειστικά gay θεατές αυτό γίνεται διότι με την ΤΕΧΝΗ του εκφράζει και τους δικούς μας προβληματισμούς και ανησυχίες. Όχι απλά επειδή είναι δικός μας. Αντίθετα ο κύριος Ρούπερτ στηρίχθηκε από την βιομηχανία θεάματος και εμάς ΄όσο μπορούσε να προσφέρει το μόνο που είχε (ή φρόντιζε να δείχνει πως έχει) δηλαδή την κορμάρα του. Τώρα που αυτό δεν υπάρχει κλαίγεται που δεν έχει δουλειά.

Άρα μην λές πως δεν στηρίζουμε τους δικούς μας. Άλλωστε αν θές άλλο ένα παράδειγμα, ο αγαπητός Ρίκυ Μάρτιν πως επιβιώνει τόσα χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο? Μόνο για την κρυφή-φανερή-λανθάνουσα (πές το όπως θές) σχέση του με την ομοφυλοφιλία. Διότι από φωνή κορμάρα ο τύπος. Ας μην έπαιζε στα δάχτυλα το gay θέμα και τις αδερφές και θα βλέπαμε αν θα τον ήξερε κανείς.

mahler76 said...

Όσο τώρα για τα gueer θέματα, επειδή εγώ έχω κάνει και κάνω και φέτος σπουδές φύλου στην Σχολή μου γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά το τι πρεσβεύουν. Όμως αν ίσχυε μόνο αυτό που λες τότε δεν θα μιλούσαμε για queer λογοτεχνία, queer κινηματογράφο queer καλλιτέχνες και άλλες ανοησίες.
Όσο δε για την ίδια την queer θεωρία που θέλει τα φύλα αποκλειστικές κοινωνικές κατασκευές έχω να πώ το εξής, Αν ίσχυε αυτό τότε η ομοφυλοφιλία θα είχε εκλείψει διότι κοινωνικά μόνο τις τελευταίες δεκαετίες είναι κάπως αποδεκτή σε μέρικές μόνο κοινωνίες. Άρα δεν μπορεί να είναι κοινωνικό κατασκεύασμα από την στιγμή που η κοινωνίες το πολέμησαν λυσσαλέα. Όμως επειδή η καύλα, ο πόθος κλπ είναι βιολογικές καταστάσεις γενετήσιες και όχι επίκτητες, γιαυτό και στα πλέον εχθρικά κοινωνικά περιβάλλοντα η ομοφυλία επιβίωσε και θα επιβιώνει. Διότι την Φύση δεν μπορεί καμία κοινωνική κατασκευή να την περιορίσει.
Κοινωνική κατασκευή είναι άλλα πράγματα που αφορούν τους άντρες και τις γυναίκες str8 ή gay και έχει να κάνει με τους ρόλους που τους αποδίδουν ή τους επιβάλλον σε μια κοινωνία.

Όσο για τον Ταχτή θα συμφωνήσω μαζί σου (Jesus το έκανα κι αυτό) πως είναι γελοίο να τον θεωρούν κάποιοι queer καλλιτέχνη. Ο ίδιος θα μας έφτυνε κατάμουτρα αν τον λέγαμε και gay (όπως το εννοούμε σήμερα), ή αν του μιλούσαμε για gay δικαιώματα gay pride κλπ. Νομίζω ο Ephemeron τα είχε γράψει πολύ ωραία για τον Ταχτσή σε προηγούμενα πόστ.

Λοιπόν αυτά προς το παρόν.


distoihos se 2 sineheies giati olokliro den to ekane post...

Ephemeron said...

gay super hero,
γραφεις..." Eμένα πάλι μου φαίνεται και από αυτά που διαβάζω στα διάφορα μπλογκ ότι όχι μόνο δεν στηρίζουμε κανέναν αλλά δεν χάνουμε την ευκαιρία να τους θάψουμε..."
Μα συγνωμη... θα υποστηριξω καποιον που θαβει ολο το κοσμο με το ονομά του; Θα υποστηριξω αυτον που εχει πει απιστευτα πραγματα, ακατανομαστα και αγενεστατα, και θα τον υποστηριξω μονο και μονο επειδη ειναι gay?
Δηλαδη αν ηταν ετερό θα ηταν ενταξει να τον θαψουμε, αλλα επειδη ειναι gay δεν πρεπει να πουμε κουβέντα;;;

Ephemeron said...

ψευτικε Πετρο,
Ψαξε μεσω google και το τι εχεις να δεις, απο συνεντευξεις που εχει δωσει, και ιδιως σε Αγγλικες εφημεριδες-site, δεν λεγεται... απιστευτα πραγματα...

Ephemeron said...

Και λοιπόν;E allora?
Ακριβως το ιδιο με σενα ειπαν και αλλοι... οτι εχει γινει "κέρινο ομοίωμα"...

Ephemeron said...

mahler,
Αυτο που εγραψες ποοοολυ καλο!!!
"...γιαυτό και στα πλέον εχθρικά κοινωνικά περιβάλλοντα η ομοφυλία επιβίωσε και θα επιβιώνει. Διότι την Φύση δεν μπορεί καμία κοινωνική κατασκευή να την περιορίσει."

gay super hero said...

@ mahler76

Και πάλι τα μπερδεύεις. Ο μεταμοντέρνος ακαδημαϊκός που ανέφερα χαρακτήρισε queer τον Ταχτσή ακριβώς επειδή πίστευε ότι το γκέι κίνημα δημιουργεί μια ταμπέλα που "γκετοποιεί" και "περιχαρακώνει" τους ομοφυλόφιλους. Έγραψα πιο πάνω ότι σύμφωνα με την queer θεωρία οι σεξουαλικές ταυτότητες δεν είναι παρά ταμπέλες που καταπιέζουν τους ανθρώπους και πρέπει να απελευθερωθούμε από αυτές. Θεωρούν λοιπόν ότι ο Ταχτσής συμφωνούσε μαζί τους και αναδρομικά τον κατατάσσουν στο "κίνημά" τους.

Ως προς τις κοινωνικές κατασκευές αυτό που πρεσβεύουν είναι ότι ο ομοφυλόφιλος δημιουργήθηκε ως κοινωνικός τύπος ακριβώς μέσα από την περιθωριοποίηση και τους διωγμούς. Αλλιώς πιστεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι θα ήμασταν αμφισεξουαλικοί και κανείς δεν θα επέμενε να έχει τη μία ή την άλλη ταυτότητα. Θεωρούν δηλαδή ότι κανείς δεν θα σκεφτόταν να θεωρήσει τον εαυτό του "ομοφυλόφιλο" αν δεν είχε υποφέρει και κυνηγηθεί γι'αυτό.

Προφανώς δεν συμφωνώ με κάτι από όλα αυτά αλλά όσο μένουν στο ακαδημαϊκό επίπεδο δεν παύει να είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. 'Οταν γίνονται πολιτικό κίνημα βέβαια αρχίζουν τα προβλήματα γιατί κατά την άποψή μου αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην υποστηρίζουμε την ταυτότητά μας.

Τώρα ως προς την "queer" τέχνη, οι συγκεκριμένοι θεωρητικοί προσπαθούν να κολλήσουν την ταμπέλα queer στα πάντα, ακόμα και στον Ταχτσή. Λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ομοερωτική τέχνη και πολύ σημαντική μάλιστα είτε Παπαϊωάννου λέγεται αυτός, είτε Τσαρούχης, είτε Καβάφης είτε οτιδήποτε άλλο. Πέρα από το ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικοί δημιουργοί με ταλέντο, κομίζουν στην τέχνη τους πολύ συγκεκριμένες ευαισθησίες που δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό "ομοερωτική".

mahler76 said...

@gay super hero
το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία γκέι αντρών δεν μπορεί να καυλώσει, να του σηκωθεί βρε αδερφέ με μία γυναίκα δεν είναι θέμα ταμπέλας είναι θέμα βιολογίας. Γιαυτό και βρίσκω πολύ αφελείς τις queer θεωρήσεις.
Θα συμφωνήσω πάντως μαζί σου (twice in a row my God!!!) ότι όσο παραμένουν σε ένα χαλαρό ακαδημαϊκό επίπεδο συζήτησης οκ αρκεί να μην βρίσκουν το δρόμο τους σε "πολιτικές" του gay κινήματος.

Όσο για την τέχνη κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει ομοερωτική τέχνη άλλα ερωτική. Φυσικά αυτό μπορεί να έχει ένα περίβλημα gay ή str8 όμως οι συμβολισμοί αφορούν όλους μας.

gay super hero said...

Εγώ πάλι νομίζω ότι συμφωνείς με τους queers πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις.

mahler76 said...

@gay super hero
όχι αγάπη μου μακριά αυτές οι πουστροθεωρίες απο μένα χαχαχαχα

stereocage said...

Καταρχήν από που βγήκε το συμπέρασμα οτι ο Ρουπερτ είναι κακός ηθοποιός δεν το κατάλαβα, γιατί πολλοί το λέτε εδώ.Μια χαρά ηθοποιός είναι και μαλιστά εξαιρέτικα ιδιοσυγκρασιακός με κράμα νάρκισου upper class υπερόπτη ζεν τσογλανιού και ολα αυτά με ενα pink twist και αυθεντική φλεγματικη κωμική ικανότητα που βγάζει μάτι. Βλέπε best friend wedding.Το οτι είναι πρωτίστος οι gay που δεν τον υποστηρίζουν φάνηκε και απο το βατερλό του έμεσα πολιτικού next best thing. Ο ιδιος είχει πει οτι δεν ήταν αρκετά γκλαμουράτο για τους gays μιας και έθιγε θέματα που δεν θέλουν να βλέπουν.Οτι όσο και καραγματως disco party καλλονός να σαι, πάλι είσαι υπό οταν θες να διεκδικίσεις κάτι περισσότερο (βλ. το παιδί σου).Αντίστοιχο σχόλιο έχει κανει και ο George Michael.

Σχετικά με όσα λέει ο Μahler, έχω να πω οτι πρεσβέυει ακριβώς όσα μας πάνε πίσω.Γιατι φυσικά ποιος έχει ανάγκη απο μοντέλα ρολων? Πάω στοιχημα οτι στις σπουδες σου δεν το χουνε θίξει αυτο το κούτσικο θεματάκι...

Παλικάρια λίγο σέβας σε αυτούς που τόλμησαν να πουν οσα η συντρίπτική πλειοψηφία ακόμα τρέμει.Τους οδοστρωτήρες να πατε να τους κάνετε σε καμιά χωματερή, όχι σε θέματα που ακόμα καίνε σαν το σίδερο είτε αρνήστε να το παραδέχτείτε, είτε όχι.

stereocage said...

@mahler76
Λες"...θα πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να μπορεί να κάνει καριέρα με το ταλέντο του και όχι με την ομοφυλοφιλία του. "
Σώπα ναί? Ρε κακομοίρη, εκει στα gender studies που σπουδάζεις, δε σου μαθαν ακόμα οτι η σεξουαλικότητα εμπεριέχετε παντου? .Π.Α.Ν.Τ.Ο.Υ.
Και πρωτίστως στις τέχνες και το τρόπο που το ταλέντο μορφοποιείται και κοινωνικοποιείται. Πούλα εσύ ομοφυλοφιλία μιας και είναι επικερδής τρικλοποδία και μετά έλα να μας πείς την εμπειρία σου!

ps. H νοοτροπία του νεο-ελληνα(ρά) δεν κάνει διακρίσεις σε σεξυαλικότητες.
Καληνύχτα!

mahler76 said...

@stereocage
επειδή θυμάμαι το χολερικό σχόλιο της κλασικής φαρμακωμούνας bottom που μου είχες αφήσει στου pissoglendi το μπλόγκ όπου κι εκεί πήρες την απάντηση που σου άξιζε, TALK TO THE HAND BITCH!!!!

Τώρα αν ο Ρούπερτ ήταν καλός ηθοποιός ή όχι άφησε να το κρίνουμε όσοι άνθρωποι βλέπουμε καλό κινηματογράφο, θέατρο κλπ. Αλλά θα μου πείς με απόψεις περί κινηματογράφου σαν την δικιά σου ήταν γεμάτο το περιοδικό Σινεμά και γι'αυτό έκλεισε όπως του άξιζε.

mahler76 said...

και για να μην μείνει καμία απορία, μωρή είπα εγώ ότι δεν υπάρχει παντού η σεξουαλικότητα? απλά είπα πως δεν με αφορά να γίνεται σημαία προς εκμετάλλευση όταν δεν υπάρχει ταλέντο να την στηρίζει. Μα καλά τόσο στόκοι ήσαστε όσοι εργαζόσασταν στον Πέτρο?

stereocage said...

Τώρα πως κατάφερες να μου γίνεις πιο συμπαθής που ξεσπάθωσες ένας θεός το ξέρει.Ο Πέτρος τι είναι? Ο Κωστόπουλος?Δηλαδη εγώ δουλευα στο NITRO ας πούμε?

Eπλισης, έχετε πολύ πλάκα όσοι μιλάτε ακόμα για σιμαίες ντουντούκες και για κρεβάτια που δεν βγάζετε στη φόρα. Ειναι τοσο παρωχημένο και ακυρο κλισέ που καταντά χαριτωμένο. Ειναι σα να σε μουτζώνει κάποιος και συ να λες "καθρεφτάκι", σα τα κοριτσάκια του δημοτικού.
Σου πε κανείς οτι υπάρχει ηθοποιός γνωστός ή άλλο δημόσιο πρόσωπο που να μην πηγαίνει πακέτο με τη σεξουλικότητα του? Όταν ο staight Brand Pit μας μιλάει για Bradgelines ας πούμε δεν είναι σημαία.Ειναι τί? Καραβόπανο?
Kαι ενοείτε πως δεν χρειάζετε να πει κανείς str8 οτι είναι str8.Συνδηλώνεται απο εκατοντάδες πράγματα και μια χαρά συμψηφίζεται στη γενικότερη σούμα όταν περνάει απο το ταμείο.

mahler76 said...

@stereocage
Είναι δύσκολη η ζωή μετά το lifestyle το ξέρς, όμως αγάπη μου, πέρνα το κείμενο πριν το ποστάρεις από κάποιον κειμενογράφο, μας βγήκαν τα μάτια από τα μαργαριτάρια.

stereocage said...

@mahler76
Επι τις ουσίας μόκο λοιπόν.Τραγούδα τώρα εσύ για κειμενογράφους.

ps. Γλυκιά χαζή Πουαρό, οταν κάποιος ποστάρει θέμα βρίζοντας το Nitro, σημαίνει έχει διαβάσει το περιοδικό.Οχι οτι το έγραφε.Χαιρετισμούς στην Αγκάθα.

mahler76 said...

@stereocage
επί της ουσίας σου έχω απαντήσει κουκλίτσα μου ήδη άλλα με το iq ραδικιού πού να καταλάβεις. Και όταν μιλάω για το χαμηλό σου επίπεδο τύπου lifestyle εννοώ όχι το Νίτρο άλλα το περιοδικό από το οποίο προφανώς απολύθηκες γιαυτό και έκανες την επίθεσή σου σε άλλο μπλόγκ όταν είπα πως καλά έκλεισε. Διότι εκεί μάλλον έγραφαν τις πίπες που γράφεις κι εδώ οπότε λογικό να μην θέλει κάποιος να δώσει 10 ευρώ για να τις διαβάσει. Εδώ μετά βίας διαβάζονται τα χολερικά σχόλια που αφήνεις τσάμπα.

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

guys guys...
eirhnh pls!!!
ayth h kouventa itan apo tis liges teleytaies endiaferouses min tin strapatsarete...
edw eimaste kai syzitame ta panta
as eimaste ligo pio psyxraimoi mias kai afinoume sxolia sto blog enos allou anthrwpou
filia hrema se olous
mhn mou sygxhzeste!!!

mahler76 said...

@Ο ψεύτικος Πέτρος
α μαρή :)

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

@μαλερ

ειδες ομως; ενα χαμογελο το εσκασες αντι να καθεσαι να μαλλιοτραβιεσαι!!!
ποσα εισητηρια θα κοβαμαι αν αυτο το καναμε event αραγε;
χμμμμμμ

mahler76 said...

τις φλέβες μας θα κόβαμε!!!

hollandos said...

Σχετικά με τις ταμπέλες

Οι κοινωνίες από τότε που οργανώθηκαν και καθώς εξελίσσονται, κωδικωποιούν τα πάντα προκειμένου να μπορούν να συννενοηθούν, να επικοινωνήσουν , να γαμηθούν κλπ κλπ. Τι να κάνουμε, σ αυτόν τον πολιτισμό ζούμε!

Κάποτε λέγονταν τιούτοι, άλλοτε αδελφές, σήμερα είναι gay, αύριο θα λέγονται κάπως αλλιώς η μπορεί και να μην λέγονται τίποτε.

Ακόμα και τα διάφορα κινήματα που είναι εναντίων των ταμπελών, λειτουργούν σ ένα πλαίσιο, έχουν ένα σημείο αναφοράς, μια.. ταμπέλα. Αναρωτιέμαι, στην προκειμένη περίπτωση, μήπως για ορισμένους "ψαγμένους", κάποιες ταμπέλες έχουν διαφορετιό (σημασιολογικό) βάρος. Ηχούν διαφορετικά στ αυτιά. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε το κίνητρο τους δεν είναι καθαρό. Θα πρέπει, νομίζω, κάποια στιγμή να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και να (εδώ σε θέλω κάβουρα) διαλέξουν.

Τώρα, σ ότι αφορά την "σέξουαλ οριέντετ" τέχνη , ε τι να κάνουμε, κάποιοι γράφουν παραμύθια, άλλοι κάνουν κυβισμό κι άλλοι ζωγραφίζουν δύο ή τρεις άντρες να φιλιούνται. Σιγά το πράμα! Μπορεί αυτή η εικόνα να συγκινήσει κάποιον? Μπορεί αυτός που το έκανε να ευχαριστηθεί με την καρδιά του?
Εμάς δεν μας πέφτει κανένας λόγος!
΅
Η τέχνη δεν έφερε καμμία μεγάλη επανάσταση ή ανατροπή.

negative said...

hollandos said...Η τέχνη δεν έφερε καμμία μεγάλη επανάσταση ή ανατροπή...?

θα διαφωνήσω μαζί σου Oλλανδέ..
Η τέχνη μέσα στους αιώνες έφερε και επαναστάσεις όπως και ανατροπές..
Μια από αυτές ήταν όταν ο καλλιτέχνης σταμάτησε να υπηρετεί το λαϊκό αίσθημα και άρχισε να υπηρετεί το προσωπικό του ''θέλω''.
Με τον τρόπο που αυτός σκεφτόταν ή αισθανόταν....συχνά λοιπόν ο καλλιτέχνης ήταν πολύ ποιο μπροστά από τον τότε μέσω άνθρωπο.
Ο Cezanne o van Gogh,Matisse,Picasso Rothko, Pollock όπως και μια σειρά καλλιτεχνών αλλά και κινημάτων άλλαξαν τον τρόπο ματιάς και σκέψης του σημερινού ανθρώπου.
Εάν με ρωτήσεις για την τέχνη του σήμερα....όχι δεν φέρνει επαναστάσεις ή ανατροπές,τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο που έκανε τότε...είτε η τέχνη είτε ο άνθρωπος.

mahler76 said...

η τέχνη ΠΑΝΤΑ ακολουθεί την κοινωνία. ΠΟΤΕ δεν έχει συμβεί το αντίθετο.

hollandos said...

Negative,

Σιγά μην είχε στο βλέμμα του ο κόσμος την Tέχνη όταν έριχνε τις Βερσαλίες ή όταν εβγαινε στους δρόμους της Ν. Υόρκης τότε με το Stone Wall!

Σαφώς πιστεύω στην δύναμη της Tέχνης, να εμπνεύσει να προτείνει, να επιρρεάσει, να παρηγορήσει αλλά δεν κάνει επανάσταση.

Λίγοι "ξέρουν" από Τέχνη και συχνά λειτουργεί αυτιστικά και ναρκιστικά. 'Ολοι αυτοί που ανέφερες, που ορισμένους τους λατρεύω, άλλαξαν την σκέψη και το βλέμμα των καλλιτεχνών των επόμενων γεννεών για να εξελίξουν την ίδια τους (ναι, εκεί έχουμε επανάσταση) την Τέχνη και όχι τις Κοινωνίες.

Να μην ξεχνάμε επίσης το χειρώτερο, έχουμε δει ότι η Τέχνη κάποιες φορές είχει εξειδανικευτεί σε πολύ δύσκολες Κοινωνικοπολιτικές εποχές.

negative said...

Στην Ελλάδα λίγοι ξέρουν από τέχνη ή έχουν το βλέμμα τους σε αυτήν....στην Νέα Υόρκη είναι πολύ φυσικό μια οικογένεια να επισκεφτεί gallery ή μουσεία την Κυριακή..
Εάν κάποιος έχει στο μυαλό του την επανάσταση με την έννοια που την έχεις στο μυαλό σου Ολλανδέ ....όχι δεν έκανε καμία τέτοια επανάσταση η Τέχνη ...άλλαξε τον τρόπο σκέψης βλέμματος και αισθητικής όχι μόνο του δημιουργού αλλά και του θεατή..αυτού που πιθανότατα να βγει στους δρόμους.

Εάν αγαπητέ μου mahler76 η τέχνη ακολουθούσε την κοινωνία θα είχαμε μείνει στην αναγέννηση....

mahler76 said...

την τέχνη την σπουδάζω πάνω από 10 χρόνια και δεν έχω συναντήσει κάποιο παράδειγμα επαναστατικής τέχνης που να προηγήθηκε της ίδιας της επανάστασης. Οι καλλιτέχνες δεν προηγούνται της εποχής τους (αυτό είναι μια άποψη κατάλοιπο του ρομαντισμού). Αν πάντως έχεις έστω και ΕΝΑ παράδειγμα που να τεκμηριώνει την άποψή σου θα χαρώ να το μάθω.

negative said...

Θέλεις να μου πεις ότι μέσα στην ιστορία της τέχνης υπήρχαν πάντα καλλιτέχνες που το έργο τους γίνονταν κατανοητό και ποτέ δεν προπορεύονταν της εποχής της οποίας ζούσαν?

mahler76 said...

προπορεύονταν καλλιτεχνικά ΟΧΙ όμως κοινωνικά. Απλά εξέφραζαν αυτό που ήδη συνέβαινε γύρω τους με τρόπους που δεν γίνονταν άμεσα κατανοητοί από τους πολλούς και ιδιαίτερα τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

hollandos said...

negative,

Δεν νομίζω στην ΝΥ, η αλλού να είναι ο κανόνας αυτό που λες. Αλλά και στις περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, πόση εγγύηση έχω, ότι η χαρούμενη και πολιτισμένη οικογένεια που χαζεύει και ξέρει από τέχνη είναι χειραφετιμένη και "επαναστατιμένη" (σε ειρήνη είναι το σωστό!) με την σεξουαλικότητά της.

Εν πάσει περιπτώσει, μάλλον έχω αποκωδικοποιήσει αυτό που πραγματικά θέλεις να πείς.
Κοίτα, με την έννοια που το τοποθετείς επαναστάσεις γίνονται πολλές. Καθημερινά. Σ' όλον τον κόσμο. Μικρές ή μεγάλες. Σκέψου αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή μεταξύ μας ή με τους άλλους σχολιαστές. Κάποιοι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, από διαφορετικά μέρη του κόσμου ή μιας χώρας, δεν έχει πλέον σημασία, προσπαθούν να πουν κάτι δημόσια. Αυτό αλλάζει την σκέψη. Κάποιοι ίσως ετεροπροσδιορίζονται. Καλό είναι αυτό. Είναι μια επανάσταση.
Σκέψου επίσης τις επαναστάσεις στην επιστήμη. Την επανάσταση που κάνουμε ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο, κλπ κλπ.

Το σχόλιο μου όμως είχε να κάνει με κάτι άλλο, με ανατροπές και επαναστάσεις κοινωνικές στο πλαίσιο που έχει ορίσει ο οικοδεσπότης στην σελίδα του.
Νομίζω όμως ότι σαφή και καλή απάντηση πήρες από τον προυγούμενο σχολιαστή

Αλλά, μιας και έθιξες μια πονεμένη ιστορία, η γνώμη μου είναι ότι ο καλλιτέχνης είναι ένα εργαλείο στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας ώστε όταν το χρησιμοποιεί να γίνεται καλύτερη, ευγενέστερη,να παράγει πολιτισμό. (Όπως και τα Γράμματα και ούτω καθεξής.)
Δεν είναι ξεκομένος απ΄αυτήν, όσο κι αν το νομίζει. Είναι ένα μέρος του σώματός της. Εκφράζει δικές της τάσεις και επιθυμίες. Η σχέση αυτή (θα πρέπει να) είναι αμφίρροπη. Και να υπάρχει σεβασμός! Δεν συμφωνώ ένας "υπηρέτης" της ανθρωπότητας για ένα εργάκι του να ζητάει απίστευτα χρήματα. Δεν θα νιώσει ο ίδιος την χαρά της εκπλήρωσης του σκοπού του.

hollandos said...

negative,

Δεν νομίζω στην ΝΥ, η αλλού να είναι ο κανόνας αυτό που λες. Αλλά και στις περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, πόση εγγύηση έχω, ότι η χαρούμενη και πολιτισμένη οικογένεια που χαζεύει και ξέρει από τέχνη είναι χειραφετιμένη και "επαναστατιμένη" (σε ειρήνη είναι το σωστό!) με την σεξουαλικότητά της.

Εν πάσει περιπτώσει, μάλλον έχω αποκωδικοποιήσει αυτό που πραγματικά θέλεις να πείς.
Κοίτα, με την έννοια που το τοποθετείς επαναστάσεις γίνονται πολλές. Καθημερινά. Σ' όλον τον κόσμο. Μικρές ή μεγάλες. Σκέψου αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή μεταξύ μας ή με τους άλλους σχολιαστές. Κάποιοι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, από διαφορετικά μέρη του κόσμου ή μιας χώρας, δεν έχει πλέον σημασία, προσπαθούν να πουν κάτι δημόσια. Αυτό αλλάζει την σκέψη. Κάποιοι ίσως ετεροπροσδιορίζονται. Καλό είναι αυτό. Είναι μια επανάσταση.
Σκέψου επίσης τις επαναστάσεις στην επιστήμη. Την επανάσταση που κάνουμε ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο, κλπ κλπ.

Το σχόλιο μου όμως είχε να κάνει με κάτι άλλο, με ανατροπές και επαναστάσεις κοινωνικές στο πλαίσιο που έχει ορίσει ο οικοδεσπότης στην σελίδα του.
Νομίζω όμως ότι σαφή και καλή απάντηση πήρες από τον προυγούμενο σχολιαστή

Αλλά, μιας και έθιξες μια πονεμένη ιστορία, η γνώμη μου είναι ότι ο καλλιτέχνης είναι ένα εργαλείο στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας ώστε όταν το χρησιμοποιεί να γίνεται καλύτερη, ευγενέστερη,να παράγει πολιτισμό. (Όπως και τα Γράμματα και ούτω καθεξής.)
Δεν είναι ξεκομένος απ΄αυτήν, όσο κι αν το νομίζει. Είναι ένα μέρος του σώματός της. Εκφράζει δικές της τάσεις και επιθυμίες. Η σχέση αυτή (θα πρέπει να) είναι αμφίρροπη. Και να υπάρχει σεβασμός! Δεν συμφωνώ ένας "υπηρέτης" της ανθρωπότητας για ένα εργάκι του να ζητάει απίστευτα χρήματα. Δεν θα νιώσει ο ίδιος την χαρά της εκπλήρωσης του σκοπού του.